Z pewną taką nieśmiałością... :-D - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 16:36   #541
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella
Dot.: Z pewną taką nieśmiałością... :-D

No i co, obiecałam, że się tu rozpiszę, a w zasadzie nie mam nic szczególnego do powiedzenia Poza tym co widać, czyli że fotki to koszmar. Liście fotografowały się wdzięcznie, niczym zmięta folia aluminiowa, wyszły jakieś takie koszmarki i do tego nieostre w żadnym miejscu.

Że już nie wspomnę, jaką miałam jatkę z kolorami, bo złote liście w rzeczywistości są w kolorze mosiądzu, nie walą po oczach, a na zdjęciu oczywiście wyszły, jak ze złota z ruskiego bazaru Miedziane jeszcze gorsze - one są w różu, a wyszły brążowe. Ogólnie przy obróbce odbyła się lekka rzeźnia, żeby choć barwy doprowadzić w miarę do ładu, a cała reszta leży i kwiczy

A, i o jeszcze jednym mi się zapomniało wspomnieć - naszyjnik z tej kolekcji, taki z posrebrzanym hibiskusowym liściem można zgarnąć w prezencie w moim pierwszym, tam-dam-da-ram - blog candy
Pierwszym, ale nie ostatnim mam nadzieję

A na zachętę fotka poniżej. Siup:
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 16:46   #542
ak_pinki
Wtajemniczenie

świetna ta twoja liściasta kolekcja pędze szukać blogaska żeby się zapisać na słodkości

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 18:32   #543
Wirella
Rozeznanie

Cudne liście, a kolorystyka bardzo na czasie - taka jesienna, powoli przechodząca w lodowo- zimową
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 18:56   #544
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez ak_pinki Pokaż wiadomość
świetna ta twoja liściasta kolekcja pędze szukać blogaska żeby się zapisać na słodkości
Hihi, wiesz co, rozczuliło mnie, że przy komentarzu przydzielił Ci się sam z siebie potworek-avatarek w kolorze akurat właśnie rózowym Te skubane informatyczne bebechy mają chyba jakiś szósty zmysł

Cytat:
Napisane przez Wirella Pokaż wiadomość
Cudne liście, a kolorystyka bardzo na czasie - taka jesienna, powoli przechodząca w [cenzura]- [cenzura]

Dziękuję za miłe słówko, ale błagam, nie wypowiadaj przy mnie tego strasznego słowa na Z. I tego na L też lepiej nie
Udawajmy, że tego na Z nie będzie i że nie będzie wtedy tego na L
Stary 2010-10-04, 19:07   #545
Wirella
Rozeznanie

Zgadzam się w 1000% - nawet czasem sobie marzę, że może kiedyś będę mogła spędzać porę roku na Z na półkuli południowej
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 19:14   #546
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez Wirella Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 1000% - nawet czasem sobie marzę, że może kiedyś będę mogła spędzać porę roku na Z na półkuli południowej
Taaa... ja też, byle na jak najniższym (=o najmniejszej wartości) równoleżniku, biegun mnie słabo interesuje
Stary 2010-10-04, 19:27   #547
ak_pinki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
Hihi, wiesz co, rozczuliło mnie, że przy komentarzu przydzielił Ci się sam z siebie potworek-avatarek w kolorze akurat właśnie rózowym Te skubane informatyczne bebechy mają chyba jakiś szósty zmysł
nio tak pinki--->świnki--->róż

zapraszam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 09:54   #548
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Mari, Ty swoim ciepłem nawet najgrubszy lodowiec byś stopiła! Ale błagam, nie rób tego, bo pół świata zatopisz Więc trzymam kciuki, żebyś jakoś przeczekała te kilka miesięcy do wiosny i żeby nawet zimowa kolekcja była bardziej kominkowo-piernikowa niż ponuro-zimowa. Bo przecież zima to też Boże Narodzenie, pieczenie pierniczków, długie wieczory z ciepłą herbatą... Nie jest źle, chociaż ja też nie lubię zimą wyłazić z domu
Ale jestem przekonana, że potrafisz w każdej porze roku odnaleźć coś optymistycznego, czego doskonałym dowodem jest ostatnia kolekcja - cudna!
I zaraz pędzę zapisać się na candy
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 10:34   #549
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

