|
|
#541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
OK, czas na orlicowy dietowy rozkład dnia
![]() 1. śniadanie - jabłko 2. drugie śniadanie - 4 bardzo małe kromeczki chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem (na zdjęciu jest jeszcze surówka, ale na to nie patrzcie, bo na zdjęciu jest wczorajsze śniadanie )3. obiad - pieczona ryba (miruna) z ziołami + kasza kuskus (nie zjadłam całej tej ilości z talerza) + surówka z marchwi i jabłka 4. podwieczorek - jogurt naturalny + 2 łyżki otrębów z jabłkami + dodatkowo garść suszonych jabłek 5. kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem i cebulką + 3 rzodkiewki + kawałek świeżego ogórka Poza tym, że śniadanie zamieniło się miejscami z drugim śniadaniem to wydaje mi się w porządku, co myślicie? |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36105861]OK, czas na orlicowy dietowy rozkład dnia
![]() 1. śniadanie - jabłko 2. drugie śniadanie - 4 bardzo małe kromeczki chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem (na zdjęciu jest jeszcze surówka, ale na to nie patrzcie, bo na zdjęciu jest wczorajsze śniadanie )3. obiad - pieczona ryba (miruna) z ziołami + kasza kuskus (nie zjadłam całej tej ilości z talerza) + surówka z marchwi i jabłka 4. podwieczorek - jogurt naturalny + 2 łyżki otrębów z jabłkami + dodatkowo garść suszonych jabłek 5. kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem i cebulką + 3 rzodkiewki + kawałek świeżego ogórka Poza tym, że śniadanie zamieniło się miejscami z drugim śniadaniem to wydaje mi się w porządku, co myślicie?[/QUOTE] Jak zwykle smacznie i bardzo grzecznie a nawet coś bym do jabłka dorzuciła
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Orlica fajnie
ja jutro jabłka na II sniadanie wcianm + maliny ![]() dziewczyny zrobiłam skalpel po raz pierwszy mniej męczący od killera, ale jednak padam już dziś..
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mnie trochę kolana bolą, no ale to nic dziwnego jak się cały czas pedałuje przed ponad godzinę Ooo, to jutro imprezka śpij dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- W sumie ja też już zmykam zbieram się już od ponad godziny Kolorowych dziewuszki do jutra!
|
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Tweet_83 póki co tylko podłapuje słówka, jak będę wiedziała, że zostajemy na dłużej to zacznę. Chiński uważam za bardzo trudny choćby przez 4 tony, które tu występują. Wystarczy, że źle wymówisz słowo i już zmienia się w inne.
Co do pracy dowiem się jutro, nie chce zapeszać ![]() lora113 za spadek ![]() A dziś u mnie okropna pogoda - burzowo i pada a muszę na zakupy jechać Do tego potwornie boli mnie żołądek a tu tyle do zrobienia
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chińskie jeden z najtrudniejszych języków to Ci się nie dziwię![]() U mnie wczoraj burza, dziś pochmurno od rana i trodzkę pokrapuje.. Na śniadanie owsianka z bananem, na II na pewno jabłka dawno nie jadłam
|
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie wczoraj burza była tak walnęło w pewnym momencie że wszystko powyłączałam Cytat:
za pracę ![]() Ja już zjadłam owsianeczkę na śniadanko z malinami jakie plany na dziś?
|
|
|
|
|
|
#550 | |||||
|
Zadomowienie
|
Melduję spadek -1 kg
![]() Cytat:
pysznie Ja bym tylko ser żółty wywaliła. Też muszę pójść za swoją radą i kupić wreszcie orzechy ![]() Cytat:
Brawa za spadek i endokrynologa ![]() ![]() Ale czemu tylko 3 łyżeczki wiejskiego? Dla mnie to lekka przesada ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36105861]OK, czas na orlicowy dietowy rozkład dnia ![]() 1. śniadanie - jabłko 2. drugie śniadanie - 4 bardzo małe kromeczki chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem (na zdjęciu jest jeszcze surówka, ale na to nie patrzcie, bo na zdjęciu jest wczorajsze śniadanie )3. obiad - pieczona ryba (miruna) z ziołami + kasza kuskus (nie zjadłam całej tej ilości z talerza) + surówka z marchwi i jabłka 4. podwieczorek - jogurt naturalny + 2 łyżki otrębów z jabłkami + dodatkowo garść suszonych jabłek 5. kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem i cebulką + 3 rzodkiewki + kawałek świeżego ogórka Poza tym, że śniadanie zamieniło się miejscami z drugim śniadaniem to wydaje mi się w porządku, co myślicie?[/QUOTE] Smacznie jak zawsze ![]() ja bym tylko 4. wkleiła gdzieś przed obiadem Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że dzisiaj u nas będzie malinowo Ja miałam jogurt z muesli i malinami na śniadanko (pięknie wyglądał i zostało sporo na drugie śniadanie ![]() Tak więć dzień malinowy czas zacząć ![]() A teraz poproszę o trochę motywacji, żeby wstać i pójść na godzinę na orbiego...strasznie mi sie nie chce po wczoraj A wieczorem idę na Open Air Tylko nie wiem jak wrócę, bo tam żadnych nocnych nie ma. Chyba będzie marsz do najbliższego przystanku
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-25 o 09:28 |
|||||
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje solidnego kopa bo popłynęłam dziś
![]() Jak śniadanie było ok tak na obiad zjadłam dość dużą niedietetyczną porcję kurczaka w panierce i jeszcze na deser zjadłam Magnuma A z tą pracą to w sumie jutro mam dogadać szczegóły, w jednym przypadku mam być nianią a w drugim uczyć dzieciaki chińskie angielskiego(obie dorywczo). Jak to pierwsze ok to w drugim boje się, że nie podołam. Nie jestem jakaś dobra z angielskiego...zastanawia m się co zrobić
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba dzisiaj wypróbuję: https://wizaz.pl/Fryzury/Stylizacja-...nowanie-wlosow
Próbowałyście? Cytat:
|
|
|
|
#553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
i jagody i borówki o truskawkach nie wspomnę ![]() Idź idź na tego orbitka także do dzieła bejbe Umm, fajnie rozerwiesz się trochę ![]() Cytat:
Poradzisz sobie w tej pracy Cytat:
zainteresowało mnie to i zamierzam wypróbować na dniach
|
|||
|
|
|
|
#554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W upały się ciężko prasuje, dlatego nieraz kilka godzin schodzi. Nie spadło i nie spadnie ![]() ![]() Cytat:
Ja mam wrażenie, że ciągle jem to samo, dlatego już nawet nie chce mi się tutaj jadłospisów pisać.Cytat:
.[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36105397]Mnie też rodzinka i TŻ wspierają, tak dla odmiany. Bo dotąd tylko twierdzili, że marudzę i przesadzam, ale jak się porządnie wzięłam za odchudzanie to już wspierają, zrozumieli, że to dla mnie ważne ![]() [/QUOTE] Zazdroszczę, bo mnie w realu wspiera mama tylko. Pomimo, że choroba stanowi przeszkodę w odchudzaniu, tata w ogóle tego nie rozumie. Wczoraj dowiedziałam się, że skoro tyję, powinnam mniej jeść, na co mama mu odp., że w takim razie chyba już nic nie będę jadła, bo sama widzi, że w rodzinie jem najmniej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ser żółty w niewielkich ilościach dozwolony, bo ja opieram się głównie na IG, mimo, że kcal ma sporo, to jednak niski IG ![]() Ja melduję, że na tydzień zawieszam dietę Będę z Wami nadal pisać i trzymać się diety, jak teraz, ale raczej o sukcesach widocznych na wadze Wam nie napiszę. Odebrałam dzisiaj wyniki badań, moje przypuszczenia się potwierdziły. Za tydz. w sobotę idę do endo., zobaczymy co dalej.
|
||||||
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzień wielkiego sprzątania dziś
poduszki wlaśnie się piorą, zastanawiam się jak upchnąć kołdrę , poza tym wywalam wszystko z szaf i połowa już tam nie wróci ![]() Szkoda, że na silownię dziś nie mam kiedy, ale wczoraj sobie poorbitowałam zauważylam, że znacznie szybciej krecę niż 2 tyg temu. Grzeszek wieczornego piątki też był niestety-kanapka ze świeżutkiego chlebka z wędliną. Ale poza tym przez tydzień trzymam się dzielnie wieczorami ![]() Dziewczyny - mace jakieś doświadczenia z jakością IKEA? Planuję sobie szafę stworzyć z ich rurek i półek, Lerłamerlasa mam bliżej bo u siebie wprawdzie i tam też chyba powinny być takie rzeczy. Nie wiem gdzie lepiej. Drzwi do tego pewnei w Komandorze chyba, że ktoś ma inna sprawdzoną formę i może polecić
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!
