Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 15:41   #511
tweet_83
Raczkowanie

Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!

hej hej!!
Jestem już po pracy, a męża jeszcze w domu nie ma, więc mam chwilę dla siebie rano jak mnie zobaczył tak odstrojoną do pracy (w moim przypadku buty na obcasie to tylko w wielkie święta) to aż mu poziom testosteronu podskoczył nie chciał mnie wypuścić z domu - hahahaha. próbował mnie do sypialnie zaciągnąć, ale nic z tego! już byłam naszykowana, a temu się nagle na przytulanie zebrało tak więc nowe buty podziałały na niego

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
na pewno będzie lepiej tylko te dwa, więcej na razie nie ma ale już we wrześniowym Shape będzie kolejna, trzecia płyta z ćwiczeniami Ewy. w sprzedaży będzie od 28 sierpnia, więc lepiej iść jak najwcześniej, bo pewnie babeczki się rzucą i potem znowu będzie ciężko zdobyć
chyba poproszę mamę, żeby mi kupiła i przywiozła w poździerniku, albo wysłała

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Hej hej

Wróciłam Było bardzo fajnie Odpiszę szybko teraz, bo jutro może nie być kiedy.
Mój dzisiejszy:
I. Kefir 350g z 3 łyżkami płatków orkiszowych, kawa z mlekiem, pół jabłka
II. 2 kromki razowca z wędliną drobiową z warzywami, sałatą lodową i odrobiną ketchupu, biała kawa
III. Pół torebki brązowego ryżu zapiekanego z jabłkiem i cynamonem wymieszane z wieśniakiem.
deser: pół jabłka
IV. Twarożek domowy + sałatka: sałata lodowa, pomidor, pół małej czerwonej papryki, pół łyżeczki oliwy
V. Twarożek domowy (jedzony w drodze do klubu )
ok. 1400 kcal

+ skusiłam się jednak na tego Desperadosa red i na małego uszukanego drinka: cola + bacardi (głównie cola)

Trening:
orbitrek 65 min- 400 kcal. Poszłam za waszą radą, czyli zeszłam z mocą (z 90 do 40), z tętnem (do 65-75% tętna max) i obciążeniem ( ćwiczyłam na 2 z 25 możliwych). W ogóle nie czułam zmęczenia To jest ok? Normalnie byłam cała mokra po 15 min a tu nic. Mogłabym tak drugą godzinę, ale musiałam lecieć. Jutro spróbuję dłużej
Dzięki za rady raz jeszcze

rower jak zwykle do pracy, na siłkę i z powrotem. Tyle, że trasę na siłkę i z powrotem zaliczyłam dwukrotnie, bo zapomniałam adidasów Szczęście w nieszczęściu

No i potańcowałam w klubie
(i zaliczyłam wjazd na parkiet z poślizgiem, bo nie zauważyłam stopnia )

przy takim całodziennym jadłospisie i wysiłku oraz tańcach w klubie to nawet ten desperados i drink Ci nie zaszkodzi, a od czasu do czasu trzeba

heroine86 -widzę, że już Ci przeszło i lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O rany ale pyszności! Aż mam ochotę coś słodkiego zjeść dobrze, że do tych słodkości co w domu mam mnie jakoś nie ciągnie (chińczycy praktycznie nie jedzą słodkiego więc te produkty które są, niekoniecznie są smaczne a te dobre najczęściej są drogie np kinder bueno 10-20zł )

heroine86 zjadłaś coś niedobrego, że Ci nie dobrze? Popij wodą powinno pomóc.

gaia miłej pracy Kurcze tak żałuje, że nie mam jak tutaj pracować...jeszcze pół roku temu nie sądziłam, że to powiem ale tęsknie za pracą, aż mi się w nocy nawet śniła...

Orlica spacery też są dobre
Agulaaaa brawo za biegi, ja jakoś się nie mogę przemóc i cały czas szybko maszeruje.

A dziś siłownia już za mną, zaliczyłam:
30 minut bieżnia
100 minut orbitrek
30 minut ćwiczenia siłowe
3km spacer na siłownie i z powrotem

Czyli przez 5 dni zrobiłam:
300 minut na bieżni
330 minut na orbitreku
55 minut na rowerku (jakoś mi się on nudzi)
150 minut na siłowni
15 km spacer, żeby dotrzeć na miejsce
Łącznie 835 minut ciągłego ruchu (nie wliczam przerw) i ponad 6 tysięcy spalonych kalorii na aerobach.
A teraz pozwólcie nie ruszam się przez weekend
o rany!!! ile Ty ćwiczysz??!! zdecydowanie należy Ci się wolny weekend!!!! chciałabym chociaż 1/4 tego co Ty robic, ale mam lenia w tym momencie stale mi za gorąco + praca + załatwianie przeprowadzki... itp itd - zawsze się znajdzie jakaś wymówka...

a uczysz się chińskiego?? jak to wygląda, bo wydaje się trudny... zapisałaś się już na jakiś kurs?

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam zrobić badanie (wstałam o 6 i ledwo żywa jestem), jutro będzie wynik, może się coś wyjaśni Ale nie poddam się ta łatwo, będę walczyć
no - to się nazywa pozytywne nastawienie i wola walki trzeba, trzeba, nie można się zniechęcać, bawet jak jest ciężko i mamy dość!! Samo się nie zrobi - co najwyżej pogorszy...

natalia 926 - pytałaś o sushi... jest zdrowe, ale też i kaloryczne - zwłaszcza wszystko co z ryżem. do ugotowanego ryżu dodaje się specjalny "ocet" który jest słodzony, żeby się lepiej kleił. Ale mimo wszystko - nie żałuj sobie. jest to zdrowe jedzenie i ja nawet na diecie jem bo uwielbiam!!!

plastikowa biedronka - i jak rower? zmotywowałaś się, czy jeszcze nie? . i gratuluję spadku

Cytat:
heroine86 chyba nic z tego bo męża to ja za bardzo rozpieściłam, wszystko pod nos ma więc chyba zamiana ról nie przejdzie
Swoją drogą nici z obijania się przez weekend bo jutro z rana trzeba jechać na zakupy spożywcze a później pranie, sprzątanie, gotowanie... A co do początków to właśnie zaklimatyzowałam się od razu. Właśnie wybieramy się w weekend do znajomych rodaków
A w połowie października wracamy do Polski bo nam się wizy kończą i musimy wyrobić nowe, jeśli nie będzie problemów z nimi to zaraz wracamy. Teoretycznie jesteśmy tu do końca roku, praktycznie liczę, że będziemy dłużej.
letina TŻ w pracy mówi zwykle po Polsku bo ma szefa polaka a z resztą osób po angielsku. A ja na migi, no chyba że zdarzy się ktoś kto mówi po angielsku.
Dopiero wam narzekałam, że nie pracuje i tęsknie za pracą a tu chyba się to zmieni
MĘŻA NIE NALEŻY ROZPIESZCZAĆ!!! BŁĄD!!! mój tak dobrze ze mną nie ma, bo ja to zołza wstrętna jestem jest równy podział obowiązków i tyle!! nawet jak nie pracowałam to nie był nigdy rozpieszczany, ale za to zawsze pozwalałam mu, żeby mnie rozpieszczał a koszuli to mu nigdy nie wyprasowałam - boi się chya, że mu ją spalę

a co to za praca się szykuje?? trzymam kciuki!!

Cytat:
na urodzinową imprezę koleżanki twierdzi, że to najlepsze ciasto, jakie jadła, więc sobie zażyczyła na urodziny no i przepraszam Was dziewczyny, wiem, że bomba kaloryczna, ale jednak będę jadła już mi ślinka ciekła podczas robienia, a że dawno nie grzeszyłam, więc dziś wieczorem trochę sobie odpuszczę najwyżej jutro mi dacie niezłe baty

mój pierwszy instruktor ciągłe mi mówił o swoich fantazjach seksualnych, tym jak 'bzyka' żonate kobiety, zdradza swoją żonę i chce zrobić dziecko swojej 18letniej (!) kochance, żeby żona dała mu rozwód dlatego jak najszybciej go zmieniłam
jak na urodziny, wyjątkowo, to myślę, że mały kawałek można wybaczyć, ale 1!!! a co do instruktora to niezły typek!!! aż żal.... strach pomyśleć, że tacy faceci naprawdę chodzą po tym świecie...

tweet_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 15:43   #512
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Bierz się bierz
Ale Ty na mnie działasz! UWAGA UWAGA ogłaszam wszem i wobec, że rower wyszedł z kąta. Była godzina intensywnego pedałowania = 15 przejechanych km Może nie jest to jakiś mega wyczyn, ale przynajmniej ruszyłam dupsko z kanapy. A i przy okazji trochę się zgrzałam. Poprawiłam jeszcze 30 min hula hop (po 15 na każdą stronę). A teraz siedzę obłożona algami, zawinięta w folię i właśnie pożarłam sałatkę
Aaaa jak jechałam sobie na tym rowerku to myślałam o Tobie heroine
Cytat:
Cukiniowo u Ciebie ja bym nie dała rady dodaj dodaj ten serek
no i brawo za spadek
Dla mnie nie ma problemu, bo ja uwielbiam cukinię A skoro sobie zrobiłam na zapas to trzeba jeść, aż skończę
Sałatka pożarta. Z serkiem.
Cytat:
mój pierwszy instruktor ciągłe mi mówił o swoich fantazjach seksualnych, tym jak 'bzyka' żonate kobiety, zdradza swoją żonę i chce zrobić dziecko swojej 18letniej (!) kochance, żeby żona dała mu rozwód dlatego jak najszybciej go zmieniłam
What?? Idiota jakiś
Cytat:
uwierz mi, za tym ciastem byś przepadała
jadłospis bardzo smakowity (no oprócz tuńczyka, ale ja wege jestem, także wiesz). no i gratuluję spadku
Dziękuję
Czasem lubię zjeść kawałek dobrego ciacha, ale to naprawdę sporadycznie.
Kurcze, troche słabo nie jeść mięsa ani ryb. To musisz się nieźle nagimnastykować, żeby się zdrowo najeść.
Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Hej A ja dzisiaj rano zjadłam bułkę, jajko i pomidora, na 2 śniadanie nektarynke i kilka kulek winogron, obiad właśnie zjadłam i była rybka(mintaj-100g), kasza jęczmienna i kapusta kiszona, na podwieczorek będzie grejfrut, a na kolacje pół serka grani i moze coś do niego jeszcze dodam )

Ej wiecie co ja zauwazyłam-dziwne, że dopiero teraz bo (po tych 12 kg), że mam ubrania 2 rozmiary mniejsze Ale sie fajnie robi zakupy )
Jedzonko ok, ale do tego serka coś dodaj zdecydowanie
Gratuluję pierwszych widocznych efektów

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 16:16   #513
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki
Pierwszy raz jadłam kuskus i jest taki... nijaki... Macie na niego sposoby?

Byłam też na zakupach dietowych, kupiłam rzodkiewki, paprykę, ogórka, dwa serki wiejskie (jeden z Piątnicy ze szczypiorkiem, a potem dla porównania z Lidla ze szczypiorkiem i cebulką), trochę szyneczki z indyka i trójkolorowy makaron durum
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 16:36   #514
agulaaaa
Zakorzenienie

hej nadrobiłam Was
ja od 6 na nogach, padam, niedługo biorę się za killera, ale najpierw musiałam wypić kawę (choć nigdy nie piję), bo bym usnęła w połowie normalnie bez sił jakaś jestem...

do tej pory
I owsianka z bananem
II maślanka truskawkowa
III gruszka
IV gołąbek + surówka z papryką, ogórkiem, cebulą w zalewie z kurkumy (bez sosu)
V serek homo naturalny + czubata łyżeczka kakao
VI na kolację jeszcze nie wiem jakieś białeczko z warzywkiem

no budzę się powoli do życie i niedługo killer, matkooo boję się czy dam radę
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:23   #515
Konto usunięte

Co do ćwiczeń, polecam Wam stronkę i aplikację www.endomondo.com - można zainstalować w telefonie i mamy trenera z GPSem Śledzi gdzie idziemy czy biegniemy czy jedziemy na rowerze, liczy prędkość, ilość spalonych kalorii, odległość, czas, nawet bierze pod uwagę spadek terenu, naszą masę, pogodę itd.
Tu dla przykładu mój dzisiejszy spacer:
http://www.endomondo.com/workouts/85083123
Tylko tu trasę zaznaczałam sama, bo GPS nie chciał mi się w telefonie załączyć
Tu macie wcześniejszą, z GPSem:
http://www.endomondo.com/workouts/85083123

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2012-08-24 o 17:25
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 17:26   #516
agulaaaa
Zakorzenienie

2 killer zaliczony jestem mokra, idę zaraz pod prysznic, chwilę odsapnę
Stary 2012-08-24, 18:23   #517
gaia
Zadomowienie

Heh hej

Wróciłam z siłowni i zjadłam już kolację : )

Uhuhu a rano obudziłam się taaaaaka głodna!
Faktycznie wczoraj musiałam pospalać

A oto mój dzisiejszy jadłospis:

I. Jogurt naturalny z 3 łyżkami muesli orkiszowego, małe jabłko, kawa z mlekiem

II. 2 kromki chleba z ziarnami, 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, trochę papryki i sałaty lodowej
biała kawa

III. Brązowy ryż z pieczonym jabłkiem, cynamonem i serkiem wiejskim
Deser: serek homo naturalny z łyżką muesli orkiszowego

IV. Sałatka gigant: puszka tuńczyka wsw, pomidor również w wersji gigant, dużo sałaty lodowej, pół czerwonej papryki, łyżka oliwy, pieprz

ok.1500 kcal

Trening:

1,5 h na orbitreku- 600 kcal

standardowo rower na siłkę i do pracy, ale to nie są wielkie odległości.

Ale jutro! Ważenie po tygodniu diety i @. Trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
Ale Ty na mnie działasz! UWAGA UWAGA ogłaszam wszem i wobec, że rower wyszedł z kąta. Była godzina intensywnego pedałowania = 15 przejechanych km Może nie jest to jakiś mega wyczyn, ale przynajmniej ruszyłam dupsko z kanapy. A i przy okazji trochę się zgrzałam. Poprawiłam jeszcze 30 min hula hop (po 15 na każdą stronę). A teraz siedzę obłożona algami, zawinięta w folię i właśnie pożarłam sałatkę
klask i:
będziesz szczupła od roweru i piękna od alg
Ja mam taką fajną kąpiel czekoladową. Musze sobie ją w końcu zrobić jako domowe spa

Cytat:
Napisane przez letina Pokaż wiadomość
\
Kobieta na budowie? Ale chyba nie jako pracownik fizyczny?
Hahah jakbym pracowała fizycznie to pewnie by mnie tu dzisiaj z wami nie było
Jestem asystentem kierownika budowy.

Cytat:
gaia miłej pracy Kurcze tak żałuje, że nie mam jak tutaj pracować...jeszcze pół roku temu nie sądziłam, że to powiem ale tęsknie za pracą, aż mi się w nocy nawet śniła...

Orlica spacery też są dobre
Agulaaaa brawo za biegi, ja jakoś się nie mogę przemóc i cały czas szybko maszeruje.

A dziś siłownia już za mną, zaliczyłam:
30 minut bieżnia
100 minut orbitrek
30 minut ćwiczenia siłowe
3km spacer na siłownie i z powrotem

Czyli przez 5 dni zrobiłam:
300 minut na bieżni
330 minut na orbitreku
55 minut na rowerku (jakoś mi się on nudzi)
150 minut na siłowni
15 km spacer, żeby dotrzeć na miejsce
Łącznie 835 minut ciągłego ruchu (nie wliczam przerw) i ponad 6 tysięcy spalonych kalorii na aerobach.
A teraz pozwólcie nie ruszam się przez weekend
Za to patrz jak ciężko pracujesz na siłowni To też jakaś praca
I co jak co, ale jesteś w niej mistrzem

A teraz należy ci się dwudniowy "urlop"

Cytat:
Ja schudłam 1,5 kg w ciągu jednego dnia i to bez ćwiczeń wczoraj
zobaczyć 1,5 kg na wadze mniej... (nawet zepsutej) to +1000 do motywacji
Bo jak zobaczy się raz...to chce się zobaczyć to znowu...i to jak najszybciej

Cytat:

Nie ma na co czekać, tylko trzeba iść i pytać. Tym bardziej, że niedługo kończysz praktyki. Może akurat się uda? Choćby na trochę.
Macie rację.
Zbiorę się w sobie i podziałam coś w przyszłym tygodniu.

Cytat:
Ej wiecie co ja zauwazyłam-dziwne, że dopiero teraz bo (po tych 12 kg), że mam ubrania 2 rozmiary mniejsze Ale sie fajnie robi zakupy )
Na pewno fajnie

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:31
gaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-24, 18:57   #518
gwiazdka93
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36094466]ja dziś pomotałam w diecie...
Rano zjadłam jabłko, bo zapomniałam chleba rozmrozić, a właściwe śniadanie dopiero teraz [/QUOTE]
Każdemu się zdarzy, najważniejsze by nie przerywać diety

Cytat:
dziś na śniadanie był jogurt naturalny z winogronami, borówkami i płatkami zdrowy błonnik i kawa z mlekiem, a na obiad pewnie standardowo zjem mrożone warzywa z dodatkami (mogłabym jeść je codziennie)

