|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Sądzę, że jak oddam pracę... Ogólnie mój wydział ma maj/czerwiec obrony, a termin ustala się po oddaniu pracy. Jak na razie to mam pół strony
i cały czas sobie obiecuję, ze się wezmę mam nadzieję, że wytrzymam do soboty btw promotor mi się ostatnio śnił (wiedz, że coś się dzieje---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Na kołtunienie spróbuj jakiejś odżywki, lub http://www.lbiotica.pl/strona,produk...84CE_15ml.html / http://www.lbiotica.pl/strona,produk...YNIE_15ml.html ewentualnie jakiś "jedwab" do włosów, odradzam biosilka, bo wysusza... Na wypadanie polecam olejek do włosów greenpharmacy http://www.elfa-pharm.pl/pl/oferta/skrzyp-polny/, ew. radical do włosów zniszczonych i wypadających Edytowane przez MonaN_ Czas edycji: 2013-03-12 o 16:32 |
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
co do Dietetyka, to dobra sprawa,ale niestety droga.. Bynajmniej ten mój.. Polecam bardzo NaturHause ,ale niestety to rzecz dla bogaczy , trezba chodzić co tydzień i przeciętnie za wizytę płaciłam 150zł. Ciekawe jest to że to co udało mi się u nich zrzucić czyli jakieś 10kg, przez 3 lata w sumie utrzymywałam ,mimo iż normalnie jadłam. Zrezygnowałam bo niestety nie stać mnie na taki interes.
Anuszka na włosy przeciw wypadaniu polecam vitapil biorę go gdzieś 3 tygodnie i włosy naprawdę dużo mniej wypadają. Poza tym dobre są wcierki do włosów olejki arganowe,tylko wybieraj takie co mają jak najmniejszą zawartość sylikonów. Poza tym używam maski mlecznej do włosów z Mila jest bardzo dobra ,ładnie wygładza włosy mniej się puszą, przy czym nie przetłuszcza włosów. Szczerze polecam. Ja też musiałam zadbać o moje włosy bo zrobiły się jakieś matowe i bardzo się puszyły, ale podejrzewam ,że to przez szampon z vichy przeciw wypadaniu włosów, bo zanim zaczęłam go uzywać włosy się tak nie puszyły i nie plątały. No ale postanowiłam skończyć to opakowanie.
I Cel: 117,116,115,114,113,112,1 11,110,109- osiągnięty II Cel: 109,108,107,106,105,104,1 03,102,101,100-osiągnięty III Cel: 100,99,98,97,96,95,94,93, 92,91,90- osiągnięty IV Cel:89, 88,87,86,85,84- czekam, a później się zobaczy |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego maminsynka?![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Anuszka Mi też ostatnio włosy bardziej wypadają i strasznie się elektryzują, są matowe, szorstkie ![]() Od miesiąca biorę Merza i zaczęłam kurację ampułkami Vichy Neogenic A na poprawę ich kondycji mam Biovaxa szampon i maskę do włosów suchych i zniszczonych Daję im dwa miesiące jak się nie poprawią to ścinam na pałę
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- A jakieś szczegóły? Czy to tajemnica? Mam nadzieję że byłaś delikatna ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Ale leniwa dziś jestem booooże... Starłam kurze i padam na twarz już
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomość z nim wzbudziła we mnie dużą niechęć do randkowania...Więc na razie nie chcę nikogo mieć i to nie jest tak, że tylko tak mówię, że nie chcę...Ja tak czuję, że nie chcę...Mam nadzieję, że to nie na stałe to uczucie Na wesele sama nie chcę iść... ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Próbowałam "zrobić się" incognito, ale incognito nie zachowuje się chyba jak świr ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Albo starłaś kurze dupę, nie wiem w każdym razie nie pomyślałam o KURZU, ale o KURZE
|
|
|
|
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie było mnie pół dnia i miałam 3 strony do nadrobienia
ja mialam fatalny dzień....( marudzenie ciąg dalszy) byłam u lekarza i mam anginę. monia dziękuję .....więcej z tobą nie gadam. dostałam duomox za który zapłaciłam 20 zł a nie 3 zł bo mi się zniżka nie należy. pani powiedziała że gdybym miała zapalenie płuc albo oskrzeli to zniżkę bym dostała ![]() :conf used: wolała bym tę forsę wydać w lumpie a nie dokładać ministerstwu do wypłaty. no a popołudniu na 16 poleciałam z 3 dzieci wózkiem przez zaspy śniegu i błota do logopedy( odam że maiłam gorączkę) normalnie wziełabym samochód ale mąż zabrał do pracy. no a więc dotarłam na miejsce a tam pani doktor pomyliła dni. i zamiast powiedzieć mi że mam przyjść w srodę to powiedziała że czeka na mnie we wtorek ![]() macie jeszcze jakieś pytania
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, dorwało mnie takie g... i teraz mam zdrowe odżywianie wyszło chyba równolegle, zaczęłam się tym interesować chyba jeszcze przed chorobą, albo może w trakcie... ale to takie moje hobby, które czasem ratowało mi tyłek - jeśli je się zdrowo i zje się za dużo - nie ma takiego ciśnienia na "pozbycie" się żarcia..Psycholog wyszedł bardzo spontanicznie, przy okazji rozmowy z pedagogiem szkolnym. Mam parę rzeczy, z którymi powinnam się rozliczyć już daaaawno temu, bulimia jest jednym z głównych problemów, jeśli nie pierwszym.