Nie odzywam sie, ale myślami jestem z Wami. Rano biegalismy z mężem załatwiać rożne sprawy w związku z przeprowadzka i samochodem (szukamy nowego bo nasz sie stale psuje), teraz czekam u fryzjera na swoją kolej (moje odrosty zaczęły mnie juz wkurzac). Tak więc odezwę sie pózniej. Po południu mamy w planowanie malowanie mieszkania, więc dzien raczej intensywny ale jedzeniowo jest ok - jak zwykle nawet nie mam czasu podjadac |
|
|
|
|
#557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A widzisz dobrze wiedzieć Ja na IG mało się znam tzn. wiem co to i jak działa i żeby nie jeść gotowanej marchewki Mam nadzieję, że wszystko będzie wkrótce lepiej
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze kojarzysz , gotowana marchewka jest zabroniona (choć Montignac pisze, że czasami można![]() ), o ziemniakach nie wspomnę. Czysta glukoza, do której IG przyrównuje się produkty ma IG=100, a ziemniaki smażone/ gotowane powyżej 85
|
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jednak od czasu do czasu zjem sobie takie 2 ziemniaki do obiadu ![]() Ah i mówiąc o ziemniakach przypomniały mi się pieczone ziemniaki z masłem czosnkowym
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-25 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
brawo! super
![]() a licznik 32 zł + przesyłka ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Haha widzę, ze wszystkie dziś laminują
![]() Ja już po Dałam 1 łyżkę żelatyny, odrobinę oliwy z oliwek, 1/3 szklanki wody i odżywkę z Loreal'a. Przed nałożeniem mikstury włosy umyłam w odżywce. Potem siedziałam 45 min w turbanie z czego podgrzewałam go suszarką przez 5 min. Po wszystkich umyłam włosy metodą OMO i wysuszyłam, żeby je jeszcze docieplić.Teraz są miękkie, błyszczą i sprawiają wrażenie cięższych. Mniej latają na boki i są wygładzone, więc i wyglądają na dłuższe niż przedtem (lubią kołtunić mi się końcówki) Włosy z natury mam suche i cienkie. Możliwe, że dałam za mało żelatyny/ źle ją rozprowadziłam (włosy mam do pachy), bo w niektórych miejscach włosy są jak przedtem. Na pewno zrobię ponownie za jakiś czas i spróbuję z większą ilością żelatyny
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-25 o 14:45 |
|
|
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
Mnie laminowanie jakoś specjalnie nie ciągnie, chociaż jestem włosomaniaczką
![]() Mam żelatynę i pewnie kiedyś wypróbuję, ale na razie mi się nie spieszy - wolę sobie zaserwować jakiś olej na włosy na parę godzin, wczoraj kupiłam arachidowy i planuję go wypróbować na noc
|
|
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, wczoraj nieźle zaszalałam, zjadłam zdecydowanie więcej niż chciałam, jakoś ta moja ręka sama wędrowała do tych wszystkich miseczek, talerzyków
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tam się ważę na golasa, zawsze kilka gramów mniej
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę podgrzeję i zrobię killera potem zobaczymy![]() na obiad miałam kalafior z 2 jajkami sadzonymi, ale się najadłam.. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Orlica ja też włosomaniaczka
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
Ja ważę się w bieliźnie i odejmuję 0,1kg
![]() Zastanawiam się nad wykupieniem karnetu na siłownię... Kiedyś już do niej chodziłam, ale miałam beznadziejny dostęp do niej - 3km ode mnie, a nie zawsze mi się chciało iść pieszo, żadnego autobusu, bez miejsca na rower. Teraz przenieśli się w inną część miasta, dalej, ale mam bezpośredni autobus. I motywację w Waszej postaci Tylko nie wiem, czy zdrowotnie wyrobię...
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
resztę nadrobię jutro, a teraz jadę z przyjaciółką do jej domku nad Zalewem
znając życie jakieś piwko wpadnie, ale postaram się przynajmniej nie grzeszyć z jedzeniem (zresztą po wczoraj brzuch mam jeszcze pełnytakże trzymajcie się ciepło i dietetycznie
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Nażelatynowałam, wysuszyłam suszarką aż każdy włosek był twardy i nic się nie lepiło
. Teraz wysuszyłam już i pierwsze wrażenie - włosy stały się jakby to powiedzieć... bardziej podatne na układanie. Mam krótkie włosy i bardzo miękkie i żeby nie były klapnięte musiałam zawsze długo się napracować i dużo lakieru użyć żeby było ok. Teraz są nie twarde ale takie mniej nijakie sa miękkie w dotyku ale w kształtowaniu bardziej trwałe
www.kobietasamodzielna.bl ox.pl 08/08/2012 68kg START 15/08/2012 65,8kg [-2,2] 22/08/2012 66,5kg [+0,7]29/08/2012 65,2kg [-1,3] Edytowane przez gremlin86 Czas edycji: 2012-08-25 o 15:33 |
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Nadal siedzę u fryzjera, ale juz mam pełno folii na głowie i czekam az sie moje pasemka przerobia na blond
![]() Orlica - kuskus rzeczywiscie sam w sobie jest nijaki... Do niego najlepiej zrobić mięsko w sosie, ale wiadomo jak sosy wpływają na diete jest takie jedno danie z kuskusem które uwielbiam, nazywa sie "tajine" - pycha, ale strasznie duzo roboty w kuchni a ja nie lubie gotować!! Tez znam te otreby - zawsze jak jestem w Polsce to je jem, ale wole te ze sliwka - pycha do jogurtu!!!! Agulaaa - brawo za cwiczenia!! I to mimo tego ze byłaś zmęczona to jednak Znalazłas motywacje - super!!! Gaia - super!!! I jadlospis, i cwiczenia, no i najważniejsze: spadek!!! Ale nie ma co sie dziwić - musi spadać!!! Gwiazdka93 - tez pare lat temu schudlam duzo (15kg) i przyznaje ze zmiana garderoby jest mega przyjemnością mimo, ze kosztowna... Ale najlepsze było to ze bez problemu zamieściłam sie w jeansy z liceum!!! A jak pózniej porownywalam moje ciuchy z czasów 68 i 53... SZOK!!! Nigdy wiecej!!!! A tata sie nie przejmuj!! Mój tez nigdy niczego nie rozumiał! Tez mi było przykro jak za każdym razem mi mówił, ze znów mi sie przybyło i ze moze bym zaczęła jakaś diete, żeby schudnąć... Tak jakbym nigdy nie próbowała... Lora - gratulacje!! 2 kg - to motywuje nie tylko Ciebie - mi tez sie udzieliło a batoniki... Niekoniecznie... Wybierz lepiej chleb z miodem. Heroine - wymiatasz na rowerze - brawo!!! Weź mnie jakoś zmotywuj bo mi sie nic nie chce!!! Az sama sie na siebie wkurzam ze taki len ze mnie!! Sikorka - nie stresu sie!! Przecież ty to wszystko wycwiczysz!!! A jeśli chodzi o Twoja prace - myśle ze ta z nauka angielskiego na pewno bedzie ciekawsza. Mimo ze mówisz ze Twoj angielski nie jest super, to przygotowując lekcje dla dziecka sama sie przy okazji podszkolisz!! Gremlin - podczas sprzątania tez spalasz kalorie więc nie martw sie jak nie masz czasu na siłownię. I powiem Ci ze u mnie tez był wczoraj piątkowy grzeszek - lampka wina do kolacji - pycha!!!! A Ikea jest ok, choć jakość jest taka sobie - mamy pare mebli i widzę, ze z czasem cos sie odkleja, cos sie psuje... Przeczytałam wlasnie o tym laminowaniu i pewnie niedługo wyprobuje póki co to używam od czasu do czasu olejek rycynowy albo arganowy na noc - ładnie odżywia i wygladza włosy.Ok, idę na splukiwanie włosów!! Buziaki |
|
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Koniec opierdzielania się
zjadłam zupkę szczawiową z jajkiem i idę meble przestawiać . A później na rower.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

i bardzo grzecznie
a nawet coś bym do jabłka dorzuciła

a szalona idzie spać, bo jutro rano trzeba wstać i z łóżka się nie podniosę
dobranoc
mnie trochę kolana bolą, no ale to nic dziwnego jak się cały czas pedałuje przed ponad godzinę
śpij dobrze
zbieram się już od ponad godziny 
Do tego potwornie boli mnie żołądek a tu tyle do zrobienia

chińskie jeden z najtrudniejszych języków to Ci się nie dziwię
tak walnęło w pewnym momencie
z malinami 

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

a jeszcze w takie upały
.