E tam liście są piękne, ja uwielbiam liściaste formy więc i na candy się zapisałam
Stary 2010-10-08, 14:00   #550
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Bo przecież zima to też Boże Narodzenie, pieczenie pierniczków, długie wieczory z ciepłą herbatą... Nie jest źle, chociaż ja też nie lubię zimą wyłazić z domu
Taaa.... jakoś póki jest ciepło, to każdy pamieta tylko święta, mikołaja, rodzinną atmosferę, pierniczki i ciasteczka z cynamonem A ja tam doskooooonale wiem, że zima to trzy dni świąt, owszem, ale i kolejki po karpia, biedne wymęczone ryby, tłumy w sklepach, błoto pośniegowa, samochody rozchlapujce kałuże, sól na spodniah, przemoczone buty, śliskie chodniki, przeziębienia, śląpa, ziiiiiiiiimno, przez które się tą wspomnianą herbatką grzać trzeba, zadymione z kotłów ulice, brud wscheobecny, mało światła, deszcz ze śniegiem, grube kurtki i płaszcze, w których ciężko się ruszać.... ooooo... ja tak mogę dłuuuuuugo wymieniać Nie ma nikogo lepszego w narzekaniu na zimę ode mnie

Zima to jest ładna na klimatycznych obrazkach i najlepiej by było, gdyby zechciała wyłącznie na tych obrazkach pozostać

Zimie mówię stanowczo dziękuję. Gorącej herbaty się mogę napić także w sierpnowe chłody, wieczory długie mi zbędne, bo przez to dnia jest mniej i ciągle ciemno, pierniczków nie piekę, bom na diecie, a ciasteczek na choinkę nie robię odkąd nam dobermanka przez ciasteczka choinkę zeżarła Robię co roku "ciasteczka" z masy solnej i co roku mi nie wychodzą. O. Tyle mam o zimie do powiedzenia

A, nie. Jeszcze jedno mogę dodać: niedźwiedzie to są jednak bardzo mądre zwierzęta. Bardzo. I jeże. Jeże też są mądre No.

To koniec zimowego tematu zatem, zbiorowo proszę o udawanie w tym wątku, że lato pełni, a jesień i zima to w ogóle nie na tj półkuli

Teraz w temacie letnim, bo slubnym - gronkowe kolczyki na zamówienie koleżanki z byłych studiów oraz coś do włosów i spięcia wierzchniego futerka do kompletu
(w sumie to nic szczególnego, wiec nie wiem po co wrzucam, ale niech będzie, że w celach archiwizacyjnych )
Stary 2010-10-08, 14:10   #551
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Mariselu u Ciebie jak zwykle śliczności...
Brocha jest urocza, a to przecież niby tylko kilka biconów...
Stary 2010-10-08, 14:58   #552
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Mariselu u Ciebie jak zwykle śliczności...
Brocha jest urocza, a to przecież niby tylko kilka biconów...
Dokładnie.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Taaa.... jakoś póki jest ciepło, to każdy pamieta tylko święta, mikołaja, rodzinną atmosferę, pierniczki i ciasteczka z cynamonem A ja tam doskooooonale wiem, że zima to trzy dni świąt, owszem, ale i kolejki po karpia, biedne wymęczone ryby, tłumy w sklepach, błoto pośniegowa, samochody rozchlapujce kałuże, sól na spodniah, przemoczone buty, śliskie chodniki, przeziębienia, śląpa, ziiiiiiiiimno, przez które się tą wspomnianą herbatką grzać trzeba, zadymione z kotłów ulice, brud wscheobecny, mało światła, deszcz ze śniegiem, grube kurtki i płaszcze, w których ciężko się ruszać.... ooooo... ja tak mogę dłuuuuuugo wymieniać Nie ma nikogo lepszego w narzekaniu na zimę ode mnie

Zima to jest ładna na klimatycznych obrazkach i najlepiej by było, gdyby zechciała wyłącznie na tych obrazkach pozostać

Zimie mówię stanowczo dziękuję. Gorącej herbaty się mogę napić także w sierpnowe chłody, wieczory długie mi zbędne, bo przez to dnia jest mniej i ciągle ciemno, pierniczków nie piekę, bom na diecie, a ciasteczek na choinkę nie robię odkąd nam dobermanka przez ciasteczka choinkę zeżarła Robię co roku "ciasteczka" z masy solnej i co roku mi nie wychodzą. O. Tyle mam o zimie do powiedzenia

A, nie. Jeszcze jedno mogę dodać: niedźwiedzie to są jednak bardzo mądre zwierzęta. Bardzo. I jeże. Jeże też są mądre No.
Podpisuję się pod tym wszystkimi członkami jakie posiadam
Wychodzenie z domu w z...e to masakra Na szczęście pracuję teraz w domu, więc pewnie będę wychodzić tylko w razie konieczności

Edytowane przez ResurrectionOfHappiness
Czas edycji: 2010-10-08 o 15:00
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 15:34   #553
Reverie1
Zadomowienie

