|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Witam wszystkich
![]() No to wczoraj zaczęłam molestować mojego orbiego, a tu po 12 minutach Tż dzwoni, że przyjedzie na kawę, bo musiałam mu sprawdzić, czy dobre druki wziął z urzędu do rejestracji auta, jakby nie mógł mi tego dać do sprawdzenia jutro, bo do mnie przyjedzie, a rejestrować dopiero idzie w poniedziałek. No i miała po ćwiczeniach, jeszcze się po nim wydarłam, że mi całe plany ćwiczeniowe popsuł, a on na to, że poćwiczę innego dnia i jeszcze gadał, że w sobotę będziemy drinkować, bo auto trzeba oblaćto się nazywa wsparcie w odchudzaniu z jego strony ![]() Wcale nie mam zamiaru z nim drinkować, niech sobie sam pije ![]() Cytat:
Ja najpierw myślałam ćwiczyć co drugi dzień, ale od przyszłego tygodnia myślę ćwiczyć codziennie. Program na brzuch jak dla mnie za mało ciekawy, przynajmniej ten pierwszy program, bo drugi wydaje się już ok. nawet po nim zakwasów nie miałam, ramiona mi się podobają, a pośladki to już prawdziwy kiler ![]() Cytat:
![]() Byłam twarda i nie zjadłam tego naleśnika, a zamiast czegoś słodkiego wszamałam serek waniliowy ![]() Najlepsze, że matka znowu naleśniki smaży, normalnie żyć nie umierać ![]() Cytat:
![]() A ludzkim gadaniem się nie przejmuj, ja jak słyszę takie teksty to zawsze odpowiadam, że przynajmniej mam na czym usiąść i mój chłop ma za co chwycić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No pewnie, że możesz dołączyć, witam ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Wtajemniczenie
|
ale za to jakim powodzeniem cieszy się wątek w taki tępię za miesiąc może trochę więcej trzeba będzie robić CZ.II
![]() ![]() ![]()
#543 |
Zadomowienie
|
Ja własnie wrocilam z biedrony, kupilam kilka rzeczy niezbednych, jak warzywka na patelnie, mieszakne chinska czy tunczyka...
IIS: kromka razowca z pasztetem i keczupem... Na obiados bedzie kurczak w gyrosie, mieszanka chinska i brokul z sosem czosnkowym ![]()
#544 |
Raczkowanie
|
Obiecany przepis.....
1. Mąkę (150g,pszennej z pelnego przemialu typ2000) kefir (200g)miksujemy na gładziutką masę (uwaga! nie potrzeba żadnych jajek, ciasto wychodzi pyszne bez nich! także dodatek cukru jest zbędny: nadzienie będzie słodkie). Smażymy naleśniki na patelni teflonowej (z takiej porcji wychodzi okolo 5-6 naleśników o średnicy 24 cm) 2. Jabłko ( 1 duze)tarkujemy na dużych oczkach, wrzucamy na gorącą patelnie teflonową i podsmażamy. Dodajemy cynamon. Caly czas mieszamy, aż do uzyskania ladnej w miare jednorodnej masy. 3. Nakladamy na nalesniki farsz jablkowy. Zawijamy i kladziemy doslownie na chwilkę na gorącą patelnię. 4. Podajemy polane jogurtem i posypane kakaem(o obnizonej wartosci tluszczu). Danie będzie na pewno smakowało osobą, które nie lubią bardzo słodkich potraw. |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Dzieeeen Dobry !!!
![]() Jeju słonko swieci a ja i tak nie mialam ochoty zwlec sie z lozka masakra dlatego juz po sniadanku a obiad bedzie dopiero po 15. I tak myslalam myslalam co zrobic na ten obiad i wymyslilam - Omlet z rybą wędzoną. Nic innego takiego nie wymyslilam, ewentualnie - Cykoria faszerowana łososiem, reszta to jakies beznadziejne. Pozniej ćwiczenia, kolacja i tak caly dzien minie :| a jutro znowu to samo chociaz moze cos innego sie wydarzy. Pisałyscie cos o tlustym czwartku - tez sie nie boje go bo za paczkami nigdy nie przepadalam chyba ze z nadzieniem toffi ale u mnie raczej nie bedzie takiego kuszenia sie chyba ze hmm cos dietetycznego jednak zrobie no nic zobaczymy jeszcze tydzien czasu mamy na zastanowienie sie czy cos zjesc czy nie ale dietetyczne zawsze mozna :P gdzies widzialam tiramisu dietetyczne jak chcecie moge Wam tu wkleic przepis ale sama nie wiem czy bede robic. Ok czas sie zmywac, do pozniej laseczki. ![]() Uuuu Pepea niezły przepis moze kiedys sprobuje hehe ![]()
Start Odchudzania: 09.10.2009 - ![]() ![]() Było -> 126,5 kg !! ![]() ![]() Jest -> 76 kg ![]() ![]() Będzie -> ?? ![]() ![]() Edytowane przez desireless Czas edycji: 2010-02-05 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
Co do diety Ducana to też ją stosowałam i powiem że najszybciej mi się na niej chudło ale później przerwałam przez święta i tak już zostało
Jeśli chodzi o beztłuszczowe jogurty to ja znalazłam coś lepszego serek twarogowy w Netto nazywa się Quark i jest w takim wysokim kwadratowym pudełku z niebieską naklejką jest smaczny i bardzo sycący a do tego za 500g płaci się ok. 3.70zł Dziś na śniadanie zrobiłam sobie omleta z 2 jajek i chudego mleka z surówką z kapusty i marchewki z sosem ziołowym robionym z serka "Quark "naprawdę smaczne i sycące. Na obiad robię sobie namiastkę fast food'a czyli tortilla z kurczakiem carry i surówką no i oczywiście sosik z serka. Dziś stanęłam na wagę i w końcu ruszyła mam 1,2kg mniej przez tydzień niby nie dużo ale jak beż żadnych ćwiczeń to i tak dla mnie sukces choć w tym tygodniu już pilnowałam produktów i jadłam jedynie te które mają niski indeks glikemiczny do tego piłam Ispagul co powoduje uczucie sytości jakoś mi ochotę na słodycze przeszła. Tylko ćwiczyć mi sie dalej nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis na śniadanie zjadłam kanapki z Wasą i serkiem twarogowym. Odpusciłam sobie kawkę, bo zjadłam (musiałam po prostu) 2 kostki gorzkiej 70% czekolady ![]() Na obiad będą ziemniaki i śledzie z jogurtem naturalnym i cebulką, a dla rodzinki robię sałatkę z tuńczyka więc może pozwolę sobie na troszkę na kolację, ale oczywiście bez chleba ![]() Byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie serki wiejskie, jogurty, mrożonki, piersi kurczaka, herbatki, kawę Ricore (wszyscy mnie ganiają ze za duzo kawy piję), kilka zborzowych batoników na nagłe napady ochoty na słodkie, gorzka czekoladę, banany, jabłka, 2 balsamy do ciała, żel pod prysznic, produkty na sałatkę z tuńczykiem ( mało to dietetyczne więc przepisu nie podaję ![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy najbliższej okazji wypróbuję przepis, jak tylko składniki skombinuje ![]() Matka już podchwyciła temat z naleśnikami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
ooo fajne nalesniki
![]() ![]() Ja dzis na obiad: Garsc mieszanki chinskiej, pol piersi z kurasa z sosem chinskim"aspiro" i garscia klusek... najadlam sie jak bak... i znow wydaje mi sie ze za duzo zjadlam ![]()
#550 |
Wtajemniczenie
|
nie tobie jednej się tak wydaje,ja się też objadłam jak ty ale sałatką do końca dnia raczej już dziś nie tknę i chyba zaraz rozpiszę sobie tygodniowy plan żywienia jak kiedyś i się skończą wyrzuty,że za dużo zjadłam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#551 |
Raczkowanie
|
Eh... A ja choruję.. Z dietką nie najgorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
A ja mam dzis totalny kryzys. Nic mi sie nie chce, przestaje wierzyc, ze mi sie uda schudnac. A na dodatek cos mnie podkusilo i sie zwazylam. Waga stoi w miejscu!!! Moze dlatego, ze niebawem bede miala @. Tym sie pocieszam. O, naiwna!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
To ja mam tak samo, @ powinna byc( ale nie bedzie) a waga ciagle w miejscu, pocieszam sie ,ze to glowny powod
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To na bank przez zbliżajacy sie @ ![]() Ja tez sie dziś najadłam strasznie. Śniadanie jak najbardziej dietetyczne ale na obiad ziemniaki ze śledziem ale porcja taka jakbym na diecie nie była. Dodatkowo spróbowałam łyzkę sałatki z tunczyka która zrobiłam. Podwieczorku nie będzie a co do kolacji to się jeszcze zobaczy, może jedynie jakiś owoc?
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Mam cos jeszcze dla wielbicielek kisielu, dzis znalazlam taki przepis:
1/2 szkl jagod,1 i 1/2 szkla wydrylowanych wisni, 3 szkl zimnej wody, ok 3 lyzeczek cukru( mozna wyeliminowac), 3 plaskie lyzeczki maki ziemniaczanej. Owoce zalac 2,5 szkl wody i gotowac ok 2 min.Dodac cukier i make rozmieszana z 0,5 szkl zimnej wody. Chwilke gotowac. Szczerze to nigdy czegos takiego nie robilam, nie wiem ile to ma kalorii, ale na pewno nie jest tak chemiczny jak z opakowania. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
ja mam problem ale w druga strone;/ nie wiem co zrobic bo byle mniejszego jedzenia to waga spada mi na drugi dzien nawet o 0,5 kg i wiecej. a przy zjedzonej kolacji idzie tyle samo do gory;/powinnam sie cieszyc ale nie chce za szybko stracic na wadze;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
zjadlam wafelka 272 kcal. zabijcie mnie
![]()
#558 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
hej hej kochane
![]() ![]() ![]() bylam dzisiaj na lodowisku ![]() ![]() milenka kto by sie tym przejmował a jeszcze w szczególności że ty tak dużo ćwiczysz ![]() ![]() ![]()
#560 |
Wtajemniczenie
|
to widzę,że dziś dzień kryzysu,bo wiekszość go przeżywa ja powinnam mieć @,a nie mam już tydzień pewnie zmiana diety i ćwiczenia na to wpływają jak kiedyś ja nic od sałatki nie jadłam ide zaraz do sąsiadki na film
#561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ...amoja dieta?? kupuje zawsze cos na szybko w drodze do pracy. choc dzis wzielam z domu jako na twardo. zjadlam je na 2 raty z bulka zytnia i pomidorem, potem byl banan. a teraz miesko z warzywami. a potem.. kogelmogel ![]() a to przez mojego lubego, ktory jak na zlosc dzis zaserwowal kogel, a przedwczoraj upiekl ciasto! ciasto! moj facet upiekl ciasto! akurat jak sie odchudzam.od 4 dni tez gotuje mi obiady.. i wiem, ze choc to zwykle mieso z wazywami.,to mieso smazone, a dzis dodal smietane. no jak na zlosc! wiem, brzmi durnie, bo powinnam byc zachwycona... ale zaczynam podejrzewac, ze on wcale nie chce bym schudla. a ja potrzebuje motywacji! aha.. i tez wlasnie dopadl mnie @ O_o Nie jestem godna nalezec do Waszego grona dzielnych bojowniczek ![]() ![]() ![]()
unless we have the courage to lose sight of the shore... Edytowane przez misialinana Czas edycji: 2010-02-05 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
misialinana to tak jak moj! ja tu gotuje leczo na kolacje a on mi z czekolada wyskakuje"no zjedz to, malutka jedna kosteczka" nie zjadlam! i wiem, ze jakby nie spal to zabralby mi tego wafelka bo sam by go zjadl!
Łacze sie z Toba w bolu! ![]() ![]() ![]()
#563 |
Rozeznanie
|
Mnie dziś tak głowa boli że już nie pamiętam kiedy było tak źle spałam trochę w dzień i wziełam tabletki i dalej nic nie pomaga normalnie zwariować można a do tego mam jeszcze trochę pracy zaległej do zrobienia a mnie mogę się na niczym skupić Chyba zaraz zacznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczynki
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
Moje kochane dziewuszki nie załamywać mi się tam
![]() ![]() A co do Tż-ów to oni się chyba zmówili, My się odchudzamy a oni nas kuszą co chwilę czymś, oj nie ładnie, nie ładnie ![]() marzena22 gratuluję ![]() To ja może podsumuję dzień 2 kromki razowca z serem twarogowym Kawa Zupa pomidorowa z ryżem+mięsko ze skrzydełek z kurczaka 1 kromka razowca z tuńczykiem Bieluch Matka jak na złość zjadła mi ostatnie jabłko, a potem już trochę za późno było na jedzenie ![]() Pysiu mam do Ciebie pytanko, kupiłam sobie herbatkę just fit na oczyszczanie, czy ty też miałaś po niej biegunkę?Bo Ty chyba ją piłaś o ile się nie mylę. Na ćwiczenia nie miałam czasu,a teraz zwyczajnie już mi się nie chcę, najchętniej to bym się położyła i chyba zaraz to zrobię ![]() ![]() ![]() Przegrałam sobie z kompa na płytę filmy z ćwiczeniami, bo jakoś lepiej mi się przed telewizorem ćwiczy, może przez to że jest większy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
mysiunia85g dziękuje
Ja też mam pytanko: co mam na kolacje jeśc jak ja nie znoszę serków, jogurtów itd. naturalnych?, poprostu nie chce mi przejsc przez usta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy też co lubisz, bo przecież nie można się zmuszać do jedzenia czegoś, czego się nie lubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
mysiu ja żadnych skutków ubocznych nie mam,może twój organizm źle znosi jakiś składnik co ona zawiera....
Dziewczyny od jutra koniec lamentu!!!w temacie jest "zwloty i upadki" więc skoro dziś upadek to jutro z rana trzeba na nogi stanąć ![]() ![]()
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() mysiunia ja też pijam herbatki just fit, skutków ubocznych jak to nazwała Pysia też nie zauważyłam. Witam nową koleżanke ![]() miiilenka ja na Ciebie nie będę krzyczeć, dziś też byłam blisko załamki, mój TŻ kupił przepyszne ciacha(musiały być przepyszne, bo cudnie wyglądały)i omal się nie skusiłam.Tak więc rozumiem, tym bardziej, ze widzę iż dziś więcej dziewczyn miało z tym problemy, może to wina pogody ![]() Ja miałam dziś wyczerpujący dzień(właściwie juz wczoraj). Dietka ok, ale moje ćwiczenia:15 min z rana rowerku, 1,5 h odśnieżania podwórka mamy, 1h taplania się w śniegu do połowy ud(a miał to być niewinny spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.