Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 14:42   #541
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jakies mamusie zaczely pieluchowanie wielorazowe ? ja dzisiaj na probe zalozylam pieluche kieszonke zobaczymy co z tego bedzie smiesznie w niej wyglada - jakby mial wielka gruba pupe
ja założyłam raz, ale pielucha była na połowę ciałka małego. musi jeszcze trochę podrosnąć, więc póki co lecimy na pampkach

i była położna - ja nie mogę z tą ilością sprzecznych informacji, w szpitalu kazali kłaść młodego na boku, ona mówi że lepiej na pleckach, kazali przemywać octenispetem, teraz słyszę o spirytusie.. jeszcze czekają nas 2 wizyty, ale co tam - pojedziemy na wieś, ja będę robić po swojemu i przeciągniemy to trochę

teraz szybki obiad, karmienie i biorę młodego na spacer
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:43   #542
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:

Co stosujecie na pupy maluchów ? mojemu porobily sie jakies czerwone krostki posmarowalam sudocremem i ma teraz w tym miejscu tak jakby zdarta skorke

Jakies mamusie zaczely pieluchowanie wielorazowe ? ja dzisiaj na probe zalozylam pieluche kieszonke zobaczymy co z tego bedzie smiesznie w niej wyglada - jakby mial wielka gruba pupe
my linomag a+e.
sudocrem jest zdaje sie na juz pojawiajace sie odparzenia.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:50   #543
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
dzisiaj Młody pobił swój rekord, wzdęcia zaczęły go męczyć już od 2 w nocy
zawsze zaczynają się o 4/5 nad ranem, raz zdarzyło się o 3

więc najpierw przytulanie, potem skakanie razem na piłce, jakoś udało mu się trochę przysnąć, wzięłam go do łóżka i spałam do 5 w pozycji półleżącej z małym na rękach

o 5 znowu się zaczęło ,no i poszło w ruch WINDI

jego jelita wyglądają tak : KUPA GAZY GAZY KUPA GAZY GAZY
nie jest w stanie zrobić sam kupki, ponieważ jest tak bardzo zagazowany

windi pomogło na jakieś 1,5-2 godzin, potem znów zaczął się ryk

ale nakarmiłam go, sam zrobił trochę kupki, zaczął nawet gadać ze szczęścia i siup do chusty
od 10 jest w chuście i śpi sporadycznie wybudza się z krzykiem, ale puści bączka i za chwilę zasypia
DZięki Ci Boże , że jest coś takiego jak chusta !!

karolina- na problemy z wypróżnianiem czasem wkładamy kawałek dziecięcego mydełka do pupki ( za radą ady)- czasem działa, ale nie zawsze
no i katetery windi...

anka- super, że nakładki zdały egzamin

salvie- boskie minki strzela Twój Młody

jutro obrona... trochę mam stracha, bo nie lubię odpowiadać pod presją
u mojego ani jeden bak nie wyszedl przez windiii wrrr leza teraz i kurz zbieraja
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mały się przebudził i przerwał mi nadrabianie.. przewinęłam go, nakarmiłam i walczy ze snem w łóżeczku
a ja zaraz spróbuję dokończyć czytanie, żeby być z forum na bieżąco

----
Aaaaa... pół godzinki temu Wiktorek skończył 4 tygodnie
No to świętujemy
zaraz mc bedzie
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
moje maleństwo słodko śpi a matka objadła się czereśni, nie mogłam się oprzeć, są takie słodkie i z samego czubka drzewa, tż z rana zrywał i mam nadzieje że nie zaszkodzą małemu
a co do przemieszczania się to mój to też gąsienica, obraca się o 180 stopni
my wczoraj sie objedlismy a dzisij kolejka do wc heheh
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam i ja.

Joasiu współczuję Ci tego czekania, bo szczerze, to słyszałam, że najpóźniej wywołują do dwóch tyg... a u ciebie czekają i czekają... i pewnie skończy się cesarką...

Co do chrzcin:
chrzcić planujemy w połowie sierpnia, będzie około 20 osób. Będę robiła wszystko raczej sama z mamą.

Axell kurde kusisz tym piwskiem

Co do tych kropelek to dziewczynki mam pytanko:
Mała od 2 dni jest jakaś niemrawa... Jak ją karmię pod ręką czuję jak jej tam wszystko ,,bulka". Ona strasznie łapczywie je chyba ałyka się powietrza a potem się pręży... Pomaga tylko cycek. Czy te kropelki o których piszecie pomogłyby na zalegające powietrze?? Kolki to raczej nie są bo podobno kolki o stałej porze i cyca by nie chwyciła

Z niespodzianek dnia:
Położna wpadła niezapowiedziana A tu łóżko nie zaścielone, talerze po śniadaniu na stole w pokojach... Było mi tak wstyd... Jeszcze patrzyła mi w krocze Dobrze, że rano zdążyłam się podmyć... Ale nas zaskoczyła totalnie.
Mała od czwartku przybrała 200 gram. Tylko mam ją ubierać luźniejsze ciuszki. TZn niby ubieram ją za ciepło.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

MysiaMysz strasznie szybko chudniesz.

U mnie dziś 11 dni po porodzie a ja na wadze dopiero 7 kg zostało 7...
kolki , gazy jeden grzyb pomoga , wlasnie one dzilaja na nadmiar gazow , pomagaja im wyjsc przez to jest lzejsze ataki kolki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:15   #544
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
my linomag a+e.
sudocrem jest zdaje sie na juz pojawiajace sie odparzenia.
my tak samo
jeszcze co do chust.. oprócz lennyLamb i nati baby super też są niemieckie Hoppediz Cloche ją ma na allegro też widziałam... ale chyba najdroższe z tych wszystkich..

Mały dzisiaj cały dzień śpi.. aż się boję nocy...
o 11.30 jadł potem się poprężył bo bączki szły, pozginałam mu troszkę nóżki, zrobił kupkę, przebrałam go i zasną.. o 15.07 obudził się na cycka.. possał 10 minut (w połowie przerwa na odbicie) i zasną
chyba też idę się przespać.. bo czuję że nocka może być gorsza

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:25   #545
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Lonely ja mam chustę hopka - jest świetna!

My po usg bioderek - wszystko ok - ufff

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:30   #546
salviae
Zadomowienie

Wróciliśmy od lekarza ..... wrrr u Kuby zaczyna się zapalenie ucha jak lekarka powiedziała narazie jest to nieżyt i nie powinno się pogorszyć bo karmię piersią i już reagujemy do tego zaczął ulewać jakąś flegmą, mam 2 syropy, krople do nosa i krople do uszu. Na szczęście zmian osłuchowych nie ma, w środe kontrola, czy się polepszyło.
Robaczek mój biedny i mamy go nosić żeby mu flegma nie wędrowała do uszu ja go będę nosić bo mąż dalej chory, może teraz uwierzy, że zarazki i wirusy przy katarze też zarażają bo nie zdawał sobie z tego sprawy, a mnie nie słuchał
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:55   #547
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarza ..... wrrr u Kuby zaczyna się zapalenie ucha jak lekarka powiedziała narazie jest to nieżyt i nie powinno się pogorszyć bo karmię piersią i już reagujemy do tego zaczął ulewać jakąś flegmą, mam 2 syropy, krople do nosa i krople do uszu. Na szczęście zmian osłuchowych nie ma, w środe kontrola, czy się polepszyło.
Robaczek mój biedny i mamy go nosić żeby mu flegma nie wędrowała do uszu ja go będę nosić bo mąż dalej chory, może teraz uwierzy, że zarazki i wirusy przy katarze też zarażają bo nie zdawał sobie z tego sprawy, a mnie nie słuchał
o to mieciekawie ale dobrze ze wczesniej wykryte a tz opr od gory do dolu powinien.dostac hiii

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

super ze wszystko dobrze my mamy w srode a w czwartek usg serduszka

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 16:01   #548
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
my tak samo
jeszcze co do chust.. oprócz lennyLamb i nati baby super też są niemieckie Hoppediz Cloche ją ma na allegro też widziałam... ale chyba najdroższe z tych wszystkich..
dzieki, zamowilam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-01, 16:10   #549
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no właśnie:/ zakupy teraz mnie irytują, bo bluzki kupuje tylko z dekoltami albo rozpinane bo nie chce mi się podwijać do karmienia:/ niby wychodzę bez młodego i miałabym je gdzie ubrać ale jakoś nie wiem
spodni też nie kupuje, bo czekam z nadzieją, że zsuną mi się kości biodrowe i wrócę do starego rozmiaru:/ zostało mi 3,5 kg na plusie jeszcze

laski wróciłyście do obwodu w biodrach sprzed ciąży? ja włoże tylko 2 pary rozciągliwych jeansów a reszta na kościach miednicy się nie zapina (mam same biodrówki)
Ja wchodzę w 1 portki i 2 kiecki:banghead: inne spodnie nawet na tyłek nie wcisną się rozlazła mi síę doopa:-D

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Magiusa-tak, ciezki okres minal czasem tez jest średnio ale w porownaniu z początkiem jeat meha chillowo:p
zus zalatwiony! :hura:
Czekam na bus do lumpa obym cos upolowala

Ogolnie mily dzionek dzis tz z mala siedzi a ja smigam po miescie:p

Mam pytanie lasencje!
Czy wasze dzieci tez sa tak ruchliwe? Mam wielkie lozko i jak poloze Z pod sciana na kednym komcu to po 5min jest ma drugim koncu. Pelza jak gąsienica do tego nawet na plecach sie przemieszvza, najpierw tulowiem potem nogami, pottadi sie obrocix o 180stopni i ma glowe tam gdzie miala nogi, taki wiatraczek :p
Uwielbiam ja

A najlepsze jaki ma zaciesz jak leY z golym tylkiem, no pelnia szczescia

Aaaaa! Chusta przyszła wracam i bedziemy aie wiazac

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
brawo za kolejny mega dzień:-D

Cytat:
Mały się przebudził i przerwał mi nadrabianie.. przewinęłam go, nakarmiłam i walczy ze snem w łóżeczku
a ja zaraz spróbuję dokończyć czytanie, żeby być z forum na bieżąco

----
No to świętujemy

brawo!!!:-* my kończymy za 2h25min 4 tyg;-)

Cytat:
hej
dzisiaj Młody pobił swój rekord, wzdęcia zaczęły go męczyć już od 2 w nocy
zawsze zaczynają się o 4/5 nad ranem, raz zdarzyło się o 3

więc najpierw przytulanie, potem skakanie razem na piłce, jakoś udało mu się trochę przysnąć, wzięłam go do łóżka i spałam do 5 w pozycji półleżącej z małym na rękach

o 5 znowu się zaczęło ,no i poszło w ruch WINDI

jego jelita wyglądają tak : KUPA GAZY GAZY KUPA GAZY GAZY
nie jest w stanie zrobić sam kupki, ponieważ jest tak bardzo zagazowany

windi pomogło na jakieś 1,5-2 godzin, potem znów zaczął się ryk

ale nakarmiłam go, sam zrobił trochę kupki, zaczął nawet gadać ze szczęścia i siup do chusty
od 10 jest w chuście i śpi sporadycznie wybudza się z krzykiem, ale puści bączka i za chwilę zasypia

karolina- na problemy z wypróżnianiem czasem wkładamy kawałek dziecięcego mydełka do pupki ( za radą ady)- czasem działa, ale nie zawsze
no i katetery windi...

anka- super, że nakładki zdały egzamin

salvie- boskie minki strzela Twój Młody

kciuki za obronę!!!

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
I znowu wpadam do Was po długiej nieobecności....aż się wzruszyłam jak zobaczyłam podsumowanie wątków na poczekalni.... moja Hanna kończy dziś 8 tygodni,rośnie jak szalona,tydzień temu ważyła 4500.....poza tym jest aniołem,miałyśmy trochę problemów ze zdrowiem i cały maj upłynąła nam w szpitalu,ale wychodzimy na prostą. Powiedzcie mi czy tylko ja jestem taka nienormalna i tęsknię za okresem ciąży, czy któraś z Was też tak ma....?
zdrówka dla małej:-*

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Byłam na USG... Jutro rodzę! Nieważne jak, ale rodzę. Mają mi podać kroplówkę, a jak nie pójdzie to cc. Młody waży 4244 g +/- 600 g

o jeju waga spora;-) kciuki!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:37   #550
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Pampersy: Używamy jeszcze new born (1). Jutro lub pojutrze kończymy paczkę i chyba już się przerzucimy na 2. A jedynek w sumie zużyliśmy 9 paczek, ok 300 szt. Najlepsze pieluchy wg mnie to biedronkowe Dada, potem pampersy zielone, a najgorsze to pampersy białe premium care. Dostaliśmy pakę premium care 78 szt., ale zużyłam tylko 8 szt., bo przyklejały się strasznie W. do pupki
o to ja mam dokladnie takie same spostrzeżenia co do pieluch...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łooo hoohoho moje dziecie zjadło o 21, o 22 ululał ją tatuś swoją kołysanką, a mnie o 3 obudziły pełne cyce. Ściągnęłam 240 ml w 15 minut przebrałam dziecia po 5 godzinach od uśnięcia bo pamp już był pełny. Tatuś nakarmił i młoda poszła dalej spać
wow Ty to masz tam niezłą mleczarnie... normalnie może zacznij sprzedawać bedziesz milionerką:p

Cytat:

AA!! polecam Wam baaardzo nowe mokre chusteczki z biedry FITTI
bez parabenow,pegów i alkoholu,są fajowe a 3paki po 72sztuki w promo są po 9,99

o ja też je mam.. mogły by być trochę większe a tak poza tym to bardzo fajne.. chociaż musze przyznać, że jak na razie to mi wszystkie chusteczki pasowaly.. miałam pampers baby care, oraz 2 rodzaje dady a i bambino.. no i teraz te fitti...

Cytat:
D

A jeszcze sie podpytam - wczoraj pytalam o ilosc snu 1 i 2 mies. Maluchow- a dzis mam pytanko o karmienie. Czy w tym wieku zauwazylyscie ze karmicie rzadziej?
tzn w porownaniu do pierwszego tygodnia to tak, ale w porównaniu do 2-3 tygodnia zycia to chyba nie koniecznie.. Karmie nad ranem co 2-3 godziny, w dzien co 3-4 godziny, a w nocy to róznie.. czasami mu sie uda przespac calą noc, czasami 5 godzin, czasami co 4.. czyli w nocy co 4-8 godzin..

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku.

A ja znów po nieprzespanej nocy się witam. Wczoraj w dzień mała nawet fajnie. Rano pospała a od 12 nie dałam jej spać tylko cały czas do niej mówiłam bo stwierdziłam że w nocy będzie spać jak co 2 karmienie w dzień a nie cały czas. I co...przeliczyłam się. koło 19 zasnęła i spała godzinę. Po kąpaniu już wogóle. Do 23.30 próbowałam ją uśpić...na rękach spała, po odłożeniu do łóżeczka po 5 minutach był płacz. NA prawdę miałam ochotę siąść i płakać albo wyjść. W końcu zasnęła koło północy, ale po 1 znów pobudka na jedzenia, odbijanie i 45 minut usypiania. I tak w kółko. Kiedyś zasypiała od razu albo przy piersi a teraz nie wiem co się jej stało. Łącznie spałam chyba ze 3 albo 4 godziny. Zaraz idę się położyć ale znając życie nie zasnę.
A i wczoraj mieliśmy kryzys karmienia. Chyba od smoczka mała zaczęła sobie tak ciumkać a nie ssała. "Jadła" ok 15 minut i zaraz był wrzask i szukanie tak jak jest głodna. Tż ją przetrzymał aż była na prawdę głodna i coś tam zaczęła znów ssać. Odstawiliśmy smoczek i mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.
Wczoraj w nocy miałam pierwszy raz myśl, że może lepiej jakbym nie miała pokarmu i dawała jej butelkę bo jeszcze kilka takich nocy i chyba oszaleje.

Mam pytanie do dziewczyn które karmią...na początku czułam że mam pełne piersi ( nie twardniały ale były cieżkie), a teraz są miekkie i niby coś tam czuć że w nich jest ale nie tak jak wcześniej. Zastawiam się czy tracę pokarm czy laktacja sie unormowała ( ale na to chyba za wcześnie jeszcze ). Jak mała je ( tak z 15 minut ) to jak później ścisnę pierś to jeszcze mleko wypływa wiec chyba nie ma za mało.

Trochę sie boję bo mama mi wczoraj powiedziała ze mojego brata karmiła tylko 3 tygodnie bo nie miała pokarmu.
co do przetrzymywanie to u mnie się nie sprawdza.. ma dzien ze spi praktycznie non stop z przerwami na jedzenie, potem kąpiel i prawie całą noc prześpi.. a ma dzien ze w ogóle nie spi i w nocy też się często budzi.. ale akurat mój zawsze w nocy raczej śpi.. albo budzi się tylko na karmienie zmiana pieluchy i w kimę...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cześć
witam na odchowalni
przyszłam się pożalić
Mała poszła spać po 22, obudziła się po 3- a ja standardowo już nie mogłam zasnąć. Jak zaczęłam kimać to po 5 mała obudziła się na dobre z płaczem. Wczoraj nie robiła kupki i się męczyła, więc masażyk, leżenie na brzuszku, herbatka itd. W końcu zrobiła kupę na bujaczku, ale spać już nie poszła. Mnie zaczęło czyścić i kręciło mi się w głowie stwierdziłam że to z głodu bo była już 7 a ja jeszcze nic nie jadłam. Nakarmiłam małą bo już był krzyk na jedzenie, jak nigdy bardzo wolno jadła. W końcu odgrzałam sobie zupę (czyściło mnie nadal). Po jej zjedzeniu było jeszcze gorzej, miałam wrażenie że zaraz zemdleje. Mała zaczęła płakać. Nie miałam nawet sił jej podnieść. Chcicałam zadzwonić do TŻta ale skończyła mi się kasa na telefonie, więc zadzwoniłam do mamy bo do niej mam darmowe. Ona próbowała zadzwonić do TŻta ale on nie odbierał. Zwymiotowałam. Mała płakała. Wzięłam ją na ręce- tym razem ona zwymiotowała gdyby nie to że karmię mm to pomyślałabym że coś zjadłam co nam zaszkodziło. Ale ona pewnie zwymiotowała przez to że nie miałam sił jej odbijać i od razu ją odłożyłam.
TŻ w końcu przyszedł. Znów zachciało mi się wymiotować ale w połowie drogi do łazienki zrobiło mi się słabo że poległam na panele i na nie zwymiotowałam
TŻ w końcu wrócił na 10 min do pracy i powiedział że bierze urlop.
Próbowałam spać ale nie daję rady. Myślałam że może się zatrułam czymś ale w końcu doszliśmy z TŻtem co mi dolega.
To przez głupi STRES Już od paru dni nie śpię bo się przejmuję tą jutrzejszą imprezą- tzn tym że mam zostawić małą z teściową. Brzuch mnie boli na górze pod żebrami. W ogóle coś ze mną nie tak. Już wczoraj myślałam o tym że w sobotę trzeba w domu posprzątać. Już się przejmuję że muszę coś TŻtowi ugotować na czas jak pojadę do domu. I ciągle coś. Próbuję się niczym nie przejmować ale nie daje rady. Nie wiem co mam już robić ale długo tak nie pociągnę. Po całym tyg siedzenia z małą sama (+ jej skok rozwojowy) jestem wykończona fizycznie i psychicznie a nie potrafię się zdrzemnąć bo jak tylko zamykam oczy to o "czymś" myślę a to chrzciny, a to jak pojadę do domu (mamy samochód zepsuty), a to ta impreza .....
kochana faktycznie słabo.. mocno to przeżywasz.. Ja trochę zluzowałam... Denerwowały mnie te wszystkie rady od mamy i od teściowej, ale w koncu pomyślalam sobie, że moja mama wychowała 3 dzieci, teściowa wychowała 5 dzieci, a ja mam swoje pierwsze dziecko i to moje jedyne doświadczenie w tym temacie.. wiec moze to nie znaczy ze mam wylacznie racje i moze ich rady nie są aż takie głupie i bezsensowne jak mi się na początku wydawalo... W koncu ja też tak bylam wychowana i jestem zdrowa i mialam szczęśliwe dziecinstwo i moj tz tez tak byl wychowany i traumy nie ma...