GG do Reverie1

Mari tu do Ciebie to dla samej przyjemności czytania zajrzeć warto
A co do biżu- komplecik ślubny uroczy ale listki mnie po prostu powaliły- cudne są- przygarnęłabym wszystkie jak leci

Moje decoupage

blog

,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz

Reverie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 07:59   #554
Jaga1214
Rozeznanie

Cytat:
(...)w sumie to nic szczególnego, wiec nie wiem po co wrzucam(...)
wiesz, jak byś miała ochotę takie cosie wYrzucać -bo przecież "w sumie to nic szczególnego" - to powiedz tylko pod którym oknem stanąć i kiedy i o której godzinie, ja chętnie złapię!
i proszę mi tu nie deprecjonować swojej pracy
Jaga1214 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 18:37   #555
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Fffffffffffffffffffffffff fffffff!
/to było ma się rozumieć dmuchnięcie zdmuchujące dający się zdmuchnąć kurz z wątku/

Uwaga, uwaga, Marisellu przystępuje do odświeżania wątku

Wprawdzie jak teraz przeczytałam swoje ostatnie słowa:
Cytat:
nie wiem po co wrzucam, ale niech będzie, że w celach archiwizacyjnych )
to aż mi się micha roześmiała, bo archiwizacja odbyła się po zbóju, wszystkie foty wymiotło hen Ale może to i dobrze, nikt ni zauważy, że ja sobie stoję cały czas w tym samym miejscu, drepczę i drepczę i dobrze mi w nim

No, to co ja tam ostatnio wrzucałam? Liściaki? No to potem w sumie były jeszcze tylko Swary, czyli nuuuuuudaaaaa Okażę miłosierdzie i nie będę Was nimi zadręczać Potem jakieś jedne agatowe kolczyki na zamówienie. Hmmm... i co dalej? O, dochodzimy do kolejnych liści No co? Przecież zawsze mówiłam, że ja jestem kapkę opóźniona w stosunku do hitów sezonu i tym podobnych

No to liściaki lecą, bez zbędnych komentarzy, bo też jakoś konstrukcyjnie się z nimi nie wysiliłam (choć i tak siedzialam kilka godzin i kombinowałam któremu liściowi w którym srebrerku by było najlepiej )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dipter.jpg (96,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trinca.jpg (96,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg arguta.jpg (75,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ginnala.jpg (92,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg velutin.jpg (97,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg campestria.jpg (109,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg picata.jpg (79,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rubrum.jpg (88,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grosseri.jpg (78,5 KB, 9 załadowań)
Stary 2010-12-07, 18:53   #556
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Mari, w takim tempie to my się wymienimy koło wielkanocy 2012 Zdecydowanie za rzadko zaglądam do wątków I choć za zielenią nie przepadam, to ten mnie zauroczyłhttps://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1291746922

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 19:13   #557
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

Mari kochana liściaki the best!!!!! dawaj co tam masz
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 20:06   #558
Uniqalna_Art
Rozeznanie

Liściaki cudne, oryginalne 5 i 7 coś czuję, że długo je bdę mieć na myśli i chorować na nie

Uniqalna_Art jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 20:29   #559
staska_stasia
Zakorzenienie

Ależ świetne A mogę zapytać z czego robione, bo się kompletnie na tych bardziej skomplikowanych technikach nie znam. Fimo? Szkło? Ej, bo ja naprawdę nie znam i ciemnota jestem
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 21:08   #560
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Jejuuuuu... Jakie śliczne...
Ja chcę takiego...
Stary 2010-12-08, 06:56   #561
Jaga1214
Rozeznanie

mój zdecydowany faworyt - cudne kolorki
Stary 2010-12-08, 08:28   #562
heurek
Wtajemniczenie

Liściaki cudowne, bez dwóch zdań, ale Ty nam dziewczyno dawaj te rurkowce co to żeś wykombinowała

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 20:08   #563
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dzięki dziewczyny Działacie na mnie jak wielka czekolada, tyle, że mi po Was tyłek nie rośnie

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
Mari, w takim tempie to my się wymienimy koło wielkanocy 2012
Dobra! To już bez ociągania - podaj datę wysyłki wzajemnej, wyślij mi adresik oraz preferencje (ja żadnych nie mam, więc mnie to odpada ) i działamy, kobito, bo nas koniec świata nastanie, a jak to tak umierać bez biżuta od Maqdy? No nie wypada