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
carla ach w czwartek między 11 a 12
W sumie sama nie wiem czy chce czy nie Niby ustaliłam że najpierw chce zdać ten egzamin (a przy okazji i certyfikat skoro i tak się ucze, btw anuszka no ustny normalny z niemca - cześć komunikacyjna i gadka profesjonalna), poza tym schudnąć i dopiero iść do pracy ...Mam tendencje że łapie sie za wiele rzeczy i żadnej nie robie do końca i dobrze Ale trafia się fajna szansa i pomyślałam spróbuje - ostatecznie i tak może sie nie udać ... Pewnie nie jedna z Was uzna to za płytkie strasznie - sama tak uważam- ale schudniecie jest dla mnie bardzo ważne ... To coś czego z braku mojej konsekwencji i silnej woli nigdy mi sie nie udało dokonać a probuje od ponad 10 lat.. No i oczywiscie to mój wielki kompleks - ktory dobrze ukrywam ale nadal gdzieś tam siedzi W sumie nawet nie tyle chodzi o super figure co o zapanowanie nad swoim życiem - no a jak nad nim panować skoro nie panuje nad własnym ciałem? No i w konsekwencji boje sie podejmować wyzwania, a jeśli juz to bez wiary w sukces . co prawda wiele rzeczy mi sie udało - ale ciagle mam wrażenie że wiecej w tym szczęścia niz mojej zasługi . Nie chciałabym również uszczęśliwiać moich potencjalnych dzieci ciagle niezadowolona , miotajaca sie miedzy lodówką a waga matka Tak czy owak - korzystajac z tego że maz mnie z radościa utrzymuje - chciałam po kolei uporać sie z problemami (zwłaszcza że po raz pierwszy widzę realną szansę Z drugiej strony jak los chce nam zrobic prezent - to glupio odmawiać .. I tak jest lepiej niż w grudniu - wtedy bym pewnie nawet aplikacji nie wysłała
|
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
milenko czytam tak twoje posty i wieje od nich dużą dawką dobrego nastawienia i motywacji. skąd ją bierzesz
morze prześli mi trochę na meila
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu zniżki nie miałaś? Ja dałam za mój Duomox 3,20 zł Gratuluję wyboru, widzialaś jakie wielkie te tabletki ?
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam co napisałam - i wychodzi na to że łapie mnie dół ;( Na szczęscie do sklepu mam daleko a na dworze zimno
No i wizja ważenia mnie trzyma ...Zerknełam w kalendarz i już prawie powinnam mieć @... nie jestem dobra w pms-ach i innych (na tabsach nie miewałam a tak raz na pół roku to nigdy nie zdążyłam zaczaić że to to )ale nie wykluczam ze to właśnie mnie dopadło
|
|
|
|
#557 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
to za co ja zapłaciłam 20 zł, cztżbym wyglądała na milioneręja monia biorę 2x po 2 tabletki ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
pokochaj siebie taką jaką jesteś i oczywiście dąż do celu. ale to nie waga wpływa na to czy jesteć fajną babką czy nie a jeśli ktoś tak uważa to niech spada na szczaw ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
ale wiecie dziewczyny ja startowałam ze 120 cm..........i po tych -15 kg zostało 98 ![]() a dzieci jak widać dałam radę urodzić ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- jasne cały dzień bajdolą a jak ja jestem na necie to cisza jak makiem zasiał ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- aśka widzę cię odzywaj się ale już
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samooceny - nie jestem tak naiwna by myśleć ze niższa waga rozwiąże moje inne problemy ... Chodzi o to że potrzebuje sukcesu na tym polu aby uwierzyć we własna silną wole i konsekwencję Na zasadzie skoro poradziłam sobie z żarciem to poradze sobie z XYZ Poza tym nie oszukujmy się - jak nas widzą tak nas piszą ... Nie chce wiecej być zapamiętywana jako "ta gruba dziewczyna" czy juz raczej "baba"....Powiedzmy że robie porządek w swoim życiu - problem z wagą mam najdłużej i najbardziej mi dokuczał ... Więc jest pierwszy na mojej liście w sumie w tym punkcie wszystko zależy ode mnie - więc poniekąd to dobry poczatek