Cytat:
Ja kilka lat temu schudłam 20 kg i musiałam wymienić całą szafę, wspaniałe uczucie

Cytat:
Napisane przez tweet_83 Pokaż wiadomość
hej hej!!
Jestem już po pracy, a męża jeszcze w domu nie ma, więc mam chwilę dla siebie rano jak mnie zobaczył tak odstrojoną do pracy (w moim przypadku buty na obcasie to tylko w wielkie święta) to aż mu poziom testosteronu podskoczył

no - to się nazywa pozytywne nastawienie i wola walki trzeba, trzeba, nie można się zniechęcać, bawet jak jest ciężko i mamy dość!! Samo się nie zrobi - co najwyżej pogorszy...

Dziękuję Wam za wsparcie, ciężko jest, ale mam nadzieję, że waga kiedyś ruszy

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36098008]Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki
[/QUOTE]
Ja doprawiałam szczyptą wegety, a teraz już czasem samą kaszę jem, bez przypraw

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Wow

Cytat:
Na pewno będą efekty

Ja właśnie wróciłam po 10 km przejażdżce rowerem inną, cięższą trasą

Mój dzisiejszy jadłospis:
Mały Kubuś (byłam mega głodna po badaniu, a do domu miałam kawałek)
I. 3 małe (jak 1,5 zwykłych) kromki chleba z serem żółtym i wędzoną rybą, kawa bez cukru
II. 2 małe kotlety rybne, 30 g ryżu brązowego, łyżka żurawiny
III. jogurt naturalny, łyżka o. nerkowca, 4 suszone morele (zgodnie z radą gai, od jutra będę łączyć orzechy z twarożkiem lub serkiem, dziś niestety nie miałam ich w lodówce)
IV. jajecznica z 3 jaj, pomidora i 2 plasterków szynki
V. będzie mały serek wiejski ze szczypiorkiem
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 18:59   #519
lora113
Raczkowanie

Cytat:

II. 2 kromki chleba z ziarnami, 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, trochę papryki i sałaty lodowej
biała kawa

IV. Sałatka gigant: puszka tuńczyka wsw, pomidor również w wersji gigant, dużo sałaty lodowej, pół czerwonej papryki, łyżka oliwy, pieprz

ok.1500 kcal

zobaczyć 1,5 kg na wadze mniej... (nawet zepsutej) to +1000 do motywacji
Bo jak zobaczy się raz...to chce się zobaczyć to znowu...i to jak najszybciej
Smaaaacznie!
Ja dzisiaj zobaczyłam 2 kg mniej! Moja mina była bezcenna, motywacja jeszcze większa, a uśmiech na buzi ogromny!

O której godzinie prawidłowo powinnyśmy się ważyć?

Mój jadłospis dzisiaj (wiem dalej za mało urozmaicenia):
I: Jogurt owocowy pitny 0% (przekleństwo, ale pierwsze co w rączki wpadło)
II: Jogurt naturalny Danone + błonnik 15%
III: 3 łyżeczki wiejskiego light
IV: (nie mogłam się powstrzymać) ser mozarella + 1/4 pomidora i parę plasterków ogórka.
Postaram się już dziś nic więcej nie jeść, jedynie kawa i herbata mimo, że mam ochotę na kmrokę pełnoziarnistego z miodem i twarożkiem......

Najważniejsze! Dziewczynki wzięłam Wasze rady do serca - w środę endokrynolog

www.tardless.blogspot.com

Edytowane przez lora113
Czas edycji: 2012-08-24 o 19:01
lora113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 19:07   #520
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lora113 Pokaż wiadomość

Na czczo, zaraz po załatwieniu swoich potrzeb fizjologicznych
za mobilizację.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 19:22   #521
lora113
Raczkowanie

Cytat:
Na czczo, zaraz po załatwieniu swoich potrzeb fizjologicznych
za mobilizację.
Dziękuję za szybką odpowiedź

a możemy jeść kapustę kiszoną czy ogórasa ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-24, 20:05   #522
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za szybką odpowiedź

Możemy

Jadłam dziś na podwieczorek otręby z jabłkami Sante, takie granulowane - przepyyyszne!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

W ogóle chciałam też dziś iść ambitnie na rower... Pół godziny produkowałam się, żeby wystawić go z komórki, bo się poplątał z innymi rowerami (pedały powłaziły w szprychy innego roweru itd), a jak już wystawiłam, to okazało się, że mam flaka w jednym kole, a nie mam pompki Będę musiała coś wymyślić...
Stary 2012-08-24, 20:18   #523
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę to sobie wyobrazić, całe liceum wstawałam niewiele późnie- o 5:50, a bywało, że i przed 5. Teraz się rozleniwiłam, od maja mam wakacje, wstaję przeważnie o 10
No w liceum też tak wstawałam ale wiesz, teraz człowiek starszy, to i leniwszy 4 i 5 rok studiów mnie rozleniwił, bo przeważnie zaczynałam zajęcia ok. 11

Cytat:
Nie ma sprawy, dużo bardziej wolę prasować niż np. kurze ścierać
Taa spadło, na pewno
O rany, sto razy bardziej wolę ścierać kurze niż prasować a jeszcze w takie upały mowy nie ma żebym coś wyprasowała
spadło spadło, uwierz w to

Cytat:
ryb też nie, jestem dokładnie laktoowowegetarianką (nie jem mięsa i ryb, ale mogę jaja i nabiał) a od kiedy? hmm... jakieś 8 lat chyba, ciężko mi dokładnie powiedzieć, ale gdyby nie mama, która początkowo zmuszała mnie do jedzenia, to pewnie byłabym wegetarianką praktycznie od urodzenia
Oooo to już dosyć długo ja nie wiem czy bym dała radę nie jeść mięsa a Ty mięsa, ryb nie lubisz czy też względy ideologiczne zaważyły?

Cytat:
Gratuluję! na pewno boskieee uczucie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 20:34   #524
lora113
Raczkowanie

Cytat:
no budzę się powoli do życie i niedługo killer, matkooo boję się czy dam radę
a jak wyglądają te ćwiczenia killer, zastanawiam się czy to to co znalazłam link

Stary 2012-08-24, 20:44   #525
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już po pracy, a męża jeszcze w domu nie ma, więc mam chwilę dla siebie rano jak mnie zobaczył tak odstrojoną do pracy (w moim przypadku buty na obcasie to tylko w wielkie święta) to aż mu poziom testosteronu podskoczył nie chciał mnie wypuścić z domu - hahahaha. próbował mnie do sypialnie zaciągnąć, ale nic z tego! już byłam naszykowana, a temu się nagle na przytulanie zebrało tak więc nowe buty podziałały na niego
Haha, byłam ciekawa reakcji męża sasasa pewnie nie tylko buty na niego tak podziałały

Cytat:
heroine86 -widzę, że już Ci przeszło i lepiej się czujesz

Cytat:
Aaaa jak jechałam sobie na tym rowerku to myślałam o Tobie heroine
Cieszę się, że tak na Ciebie wpłynęłam brawo hehe

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36098008]Właśnie zjadłam obiadek - rybka z kuskusem i surówką z marchewki

Byłam też na zakupach dietowych, kupiłam rzodkiewki, paprykę, ogórka, dwa serki wiejskie (jeden z Piątnicy ze szczypiorkiem, a potem dla porównania z Lidla ze szczypiorkiem i cebulką), trochę szyneczki z indyka i trójkolorowy makaron durum [/QUOTE]

Bo kuskus jest nijaki w smaku ja w sumie praktycznie go nie jem, więc nie powiem Ci jak go doprawić

Oba serki od razu z dodatkami? Ja nie lubię takich gotowych wolę sobie sama dodać szczypiorek, rzodkiewkę, paprykę, ogórka

Cytat:
do tej pory
I owsianka z bananem
II maślanka truskawkowa
III gruszka
IV gołąbek + surówka z papryką, ogórkiem, cebulą w zalewie z kurkumy (bez sosu)
V serek homo naturalny + czubata łyżeczka kakao
VI na kolację jeszcze nie wiem jakieś białeczko z warzywkiem
Ładnie gołąąąąąąbki

Cytat:
wymiatasz

Ja dzisiaj zaliczyłam na rowerku 85 min (31 km)
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-08-24, 20:52   #526
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:

biała kawa

ok.1500 kcal

Trening:

1,5 h na orbitreku- 600 kcal

standardowo rower na siłkę i do pracy, ale to nie są wielkie odległości.
Smacznie jak zwykle a taki obiadek to bym z chęcią wszamała dawno nie jadłam obiadu na słodko
brawo za trening

Cytat:

Cytat:
Ja właśnie wróciłam po 10 km przejażdżce rowerem inną, cięższą trasą

Mój dzisiejszy jadłospis:
Mały Kubuś (byłam mega głodna po badaniu, a do domu miałam kawałek)
I. 3 małe (jak 1,5 zwykłych) kromki chleba z serem żółtym i wędzoną rybą, kawa bez cukru
II. 2 małe kotlety rybne, 30 g ryżu brązowego, łyżka żurawiny
III. jogurt naturalny, łyżka o. nerkowca, 4 suszone morele (zgodnie z radą gai, od jutra będę łączyć orzechy z twarożkiem lub serkiem, dziś niestety nie miałam ich w lodówce)
IV. jajecznica z 3 jaj, pomidora i 2 plasterków szynki
V. będzie mały serek wiejski ze szczypiorkiem
No za te 10 km ale Wy smacznie jecie moje jadłospisy nie są tak kolorowe i urozmaicone nie mam czasu na wymyślne dania a tak lubię gotować... buuu

Cytat:
Smaaaacznie!
Ja dzisiaj zobaczyłam 2 kg mniej! Moja mina była bezcenna, motywacja jeszcze większa, a uśmiech na buzi ogromny!

Mój jadłospis dzisiaj (wiem dalej za mało urozmaicenia):
I: Jogurt owocowy pitny 0% (przekleństwo, ale pierwsze co w rączki wpadło)
II: Jogurt naturalny Danone + błonnik 15%
III: 3 łyżeczki wiejskiego light
IV: (nie mogłam się powstrzymać) ser mozarella + 1/4 pomidora i parę plasterków ogórka.
Postaram się już dziś nic więcej nie jeść, jedynie kawa i herbata mimo, że mam ochotę na kmrokę pełnoziarnistego z miodem i twarożkiem......

No gratuluję spadku
ważymy się rano przed śniadaniem w bieliźnie
za ubogi ten jadłospis no ale to już pisałam wcześniej....

to dobrze, że idziesz do tego endo

Cytat:
Pewnie
Stary 2012-08-24, 20:55   #527
Konto usunięte

Cytat:
Oba serki od razu z dodatkami? Ja nie lubię takich gotowych wolę sobie sama dodać szczypiorek, rzodkiewkę, paprykę, ogórka
A wzięłam na próbę, bo dziewczyny tak wychwalają te z dodatkami
Ale sama też coś dodam od siebie ^^
Stary 2012-08-24, 20:57   #528
heroine86
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36104403]A wzięłam na próbę, bo dziewczyny tak wychwalają te z dodatkami
Ale sama też coś dodam od siebie ^^[/QUOTE]

No rozumiem ja kiedyś kupiłam w Biedronce ten ze szczypiorkiem to myślałam, że rz.gnę fujjjj, niedobry
Kiedy wkleisz zdjęcia?
Stary 2012-08-24, 20:58   #529
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj zaliczyłam na rowerku 85 min (31 km)
super ja już zamówiłam licznik z all, będzie nawet pokazywał ilość spalonych kcali i tłuszczu po niedzieli powienien dojść nareszcie będę wiedziała ile km przejechałam

Cytat:
a jak wyglądają te ćwiczenia killer, zastanawiam się czy to to co znalazłam link
hmm poszukaj killer Ewy Chodakowskiej

Cytat:
Smaaaacznie!
super też bym się cieszyła i motywacja jeszcze większa do dalszej walki

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36102883]
[/COLOR]W ogóle chciałam też dziś iść ambitnie na rower... Pół godziny produkowałam się, żeby wystawić go z komórki, bo się poplątał z innymi rowerami (pedały powłaziły w szprychy innego roweru itd), a jak już wystawiłam, to okazało się, że mam flaka w jednym kole, a nie mam pompki Będę musiała coś wymyślić...[/QUOTE]

to rzeczywiście miałaś przygodę, w moim mnie wkurza siodełko, jak jadę to skrzypi, oliwiłam raz i nic nie dało, spróbuję jeszcze raz, a jak nie to nowe będzie trzeba kupić..
Stary 2012-08-24, 20:59   #530
Konto usunięte

Cytat:
No rozumiem ja kiedyś kupiłam w Biedronce ten ze szczypiorkiem to myślałam, że rz.gnę fujjjj, niedobry
Kiedy wkleisz zdjęcia?
Dziś Ale nie wszystkie robiłam
Stary 2012-08-24, 21:10   #531
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
super ja już zamówiłam licznik z all, będzie nawet pokazywał ilość spalonych kcali i tłuszczu po niedzieli powienien dojść nareszcie będę wiedziała ile km przejechałam

