Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-07, 10:56   #541
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

juleczka1980 My tez dostalismy kulki To takie super zabawki co sie uszcza np po podłodze a dziecko moze sobie za nimi np raczkowac Dodtakowo są przezroczyste i maja umieszcone rózne zwierzatka, autko itp. Zreszta sama zobacz
http://allegro.pl/item279194431_kulk...cha_od_ss.html

Mój Mati znów ma katar, ledwie zyje i ja i on... i nawet nie mam pomysły gdzie sie zaprawił. Obawiam sie, ze to alegria na kurz, bo ost troche sie powygłupialismy takaż zabą mieciutką, która juz z rok prana nie była... aby tylko nie to!!!!

ewa, anula przeurocze dzieciaczki
Stary 2007-12-07, 11:25   #542
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Na wstepnie spoźnione życzonka dla Mikołaja i Oskara.
Wczoraj nie pisałam bo nie miałam czasu, ciągle gdzieś jezdzilismy.
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o paczki to my nic nie dostalismy nigdy, ani od nestle ani od nutrici ani od pampers
a ja dostalam juz druga z nutricii bardzo podobna do pierwszej. ale lyzeczki znowu brak

Cytat:
dzis na obiad jajko sadzone, frytki, i kielbaska.. ale ze mnie len patentowany
ktora jeszcze ma lenia w kuchni dzis??
ja mialam wczoraj takiego lenia. byly frytki, schabowy i ogorki konserwowe.

Cytat:
zreszta ja robie tak jak Kancia napisala raz: do rannego mleka 150ml daje swierzowyciskany sok z jablka (z odrobina miazszu) i troszke kleiku i jak sie dossa Adrian to nie poznaje mojego syna
a czy ja moge dawac taki sok do kaszki robionej na moim mleku (robie ja w butli, zeby Kacper mogl ja pic)
wczoraj wypil 50 ml Kaszki na moim mleku, 100 na mleku modyfikowanym i jeszcze pociagnal cyca i sie obudzil dopiero o 3. to mi sie podobalo.

Cytat:
Napisane przez ewa.nea Pokaż wiadomość
U mnie niestety też koniec karmienia bliski Ustaliłam, że chcę karmić minimum pół roku, co chyba się uda.
Przerobiłam czapkę św. Mikołaja z rozmiaru dorosłego na niemowlęcy. Miki jutro będzie w niej witał gości.
u mnie pokarmu narazie dosc. zastanawialam sie jak chce dlugo karmic i nie usmiecha mi sie karmic biegajacego juz malca. wiec stawiam na jakies 10 m-cy jak sie uda.
kupilam wczoraj gazete z czapka mikolaja, pojechalam do babci i przerobila mi ja na mala czapke dla Kacpra. super w niej wygladal
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
1. Krostki są ewidentnie ospowe, pamiętam swoje w wieku 24 czy 25 lat...
ja mialam ospe w 7 klasie szkoly podstawowej i wpominam ja tragicznie i blizn tez mi troche zostalo.

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
no 29 grudnia będzie 10 lat jak się znamy z Robertem, a 22 sierpnia było 9 lat jak jesteśmy razem i 5 lat od zaręczyn, a 22 lipca był rok po slubie
ja z moim tz 1 sierpnia mielismy 10 lat znajomosci, 1 sierpnia 1997 sie poznalismy, 1 sierpnia 2002 sie zareczylismy a 31 lipca 2004 wzielismy slub. myslalam ze Kacper nam zrobi prezent i urodzi sie 31.07 lub 1.08, ale sie troche spoznil

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
No i chciałąm wam pokazać fajna stronkę, która znalazłam przez przypadek.
http://www.zrobie.to/
te sie zarejestrowalam
Cytat:
mozemy mu dawac winogrona i banany a do zupy buraki i co mnie zaskoczylo pomidory
akurat jest przepis w "mam dziecko" na papke dla dzieci od 5 m-ca z burakiem, ziemniakiem i chyba marchewka
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wygląda przewracanie sie z brzuszka na plecki ?? chodzi mi o to co idzie pierwsze ? pupa, głowa, raczka
Kacper narazie sie tylko na bok obraca, na brzuch mu jeszcze nie wyszlo, ale niewiele mu brakuje
Cytat:
jesli chodzi o plamy to najbardzoej mnie denerwuja plamy z dyni i marchewki jak moj syn zdecyduje sie kichnac z buzka pelna zupki.. czym wy to usuwacie bo mi nawet vanish nie pomaga.. pieluchy tetrowe mam cale w plamki
ja zrobilam segregacje. polowe pieluch do jedzenia (te z plamami), a reszta do innych rzeczy. nie chce mi sie ich zapierac.