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież pisze, pisze ... A że nie idzie to za szybko - cóż efekty systemu edukacji
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- ogolnie a dlaczego ty udajesz że cie nie ma jak jesteś ? no chyba że kogoś/coś szpiegujesz ... i działasz incognito |
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
rany boskie..... to chyba nie do mnie
![]() ja dzisiaj grzecznie..... mąż na obiad zrobił pizzę, ale taką swoją z mąki razowej.... zjadłam jeden kawałek, zaczęłam drugi i.... nie dałam rady więc nie wciskałam w siebie tylko odpuściłam..... kawałki pizzy małżowej sa mniej więcej wielkości 15x6cm...więc wcale nie sa wielkie ale powiedzmy ze półtora takiego kawalątka dało mi rade ![]() ja was prosze.... nie piszcie o anginach bo mnie gardło zaczyna boleć
|
#563 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm... duzo nie schudlam 3-4kg chyba a brzuch i reszta to zasluga Ewki Chodakowskiej ![]() Jeju wszyscy dzisiaj naokolo sie doluja pogoda... wiosno przybywaj!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
wyrazy podziwu!Cytat:
No i oczywiscie nie osiadamy na laurach Gdybym mogla, uwierz - kazdej bym wyslala szczegolnie Furry a Tobie zdrowka ![]() Nie bylo mnie kilka h a tu tyle do czytania. Ogladacie wybory papieza? czarny dym. Zrobilam obiad na jutro, bo jutro wyprawa do urzedu skarbowego na miasto, a pozniej mi sie nie bedzie chcialo. Dzis na koncie mam chodakowska i skalpel i A6W Zaraz koalcyjka jak u Was wieczor?
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka mówiłam, że będzie zadyma w Rzymie
U mnie z dietą od wczoraj też nie klawo, dziś nie bardzo trzymałam się grafiku Głupia picza ze mnie, bo usprawiedliwiam się @, który dostanę za parę dni
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tam gdzie są biodra:p
|
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do samooceny intelektualnej to mam bardzo wysoką, aż za wysoką. Ale to dlatego, że mam wrażenie iż ode mnie więcej wymagają. W sensie ja zawsze dobrą uczennicą byłam, paski na świadectwach itp. bez większego wysiłku i tak na prawdę to sama nie wiedziałam przez to na co się ukierunkować, bo wszystkie przedmioty mi szły dobrze. Teraz mam 21 lat i czasami mam wrażenie, że niektórzy mi robią wyrzuty np. jakbyś od razu poszła na studia to już byś była daleko itp. Wkurza mnie to. ![]() A co do diety, to dzisiaj dobrze, nie było grzeszków, ale nie chcę nawet mówić ile mój tata słodyczy przywiózł z niemiec
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak mierze, gdzie poslady, a nawet udziska-najszersze miejsce ;p
tak jak wy macie kompleks najgrubszej w klasie tak ja mialam jedna z najwyzszych w klasie ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-03-12 o 20:42 |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam coś napisać, ale nie wiem jak
Może po prostu prześpię się i mi przejdzie ta dolina albo co...Może wypłakać się trzeba, bo się nazbierało...
|
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś gra na gitarze aż w chałupie u mnie słychać ![]() Ogólnie wypłacz się... To zawsze pomaga... Milenko, pisałam do mojego wojewódzkiego NFZtu o tą skórę. Dostałam odpowiedź że nie refundują operacji plastyki estetycznej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

i cały czas sobie obiecuję, ze się wezmę
mam nadzieję, że wytrzymam do soboty
Tego maminsynka?

Daję im dwa miesiące jak się nie poprawią to ścinam na pałę
Na wesele sama nie chcę iść...
-20kg 04.05.2013

Niby ustaliłam że najpierw chce zdać ten egzamin (a przy okazji i certyfikat skoro i tak się ucze, btw anuszka no ustny normalny z niemca - cześć komunikacyjna i gadka profesjonalna), poza tym schudnąć i dopiero iść do pracy ...Mam tendencje że łapie sie za wiele rzeczy i żadnej nie robie do końca i dobrze