Te dane motywują jak widzę te 80 min przejechane i spalone prawie 500 kcal to normalnie jestem z siebie dumna a mokra dzisiaj byłam jak szczur także fajnie, że sobie taki licznik zamówiłaś

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36104518]Dziś Ale nie wszystkie robiłam [/QUOTE]

Spoko ja to chyba zaraz idę spać, bo już ledwo co kontaktuję no ale jutro w końcu się wyśpię
Stary 2012-08-24, 21:14   #532
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Te dane motywują jak widzę te 80 min przejechane i spalone prawie 500 kcal to normalnie jestem z siebie dumna a mokra dzisiaj byłam jak szczur także fajnie, że sobie taki licznik zamówiłaś
no i dobrze, że jesteś dumna ! o to chodzi jakim tempem średnio jeździsz?
i ja się cieszę, nie mogę się doczekać, jak go dorwę
Stary 2012-08-24, 21:21   #533
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze, że jesteś dumna ! o to chodzi jakim tempem średnio jeździsz?
i ja się cieszę, nie mogę się doczekać, jak go dorwę
średnio staram się 24km/h, ale w sumie nie wiem czy on to dobrze pokazuje oczywiście raz jadę szybciej, raz wolniej, więc jest to tak uśrednione no i też zależy od stopnia obciążenia
Stary 2012-08-24, 21:29   #534
lora113
Raczkowanie

A co myślicie na temat zrobionych własnoręcznie batoników musli ? Lepiej już chyba zjeść kawałek chleba pełnoziarnistego z malutką ilością miodku, nie prawda?

A ja już od IV dania nic nie jadłam, tylko woda.

Mam to szczęście, że bardzo wspiera mnie mama i narzeczony. Obecnie nieobecny obok mnie wyjechał na tydzień więc w trochę gorszym nastroju jestem

Stary 2012-08-24, 21:33   #535
heroine86
Zakorzenienie

Lora, zależy co tam dasz do tych batoników ale ja bym wybrała chlebek z miodkiem
Stary 2012-08-24, 21:37   #536
Konto usunięte

Mnie też rodzinka i TŻ wspierają, tak dla odmiany.
Bo dotąd tylko twierdzili, że marudzę i przesadzam, ale jak się porządnie wzięłam za odchudzanie to już wspierają, zrozumieli, że to dla mnie ważne

A wieśniak ze szczypiorkiem z Lidla jest zdecydowanie lepszy niż zwykły
Stary 2012-08-24, 21:37   #537
lora113
Raczkowanie

Chyba jednak też wybiorę w przyszłości chlebek z miodkiem
Zastanawiałam się również czy np twarożek z orzechami 5% z Lidla będzie się nadawać?

Stary 2012-08-24, 21:41   #538
Konto usunięte

Cytat:
Chyba jednak też wybiorę w przyszłości chlebek z miodkiem
Zastanawiałam się również czy np twarożek z orzechami 5% z Lidla będzie się nadawać?
A jadłaś go kiedyś? Jak dla mnie jest mocno średni w smaku, jak wszystkie te twarożki w "wiaderkach".
Za to uwielbiam te mniejsze twarożki na chleb Crefete, zwłaszcza chrzanowy, jest idealny

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

I jeszcze jedna uwaga - nie waż się codziennie - najczęściej co tydzień, wtedy faktycznie będziesz widzieć efekt
Stary 2012-08-24, 21:45   #539
heroine86
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36105397]
A wieśniak ze szczypiorkiem z Lidla jest zdecydowanie lepszy niż zwykły [/QUOTE]

Mówisz? A jadłaś ten z Biedronki, z Mlekovity?

Cytat:
Mnie on totalnie nie smakuje kiedyś go kupiłam przez przypadek strasznie słodki, blee dodałam go do jakiegoś ciasta chyba
Stary 2012-08-24, 21:48   #540
Konto usunięte

Cytat:
Mówisz? A jadłaś ten z Biedronki, z Mlekovity?

Mnie on totalnie nie smakuje kiedyś go kupiłam przez przypadek strasznie słodki, blee dodałam go do jakiegoś ciasta chyba
Nie, to mój pierwszy raz z wieśniakiem z dodatkami
Ale w lodówce czeka jeszcze jeden z Piątnicy

Zaraz dam zdjęcia i dzisiejszy jadłospis
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości