|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
juleczka1980 My tez dostalismy kulki
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item279194431_kulk...cha_od_ss.html Mój Mati znów ma katar, ledwie zyje i ja i on... i nawet nie mam pomysły gdzie sie zaprawił. Obawiam sie, ze to alegria na kurz, bo ost troche sie powygłupialismy takaż zabą mieciutką, która juz z rok prana nie była... aby tylko nie to!!!! ewa, anula przeurocze dzieciaczki ![]()
#542 | ||||||||||||||
Rozeznanie
|
Na wstepnie spoźnione życzonka dla Mikołaja i Oskara.
Wczoraj nie pisałam bo nie miałam czasu, ciągle gdzieś jezdzilismy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj wypil 50 ml Kaszki na moim mleku, 100 na mleku modyfikowanym i jeszcze pociagnal cyca i sie obudzil dopiero o 3. to mi sie podobalo. Cytat:
kupilam wczoraj gazete z czapka mikolaja, pojechalam do babci i przerobila mi ja na mala czapke dla Kacpra. super w niej wygladal Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Minisiu - gratulacje z okazji pierwszego zabka twojej pociechy. Kacper dziekuje za życzenia, za ktore jeszcze nie dziekowal. My wczoraj bylismy u chrzesnicy i chcrzesniaka, a potem u mojego kuzyna. moj tz przebieral sie za Sw mikolaja i dzielil prezentami. potem wkleje zdjecia. Zapomnialam dodac: wszystkie zdjecia dzieciaczkow slodkie Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2007-12-07 o 13:41 |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Dzień - doberek
![]() Właśnie słucham dzikich okrzyków mojej pociechy, pobiła już wszystkie zwierzątka na karuzelce ![]() Xantia ja też poproszę więcej takich zwyczajów i jak TZ wróci z pracy zaraz mu sprzedam tą informację ![]() Anula, fajną Syrenkę macie w domu ![]() Teraz wybieramy się na spacerek, postaram się jeszcze zajrzeć na forum wieczorkiem, bo jutro jedziemy do Ikei do STOLICY ![]() ![]()
#544 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie wróciłam z Ikei
![]() ![]() Anula - zdjęcie w wannie wymiata ![]()
#545 |
Zadomowienie
|
Mateusz miał właśnie atak histerii
![]() ![]() A poza tym, to dzisiaj moją ciężarną szwagierkę zabrali do szpitala ![]() ![]() Normalnie doła złapałam.
#546 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulki z okazji ząbka
![]() Co Wy wszystkie z tą Ikeą ![]() ![]() juleczko jeszcze są takie kulki sensoryczne z innymi wzorami w środku: http://www.allegro.pl/item278006757_..._sluchowe.html http://www.allegro.pl/item270134807_...we_okazja.html Anula powiedz mi czy pielęgnujesz Klaudii te ząbki czymś ![]() ![]() ![]() juleczko może Mati nie miał ochoty na jabłuszko. Hania też tak czasem ma, że to co uwielbia jeść czasem tego nie chce i jest płacz, wtedy odczekuje troszkę i robię drugie podejście ![]() lea ja kiedyś dałam Hani 1,5 słoiczka, bo po jednym całym był płacz, ze się skończyło, więc otwarzyłam drugi, żeby sprawdzić ile zje i zjadła jeszcze pół, więcej nie chciała. Ale to było jeden raz. teraz po każdym słoiczku daję jej jeszcze soczek do popicia i wypije czasem 60ml, a czasem 120ml ![]() A ja od rana w drodze, byłam na mieście pozałatwiać różne sprawy, kupiłam w Rossmanie ten płyn do kąpieli, więc dziś spróbujemy ![]() ![]()
#547 |
Konto usunięte
|
Juleczko moja kolezanka urodzila 8 miesiecy temu corke w 24 tygodniu ciazy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
juleczka - to nieciekawie. Kacper tez dzisiaj ryczal przy obiedzie. najpierw dalam mu zupke jarzynowa zjadl troche i ryk a juz ja jadl. potem marchewke z ziemniakami i tez ryk, a tez juz ja jadl i caly sloiczek wtedy wtranżolił. cyca mu nie dalam bo 20 min wczesniej odciagnelam cale. dalam mu soczku i wypil jakies 50 ml i sie najadl. chyba mu o 10 bede dawac obiadek a o 13 deserek bo gdzies przeczytalam ze jak dziecko najpierw poczuje slodkie to nie chce potem innego smaku. a dzisiaj o 10 jadl jablko z owocami lesnymi.
a oto zdjecia z mikolajek (te ostatnie to ja) |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Oj ja też bym się wybrała chętnie do Ikei, ale niestety najbliższa jest w Poznaniu
![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi o tych kulkach ![]() Minisiu, nie wiem co jest grane, ostatnio w ogóle Matiemu nic nie smakuje, tylko mleko ![]() Lea29 , to wspaniale , że uratowali córeczkę Twojej koleżanki w tak wczesnej ciąży ![]() katia, zdjęcia fajne, Kacperek słodziutki i atrakcyjny z ciebie mikołaj ![]()
#550 |
Konto usunięte
|
juleczko, Mati może mieć po prostu gorsze dni z powodu pogody. Ja do głowy dostaję przy takim ciśnieniu i padającym deszczu, dziecko tez ma prawo.
![]() ![]() Teraz po 3 godzinach aktywności zasnął w wózku po kilkakrotnym przejechaniu przez próg między pokojami. Czemu dzieciom do zaśnięcia trzeba takich wstrząsów? Ciekawe jak długo pośpi...? Kacperek od kati marudny, Twój Mati marudny, mój Maks... to chyba jednak diabeł tkwi w pogodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
katia do twarzy Ci z brodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
Lea35, chyba masz rację. Coś wisi w pogodzie
![]()
#553 |
Konto usunięte
|
pospał... 40minut.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
A Mati dziwnie się uspokoił i zrobił wielką kupę zieloną plastelinową
![]() ![]()
#555 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5975676]
Kacperek od kati marudny, Twój Mati marudny, mój Maks... to chyba jednak diabeł tkwi w pogodzie.[/quote] Klaudia też ma zły dzień. Ciągle płacze i też nie chciała zupki ale wypiła 240 ml mleczka i w końcu zasnęla. Cytat:
U nas leje ![]() Była dziś u mnie przyjaciółka. Ostatnio mało się widujemy i dziś w końcu miałyśmy okazję się wygadać. minisiu wysłałam zdjęcie Klaudii di albumu
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
katia fajny klan Mikołajków
![]() juleczko Oliwcia też tak miała jak dałam jej kleik ryżowy, wystraszyłam się i przestałam ale kumpela mi powiedziała, że taka może być reakcja na nowe ![]() Nas też deszcz złapał ![]() lea Jak to dobrze, że medycyna jest tak rozwinięta.
#557 |
Zadomowienie
|
Krzyś dostał jeszcze od spóźnionego Mikołaja fajnego krokodyla. Dzisiaj była próba z niekapkiem, trochę wypił, ale ewidentnie woli butelkę. Będę go powoli uczyć jego obsługi.
kropka zupka z buraczkami była palce lizać. Dałam: 1/2 buraka 1 marchew 2 ziemniaki 1/2 pietruszki małej odrobina pora mięsko z królika 3 łyżeczki kleiku kukurydzianego Po zmiksowaniu i podzieleniu na 2 (bo to porcja na 2 dni) dodałam łyżeczkę oliwy z oliwek i 30 ml mleczka Krzyś wciął tego 200 ml, czyli całą miseczkę z Nestle
#558 |
Zakorzenienie
|
Jutro ja ugotuję obiadek z buraczkiem.
Kasiu a kubek niekapek macie z gumowym ustnikiem? Ja kupowałam jakieś 2 tyg temu i prosiłam w sklepie żeby był gumowy. W domu się zorientowałam że jednak ustnik jest plastikowy. I Klaudia nie umie z niego pić
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Kasiu, fajnie masz, że Krzysiu tak wcina zupki, też bum chciała, żeby Mati tak wciągał już inne dania
![]() eve, ale Mati dostaje kleik do mleka już od dawna ![]() ![]()
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i przylanczam sie do pytania o kubek niekapek ![]() acha Adrian pierwszy raz wypil dzis kaszke normalna co sie robi na mleku (o smaku jablkowym-kupilam mu jeszcze malinowa na zmiane) poza ta na dobry sen (bananowa) i dwa razy zrobil kupe ![]()
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tych zupek i deserków
![]()
#562 |
Zadomowienie
|
eve przyjdzie czas i na ciebie.
![]() Ja mam niekapek z Aventu z gumowym ustnikiem. Wypił jakieś 30 ml z niego. Musi się nauczyć tylko ciągnąc, bo mam wrażenie, że smoczek to jeszcze ściska, no i to nie jest okrągłe. A zupka była słodziutka i chyba synuś głodny. On mi czasami też się kręci podczas jedzenia, ale wtedy daję mu coś w łapki, najlepiej sprawdza się papier lub jakaś gazeta. Może im zęby dokuczają, wtedy dzieci nie chcą jeść. Krzyś gryzie łyżeczkę podczas karmienia.
#563 |
Zakorzenienie
|
kasiu moj lobuz tez gryzie lyzeczke
![]() ![]() ciekawe jak tam drugi zabek u Hani ![]()
![]() |
#564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co stwierdzili u Oliwki? Cytat:
![]() Klaudia wyszła super. Jest już taka duża, że mogłaby sama się kąpać ![]() No właśnie ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5973782] ewa.nea. ja poproszę, żeby do mnie co roku taki uroczy Mikołaj przychodził. ![]() [/quote] Jak będziesz grzeczna, to przyjdzie ![]() Cytat:
![]() A kulki w końcu dziś na żywo oglądałam w sklepie. Fajne są. Powiem chrzestnemu Mikołaja, żeby mu kupił. Dzięks ![]() Dzięujemy ![]() Ale się Mikołajów namnożyło ![]() ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Heja hoł hoł hoł
![]() kropka no drugi ząbek siedzi sobie i narazie cisza ![]() kasia fajny przepis - wypróbuję ![]() Anula już wklejam fotkę Klaudii do galerii ![]() A my dziś też byliśmy w Ikei nakupiłam różnych różności - narzute na kanape, poduszki, serwetki,parę rzeczy do kuchni, pokoju i oczywiście maskotkę dla Hanusi ![]() EDIT: Anula album nie chce się otworzyć, więc wkleję fotkę jutro ![]() Jutro jedziemy jeszcze raz do Ilei, bo spodobała mi się jeszcze bardziej ta narzuta i kupię jeszcze jedną i zrobie z niej dwie na fotele, zeby było jednakowo ![]() ![]() Popołudniu byli teściowie na kawce i przynieśli jeszcze prezent dla Hanulki ![]() Ide się położyć, bo cos zmachana jestem ![]()
#566 |
Zadomowienie
|
Hejka,
przeziębienie mnie dopadło ![]() ![]() Wczorajszy Mikołajkowy dzień był dla nas niesamowity, no oczywiście za sprawą naszego małego Pomocnika Św. Mikołaja, no ale po kolei. Dzień wcześniej niania zapowiedziała, że mamy być po pracy punktualnie bo Olivka ma dla rodziców niespodziankę. Skręcało mnie z ciekawości, zastanawiałam się co nauczyła się robić. Więc po procy biegusiem do domu, wchodzę i słyszę jak niania szepce do Olivki: "cichutko Olivcia przyszła mamusia...", wchodzę dalej a na środku pokoju stoi Olivka przebrana za mikołajka jedną rączką trzma się niani a w drugiej trzyma czerwoną skarpetę z napisem "Mały Pomocnik Św Mikołaja" i tak szeroko się uśmiechała, że aż się popłakałam, wyglądała przecudownie. A niania przeszła samą siebie, od tygodnia sposkowały razem i kompletowały strój.. a w worku były dwa lizaki dla rodziców bo byli grzeczni w tym roku. Niania aż sama popłakała się za szczęścia, że taką niespodziankę udało jej się zrobić. Ta kobieta ma wielgachne serce. Potem był Mikołaj u babci, no i objazd po wszystkich dzieciach, z małym Mikołajkiem, a potem przyjmowanie wszystkich cioć i wujków i tak do nocy zeszło. Prezentów tyle dostała, że nie mamy tego gdzie układać ![]() Hanusiu ale prezent dostałaś, czekamy na następne ząbki. Wszystkie fotki przecudne, ale nam dzieci rosną ![]() A to mój mały Mikołajek: Edit: przyszło krzesełko z Baby Ono i jest prześliczne a Olivka je uwielbia
#567 |
Zakorzenienie
|
Miniu Olivcia jest przepiekna pomocniczka mikolaja a to co zrobila z niania bylo poprostu tak wzruszajace ze az mi swieczki stanely w oczach..
no i pieknie stoi moja synowa ![]()
#568 |
Konto usunięte
|
miniu, takiej niani to tylko pozazdrościć!!
![]() ![]() Zmykam przed TV. Do jutra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
kropeczko silna z niej kobitka
![]() ![]() ![]() ![]()
#570 |
Zakorzenienie
|
Minia - ale śliczna Mikołajka
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.