Cytat:
Napisane przez Uniqalna_Art Pokaż wiadomość
Liściaki cudne, oryginalne 5 i 7 coś czuję, że długo je bdę mieć na myśli i chorować na nie
Masz oko, akurat te się pierwsze sprzedały Normalnie jasnowidz z Ciebie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ależ świetne A mogę zapytać z czego robione, bo się kompletnie na tych bardziej skomplikowanych technikach nie znam. Fimo? Szkło? Ej, bo ja naprawdę nie znam i ciemnota jestem
To są liście Klonu, które czyjeś sprzytne łapki pomarowały metalicznym czymś, farbką jakąś czy czymś tam, a potem zatopiły w żywicy, przycięły i przewierciły

Może kiedyś sama się nauczę robić takie cudeńka, kto wie Wtedy z chęcią podam Ci więcej szczegółów, bo teraz ich nie znam

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jejuuuuu... Jakie śliczne...
Ja chcę takiego...
A którego konkretnie? Bo wiesz... może dać się zrobić

Cytat:
Napisane przez heurek Pokaż wiadomość
Liściaki cudowne, bez dwóch zdań, ale Ty nam dziewczyno dawaj te rurkowce co to żeś wykombinowała
O matko, widziałaś rurkowce? A ja myślałam, że nikt do mnie nie zagląda

No to rurkowce poniżej. Jestem z nich dumna, bo te sztyfty choć na maksa proste, to wyglądają na żywo czadowo i nigdzie jeszcze takich nie widziałam (choć jak znam moje szczęście - pewnie niedługo będzie ich na pęczki )
Najpierw zrobiłam te proste, a potem z rureczek wygiętych. Na koniec powstał naszyjnik z elementem, który mam w głowie od lat, ale nijak nie umiałam go tak zmontować zanim nauczyłam się lutować (dłuższa historyjka jak zwykle na blogu, ale nie będę tu przeklejać, bo to niegrzecznie )

Zdjęcia naszyjnika i pogiętych kolczyków słabiutkie, wybaczcie, ale pogoda jaka jest, każdy widzi :/ Na żywo kryształki błyszczą jak opętane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg long-lost_ruby_1.jpg (40,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long-lost_ruby_2.jpg (117,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long-lost_indicolite_1.jpg (39,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long-lost_indicolite2.jpg (106,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long-lost_olivine_2.jpg (45,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg crystal_curve_1.jpg (41,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg crystal_curve_3.jpg (80,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diamond_wave_1.jpg (47,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diamond_wave_naszyjnik_1.jpg (38,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg diamond_wave_komplet_2.jpg (110,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2010-12-08, 21:04   #564
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
A którego konkretnie? Bo wiesz... może dać się zrobić

O matko, widziałaś rurkowce? A ja myślałam, że nikt do mnie nie zagląda
Ja to bym się chętnie wymieniła, ale ja nie mam nic czego ty sama byś lepiej nie zrobiła...

Jak nikt nie zagląda jak ja zaglądałam i już też widziałam...
Oczywiście podziwiałam
Stary 2010-12-08, 21:22   #565
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
To są liście Klonu, które czyjeś sprzytne łapki pomarowały metalicznym czymś, farbką jakąś czy czymś tam, a potem zatopiły w żywicy, przycięły i przewierciły

Może kiedyś sama się nauczę robić takie cudeńka, kto wie Wtedy z chęcią podam Ci więcej szczegółów, bo teraz ich nie znam
Wątpię, żebym była na tyle zdolna, by wyjść poza zwyklaki :P Dzisiaj w sumie pierwszy raz dowiedziałam się o istnieniu jakiejś żywicy, bo z sebzdy wysłali mi newslettera na maila Na razie uczę się plecionek i zalega mi trochę srebrnego drutu na wrapki. ale boję się go dotykać, żeby nie zepsuć
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 21:57   #566
ak_pinki
Wtajemniczenie

super ekstra rewelacja te rurkowce

zapraszam
Stary 2010-12-09, 00:24   #567
lunamin
Zadomowienie

Ależ pomysłowa "bestia" z ciebie!
Stary 2010-12-09, 07:04   #568
Jaga1214
Rozeznanie

rurkowce super, bigle faktycznie genialne - Mari, Ty to masz oko!
Stary 2010-12-09, 10:02   #569
heurek
Wtajemniczenie

Nikt nie zagląda dobre Uwielbiam Twoje opowieści
Rurkowce są super ale podejrzewam, że będzie tak, jak napisałaś- zaraz będzie ich zatrzęsienie, więc sprzedawaj dziewczyno, sprzedawaj póki to prototypy

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 10:33   #570
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Mari, bluźnisz! Do Ciebie nikt nie zagląda? Myślę, że masz grono stałych wielbicielek Twojego talentu i bloga, do których sama również się zaliczam
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości