|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
Dziękuje kochana ![]() Ee tam szybko zrzucisz i też wbijesz się w ciuszki sprzed ciązy ![]() A to spacerki, a to ciągle w ruchu to szybko można stracić ![]() Ja wesele mam 21 sierpnia. Tz mówi że nie idziemy bo nie zostawi małej z moja mamą na całą noc, ale ja się smieje że do tego czasu to bedzie odliczał dni żeby iść na to wesele ![]() Muszę tylko sukienkę skrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linuś nie ma szans zeby wyszedl po 40 tc,a 15 to termin na pelne 40 tc wiec wczesniej zostanie wygoniony, najwyzej poprosze o wywolanie ![]() ![]() Karolinko masz rację, latania bedzie co niemiara no i ja od razu wezme sie do roboty i cialko musi szybko wrocic do formy ![]()
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio też wszystko boli zwłaszcza kręgosłup i nogi. Brzuś też się spina często i twardy jak skała się robi. No ale widocznie tak musi być. Dziś już urzędy objeździłam, jedyny plus że jak jestem w ciąży to mogę się wepchnąć i nikt nie ma pretensji, a powiemj wam że czekania u nas w tych urzędach to na chyba 5h do jednego okienka kasa 50os. do drugiego okienka 50 os. no jakaś paranoja. Hihi ale że w ciąży to mnie bez kolejki obsłużyli ![]() Kardashi musisz koniecznie zawiązać czerwoną kokardkę na rączce Blaneczki bo ją zauroczymy ![]() Kasiu to naprawdę strachu napędziłaś mężowi ![]() Skorpionku dziękuje za kciuki ![]() Teraz powoli się zbieram i będziemy jechać do gin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kardashi Blaneczka jest przesłodka ![]() Latko i Carol współczuję ulewania ![]() Carol Twój przyrost wagi bardzo mnie cieszy ![]() Ja zgrabna jestem. Tylko na zdjęciach tak wychodzę ![]() A na nadmiar skóry po porodzie bardzo polecam szeroki pas wyszczuplający. Ja zamawiałam w aptece , a raz w internecie. Ale musi być bardzo szeroki. Ściskałam się nim jak stwierdziłam, że już nic mnie nie boli. Nosiłam codziennie ciągle wydłużając czas nawet do paru godzin dziennie. I szybko odzyskałam płaski brzuch ![]() U nas też gorąco i duszno. Miałam właśnie dwie klientki pod rząd, więc ledwo mogę siedzieć. Muszę odpocząć. Zajrzę pewnie dopiero jutro. Miłego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do pasa, to szczerze Ci powiem, ze mnie nie pomogl po Oli, takze nie wiem czy tera zkupowac, czy jest sens. Wypoczywaj kochana ![]() Karolinko super,ze pozalatwialas sprawy, ja siedze w domku i padam na pysio z tego upalu. To mamy identycznie z brzusiami. Trzymam kciui za wizyte i czkam na relacje ![]()
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Aha! Zapomniałam powiedzieć coś miłego o moim mężu
![]() Wczoraj mówiłam mu, że cierpię z bólu, że kość ogonowa mi promieiuje aż do nogi itp. A ten kazał mi w końcu odpocząć i już nic nie robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
A ja byłam dzisiaj u gina, widziałam moje maleństwo, widziałam jak serduszko pika ^^
Cudne ![]() Dopiero co wróciłam, ale jutro u kogoś zeskanuję i pokażę Wam moje maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny :P na innych wątkach już pisałam, ale jeszcze wam się pochwale. Byłam dzisiaj na USG i dzidzia jest zdrowa, serduszko ok, ma 13cm i waży 200g i już wiem, że to DZIEWCZYNKA
![]()
#551 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wizyt dziewczynki i ciesze się że wszystko dobrze
![]() Ja też po wizycie, u nas bez zmian, to w sumie dobrze, szyjka nadal zamknięta ale podobno główka jest niżej niż powinna być w tym tyg. no i nadal miękka ta szyjka. No ale jakoś sobie radzi i się jeszcze nie otwiera. Dziś robiliśmy posiew i dostałam skierowanie na waszystkie badania już do szpitala. Moja kochana lekarka już wypełniła kartę szpitalną do porodu tzn. wywiad itp. tylko uzupełni się najnowszymi badaniami, powiedziała mi że będzie łatwiej jak przyjadę rodzić bo nie będe musiała siedzieć i ten cały wywiad wypełniać, a mówi żąe jak są skurcze to człóowiek nie ma do tego głowy. Po za tym posłuchałam serduszka trochę cięzko było bo Filuś skakał jak szalony i ciężko było namierzyć serduszko ![]() Następna wizyta 23 czerwca w dzień ojca (hehe poprzednią wizytę miałam w dzień matki ![]() A no i mam już nie brać tych leków na skurcze, powiedziała że teraz to już musimy się przygotowywać do porodu i nie potrzebne są te leki, jak się zacznie poród to nic się nie stanie. Mam tylko zaczekać do poniedziałku bo wtedy skonczy się 36tydz. i już nawet jak urodzę to nie będzie wcześniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
no czesc dziewczynki
wreszcie mam czas zeby napisac Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Carol77 mam nadzieje, ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza kochana dla was ![]() Cytat:
![]() ja dzis wzieam sie za porzadki w ciuchach i pranie chyba z pol dnia robilam hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zauwazylam od kilku dni ze zmienila mi sie wydzielina. Zawsze była białą a teraz żółta może to znów jakies cholerstwo się przypałętało?! Sas kochana jak ja cie rozumiem.... a moze jednak poszukasz pracy na niższym szczeblu?
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-06-09 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny super ze same dobre wiesci po tych waszych wizytach.
Latkoo ty juz prawie na finishu ![]() M25 gratuluje coreczki, oby rosla zdrowa. Zaraz ci zmienie kolrek na liscie ![]() Sas nie czuj sie gorsza bo wcale nie jestes. Jeszcze sie role odwroca i co wtedy bedziesz myslala ze tz jest gorszy. Jestescie po slubie, przysiegaliscie 'w bogactwie i w biedzie'. Znajdziesz wreszcie ta prace a poki co ciesz sie wolnascia, poucz sie, posprzataj jak masz ochote. A juz sam fakt ze studiujesz dalej swiadczy tylko o tym ze myslisz o przyszlosci. Bedzie wam w zyciu dobrze, nie od razu rzym zbudowali ![]() Kochane a ja dalej siedze w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu dziękuje za mile slowa i otuche ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-06-09 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
rany, co za dzień... dopiero teraz siadłam i podczytałam was trochę. kicia była już po 11 po zabiegu, ale potem to był sajgon dopiero. biedaczysko zsikało się u weta i do tej pory troszeczkę jej futerko śmierdzi mimo że ją myliśmy. Ja jeszcze (debil skończony) okna wszystkie umyłam z tego stresu i padam na pychol. kicia chodzi teraz w kołnierzu ale nawet jej to tak chyba nie przeszkadza jak myślałam, tylko nie chce się położyć, ciągle łazi, podejrzewam że będzie łazić dopóki nie padnie ze zmęczenia.... już widzę jak się dzisiaj wyśpimy.... powiem wam, że ja to bym nie mogła byc weterynarzem, albo jak są te programy na animal planet gdzie ratują takie chore albo zaniedbane zwierzątka, normalnie, ja nie wiem jak ci ludzie mogą tak patrzeć na te zwierzaki, ja po prostu nie mogę patrzeć jak się tak zwierzę męczy..... mój kochany TŻ stanął dzisiaj na wysokości zadania i nawet z pracy przyjechał, żeby mi pomóc przy kici. on jest taki kochany, wiem że przy dzidziusiu na pewno będzie bardzo dużo robił.
kochane moje, do jutra, mam nadzieję, że jutro będę mogła więcej na necie posieddzieć... aha! jeszcze mi dzisiaj prąd odłączyli na osiedlu na 4 godziny! wyobrażacie sobie??!! no nic, jutro musi być lepszy dzień. Dobrej, spokojnej nocki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
ZDAŁAM DZIEWCZYNY EGZAMIN NA PRAWO JAZDY!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
GRATLUJE Kochana wiem co czujesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
IRSIN GRATULACJE, TERAZ BĘDZIESZ MOGŁA ŚMIGAĆ!!!!!!!
ja juz na nogach i oczywiście po koszmarnej nocy. oboje z mężem nie spaliśmy.... kotek od momentu operacji leżał może z godzinę łącznie, ja nie wiem czy to normalne, ale dziwię się, że ona się jeszcze na nogach trzyma. Muszę ją poić i karmić jak dziecko, zjadła tyle co ptaszeczek. Umówiłam się dzisiaj z koleżanką na spacerek z jej malutką Hanią, ale chyba będę musiała jeszcze zostać z nią w domu i pilnować jej ![]() ale dzisiaj piękna pogoda!! mam zamiar dzisiaj poszukać na necie jakichś noclegów nad morzem, mam nadzieję że nie jest za późno. miłego dnia kobietki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas w carrefourze były chusteczki nawilżane z pampersa 4 opakowania za 19 zeta, więc chusteczek mam zapas ![]() Carol, Latko współczuję ulewania biedaczki strasznie się męczycie... u mnie na razie dobrze, co do przyrostu wagi, to ja nadal mam +11 kg, ostatnio przestałam tyć, pytałam lekarza czy na pewno wszystko wporządku, to powiedział, że może tak być, bo jest gorąco i więcej się pocimy. Co do podobieństwa dzieci do rodziców, to moja Oliwka jak się urodziła to była baaardzooo podobna do tatusia, a teraz to mój mały klonik... nawet jedna babka nam powiedziała, że wyglądamy jak bliźniaczki ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
doczytac Was to doslownie mission imposible
![]() Irsin gratuluje zdanego egzaminu! ![]() M25 gratuluje coreczki! ![]() och a u nas upal niesamowity !!i znowu woda wylala,a glowna fala ma dopiero przyjsc ![]() ale nie bede wam tu smecic,zaraz porobie foteczki pajacykow jakie u mamy kupilysmy ![]() a juz pisalam o moim wtorkowym usg,nie byl w 100% pewny ale mowil o chlopcu ![]() Kasiu poprosze o kolorek na liscie,dzieki... dziewczyny czy was tez tak okropnie nogi i rece rwa w nocy?doslownie spac nie moge!podkladam pod nogi poduszki zeby wyzej bylo i nic....ja juz niewiem
#562 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane ![]() Jak ja nienawidze upałów, noc straszna, co chwilę sie budziłam i w dodatku sikałam dalej niż widze i sie zakrztusiłam przez sen i strasznie sie pzeraziłam, ale tylko raz i to wlasną ślina. Niech się troszke ochłodzi, bo zwariuję. Katarina gratulacje, super, ze maleństwo zdrowiutkie i jak rośnie ![]() ![]() M25 gratuluję córeńki!!!! Ja chciałam mieć 1 dziewczynke i sie udało, a teraz chciałam bardzo synusia i jest ![]() ![]() Karolinko super wiadomości, ja powiem Ci, ze czuję, ze te 2 tyg przechodze jakoś a potem sie rozsypie ![]() ![]() Mówisz zeby już nie brać leków rozkurczowych?? Ja wziełam w nocy nospę, bo mnie zaczeło boleć, może rzeczywiście juz je sobie daruję. A nie pochwaliłaś sie ile waży Filus ![]() Kasieńko Ty się zapracujesz kochanie!!!! Karolinko współczuję nocki, biedny kociak, no ale już przynajmniej macie ten zabieg z głowy i teraz będzie tylko lepiej! Marlenko jak ja bym chciała mieć 11 na plusie ![]() ![]() Monia kochana, mnie nogi cierpn ajak głupie od dupki do stopy, można się wściec, a te rwania, to pewnie też uciski... nic trzeba przeczekać ![]() ![]() Moniczko dziękuję kochana, mam nadzieję, ze dzisiaj masz lepszy humorek? ![]() ![]() Irsin no gratulacje, nareszcie masz to z głowy, super ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-10 o 07:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
Irsin gratuluję!
![]() M25 super, że córcia!!!! Metropolitan myłas okna?Podziwiam!Jak przeczytałam, to spojrzalam na moje i sie zalamalam.Są takie usyfione....Ale musze sobie podarowac mycie teraz, bo chyba bym padła.Biedna ta twoja kiciucha i wierze, że cie boli, to co ona przezywa, bo widac ze jestes wrazliwa i kochasz tego futrzaka bardzo ![]() Latkoo to czekaj do poniedziałku, a potem juz niech sie dzieje co chce ![]() Tez mam USG 23 czerwca nastepne ![]() Linka ja mam wizyty cały czas co 4 tygodnie,m, bo nie mam skurczów, wyniki dobre, więc nie ma podobno potrzeby częściej.Wizyte najblizsza mam jutro. No ja własnie złapałam jakis syf znowu i sie wsciekam strasznie, bo juz nie wiem czemu tak mnie to męczy często w ciązy..... A wczoraj wieczorkiem( do poludnia nie wychodzę z domu, bo ledwo zyje) przepraweilismy sie promem i popłynelismy na Westerplatte a potem siedzieliśmy na plazy.Malutka polubila szum fal i grzecznie spala ![]()
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam, ja tez mam znowu wiecej żółtego śluzu, dopiero co wziełam 6 globulek-antybiotyk i znowu jest tak samo! na szczęście nic mnie nie piecze i nei swędzi, zobaczymy co lekarz powie we wtorek. Fajnie, ze Ci śpi malutka, mój łobuz to chyba wcale nie śpi, non stop się wiercioli i coraz bardziej mnie wszystko w brzuchu boli, nawet wypięcie piętki boli, bo skóra taka naciągnięta ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-10 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do przeczuć porodowych to ja czuję że w ostatni tydzień czerwca urodzę nie wiem też czemu mtak myślę ale jakoś tak ![]() Po za tym noc koooooooooszmarna, upał jak diabli, nie było czym oddychać, pół nocy nie spałam bo było mi za gorąco, cała mokra leżałam, w końcu się zdenerwowałam i poszłam posiedzieć na balkonie bo już nie wyrabiałam. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Fotki śliczne! Cytat:
![]() Metropolitan - współczuje z kicią, ale tak jak pisałąm przyzwyczaji się i położy się wreszcie, nasz piesio też nie chciał leżeć, tylko stałą albo siedziała no ale później znalazła odpowiednią pozycję ![]() Kochana z tymi oknami to nieźle zaszalałaś, ja bym chyba padła na twarz i karetkę by do mnie wzywali, Nie szalej tak bo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie dowiem we wtorek ile waży Filuś, pewnie koło 3kg jak ostatnio wazył 2112 a mogą przybierać do 300 dkg na tydzień ![]() Kochana może zaczniemy obie w tym samym czasie ![]() Współczuję nocki, wiem co czułaś, ja też byąłm cała mokra i wyzywałam tylko jak nie wiem i sie wściekałam, okna porozwalane i nic, chyba na 2 raz pójde na balkon też do Oli pokoju, bo to oszalec można, ale pocieszające jest to, ze to już końcówka ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-10 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gosiaro;19895862]
Metropolitan myłas okna?Podziwiam!Jak przeczytałam, to spojrzalam na moje i sie zalamalam.Są takie usyfione....Ale musze sobie podarowac mycie teraz, bo chyba bym padła.Biedna ta twoja kiciucha i wierze, że cie boli, to co ona przezywa, bo widac ze jestes wrazliwa i kochasz tego futrzaka bardzo ![]() Linka ja mam wizyty cały czas co 4 tygodnie,m, bo nie mam skurczów, wyniki dobre, więc nie ma podobno potrzeby częściej.Wizyte najblizsza mam jutro. No ja własnie złapałam jakis syf znowu i sie wsciekam strasznie, bo juz nie wiem czemu tak mnie to męczy często w ciązy..... QUOTE] kochana myłam, bo ich widok już mnie załamywał. Ale dzisiaj w słońcu widzę że to robota głupiego była bo smugi takie mi się porobiły że szok, okna chyba za bardzo nagrzane były, ale wczoraj tego nie widziałam! mam to w pupie, i tak się naharowałam wczoraj jak głupia, już nic nie robię dzisiaj, może tylko pranie i jakieś oględne sprzątanie, bo wczoraj to już mnie kręgosłup tak bolał, że szok. co do wizyt, to powiem ci, że wkurza mnie jak ci ginekolodzy chcą na nas kasiurę trzepać. ostatnio byłam u gienki (od początku ciąży mam wizyty co 3 tygodnie- nie wiem po co) no ale luz. I babka z recepcji wypisała mi zwolnienie do 21 czerwca tylko!!!! i to przed wizytą! sorry ale to chyba lekarz decyduje kiedy mam mieć kolejną wizytę! a ta stwierdziła, że one potem idą na urlop i mogłabym mieć dopiero 5 lipca. a ja ją okłamałam i powiedziałam, że ja tez wtedy będę na urlopie i przyjdę w lipcu dopiero. kurde sorry, ale w 6-7 miesiącu wizyty co 2 tygodnie to chyba lekka przesada, w dodatku w normalnej niezagrożonej ciąży. ta bab mnie tak wkurzyła, że nie masz pojęcia! ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- dziewczynki dziękuję wam za słowa otuchy, jesteście the best ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczynki!Moim zdaniem wygładam jak dorodna słonica, ale co tam.....
![]() Co do badań to VDRL i HBs miałam robione w tym tygodniu.Na szczescie ujemne!O krzepliwości nic nie wiem.Wiem, że znowu mam dostac skierowanie na przeciwciała. Musze sie tez dowiedzieć o to badanie na paciorkowca, bo podobno tez warto zrobić.A robiłyscie badanie na HIV?Ja na to nie wpadłam, bo nie podejrzewam tego swinstwa, ale może warto zrobić dla spokoju sumienia?
#569 | |
Zadomowienie
|
dziewczynki dziękuję wam za słowa otuchy, jesteście the best
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
gosiu, wyglądasz naprawdę kwitnąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A na balkonie w nocy całkiem przyjemnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi ile się czeka na VDRL i HBs? Bo nie wiem czy wystarczy jak wybiorę się dzień przed wizytą na badania? [QUOTE=metropolitan;198962 83] Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.