Cytat:

Ja nie powiem co mi pomaga bo mnie zlinczujecie ale kaazdy ma cos co lubi, wiec znajdz i rob to! Wazne bys byla w dobrym humorze to wtedy i mala bedzie spokojniusia 3maj sie cieplo!

oj powiedz obudziłas moją ciekawość

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Magiusia moja mała bardzo mało śpi w dzień. I w zasadzie to jest wieczne zabawianie- chwile bujaczek, jak płacze to chwile na rękach, karuzela, mata, czytanie książek (codziennie jedna bajka z serii poczytaj mi mamo), spacer itd. Mam nadzieję że coraz bardziej będzie się zajmować sama sobą.
U nas ogólnie dzień wygląda tak że wstajemy koło 6 (czasami 5 czasami 7). Mała je i ląduje w bujaczku. Wtedy ja jem ogarniam się, jak mała grzeczna to myję naczynia i szykuję jej butelki. Czasami jest tak że jeszcze nie jest głodna to wytrzyma chwilę przy karuzeli i wtedy ja pierwsza się ogarniam. Później spacer, zwykle o 8:30 ale wczoraj wyszłyśmy już po 7 spacerujemy 2-3 godz. Jak wrócę a ona śpi to sobie przygotowuje obiad a jak nie to ona siedzi w bujaczku ze mną w kuchni, czasami płacze więc noszenie i później karuzela lub znów bujaczek a ja gotuję dalej. Przeważnie obiad przygotowuję na raty. I mamy czytanie bajek, opowiadanie itd TŻ wraca z pracy o 14:30 i wtedy jemy obiadek. Pobawimy się z małą jeszcze z godz i koło 16-17 idziemy na spacer na jakieś 2 godz. Wracamy to przeważnie już jest kąpiel, jedzonko i znów bawienie się z małą aż zaśnie- przeważnie koło 22. Ogólnie to mała non stop jest w centrum aaa i czasami prześpi się w dzień ale rzadko

Elusiek współczuję bardzo. Kurcze ja nawet nie miałam pojęcia że dziecko może mieć coś takiego
o matko to masz pracowite dni!!

Cytat:
Laski, jestem na porodowce, podpieta pod oxy. Rozwarcie było na 1 palec rano, teraz jest na dwa. Skurcze mam, Młody się tylko cholera nie chce wstawić... Szyjka długa. Zobaczymy co będzie dalej...

pewnie zanim dojade do konca to się okaże ze już urodzilas i Ci będę gratulować

---------
Kochane jestem jeszcze u rodziców/tesciów.. Już się nie mogę doczekać kiedy wróce.. Najpierw sie cieszyłam bo mi jedzenie wszyscy podstawiali pod nos i jedyny mój problem to nakarmic i przewinąc dziecko bo na noszenie i usypianie mialam stado chętnych

Ale już jestem wymęczona tą wizytą.. Ciągle są jacyś goście a to do rodzicow pojechać, a to babcia przyszla, a to ciotka, a to prababcia, a to rodzeństwo moje, a to jeszcze raz bo maly spal i nikt z otwartymi oczami go nie widział, a to rodzenstwo TZta.. a to druga babcia się obrazila bo jej nikt nie powiedzial ze przyjechalismy i na pewno jej nie chca wnuka pokazac.. wiec my z wywalonym jezorem do kolejnem babci... Maly juz ocząpląsu dostaje bo to już chyba bedzie 20 osoba w przeciagu 4 dni ktora ma go na rękach i do niego guga.. a jeszcze i tak calej najblizszej rodziny nie obskoczylismy, o przyjaciolach nie wspomne..

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Włosy zahennowałam, przejrzałam szafę swoich ciuchów i mam aż 2 worki do wydania Jak tak dalej pójdzie to może stopniowo, każdego dnia po trochu ogarnę dom, bo póki co patrzę i widzę wielki syf, a czasu nie ma by posprzątać.
TŻ'towi niby mogłabym zlecić tylko ciężko zlecić jak on nie widzi gdzie jest bałagan Taki już typ
a co Ty z tymi ciuchami robisz? za małe/za duże?

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja i Leos witamy się w odchowalni;-) Od 6.05 rano jesteśmy z Wami we dwojke ;-)
Leoś urodził się 3250 i 56 dlugi;-) pozdrawiamy:-D
a jaaa gratulacje!!1

Cytat:
http://obrazki.elektroda.pl/5987912300_1372426046.jpg

fotka sprzed chwili... młody u mnie na rece owiniety w kocyku..
boskie rzęsy!!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Melduje, że o 13:10 sn przyszedł na świat nasz Leon Mierzy 60 cm i waży 4000 g. W szpitalu byliśmy o 8 i przed 9-ta rozwarcie było na 2 palce. Porodu nie wspominam koszmarnie, ale miałam kryzys 7-10 cm. Ciężko mi szło parcie, może dlatego, że nie miałam ciśnienia "na kupę". Miałam zielone wody i co drugi skurcz było monitorowane tętno. Godzinę nam zeszło i chyba w ostatnim momencie się udało, bo już pachniało cc. Mały leży na noworodkach, a ja kombinuje jak się wygrzebać z poszyta doopa pod prysznic