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
niestety złapałam doła, wrócił z Anglii (nie było go rok) koleś, który mieszka nad nami. a ma taką przypadłość, że jak słucha muzy - np. w tej chwili - to trzęsą mi się od basów szyby w oknach i podłoga przenosi drgania. u kolegi, który mieszka nad nim, szklanki jeżdżą na stole. do 22 nic mu nikt nie zrobi, a Tymuś zasypia o 20.00.
wspolczuje. ja na szczescie mieszkajac w domku nie mam takich sensacji
Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Wsadziłam do leżaczka i jadłam zamówioną pizzę, patrzę a tam coś wyłazi bokiem u Krzyśka . Zrobił mega kupsko, obsrał pieluchę, body, leżaczek (już się pierze pokrowiec), a do tego miał gryzak i grzechotkę pod tyłkiem, które zostały przyozdobione ładnie (już je wymyłam i wyparzyłam, zrobię to powtórnie, zastanawiałam się nad wyrzuceniem).

Cytat:
Teraz do sklepów są nowe dostawy kaszek z Nestle właśnie z gadżetami typu miseczka, łyżeczka, śliniaczek. Mi brakuje tego ostatniego, a i miseczka jeszcze by się przydała.
dobrze wiedziec. ja kupilam wczoraj 8 sliniaczkow w biedronce (2 szt po 3,99)
Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o staż to my poznaliśmy się z Łukaszem w 1996 wiosną (ja miała 16 a Łukasz 17 lat) i zaraz zaczęliśmy się spotykać (takie szczeniackie trzyma nie się za łapki )
u nas tez tak bylo i dokladnie w tym wieku tez

Minisiu - gratulacje z okazji pierwszego zabka twojej pociechy.

Kacper dziekuje za życzenia, za ktore jeszcze nie dziekowal.

My wczoraj bylismy u chrzesnicy i chcrzesniaka, a potem u mojego kuzyna. moj tz przebieral sie za Sw mikolaja i dzielil prezentami. potem wkleje zdjecia.

Zapomnialam dodac: wszystkie zdjecia dzieciaczkow slodkie

Edytowane przez katia21
Czas edycji: 2007-12-07 o 13:41
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 11:32   #543
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Dzień - doberek

Właśnie słucham dzikich okrzyków mojej pociechy, pobiła już wszystkie zwierzątka na karuzelce

Xantia ja też poproszę więcej takich zwyczajów i jak TZ wróci z pracy zaraz mu sprzedam tą informację

Anula, fajną Syrenkę macie w domu

Teraz wybieramy się na spacerek, postaram się jeszcze zajrzeć na forum wieczorkiem, bo jutro jedziemy do Ikei do STOLICY i do znajomych więc nie dam rady. Miłego popołudnia i ładnej pogody
Stary 2007-12-07, 11:42   #544
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

A ja właśnie wróciłam z Ikei Musiałam kupić trochę pojemników na pierdoły
Anula - zdjęcie w wannie wymiataśliczna foczka
Stary 2007-12-07, 12:23   #545
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Mateusz miał właśnie atak histerii . Normalnie dopiero 13 a ja już padam na pysk! Dawałam mu jabłuszko, zaczął się krzywić (nie wiem czemu, wczoraj jadł normalnie) i po chwili płakać, a kilka minut później darł już z całej siły koparę . Zrobiłam mu mleko i przy ostatnich łyczkach zasnął, nawet mu się nie odbiło.

A poza tym, to dzisiaj moją ciężarną szwagierkę zabrali do szpitala. Jest w 22 t.c. i pojawiła jej się krew w moczu i okazało się że łożysko się troszkę odkleiło. Martwię się o nią, bo to jest taki typ co nie usiedzi na miejscu. W dodatku mają remont w domu, więc ona ciągle chodzi, sprząta, nie położy się żeby odpocząć . A teraz wylądowała w szpitalu. Żeby to był chociaż 7 m-c to już w razie czego można dziecko ratować...
Normalnie doła złapałam.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 13:32   #546
minisia
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratulki z okazji ząbka

Co Wy wszystkie z tą Ikeą Ja też dziś jadę po parę pierdołek

juleczko jeszcze są takie kulki sensoryczne z innymi wzorami w środku:

http://www.allegro.pl/item278006757_..._sluchowe.html

http://www.allegro.pl/item270134807_...we_okazja.html

Anula powiedz mi czy pielęgnujesz Klaudii te ząbki czymś Jak tam to czym Fotka super - Klaudia mała syrenka

juleczko może Mati nie miał ochoty na jabłuszko. Hania też tak czasem ma, że to co uwielbia jeść czasem tego nie chce i jest płacz, wtedy odczekuje troszkę i robię drugie podejście

lea ja kiedyś dałam Hani 1,5 słoiczka, bo po jednym całym był płacz, ze się skończyło, więc otwarzyłam drugi, żeby sprawdzić ile zje i zjadła jeszcze pół, więcej nie chciała. Ale to było jeden raz. teraz po każdym słoiczku daję jej jeszcze soczek do popicia i wypije czasem 60ml, a czasem 120ml
A ja od rana w drodze, byłam na mieście pozałatwiać różne sprawy, kupiłam w Rossmanie ten płyn do kąpieli, więc dziś spróbujemy I oczywiście zmokłam, a jak wychodziło pięknie świeciło słonko

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 13:37   #547
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Juleczko moja kolezanka urodzila 8 miesiecy temu corke w 24 tygodniu ciazy bylo ciezko, ale sie udalo, mala ma sie wspaniale ale to bylo w UK, nie wiem jak jest w Polsce, ale bedzie dobrze
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 13:40   #548
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

juleczka - to nieciekawie. Kacper tez dzisiaj ryczal przy obiedzie. najpierw dalam mu zupke jarzynowa zjadl troche i ryk a juz ja jadl. potem marchewke z ziemniakami i tez ryk, a tez juz ja jadl i caly sloiczek wtedy wtranżolił. cyca mu nie dalam bo 20 min wczesniej odciagnelam cale. dalam mu soczku i wypil jakies 50 ml i sie najadl. chyba mu o 10 bede dawac obiadek a o 13 deserek bo gdzies przeczytalam ze jak dziecko najpierw poczuje slodkie to nie chce potem innego smaku. a dzisiaj o 10 jadl jablko z owocami lesnymi.

a oto zdjecia z mikolajek (te ostatnie to ja)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikolaj1.JPG (102,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikolaj2.JPG (106,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikolaj3.JPG (109,6 KB, 17 załadowań)
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 13:47   #549
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Oj ja też bym się wybrała chętnie do Ikei, ale niestety najbliższa jest w Poznaniu . Jeszcze nigdy nie byłam, tylko sobie katalogi oglądam i się podniecam .

Dziękuję za odpowiedzi o tych kulkach .

Minisiu, nie wiem co jest grane, ostatnio w ogóle Matiemu nic nie smakuje, tylko mleko . Nie wiem kiedy zacznę podawać zupki..

Lea29 , to wspaniale , że uratowali córeczkę Twojej koleżanki w tak wczesnej ciąży .

katia, zdjęcia fajne, Kacperek słodziutki i atrakcyjny z ciebie mikołaj
Stary 2007-12-07, 14:09   #550
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

juleczko, Mati może mieć po prostu gorsze dni z powodu pogody. Ja do głowy dostaję przy takim ciśnieniu i padającym deszczu, dziecko tez ma prawo. Maks też dziś nie taki, jeśli chodzi o spanie. Zawsze śpi w południe po 3-4 godziny, dziś tylko troszkę ponad godzinę, w między czasie budząc się 8 razy. Tylko zawsze wychodzę na dwór, a dzisiaj pogoda .
Teraz po 3 godzinach aktywności zasnął w wózku po kilkakrotnym przejechaniu przez próg między pokojami. Czemu dzieciom do zaśnięcia trzeba takich wstrząsów?
Ciekawe jak długo pośpi...?

Kacperek od kati marudny, Twój Mati marudny, mój Maks... to chyba jednak diabeł tkwi w pogodzie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 14:13   #551
Kancia
Zakorzenienie

katia do twarzy Ci z brodą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-07, 14:16   #552
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Lea35, chyba masz rację. Coś wisi w pogodzie . A co do wstrząsów to kiedyś też się nad tym zastanawiałam... Moja siostrzenica jak była maleńka to trzeba było ją praktycznie podrzucać albo mocno bujać na rekach inaczej ie zasnęła.
Stary 2007-12-07, 14:46   #553
Konto usunięte

pospał... 40minut.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 15:00   #554
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

A Mati dziwnie się uspokoił i zrobił wielką kupę zieloną plastelinową . Chyba coś mu nie służy. Normalnie chyba mu zacznę tylko wodę podawać... Idę dzisiaj do sklepu to kupię samo Bebiko2 bez zadnych kleików, widocznie mu nie służą... Wczoraj nie zrobił kupy, a dziś takie cuś .
Stary 2007-12-07, 15:06   #555
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5975676]
Kacperek od kati marudny, Twój Mati marudny, mój Maks... to chyba jednak diabeł tkwi w pogodzie.[/quote]
Klaudia też ma zły dzień. Ciągle płacze i też nie chciała zupki ale wypiła 240 ml mleczka i w końcu zasnęla.

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Anula powiedz mi czy pielęgnujesz Klaudii te ząbki czymś Jak tam to czym Fotka super - Klaudia mała syrenka
Po wieczornym karmieniu przemywam jej ząbki gazikiem i zwykłą wodą. Dentystka mi powiedziała że jak będzie miała już 8 zębów to wtedy najlepiej je polakierowac

Cytat:
Miłego popołudnia i ładnej pogody
U nas leje

Była dziś u mnie przyjaciółka. Ostatnio mało się widujemy i dziś w końcu miałyśmy okazję się wygadać.

minisiu wysłałam zdjęcie Klaudii di albumu
Stary 2007-12-07, 16:12   #556
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

katia fajny klan Mikołajków
juleczko Oliwcia też tak miała jak dałam jej kleik ryżowy, wystraszyłam się i przestałam ale kumpela mi powiedziała, że taka może być reakcja na nowe .

Nas też deszcz złapał

lea Jak to dobrze, że medycyna jest tak rozwinięta.
Stary 2007-12-07, 16:56   #557
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Krzyś dostał jeszcze od spóźnionego Mikołaja fajnego krokodyla. Dzisiaj była próba z niekapkiem, trochę wypił, ale ewidentnie woli butelkę. Będę go powoli uczyć jego obsługi.

kropka zupka z buraczkami była palce lizać. Dałam:
1/2 buraka
1 marchew
2 ziemniaki
1/2 pietruszki małej
odrobina pora
mięsko z królika
3 łyżeczki kleiku kukurydzianego
Po zmiksowaniu i podzieleniu na 2 (bo to porcja na 2 dni) dodałam łyżeczkę oliwy z oliwek i 30 ml mleczka
Krzyś wciął tego 200 ml, czyli całą miseczkę z Nestle
Stary 2007-12-07, 17:08   #558
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Jutro ja ugotuję obiadek z buraczkiem.

Kasiu a kubek niekapek macie z gumowym ustnikiem? Ja kupowałam jakieś 2 tyg temu i prosiłam w sklepie żeby był gumowy. W domu się zorientowałam że jednak ustnik jest plastikowy. I Klaudia nie umie z niego pić
Stary 2007-12-07, 17:12   #559
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Kasiu, fajnie masz, że Krzysiu tak wcina zupki, też bum chciała, żeby Mati tak wciągał już inne dania .

eve, ale Mati dostaje kleik do mleka już od dawna . Nie wiem, może mu tym razem coś nie przypasiło. Mam wrażenie, że ostatnio w ogóle go nie rozumiem i nie możemy się kompletnie dogadać . Aż mnie złość bierze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-07, 17:13   #560
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Krzyś dostał jeszcze od spóźnionego Mikołaja fajnego krokodyla. Dzisiaj była próba z niekapkiem, trochę wypił, ale ewidentnie woli butelkę. Będę go powoli uczyć jego obsługi.

kropka zupka z buraczkami była palce lizać. Dałam:
1/2 buraka
1 marchew
2 ziemniaki
1/2 pietruszki małej
odrobina pora
mięsko z królika
3 łyżeczki kleiku kukurydzianego
Po zmiksowaniu i podzieleniu na 2 (bo to porcja na 2 dni) dodałam łyżeczkę oliwy z oliwek i 30 ml mleczka
Krzyś wciął tego 200 ml, czyli całą miseczkę z Nestle
dzis Adi ma brokulowa ugotowalam na 2 dni ale skorzystam z przepisu w niedziele kochana jestes z tymi przepisami

no i przylanczam sie do pytania o kubek niekapek

acha Adrian pierwszy raz wypil dzis kaszke normalna co sie robi na mleku (o smaku jablkowym-kupilam mu jeszcze malinowa na zmiane) poza ta na dobry sen (bananowa) i dwa razy zrobil kupe

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 17:37   #561
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Jak ja Wam zazdroszczę tych zupek i deserków
Stary 2007-12-07, 17:46   #562
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

eve przyjdzie czas i na ciebie.

Ja mam niekapek z Aventu z gumowym ustnikiem. Wypił jakieś 30 ml z niego. Musi się nauczyć tylko ciągnąc, bo mam wrażenie, że smoczek to jeszcze ściska, no i to nie jest okrągłe.

A zupka była słodziutka i chyba synuś głodny. On mi czasami też się kręci podczas jedzenia, ale wtedy daję mu coś w łapki, najlepiej sprawdza się papier lub jakaś gazeta. Może im zęby dokuczają, wtedy dzieci nie chcą jeść. Krzyś gryzie łyżeczkę podczas karmienia.
Stary 2007-12-07, 18:59   #563
kropka241
Zakorzenienie

kasiu moj lobuz tez gryzie lyzeczke i wyprubuje ten patent z gazeta

ciekawe jak tam drugi zabek u Hani

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-07, 19:07   #564
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
Witam późnym wieczorkiem

Klaudia, Kacper, Oskarek, Mikołaj WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Ewa.nea, Madzia: fajni pomocnicy św. Mikołaja

No dobra chyba wszystko: nie pisałam bo się z Oliwcią po lekarzach włóczę , byłam u innej alergolog, oczywiście potwierdziła rozpoznanie ale przechodzimy na Nutramingen(jakie to paskudztwo), no i złapała się za głowę jak powiedziałam,że kazali mi małą cutivate smarować .
Dzięki
A co stwierdzili u Oliwki?
Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Cześć!

Ewa Mikołaj super, torcik apetyczny

A to moja wczorajsza niunia
Dzięki
Klaudia wyszła super. Jest już taka duża, że mogłaby sama się kąpać
Cytat:
w koncu tort dla niego co nie

sliczny Mikolaj
No właśnie Dziękuję
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5973782]
ewa.nea. ja poproszę, żeby do mnie co roku taki uroczy Mikołaj przychodził.
[/quote]
Jak będziesz grzeczna, to przyjdzie
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki!

Na wstępie najlepsze życzonka dla uroczego Mikołajka .

Dziewczyny, o co chodzi z tymi kulkami sensorycznymi? Co w tym jest takiego fajnego?
Dzięki
A kulki w końcu dziś na żywo oglądałam w sklepie. Fajne są. Powiem chrzestnemu Mikołaja, żeby mu kupił.
Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
ewa, anula przeurocze dzieciaczki
Dzięks
Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Na wstepnie spoźnione życzonka dla Mikołaja i Oskara.
Dzięujemy
Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
a oto zdjecia z mikolajek (te ostatnie to ja)
Ale się Mikołajów namnożyło Świetny
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 20:46   #565
minisia
Zakorzenienie

Heja hoł hoł hoł

kropka no drugi ząbek siedzi sobie i narazie cisza

kasia fajny przepis - wypróbuję

Anula już wklejam fotkę Klaudii do galerii

A my dziś też byliśmy w Ikei nakupiłam różnych różności - narzute na kanape, poduszki, serwetki,parę rzeczy do kuchni, pokoju i oczywiście maskotkę dla Hanusi

EDIT: Anula album nie chce się otworzyć, więc wkleję fotkę jutro
Jutro jedziemy jeszcze raz do Ilei, bo spodobała mi się jeszcze bardziej ta narzuta i kupię jeszcze jedną i zrobie z niej dwie na fotele, zeby było jednakowo Hanie jutro dajemy do mojej mamy i pojedziemy też na jakieś zakupy świąteczne

Popołudniu byli teściowie na kawce i przynieśli jeszcze prezent dla Hanulki
Ide się położyć, bo cos zmachana jestem

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 20:49   #566
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Hejka,
przeziębienie mnie dopadło , leje mi się z nosa i mam wrażenie, że zaraz mi odpadnie, mam nadzijeż, że Olivci nie zarażę, chociaż byłby to chyba jakiś cud (musiałabym się chyba wyprowadzić). A jutro mam imprezę urodzinową i będę kichająca i z czerwonych kicholem jak Mikołaj siedziała .
Wczorajszy Mikołajkowy dzień był dla nas niesamowity, no oczywiście za sprawą naszego małego Pomocnika Św. Mikołaja, no ale po kolei. Dzień wcześniej niania zapowiedziała, że mamy być po pracy punktualnie bo Olivka ma dla rodziców niespodziankę. Skręcało mnie z ciekawości, zastanawiałam się co nauczyła się robić. Więc po procy biegusiem do domu, wchodzę i słyszę jak niania szepce do Olivki: "cichutko Olivcia przyszła mamusia...", wchodzę dalej a na środku pokoju stoi Olivka przebrana za mikołajka jedną rączką trzma się niani a w drugiej trzyma czerwoną skarpetę z napisem "Mały Pomocnik Św Mikołaja" i tak szeroko się uśmiechała, że aż się popłakałam, wyglądała przecudownie. A niania przeszła samą siebie, od tygodnia sposkowały razem i kompletowały strój.. a w worku były dwa lizaki dla rodziców bo byli grzeczni w tym roku. Niania aż sama popłakała się za szczęścia, że taką niespodziankę udało jej się zrobić. Ta kobieta ma wielgachne serce.
Potem był Mikołaj u babci, no i objazd po wszystkich dzieciach, z małym Mikołajkiem, a potem przyjmowanie wszystkich cioć i wujków i tak do nocy zeszło. Prezentów tyle dostała, że nie mamy tego gdzie układać .
Hanusiu ale prezent dostałaś, czekamy na następne ząbki.
Wszystkie fotki przecudne, ale nam dzieci rosną.
A to mój mały Mikołajek:
Edit: przyszło krzesełko z Baby Ono i jest prześliczne a Olivka je uwielbia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3820.jpg (119,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3858.jpg (118,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3819.jpg (116,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3832.jpg (114,2 KB, 38 załadowań)
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 20:58   #567
kropka241
Zakorzenienie

Miniu Olivcia jest przepiekna pomocniczka mikolaja a to co zrobila z niania bylo poprostu tak wzruszajace ze az mi swieczki stanely w oczach..

no i pieknie stoi moja synowa

Stary 2007-12-07, 21:01   #568
Konto usunięte

miniu, takiej niani to tylko pozazdrościć!! Ale ślicznie Olivke wyszykowała!! Super, brak mi słów...

Zmykam przed TV.
Do jutra.
Stary 2007-12-07, 21:02   #569
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

kropeczko silna z niej kobitka Adi będzie musiał dużo jeść żeby ją dogonić. Chociaż jak się wda ze wzrostem w tatę ... oj i moja Olivka się wda w tate to bedą 2 wielkoludy
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 21:14   #570
ewa.nea
Zakorzenienie

Minia - ale śliczna Mikołajka Taka niespodzianka. A jak ładnie stoi!
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości