|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() a dzisiaj cos zaczela mnie z premedytacja gryzc... musze jej to wyplenic z obyczajow... Cytat:
![]() ![]() justys, no niezle ci maluch do zmywary wlazi ![]() ja w ciazy mialam maluski; w 4, 5 miesiacu dopiero dalo sie go bardziej zauwazyc; a Ty bywasz w kielcach? bo widze, ze z Kielc; ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
BRAWO, a tak sie tym martwilas i co? i poszlo; ![]() ![]() a jaki prezent? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() 2. Gratulacje. I napisz co sobie kupiłaś w prezencie.
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
postanowilam tu jednak pisac jeszcze, moze sie jeszcze calkiem nie przekreslilam
![]() Basia mi dzis pieknie usnela; namarudzila sie troche w dzien, to chociaz teraz padla; Przyszla dzisiaj do mnie znajoma, a ta po prostu takiego strachoputa z siebie zrobila, ze szok; wystraszyla sie domofonu (bo mamy taki o dzwieku przypominajacym porazanie pradem) a potem nie chciala mnie na sekunde puscic; ryk byl potworny; musialam ja w nosidlo wrzucic; (gdzie zasnela) |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny!
P0P70 wiem ze to jest tylko wiek umowny, tym bardziej mnie to dziwi ze robia takie zamieszanie o 2 miesiace ! Ale oni sa tu przewrazliwieni! Jeszcze pol godziny I sie wszystkiego dowiem. Dam Wam znac. |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Justyś - wiem że się boisz. Ale mimo wszystko to jest ekscytujące. I trochę (a może więcej niż trochę) Ci zazdroszczę.
![]() Cigi - pisz dziewczyno. Im więcej nas tym lepiej i im więcej spojrzeń na ten sam temat tym ciekawiej. Nie wszystkie musimy być jednakowe. Wręcz przeciwnie powinnyśmy się różnić. I nie zawsze musimy sie ze wszystkim zgadzać. Nudno byłoby.
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny aż szkoda gadać mama kazała mi pójść do zoo po sianko dla królika(tak tego gnoja co mi buta zjadł)i 3 metry od zoo jest jubiler i niestety tam nabyłam taki pierścionek,że chyba z miłości do niego zabiorę go ze sobą do łóżka ![]() I buty też kupiłam na wiosnę.Ale aż krzyczały do mnie z wystawy-nie mogłam ich tam zostawić ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cigi nawet nie próbuj od nas uciekać. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Doszedł do mnie ten ogrodniczko-kombinezon od Martuko i kurcze nie spodziewałam się,że to taki cieniuteńki materiał jest. Pop i Ania a te wasze też takie typowo letnie są?bo na fotkach wydają się z dużo solidniejszego materiału.
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Ana - ktoś kiedyś powiedział że zakupy dla kobiety są jak orgazm. A buty to już chyba taki wielokrotny
![]() ![]()
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego to puszcze,ale siebie ![]()
![]() |
#549 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do klapsów to przyznaje się bez bicia Szymek dostał klapa ze trzy razy , ;lekkiego przez pieluche nie bolesnego , raczej był to dla niego sygnał że jest źle , raz za montowanie przy gazie ( 50 próśb nie skutkowało ) drugi raz za jakiś nóż czy coś w tym stylu , nie uważam to za słuszne ale to zrobiłam . on miał taki głupi okres że człowieka z równowagi wyprowadzał na każdym kroku ![]()
![]() |
#550 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę na zakupy ubraniowo/butowe z musu ,konieczności wracam z bólem głowy ,wściekła nienawidzę centrów handlowych!!!!!! (ale ogrodnicze i owszem ![]() Na zakupy jedzeniowe też jadę jak muszę a jak się da to tż wysyłam A ja zrozumiałam Cigi tak samo jak Yoonka przecież napisała że czasami się prosi żeby przylać to co to niby , nie potępiam nikogo i nie pouczam co mnie obchodzi kazdy wychowuje jak uważa za stosowne ,jeśli już jest ta że sie prosi o klapsa to zaniedbania były duzo wcześniej , mam już jedno starsze dziecko i mogę się trochę pomądrować , oczywiscie nie wiem czy "złota wierzba" za nim nie wyrośnie ![]() Cigi bo ty już jak sie rozpędzisz to tak namieszasz że do końca to nie wiadomo co byś zjadła , i później się tłumaczysz ![]() Machaj zrobiłam dzisiaj tą tartę co podałaś linka Alzacka z jabłkami po prostu poezja smaku , wstyd się przyznać ale to była moja pierwsza tarta , boska jest ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
A do nas dzisiaj przyszła ciężarówa , a mojego syna co interesowało? kartony i worek po ciężarówce ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Justys , brzuszek już ładny i malec też ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam, przeczytałam i nie wiem co komu odpisać....
![]() ale to co pamiętam.. dzieciaczki boskie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zachowań dzieci, to Kubuś też zaczął wymuszać i jak się wkurza to podnosi rączki do góry, zaciska pięści i warczy przy tym się tak śmiesznie "telepie" Ale jak na razie nie daję mu się ![]() ![]() ![]() ![]() co do dyskusji na temat klapsów.. jestem tego samego zdania co Yonka, bicie dzieci to oznaka słabości rodziców... Ja wiem, ze nieraz cierpliwość się kończy i ten klaps następuję... i wiem że pewnie kiedyś w złości dam tego klapsa Kubusiowi co będę uważała za swoją porażkę i nigdy sobie czegoś takiego nie wybaczę... nie skreślam żadnego rodzica, czasem tak bywa... moi rodzice mnie bili.. tak, dostawałam tzw manto, często za nic... mam do nich ogromny uraz bo spieprzyli mi dzieciństwo, to się wlecze za mną i chyba do końca życia gdzieś tam będzie mi tkwiło... oczywiście rozmowy z rodzicami w późniejszym czasie nic nie dały, moja matka uważa że wszystko jest w porządku... jak to stwierdziła, nie uważa że popełniła jakieś błędy wychowawce bo wyrosłam na dobrego człowieka.. no niby tak.. tylko czemu pamiętam te wszystkie sytuacje... no ale rozwodzić się nad tym za bardzo nie chcę.. wiem że nie chcę takie dzieciństwa dla swojego dziecka, wiem ze są inne metody wychowawcze (teorię znam) ale też jestem świadoma, że rzeczywistość może mnie zaskoczyć. Ale dopóki mam siły i cierpliwość, będę chronić swoje dziecko przed jakąkolwiek karą cielesną... to się uzewnętrzniłam....
#552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#553 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja chyba znowu zaczne Basience masaze robic, rodem z Indii; dostalam od znajomej taka ksiazke i Basience, jak miala ze 2 miesiace przez jakis czas robilam po kapieli; potem przestalam; teraz zaczyna sie robic cieplo, chyba sprobuje znowu, tylko czy ona mi ulezy spokojnie (zawsze z tym problem byl); Jedna znajoma mi poradzila, jak powiedzialam, ze nie moge baski uspic w dzien, ze nie jest nic a nic zmeczona, na uspokojenie; a te cwiczonka to tez czesc jogowata maja, i takie robi sie przyginania z dzieckiem, ze ho ho; bardzo fajne sa; sprobuje ponownie, moze baska bedzie wygimnastykowana, procz tego, ze wymasowana i moze spokojniejsza; a bardzo zaluje, ze nie dane mi bylo chodzic z nia na basen jak byla maluszkiem. Bardzo chcialam, zeby sie oswoila z woda i zanurzaniem. Cytat:
![]() ale zdanie swoje i tak mam; ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
ania pisalas o tych ruchach glowa na nie- ja tez sie bardzo przestraszylam jak moja to zaczela robic, myslalam, ze jakis tik; poszperalam i dziecko robi takie odkrycie, ze mozna machac glowa, do tego przyjemnie sie w glowce zakreca i sie tym bawi, no i zauwazylam, ze ona sie tym bawi, a teraz juz tego mniej, nie masz co sie martwic; ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- ana, a z butami nie bedziesz spala? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Cigi pewnie masz swoje zdanie tylko bardzo zawiłe niekiedy
Pisałaś kiedyś że Ty byś jogi nie ćwiczyła bo to sobie można krzywdę zrobić i trzeba mistrza do jogi a teraz na Basi chcesz trenować , nie boisz się że coś nie tak zrobisz |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Młoda bo ja wziełam zrobiłam małą symulacje waszego pokoju na kompie ale zapomnniałam zdjęcie wkleić i je usunełam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
nie, dlatego, ze to nie sa az tak skomplikowane rzeczy jak w jodze dla doroslych (w sumie jedna pozycja jest taka co sie bardzo z joga kojarzy, skomplikowana), to raz; po drugie, to sie robi stopniowo z dzieciatkiem; ja juz z nia takie rzeczy robilam i delikatnie, nic nie zmuszalam; z wyczuciem;
dzieciatko jest elastyczne, stary czlowiek ma kosci zmurszale (no i ja mam krzywy kregoslup), no i oddechy jeszcze sa w jodze dla doroslych, co mi trudnosc sprawialo; to jest tylko takie przyginanie nozek i raczek i masowanie, jesli robisz delikatnie, stopniowo, z wyczuciem, nic dzieciatku nie zrobisz; to sa polecane masaze, jako alternatywa dla tych innych terapii, typu bobath; robi je wlasnie przeciwko asymetriom itp; To jest metoda Shantaly |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Cigi to Ty chyba jesteś zmurszała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
to wlasnie ta pani:
http://www.youtube.com/watch?v=Uc2Dr_AaZ3E tylko moja corka w zyciu tak nie polezy... ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- jak sie obrusza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- skubany dzidziul usnal tam na koncu; nie pokazali tam wszystkiego; moja jak jej nozki masuje, to sie uspokaja; |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
mój też by nie poleżał za skarby swiata , fajny ten dzidziulek tak lezy spokojnie widac mu się podoba
No coś się tam skarżyłam ale jeszcze nie zmurszałam całkiem ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
takiej ochoty nabralam na te masaze, ze chyba ja zaraz obudze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Cigi ja się nie martwie że ona tak robi teraz to my jej sami to utrwalamy bo ona tak nam odpowiada jak się jej zadaje pytaie pokazuje że nie .. a my do niej też że nie i ona nam , nie raz ja jej kiwam że tak a ona mi że nie .
#563 |
Zakorzenienie
|
O wypraszam sobie. Przynajmniej to jedno zostało już ustalone że zmurszała to JA tutaj jestem.
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- A jeżeli chodzi o wszelakich lekarzy i specjalistów to ja tutaj chyba w czołówce będę bo my chyba najczęściej do wszelkiego rodzaju lekarzy jeździliśmy. Czasami jak pamiętacie to i 3-4 obskakiwaliśmy w ciągu jednego dnia. U neurologa też chyba najczyściej bywam. ![]()
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję że teraz się wkleiło nie mogłam tylko znaleźć tamtej firanki i wstawiłam inną na kaloryfer dodalam osłonkę metalową przy narożniku stoi kartonowe pudełko na drobiazgi albo zabawki Dawidka na ścianie są naklejki i dywan na podłodze przepraszam że nie dopracowane kolorystycznie ale program na którym pracuje mam u Tżta a tutaj musiałam zadowolić się photoshopem ale mam nadzieje że zauważysz o co mi chodzi jeszcze bym zamaist tych rzeczy co stoją na parapecie postawiła świeczniki drewniane takie sześciany 4 od najmniejszego do najwiekszego
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
no i a ława ona rażąco mi nie pasuje do calego pokoju a nie moglibyście wstawić stołu tam gdzie stoi kojec Dawidka ?? nawet takiego blatu jak są w Ikea montowanego na ścianie i składanego ?? do ttego dwa składane krzesła ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Carolajka super to zrobiłaś ![]()
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
AniaP - przecież ja podstawiona a zdjęcia Oliwki to z internetu ściągam z innego forum
![]()
![]() |
#568 | |
Rozeznanie
|
czesc Dziewczyny,
ale ze mnie gapa juz nowy watek tyle napisane a ja w tyle z czytaniem, nie mam czasu szok, Cytat:
przeszla w srode (juz mialam jej antybiotyk podawac). Szok juz nie wiedzialam co sie z nia dzieje czego ta goraczka tak dlugo twra, no i teraz ma zablokowany nosek, czyli to morze przeziebienie bylo, bo zebow nowych nie widze no chyba ze przeziebienie i powoli zabki. Od srody jest juz oki tylko ten nos zapchany zostal, dzis byla nawet w przedszkolu bo musialam isc do pracy pierwszy dzien ![]() Przedszkole super ma wiele grup wiekowych ale ta dla maluchów taka slodka, ![]() teraz was musze nadrobic i spac lece bo jutro wolne a potem 3 dni wolnego ![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
tej lawy nie bedzie jest tymczasowo:P bedzie szklana na 4 nogach...a tu pod tv bedzie niska szafka na salej dlugosci z jednej strony wyzsza z polkami...
dzieki wielkie za to zdjecie... ja wpalam na jeszcze jedne pomysl zeby ten kaloryfer zaslonic jak zrobie zdj to wrzuce o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
a propo zabawek to ja lupilam malej ostatnio:
http://cgi.ebay.co.uk/BNIB-Disney-Wi...item3cb2515539 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT najbardziej lubi samochodzik i chodzik bo na zebre jeszcze za mala
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.