|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Trochę cycka, ale nocą go gryzie/zgrzyta. No nie jest to cyckanie na mur beton :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30833071]Trochę cycka, ale nocą go gryzie/zgrzyta. No nie jest to cyckanie na mur beton :/[/QUOTE]
ja bym zeby obstawiała bo przeważnie w nocy dają w kosc , każdy ból boli bardziej w nocy jak to mówią ![]() ![]() nie wiem - jestem zwolennikiem niewyszukiwania dolegliwości na siłe ![]() ![]() a czy to moja wina że mam schize na punkcie swojego dziecka ![]()
![]() |
#543 |
Konto usunięte
|
Wiesz, mam skierowania na badania różne, jutro lezę, ale robale to i za kilkunastym razem mogą nie wyjść, a mogą być :/ przez tyle czasu męczymy się jedzeniowo, że wymiękam już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
24 zazwyczaj sie budzi przesikany i wtedy juz w swoim lozeczku zasnac nie chce.ląduje u nas i prawie do rana jest spokoj ale wedruje po łóżku na spiocha i np.nad moja głowa chce zejsc itp...masakra ledwo udalo mi sie go kiedys zlapac...czyli rano budze sie nie wyspana ![]() Adrian nie je niczego w nocy latem jeszcze przepajalam woda teraz nie ma takiej potrzeby,nawet on sie nie domaga,mleka jak zakonczylam karmic nigdy mu w nocy nie podawalam... [QUOTE=biankaaa;30830536]Tak mi się coś kojarzyło ![]() Pediatra moich dzieciaków mówiła, ze w większości krajów dzieci w wieku przedszkolnym/szkolnym są rutynowo odrobaczane. W PL to wciąż wstydliwy temat, odrobaczane są tylko psy i koty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby nie wyjść na matkę - tyrana ![]() ------------------------------------------------------------------ Młody po nieprzespanej nocy uciął sobie drzemkę od 11 do 15 ![]() Edzia co do klapsa - rozumiem i nie potępiam ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2011-12-01 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Edzia-moja po łapach też już dostała,no czasami się nie da inaczej
![]() a jakie skutki uboczne ma takie profilaktyczne odrobaczanie? Szaja,Kropka-u Was to bym bez mrugnięcia oka zaryzykowała.Plus AC ZYmes czy inna wysoka dawka kw.mlekowego i dieta p.grzybiczna,w miarę możliwości bez cukrowa.Może to taki etap,może zęby,ale warto spróbować ![]() SIlpe,Bydgoś-suuuper. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Konto usunięte
|
P. grzybiczna u dziecka wg mnie odpada. Zresztą, grzyby skreśliłam jakiś czas temu - nie te podstawowe objawy. Ale robale owszem, pasują, nawet bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
widzę, że dziś robale na tapecie
![]() wspólczuję Wam tych nocek dziewczyny. u nas od dawna ani nie było przesikanej pieluchy, ani innych atrakcji. co którąś nockę zdarza się, że musze wstać na chwilę, pogłaskać, uspokoić, poprawić pozycję, a jak nie działa, to na ręce, siadam sobie z nią na kanapę i jak uśnie, odkładam. nie jest źle w tej kwestii. za to mamy nawrót choroby. dziś katar zgęstniał i pojawił się kaszel, gorączki brak. czyli prawdopodobnie znów te zatoki... podaję to, co ostatnio, ale myślę, żeby pójść z nią jutro na wizytę prywatną. na nfz nie mam szans, bo niestety u nas w pracy niedobór ludzi i siedzę 7-16 w robocie, małz też ma dyżur. umowię się na popołudnie do zaprzyjaźnionej pani doktor. jutro mi się teściowa zwala na chatę a tu syf wszędzie... Lea - bo zapomniałam - o Mikołaju może coś takiego? Człap, człap, człap, człap Idzie już Święty Mikołaj jest tuż tuż la la la la la la la la la la la Święty Mikołaj coś każdemu da
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-12-01 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
widzę że robale i nieprzespane noce na tapecie. Na szczęście (tfu tfu) u nas nocki przespane i z pieluchą też ok. Młoda czasem obudzi się w środku nocy jak ma bardziej mokrą pieluchę i podejrzewam że wtedy też jej chłodniej bo śpi ciągle odkryta, a u nas w nocy temp. ok 18 stopni. Ale wystarczy że ją przewinę i już dosypia z nami do rana. Nie daje nic do picia. Ale nie chce spać u siebie wtedy tylko z nami. Dziś byłyśmy pierwszy raz na spotkaniu w ramach tzw. klubu mam w moim mieście ![]() Fajna sprawa, polecam ![]() Cytat:
piękny ![]() Cytat:
![]() Też miałam koszulę do karmienia z muzzy i ogólnie materiał ok, po praniach nic się nie popsuł, tylko dekolt wyciągnął bardzo musiałam takie zaszewki wszyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2011-12-01 o 22:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() uczymy się juz takiej: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/SW_MIKOLAJ_BISKUP/!!+-+PIOSENKI+O+*c5*9aW.+MIKO *c5*81AJU++---++ALFABETYCZNIE+---+MP3/To+ju*c5*bc+czas*2cmy+jes tesmy+bardzo+grzeczni/To+ju*c5*bc+czas*2cmy+jes tesmy+bardzo+grzeczni,155 195377.mp3 najłatwiejsza, jaka znalazłam, z fajnym podkladem muzycznym. ![]() kropka, i inne mamy nieśpiące po nocach ![]() ![]() ![]() biankaaa, ale Wit ma jasniutkie włoski. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nie pił. W ogóle nie chciał wody. Budził się (albo raczej buczał przez sen) 6 razy, w tym raz go oszukałam i po paru łykach wody zasnął niezadowolony, dwa razy buczał sam nie wiedząc czego chce, w końcu zasnął, a trzy razy było jedzenie. W czasie snu, bo tuż przed nocką, po 19 jakoś zjadł raz, a na zasypianie drugi raz. ![]() Łóżko dziś odetchnęło z ulgą. Przewijałam 3 razy, ale nie było dramatu. Raczej po to, żeby miał sucho i komfortowo, bo się kręcił. _____________ Stwierdziłam, że to nocne jedzenie to na 90% wina niedojadania w dzień. Zaczęło się od choroby. (Tzn. wcześniej przez kilka miesięcy też jadł mało w dzień, a czasem prawie nic, ale pił zagęszczone mleko w ciągu dnia, na noc i nad ranem i to mu starczało.) Zero jedzenia bite 5 dni. Gdy się poprawiało, pojawiło się szamanie w nocy. Do końca choroby tak było, że pił kaszę na dobranoc, w nocy i rano. Po chorobie doszło jedzenie w ciągu dnia, ale nie odeszło to nocne. I pomyślałam, że on w dzień owszem, je, ale widać nie tyle ile trzeba. A przyszło mi to do łba wczoraj, bo od dwóch dni nie dawałam witamin i już jest zmiana. Przedwczoraj zjadł mniej niż ostatnio i noc wczorajsza to był koszmar. A wczoraj w dzień nie jadł prawie nic, nie chciał śniadania, potem coś skubnął z babcią na obiad, a jak wróciłam po pracy to jedzenie w ogóle go nie interesowało, do nocy ugryzł banana dwa razy. Czyli pewne jest, że: - ma apetyt, gdy bierze witaminy - im mniej je w dzień, tym więcej w nocy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i zebami zrzytalam, obstawialam bruksizm, zreszta ponoc jeszcze zgrzytam okazjonalnie, maz mnie wtedy za szczeke lapie...raaany jak ja nie lubie tych jego akcji. No i teraz mam stresa z robalami ![]() ![]() Zaraz poczytam czy jest akcja odrobaczania przedszkolakow tutaj... Kilka dni temu zobaczylam u malej zaczerwieniony odbyt, a raczej jego krawedzie... Wczoraj popatrzyla na to siostra meza (lekarz) i stwierdzila, ze to grzyb, przepisala masc i zobaczymy. Dziwne bo zadnych nieprzyjemnych dolegliwosci mala nie ma, nie drapie, nie placze, nie przeszkadza jej to bynajmniej.. ![]()
![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() kropka, witaminy nie zaszkodzą podawane tak często? Pytam, bo nie wiem. U nas dzisiaj nocka taka sobie ![]() U mnie pada deszcz ![]()
![]() |
#554 |
Konto usunięte
|
a mi smutnawo...
![]() Moja kumpela z synkiem w wieku naszych pociech wylądowała 1,5 tygodnia temu w szpitalu w Zabrzu. ![]() Młody od dwoch tygodni słabo jadł, źle spał, był marudny i osłabiony, ona początkowo wszystko na zęby zwalała, ale poszła do lekarza po tych dwóch tygodniach, zbadali krew, hemoglobina 5,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Jak często? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Konto usunięte
|
Zamówiłam chrześniakowi 2-letniemu na Mikołaja książkę: http://www.weltbild.pl/moja-pierwsza...p11261120.html
jest tak śliczna, że aż mnie kusi , żeby ją moim chłopcom zostawić. ![]() Świetnie, prostym językiem napisana historia Mikołaja, pokazuje nie tylko fabryke Mikołaja , ale także dzieci z różnych zakątków świata, czekajace na prezenty. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30845884]a mi smutnawo...
![]() Moja kumpela z synkiem w wieku naszych pociech wylądowała 1,5 tygodnia temu w szpitalu w Zabrzu. ![]() Młody od dwoch tygodni słabo jadł, źle spał, był marudny i osłabiony, ona początkowo wszystko na zęby zwalała, ale poszła do lekarza po tych dwóch tygodniach, zbadali krew, hemoglobina 5,5 ![]() A co dziecku jest, tak w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Konto usunięte
|
nie wiem, kropka, rozmawiałam z kumpelą wczoraj, tylko krótko przez telefon, powiedziała, że to anemia. Ale aż tak nisko? Nie wiem, czy hemoglobina może tak nisko spaść bez głębszych powodów?
![]() Dziś w południe będę dzwonić, może coś więcej się dowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
kropka, piszesz, że Daniel ma apetyt jak dostaje wit. A jak to będzie trwało 4-5 miesięcy?
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
OO
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30845884]a mi smutnawo... ![]() Moja kumpela z synkiem w wieku naszych pociech wylądowała 1,5 tygodnia temu w szpitalu w Zabrzu. ![]() Młody od dwoch tygodni słabo jadł, źle spał, był marudny i osłabiony, ona początkowo wszystko na zęby zwalała, ale poszła do lekarza po tych dwóch tygodniach, zbadali krew, hemoglobina 5,5 ![]() Smutne wiesci ale miejmy nadzieje, ze dzisiejsze wyniki bede lepsze. Daj znac co u nich slychac. Biedny maluszek. ** Wczoraj bylam w centrum miasta, nie bylam juz hoho czasu. Polazilismy z mezem i znalezlismy malutki sklepik z zabawkami, w kamienicy nad morzem, w suterynie...tak urocze i klimatyczne miejsce, ze tam weszlismy. W srodku piekne , drewniane zabawki, pozytywki, duperelki, klocki, rekodzielo, ale jakie cudne! ..kupilismy drewniane cymbalki - beda na gwiazdke a ja wroce chyba po pozytywke - karuzela z konikami, taka jak ze starych, przedwojennych filmow...podczas leniwych spacerow w niedzielne popoludnie po parku...tylko malutka oczywiscie ![]() Alez sentymentalnie wyszlo ![]()
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do wiosny. ![]() Uzupełnianie niedoborów witaminowych trochę trwa. Kuracja dwutygodniowa nie ma sensu. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam, że można sobie zedrzeć zęby w ten sposób i poważnie je uszkodzić. Jak się dowiedziałam, to poszłam szukać przyczyny. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
U nas szok. Wczoraj po lekarzu wciągnięta flacha kaszki, spanie, potem parówka i półkromki, potem przed snem flacha kaszki, koło północy to samo, spanie z jednym marudzeniem do rana (szok!), wstała - bo obudziłam - o 7:30. Założyłam woreczek na siuśki, to walnęła kupsztala - a że nie było pieluchy, to poszło nogawką w buta
![]() ![]() Dzisiaj o 14 wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Margo zdrówka dla Ewci
![]() lea biedny maluszek ![]() A ta piosenka o mikolaju margo fajna i latwa ![]() Co do witamin to ja podaję codziennie tran (tam tez są witaminy) i tez planuję do wiosny. O dziwo Szymon wciąga wszystko, Michał tranu nie tknie, muszę przemycać z innymi produktami. Wczoraj wreszcie się odważyłam przedszkolanki o Michala zapytać, jakoś ostatnio nie miałam do tego nerwów i wolałam nie pytac. Po tym jak ostatnio marudziły, że niedobry to tylko zestresowana chodziłam ![]() ![]() szaja podziwiam, ja to mdleje na widok igły i nie mogę patrzeć na krew, czarno przed oczami mi się robi ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-02 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30847041]U nas szok. Wczoraj po lekarzu wciągnięta flacha kaszki, spanie, potem parówka i półkromki, potem przed snem flacha kaszki, koło północy to samo, spanie z jednym marudzeniem do rana (szok!), wstała - bo obudziłam - o 7:30. Założyłam woreczek na siuśki, to walnęła kupsztala - a że nie było pieluchy, to poszło nogawką w buta
![]() ![]() Dzisiaj o 14 wyniki ![]() Dobrze, że coś do przodu już. Kciukasy za wyniki. A ja zaczynam dumać czy te problemy z takim spaniem, niejedzeniem i ogólnym rozdrażnieniem nie są ze skazy białkowej. Oba nasze gady ją mają i jakoś tak podobnie jedzą i śpią od wczesnego niemowlęctwa. ![]() Tylko nie bardzo wiem czym karmić małego, żeby to sprawdzić. ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() A to Tobie w domu już nie spał? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Kropko od jakiegoś roku nie
![]()
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
No to przegwizdane.
No ale prawo buszu, jedno dziecko musi się dostosować do innych. Ciężki temat. Mój to pewnie będzie spał do 18ki, bo inaczej taki jest marudny, że masakra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szaja, trzymam kciuki za wyniki ![]()
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Ja myje tylko jedno takie duże i te MUSI być czyste bo jest duże i tak w centralnym miejscu pokoju
![]() ![]() Kropko strasznie Ci współczuje przygód z Daniem ![]() ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() U nas nieraz też przesikana pielucha a jak ją zdejmuje to wcale nie taka zasikana.. Dawno się nie chwaliłam,a cooo.. ;p Blanka malarka, biznes woman z telefonem i 'Blanka świnkę ssała' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo tak potrafi rysować? A co to za psie dupki do ściany przyczepione? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.