|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koty- część V
u mnie tak samo, Dżamper jak Celka próbuje poznać małego, a on syczy warczy i atakuje łapką z pazurami :P wesoło to jest
|
|
|
|
#542 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Są cały czas ze sobą czy ich izolujesz choć na jakiś czas? Spędzasz z nimi czas w cztery oczy czy tylko w kupie? Prezentujesz jednemu zapach drugiego w izolacji, aby mogły uznać go za część domu i szybciej się przyzwyczaić? Jak miałam ostatnio maluszka, to też on zaczepiał mojego, podgryzał i jeżył się, a mój podchodził, wąchał i nie wykazywał agresji. Maluch trafił do obcego terytorium, więc miał prawo się oburzać.
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę to rzeczywiście już nie taka mała ![]() Jak mówisz, że otwartej agresji nie ma to świetnie choć szczerze mówiąc u mnie czasami i to mnie doprowadza do szału, pragnę spokoju a koty się kotłują i drą mordy ![]() Znaczy, młody drze zawsze jak się wkurza, że Tygrys jest od niego większy ( teraz bez futra to ja nie wiem, czy jest) i silniejszy
|
|
|
|
|
#544 | ||
|
Raczkowanie
|
Wychudzona nie jest, tylko taka drobniutka. A mam ją dzięki sieci - Pan kupił kocię, okazało się, że alergia żyć nie daje, więc postanowił oddać. Akurat trafiłam na ogłoszenie, napisałam i wcale nie miałam nadziei na odpowiedź, bo wisiało na stronce 3 dni. I akurat mi się udało
Mała ma rodo, więc z czystym sumieniem moge mówić, że jest rasowa. Nawet nie wiedziałam, że to sybiraczka, w dodatku z papierami. Było po prostu "oddam kotkę".Cytat:
Cytat:
), warczy i prycha, jak Koko za blisko podejdzie.A dokocenia wcale nie planowaliśmy - TŻ zobaczył ogłoszenie i "zmusił" mnie, żebym odpowiedziała ![]() Parę fotek Młodej: 1. Jedzonko 2. Mała w budce, Celka waruje ![]() 3. Mały nastroszeniec
|
|
|
#545 |
|
Kazar Lady
|
Alergia na kota syberyjskiego?
i jeszcze drobniutki jeden z większych kotów? dziwne to wszystko, mam nadzieję ze sie kocie zaklimatyzuje i nabierze ciałka. A co ona ma w uszach? Mój post o wymiotującym kocie był pewnie niewidoczny, więc nie będę kontynuować historii. pozdrawiam Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-07-26 o 10:03 |
|
|
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast Twojego postu nie zauważyłam, może przypomnisz o co chodziło? Spróbujemy pomóc
Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-07-26 o 10:09 |
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Sa razem tylko przy mnir i TZ. Jak robi sie za agresywnie to zabieramy ich do osobnych pokoi. Wacha sciereczke malego i wtedy tez syczy i sie buntuje. Nawet na mnie teraz Dzamper syczy. A caly czas go glaskam tule i caluje :-( Maly kicia nazwany Kitkiem to maly zarloczek
dalam im mokrej karmy do miseczek. Jeden w pokoju na dole. Drugi na pietrze. Maly zjadl swoje i poszedl wyjadac Dzamperowi, kttory uwaznie go obserwowal. Chodzi taka mala beczulka tylki ma ropke w oczku. Czym to przemywac?
|
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj czystą wodą lub odrobinką soli fizjologicznej. A najlepiej do veta szybciutko z nim idź. Aby to nie był kk.
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Woda probowalam, ale za godzinke znowu ma :-( kk chyba nie, bo nosek ma czysty ?
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#551 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W takich przypadkach wydaje mi się, że ktoś sobie po prostu nie dał rady z energią i zniszczeniami dokonywanymi przez kociaka. Bardziej odpowiedzialne jest według mnie przekazanie kociaka w lepsze ręce niż męczenie się ze sobą. Coś mi dzwoni, że zmianę właściciela powinno się konsultować z hodowlą... nie ma takiego zapisu w umowie? Nie przemawia do mnie argument o najmniejszej z miotu. Żeby aż w takim stopniu, że wydaje się o połowę młodsza? Może ci ludzie źle ją żywili i miała biegunki? Ciekawe też, co to za plamki w uszkach... Cytat:
Nie panikuję w takich sytuacjach, bo nie bez powodu funkcjonuje powiedzenie "rzyga jak kot". Podstawowe pytanie to czy nadal rzyga lub czy pojawiła się w tym krew?
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
rumiankiem nie powinno sie przemywać oczu
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak słyszałam. Rozpulchnia skórę, ułatwiając wnikanie bakteriom.
|
|
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
Madzik_2905 Nie wiem jak u kota, choć sądzę że podobnie... Kiedy moja mysz miała ropną wydzielinę z oczka, to przemywałam wacikiem nasączonym naparem ze świetlika. Weterynarz powiedział że to dobry sposób. Po kilku dniach objawy ustąpiły. Mnie również to pomaga, więc tak zrobiłabym kotu.
|
|
|
|
#556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje nowookoconym
Cytat:
nie wyglada na 5mscy, tym bardziej, ze nie jest wychudzona. Ja bym jej 3 miesiace dala na oko. Tez do mnie nie przemawia argument, ze ostatni z miotu.Cytat:
dzisiaj przegladam ogloszenia, oddaja dwuletniego persa, z powodu "silnej alergii jednego z czlonkow rodziny". Po dwoch latach zauwazyli No ale w sumie chwala im za to, ze go na ulice nie wyrzucili.Cytat:
Miskaa78, nie znam sie na problemie kocich wymiotow, poprawilo sie? bylas u weta?
|
|
#557 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
QUOTE=Andriejewna;3552470 8]Też tak słyszałam. Rozpulchnia skórę, ułatwiając wnikanie bakteriom.[/QUOTE]
|
|
|
|
#559 |
|
Kazar Lady
|
wrzucam fotki mojego wówczas 5 miesięcznego syberyjczyka w porównaniu do dachowca i jak wygląda na rękach półroczny kociak
|
|
|
|
#560 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pięknie ułożyli ogonki na pierwszym zdjęciu
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bydlątko! super ![]() To teraz próbuję sobie wyobrazić Maine Coona podobno to jest największa rasa, dobrze pamiętam?
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Kazar Lady
|
są Cytat:
nie mam chyba fotki porównawczej z tym dorosłym - poszukam
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-07-26 o 18:14 |
|
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekny.tak na marginesie zobaczcie jaka pieknosc znalazlam z ogloszenia, koteczka-znajda z ulicy wzieta, 1 msc ma. Gdyby moj bylby juz starszy i wykastrowany to bym ja wziela
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-07-26 o 18:42 |
|
|
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Miska jaki on dużyyyy
tyle futra do tulenia U nas coraz lepiej. Kociaki ganiają po domu, troszkę syczą jeszcze. Aktualnie dzielą ich drzwi, bo robiło się za agresywnie Do weterynarza niestety nie mogłam iść, bo nie udało mi się wyjść wcześniej Ale zdążyłam do apteki i przemywam maluchowi oczka świetlikiem.Chciałam oddać kotka mojemu bratu, bo moja wypłata nie za bardzo pozwala na dwa koty. Ale jak usłyszałam od jego dziewczyny, żebym go przyzwyczaiła do jedzenia parówki i resztek z obiadu, to mi szczena spadła! TŻ obiecał dokładać się do karmy (nie mieszkamy razem) i jakoś dam radę tylko mój tato jak wróci z wczasów, to będzie obrażony chodził pół dnia, a później sam będzie go brał do zabawy. Tak samo było z Dżamperem ![]() aha! jeszcze muszę ogłosić, że kupa Dżampera już normalna 'uwielbiam to zdjęcie! Edytowane przez Madzik_2905 Czas edycji: 2012-07-26 o 19:42 |
|
|
|
#566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudna jest... ![]() Cytat:
Może znajdzie domek...
|
||
|
|
|
#567 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() w ciągu tego tygodnia tylko pare stówek mi ubyło .. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
weterynarz to największy wydatek. Niestety
Na Dżampera już mi poszła jedna wypłata prawie, bo wszystko trzeba było kupić+weterynarz, ale na to mam kochane futerko
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Leonardo jest już u mnie
![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że pierwsza rzecz jaką zrobił po otwarciu transportera w moim pokoju to rozłożenie się na całą długość na podłodze Kochany jest! Teraz siedzę z laptopem na łóżku a Leo wskakuje z wielkim 'miauuu!' i kładzie się koło mnie, po chwili wstaje ociera się o mnie i znowu się kładzie. Hehe, pieszczoch jeden Jutro czeka go randka z moją kicią
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

teraz bez futra to ja nie wiem, czy jest) i silniejszy

No ale w sumie chwala im za to, ze go na ulice nie wyrzucili.

nie wiedziałam, że syberyjczyki są takie wielkie
Ale zdążyłam do apteki i przemywam maluchowi oczka świetlikiem.

....