kolejny maluszek!! gratulacje!!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:49   #551
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, ja tez jeszcze na wage nie wchodzilam, ale jakos mnie srednio interesuja teraz kilogramy moje bedzie co bedzie. brzucho jeszcze troche flakowaty, ale wyczuwam miesnie i powoli sie robia mocniejsze, a flak mniejszy. w ciuchy sprzed ciazy wchodze normalnie, wiec przypuszczam, ze waze normalnie.
ale to zarcie w szpitalu srednio mi pasuje. jem, bo musze... ale w domu bym sobie czegos takiego nie tworzyla... o dziwo mlodemu te wszystkie wynalazki nie szkodza. z reszta lekarka mowila - jak maja byc kolki, to beda nawet od kartofli. jedynie typowo wzdymajace rzeczy lepiej ograniczyc lub skreslic, ale nie ma co przesadzac.
Takich zup jak w szpitalu to w życiu nie jadłam i nie wpadłabym na pomysł żeby takie coś ugotować. Ale po cesarce smakowały nieziemsko
Cloche kciuki dla Florka, niech już w końcu prześpi się w swoim łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
na początku karmiłam do godziny, teraz często młody ssa tylko 10-20 minut i budzi się co 1-1,5h..ale przez 3h uczciwie zasysa czy ci przysypia?
No aktywne ssanie tak do 10 minut, potem przysypia i znów pociamka. Potem go położę, chwilę pobawi się sam, znów ryk, no to drugi cyc i tak przez 3 godziny. Dzisiiaj to naprawdę myślałam, że...zwariuję

Cytat:
Błagam na szybko, szybko, szybko powiedzcie mi jakie Wy te chusty polecacie.
Myślałam, że nie kupię bo nie wiem jak to motać, ale stwierdziłam, że dla możliwości ruchu wolę jednak nauczyć się motać i kupić tą chustę...szukam na allegro ale nie wiem w końcu jaką kupić
Ja mam Lenny Lamb, ale jeszcze nie miałam odwagi się zamotać.

Cytat:
No ja już pieluchuję wielo ponad tydzień. Mimo wszystko malutkie odparzenie przy odbycie jest. Na noc stosuję pampki, bo jak zawijam Młodego w tetrę, to pielucha do zmiany co godzinę. W nocy bym oszalała Na odparzenia Bepanthen stosuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 16:59   #552
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Laski!!
CHUSTA TO ZBAWIENIE! REWELACJA!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:06   #553
justyna_g4
Zakorzenienie

Trochę was podczutałam ale cieżko mi pisać bo mała śpi na moich kolanach.

O ile noce nam sie poprawiły to ostatnie dwa dni to jakaś masakra. Mała śpi tylko na rękach albo na kolanach. Jak się ją odkłada do łóżeczka to sie zrywa od razu. Nie wiem co z tym łóżeczkiem jest nie tak no i ona chyba ma płytki sen. Wczoraj płakała po każdym karmieniu i myślę, że brzuszek ją bolał. Dużo dajemy ją na brzuch i pomaga bo kupka prawie za każdym razem jest. Dlatego zastanwiam się czy to nie ta nietolerancja laktozy?

Nuna też miałam taką wizytę położnej z tym że ja się jej spodziewałam choć się nie zapowiadała. Moim zdaniem to dobrze że tak chodzą bo jakby była jakaś patologia w domu to jest w stanie coś zauważyć.

Co do smoczka to ja dawałam i nie przekomują mnie jakieś opinie o zgryzie czy że mniej inteligentne jest dziecko co ma smoczek, ale zauwazyłam że mała oducza się ssać pierś. W sensie tak sobie ciumkała jak smoczek. Za wiele nie leciało. 15 i miała dość zabawy a po 10 beczała bo głodna. Teraz już jest spoko ale ze smoczkiem poczekam aż będzie większa. Ewentualnie wezmę na chrzest do kościoła żeby nie wrzeszczała.

A co do wagi to mi został 1kg. wchodzę we wszystkie jeansy sprzed ciąży z tym, że na razie w nich nie chodzę bo mnie brzuch wkurza.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:08
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:32   #554
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Dziewczyny u nas chrzciny na 50 osób ale przyjdzie pewnie koło 40, koszt - koło 4k... MASAKRA :/ Chrzciny w naszym kościele są o 12.00 i mamy zaklepany 25 sierpnia, a sukieneczke już mam, rozm. 68

pochwal się sukienką my też mamy ale rozmiar 62 i obawiam się, że może być za mały, bo tyle cm N. miała 1,5 tygodnia temu
Stary 2013-07-01, 18:05   #555
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

kupiłaś nową czy używkę ?
za bioderka

Cytat:
Biedny Kubuś.. ale dobrze, że tak szybko działacie

Cytat:
dzieki, zamowilam
Super jaką ?

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
brawo!!!:-* my kończymy za 2h25min 4 tyg;-)
To już za chwilkę

Cytat:
Laski!!

a jaką kupiłaś ? nową czy używkę ? jak Ci poszło z wiązaniem, szybko załapałaś ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:08   #556
vil84
Wtajemniczenie

fajnego mam syna mąż sobie gdzieś pojechał, ja dałam Młodego na matę z myślą że po 10 maks 15 min zacznie się drzeć no ale coś zrobię w domu, ten dopiero teraz po godzinie się zaczyna dopominać uwagi

iiii chyba zaczyna świadomie uderzać łapką zabawki. dziś trzy razy pół-leżał mi na kolanach a ja mu pokazywałam zabawki, robił im pac łapką uderzał w oballa i miałam wrażenie że się wścieka bo chce go dać do buzi bo ostatnio wszystko i wszystkich ciamka no ale tego jeszcze łapką sobie nie zrobi i ryk

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-01 o 18:19
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:11   #557
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Laski!!

A jaką zamawiałaś? Dasz linka?? Może zakupię z Tymkowej koperty;-) bo mały wrzaskun mało co daje mi w domu zrobić,a leżeć i trochę poobserwować otoczenie to rzadko:-/
Tylko czy ja będę umiała to wiązać????

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:27   #558
humpback
Zakorzenienie

a my po spacerku zaliczyliśmy kościół, także kwestie chrztu mam omówione i spokojnie mogę termin załatwić później. jeszcze dogramy chrzestnych, i tydzień przed planowanym terminem mamy się stawić z dokumentami w kancelarii

a za chwilę kąpiel i będzie wrzask
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:30   #559
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ale mąkę stosujesz też na twarz ? rozrabiasz z wodą, czy jak to robisz?
ja tę mąkę stosuję tylko na twarz, bo tylko tam nasza miała do tej pory potówki, i mąką smaruję samą bez wody, za jakiś czas ona znika, bo młoda ją zmazuje łapkami albo się wchłania ale buźkę ma ładną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 18:34   #560
vil84
Wtajemniczenie

czy Wasze dzieci jak dostają smoczek to się wyłączają? dla P. jak tylko go dostaje do dzioba to świat przestaje istnieć, jest tylko on, smok i błogi spokój i szczęście qrde moje dziecko jest chyba czasem proste w obsłudze. płacze, więc mu niewygodnie, głodny lub chce spać i trzeba w dzień mu dać smoka na chwilę. niespokojny = będzie kupa. wyspany, najedzony = zabawa. i tak ciągle

kusicie chustami ... teraz na pewno nie kupię bo oszczędności nam prawie stopniały, ale może mąż znajdzie w końcu pracę ale ciekawi mnie jak z Waszym kręgosłupem? bo mój jest w strasznym stanie i się boję trochę, bo mała jestem a to jednak ciężar ....

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:36   #561
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki za Kubusia, aby zapalenie się nie rozkręciło.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

super ze wszystko dobrze my mamy w srode a w czwartek usg serduszka

To trzymam kciuki za Was

Cytat:
Laski!!

noooo....

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
pochwal się sukienką my też mamy ale rozmiar 62 i obawiam się, że może być za mały, bo tyle cm N. miała 1,5 tygodnia temu
Kupiłam używaną już dawno, w sumie nawet nie myślałam o chrzcinach, jak zrobię fotkę to wrzucę, bo teraz nie za bardzo mam jak

Cytat:
kupiłaś nową czy używkę ?
za bioderka
Używaną kupiłam, bo nowa koło 400 zł........... Kupiłam od laski z chustoforum i jestem mega zadowolona, dzisiaj łaziłam koło 2h po domu i widzę, że młoda lepiej puszcza bączki i kupki idą swobodniej

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-07-01, 18:46   #562
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Co stosujecie na pupy maluchów ? mojemu porobily sie jakies czerwone krostki posmarowalam sudocremem i ma teraz w tym miejscu tak jakby zdarta skorke
u nas najlepiej sprawdza się bepanthen

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
fajnego mam syna mąż sobie gdzieś pojechał, ja dałam Młodego na matę z myślą że po 10 maks 15 min zacznie się drzeć no ale coś zrobię w domu, ten dopiero teraz po godzinie się zaczyna dopominać uwagi

iiii chyba zaczyna świadomie uderzać łapką zabawki. dziś trzy razy pół-leżał mi na kolanach a ja mu pokazywałam zabawki, robił im pac łapką uderzał w oballa i miałam wrażenie że się wścieka bo chce go dać do buzi bo ostatnio wszystko i wszystkich ciamka no ale tego jeszcze łapką sobie nie zrobi i ryk
a jaką masz matę? ja chce zamówić w tym tyg. szwagierka mi zaproponowała jakąś swoją ale nie wiem jaką i jeszcze czekam co z jej propozycję dla Przemusia!

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Kupiłam używaną już dawno, w sumie nawet nie myślałam o chrzcinach, jak zrobię fotkę to wrzucę, bo teraz nie za bardzo mam jak

ok, a jaki kolor? kurka, muszę się też przejść do lumpa bo już dawno nie byłam
Stary 2013-07-01, 19:12   #563
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja właśnie sobie popijam hiszpańskie piwko cytrynowe i czekam na mecz Bo u nas jest model rodziny że to ja oglądam sport a mąż gotuje Taką tradycyjna polska rodzina

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
2.Kupiłam mu herbatkę koperkową z Hippa, ale trochę się wkurzyłam, bo na pierwszym miejscu glukoza, a kopru tylko 3,4 %
pisalysmy tu kilka razy, ze sa dwa rodzaje herbatki koperkowej z hippa. jedna w granulkach (w puszce, tubie) i druga hipp bio w saszetkach. ta druga jest bez glukozy http://images*kangoo*pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg
zamiast gwiazdek kropki

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Haaa, no w każdym razie Julek jechał taką małą kolejką Z mamusią i braciszkiem "Niestety" całą zabawę przespał
Właśnie jak byliśmy na szczepieniu to pani doktor mówiła, że chyba ciągle na cycu wisi, no i w sumie racja. Ale co mu będę żałować
Diabli a Ty jak sie z tą tarczycą swoją czujesz?
taki maly, a już lubi adrenalinę
a tarczyca, hmm chyba ok. chyba jutro pojde na kontrole po porodzie, pomierzymy znow guza, sprawdzimy wyniki hormonow. biopsja w sierpniu, we wrzesniu operacja szkoda, ze nie ma ZZO od pasa w gore

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Wiem, co czujesz nie mogąc wejść z wózkiem do tramwaju, choć ja mma problem z jednoosobówką, mura 3
mura nie wchodzi do tramwaju? bo ja po cichu rozważam zakup 4

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
U nas na weselu było 140, a na te chrzciny to ode mnie będzie raptem 9 osób a reszta to rodzina męża, ale tak niezła impra się szykuje, jeszcze tylko brakuje zespołu albo dj...
wspolczuje takich hucznych chrzcin...każdy będzie chciał maluszka "poglaskac", już widze te wszystkie ciotki cmokajace i zachwycające się maluchem trauma do końca zycia nie da się wykreslic tych dalszych czlonkow rodziny?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:19   #564
Kinga_20
Zakorzenienie

Pawie oczko kolor to taki ciemny ecru, do tego chcę sweterek fioletowy i fioletową opaskę, rajstopki i buciki nie wiem jakie :-D już mam jakąś wizję ;-)

Stary 2013-07-01, 19:35   #565
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie miesiąc po porodzie, zeszło 10 i zostało 6 ale szczerze wisi mi to, aż tak źle nie wyglądam
Ja w sumie mam ledwo 2kg na plusie ale brzuch mi sie nie wciagnal jeszcze. Biodra tez sie chyba poszerzyly choc nie widze tego ale cos mi niektore jeansy nie chca przez nie przejsc

Cytat:
Wracam jak zul z gigantyczna siata ciucho. Kocham ten lumpex! obkupilam siebie, Z i tz i m marynarke której szukalam miesiącami :p pelnia szczescia

przypomnialas mi ze mam super lumpka w okolicy ale wybiore sie do niego gdy mlody zacznje nosic 68( na razie ma 56) bo do 68 mam full ubran i dopiero wtedy zaczne kupowac kolejny rozmiar.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Mysia zostawiasz swoje mleczko w butli, czy mm?
Mnie dzisiaj po 3ech godz. karmienia dopadł kryzys. normalnie mam już dosyć. Wy też tak długo karmicie? Może to moje mleko

U mnie tez cos sie dzieje bo Mlody 3ci dzien na cycku wisi non stop. Raz sie dzis zlamalam i dokarmilam mm. Wypil 20ml i spal ponad 2h, ale ja w tym czasie laktatorek i 7-5-3. Dzis 2x ta metode zasrosowqlam i za kazdym razem tylko 20ml poplynelo wiec si nieco martwie, ale postanowilqm walczyc. Dostawialam mlodego non stop do cycka. Raz udalo mi sie go oszukac i pospal 2h na spacerze. A ja zamierzam wypijac dziennie jednqk 2herbatki laktqcyjne (ja pije bocianka) i zakupilam karmi, ktore sie obecnie odgazowuje.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a co Ty z tymi ciuchami robisz? za małe/za duze?
Wydaje. Wiesz co no wydalam np 6 par jeansow bo w biodraxh nie wchodzd i sporo sukienek bo ja mam chyba z 40 sukiejek i w szafie sie nie mieszcza a ciagle kupuje nowe, wiec po prostu wydalam te ktorych dawno nie uzywalam i juz mi sie mniej podobaja. Tak samo z t-shirtami po co to trzymac

Cytat:

Super jaką ?
LennyLamb z allegro, tak jak polecalas. Mam nadzieje ze dam rade z wiazaniwm.

Wiecie co ja bylam swego czasu fanka mang (jap.komiksy) i teraz w ramach zwiekszenia miejsca postanowilam czesc sprzedac na allegro. Ku mojemu zaskoczeniu jak wczoraj wywtawilam sporo serii to to dzis juz wykupionych 6. Niezle i kaski przybedzie.

A my sie pochwalimy ze zaczelismy powoli odbijac po jedzeniu. Super sie ciesze.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-01 o 19:47
Stary 2013-07-01, 19:41   #566
gold-fish
Zakorzenienie

Synek w końcu zasnął... mąż na zakupach a ja mam czas dla siebie i pytanie mi się nasuwa :czy nawet w wolnym czasie musze wchodzić na wątek dot. dzieci...

Cytat:
moj nienawidzi byc na brzuchu, o zasypianiu w tej pozycji mogę pomarzyć tylko na pleckach i głowa na boku, no i mój mały w ciągu dnia ma jedna dlugą ok 3 godzinną sesję spania a reszta dnia to takie drzemki czasami po 15 min czasami po godzince, noc co 3-4 godz się budzi
mój nigdy jeszcze nie zasnął na brzuchu. Powinnam go codziennie kłaść na min. 15 min na brzuszek żeby ćwiczył główkę i bioderka ale musze to robić 3x 5 minut bo po tym czasie normalnie zaczyna płakać... mimo że jak tak leży to go głaszczę po pleckach i dopinguję tzn. przemawiam najsłoszym głosem i tak po chwili się wkurza...

Cytat:
i kolejne pytanie:
czy Wasze maluchy mruczą tzn tak jęczą przy karmieniu i podczas snu??
mój w czasie karmienia skrzypi normalnie jak stare drzwi... jego znak rozpoznawczy, nie raz obudził tym skrzypieniem tż w nocy

Cytat:
i dla łizażowych ciotek, Niko 4 tygodniowa pyza
no duży gentelmen ho ho!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie do mnie pytanie ale od wczoraj używamy Dady i nie mają siatki są całkiem sympatyczne ale ... dziś rano Młody miał mokre śpioszki... nie wiem czy krzywo założyłam pieluszkę czy co ale nie podoba mi się to zobaczymy jak dalej będzie...

Nam Bartula prawie nie śpi już na spacerach a jak już to to są krótkie drzemki no i trzeba jeździć a jak był młodszy (matko jak to brzmi) to spał 3 godziny bite a ja mogłam sobie siedzieć w parku na ławce już nie ma tak lekko

za 8 tygodni, te uśmiechy dają niesamowitego kopa czasem jestem już zła i zmęczona ale jak Mały się uśmiechnie to rozpływam się i od razu humor lepszy
to muszę spróbować Dady no mój już też teraz w ciągu dnia jest dość aktywny, całe szczęście że lubi siedzieć w bujaczku, wystarczy że powieszę mu jakąś zabawkę na pałąku i jest zadowolony, a ja mogę zajać się domem.

Cytat:
No dokladjie to samo. Dlatego troche sie boje ze jak go do lozeczka odloze to nie uslysze. .
a gdzie stoi łóżeczko? bo mój tylko śpi w łóżeczku, obok naszego łóżka

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

dzisiaj się napracowałam : prasowanie ok. 40 pieluch, koszul tż, mycie podłóg, pranie, obiad...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:46   #567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
niedyskretne pytanie- ten tysiąc to za sam wynajem sali?
będziemy płacili 50zł za osobę za kolację i deser, będzie około 20 osób więc tysiak jak nic... a jeszcze osobno tort zamawiamy stówka na ofiarę

Cytat:
2.Kupiłam mu herbatkę koperkową z Hippa, ale trochę się wkurzyłam, bo na pierwszym miejscu glukoza, a kopru tylko 3,4 %
granulat?
Cytat:

My dalej w dwupaku... Po dzisiejszym badaniu po raz kolejny usłyszałam od lekarzy "jutro"... Już nie mam siły...

Cytat:
Justi widze, że się rozkręcasz z chustą, szczerze to ja wole małego wziąć gdzieś w nosidle bo wiem wtedy, że na 90% wytrzyma 3 godziny niż w wózku bo wtedy najczęściej jak się zbudzi to zaczyna się drzeć, tylko najgorsze jest przekładanie do auta jak jest taki zagrzany i śpiący

I zdjęcia z starcia tytanów
Rozkręcam, no Choć dziś mnie babsko wkurzyło, szła za mną i wołała, że mam go tak nie nosić bo mu krzywdę zrobię
póki co 2 dłuższe wypady i Młody spał jak zabity ale dziś wróciłam mokra :mdleje

Jaki słodki Twój synuś i jaki silny! Od kiedy interesuje się bardziej zabawkami?
Cytat:
właśnie przypomniało mi się, że Bartula tak lubi kokony..
dostałam fajną ulotkę o kokonach od położnej.. podrzucam link
http://www.babykokon.pl/
może Ci się przyda

Cytat:
No to świętujemy

Cytat:

wygodnie Ci w domu z chustą coś robić? bo ja powiem szczerze, że mi średnio ale dziś odkurzałam i ogarniałam bo Młody był marudny a czekałam na gości i musiałam sprzątnąć, zamotałam go i w 5 minut zasnął

powodzenia na obronie

Cytat:
Byłam na USG... Jutro rodzę! Nieważne jak, ale rodzę. Mają mi podać kroplówkę, a jak nie pójdzie to cc. Młody waży 4244 g +/- 600 g

powodzenia!
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
zazdroszczę, ach jak zazdroszczę .. ja się łudziłam że karmienie piersią wystarczy aby zjechać z wagi ale niestety nie idzie to w parze z obżeraniem się, i słodyczami

myśmy dzisiaj to załatwiali, poszło sprawnie, kasę dostanę na konto. Urzędniczka służbistka nie miała się czego doczepić, bo kilka osób przed nami przegnała po brakujące świstki
mój mały nie ma za bardzo problemów brzuszkowych, więc jem wszystko i chyba też nigdy nie schudnę

mi zabrakło jednego papierka, w środę dowiozę i czekam na przelew

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I oficjalnie chciałam oznajmić, że ,moja Matylda od soboty jest Matyldeuszem. W sumie od soboty słyszałam "jaki piękny chłopczyk" jakieś 20 razy mimo rózowych sweterków, getrów w gorszki etc. W sobotę i niedzielę jesczez wyprowadzałam ludzi z błędu, a dziś już mi się nie chciało i tylko dziękowałam
to u nas odwrotnie - Bartek jest brany często za dziewczynkę

===

Prawie załatwiłam becikowe, dowiozę jeden papier i czekamy na przelew, załapiemy się
Bartuś spał grzecznie w chuście i raz dwa wróciliśmy do domu, z wózkiem to bym miała kiepsko jednak. Później obiadek, odwiedziny ciotek u Młodego i spacer. O 19:00 kąpiel i dopiero teraz padł... mam nadzieję, że pośpi ładnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:49   #568
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wspolczuje takich hucznych chrzcin...każdy będzie chciał maluszka "poglaskac", już widze te wszystkie ciotki cmokajace i zachwycające się maluchem trauma do końca zycia nie da się wykreslic tych dalszych czlonkow rodziny?
My mamy chrzciny 7 lipca. Mama tez chciała żebyśmy zaprosili rodzeństwo mojego ojca. Bo my do kuzynki jeździliśmy na chrzciny. Ale ja powiedziałam stanowczo, że nie i chyba przyjęła do wiadomości. Tłumaczyłam jej, że nie zamierzam dzielić rodzin na gorsze i lepsze i zapraszać rodzinę mojego ojca, a Tż rodziny nie. Jakbyśmy zaprosili całe nasze rodziny to pewnie koło 70 osób by było. Ostatecznie rodzeństwo, dziadkowie i pradziadkowie.

Laura

Stary 2013-07-01, 19:55   #569
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Laski!!

jaką kupiłaś? jak zamotałaś? kieszonka, kangurek? pooookaż zdjęcie!
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do smoczka to ja dawałam i nie przekomują mnie jakieś opinie o zgryzie czy że mniej inteligentne jest dziecko co ma smoczek, ale zauwazyłam że mała oducza się ssać pierś. W sensie tak sobie ciumkała jak smoczek. Za wiele nie leciało. 15 i miała dość zabawy a po 10 beczała bo głodna. Teraz już jest spoko ale ze smoczkiem poczekam aż będzie większa. Ewentualnie wezmę na chrzest do kościoła żeby nie wrzeszczała.
Ja też czasem podaję ale staram się tylko w kryzysowych sytuacjach bo mnie przekonują opinie o zgryzie o inteligencji nie ale nie chcę aby Młody biegał mi ze smokiem 3 lata np.
Ale pierwszy raz dostał jak miał 3 tygodnie, bierzemy go też go lekarza bo mógłby nie dać się zbadać bez
Po pierwszym razie jak podałam smoka chciało mi się płakać, że dziecko oszukuję

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja tę mąkę stosuję tylko na twarz, bo tylko tam nasza miała do tej pory potówki, i mąką smaruję samą bez wody, za jakiś czas ona znika, bo młoda ją zmazuje łapkami albo się wchłania ale buźkę ma ładną
też muszę wypróbować

Cytat:
czy Wasze dzieci jak dostają smoczek to się wyłączają? dla P. jak tylko go dostaje do dzioba to świat przestaje istnieć, jest tylko on, smok i błogi spokój i szczęście qrde moje dziecko jest chyba czasem proste w obsłudze. płacze, więc mu niewygodnie, głodny lub chce spać i trzeba w dzień mu dać smoka na chwilę. niespokojny = będzie kupa. wyspany, najedzony = zabawa. i tak ciągle

kusicie chustami ... teraz na pewno nie kupię bo oszczędności nam prawie stopniały, ale może mąż znajdzie w końcu pracę ale ciekawi mnie jak z Waszym kręgosłupem? bo mój jest w strasznym stanie i się boję trochę, bo mała jestem a to jednak ciężar ....
ooo tak... robi 'omnomnomnom' i dziecka nie ma...

wczoraj chodziłam 2,5 godziny, kręgosłup nie bolał w ogóle a jak cisnę wózek to mnie boli
Cytat:
Używaną kupiłam, bo nowa koło 400 zł........... Kupiłam od laski z chustoforum i jestem mega zadowolona, dzisiaj łaziłam koło 2h po domu i widzę, że młoda lepiej puszcza bączki i kupki idą swobodniej
ta pozycja sprzyja bączkom
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
o muszę spróbować Dady no mój już też teraz w ciągu dnia jest dość aktywny, całe szczęście że lubi siedzieć w bujaczku, wystarczy że powieszę mu jakąś zabawkę na pałąku i jest zadowolony, a ja mogę zajać się domem.
mój jeszcze nie interesuje się zabawkami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:04   #570
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też czasem podaję ale staram się tylko w kryzysowych sytuacjach bo mnie przekonują opinie o zgryzie o inteligencji nie ale nie chcę aby Młody biegał mi ze smokiem 3 lata np.
Ale pierwszy raz dostał jak miał 3 tygodnie, bierzemy go też go lekarza bo mógłby nie dać się zbadać bez
Po pierwszym razie jak podałam smoka chciało mi się płakać, że dziecko oszukuję
Mi się chciało płakać jak dotarło do mnie że przez tego smoka nie chce jeść. Bałam się że już nie zacznie znów. A babcie tylko mała zapłakała to od razu jej pchały smoka.
Ostatnio byliśmy i teściowej i mała jęczała więc ta od razu że smoczek. Ja mówię, że nie dajemy jej na razie, a ona mówi do małej "Malutka pójdziemy sobie do Olusia (dziecko sąsiada ) on ma dwa smoki to nam na pewno jeden da". Wiem ze to był żart ale mogłaby uszanować to co do niej mówię.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
mój jeszcze nie interesuje się zabawkami
Moja ma taką lale z pozytywką która siedzi w rogu łóżeczka i jak jej włączę tą pozytywkę to leży i patrzy na tą lalkę.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości