|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() i była położna - ja nie mogę z tą ilością sprzecznych informacji, w szpitalu kazali kłaść młodego na boku, ona mówi że lepiej na pleckach, kazali przemywać octenispetem, teraz słyszę o spirytusie.. jeszcze czekają nas 2 wizyty, ale co tam - pojedziemy na wieś, ja będę robić po swojemu i przeciągniemy to trochę ![]() teraz szybki obiad, karmienie i biorę młodego na spacer ![]()
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
sudocrem jest zdaje sie na juz pojawiajace sie odparzenia.
![]() |
#543 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze co do chust.. oprócz lennyLamb i nati baby super też są niemieckie Hoppediz ![]() ![]() Mały dzisiaj cały dzień śpi.. aż się boję nocy... ![]() o 11.30 jadł potem się poprężył bo bączki szły, pozginałam mu troszkę nóżki, zrobił kupkę, przebrałam go i zasną.. o 15.07 obudził się na cycka.. possał 10 minut (w połowie przerwa na odbicie) i zasną ![]() chyba też idę się przespać.. bo czuję że nocka może być gorsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Lonely ja mam chustę hopka - jest świetna!
My po usg bioderek - wszystko ok - ufff ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy od lekarza ..... wrrr u Kuby zaczyna się zapalenie ucha jak lekarka powiedziała narazie jest to nieżyt i nie powinno się pogorszyć bo karmię piersią i już reagujemy
![]() Robaczek mój biedny i mamy go nosić żeby mu flegma nie wędrowała do uszu ![]() ![]()
![]() |
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#549 | ||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo!!!:-* my kończymy za 2h25min 4 tyg;-) Cytat:
kciuki za obronę!!! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#550 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pewnie zanim dojade do konca to się okaże ze już urodzilas i Ci będę gratulować ![]() --------- Kochane jestem jeszcze u rodziców/tesciów.. Już się nie mogę doczekać kiedy wróce.. Najpierw sie cieszyłam bo mi jedzenie wszyscy podstawiali pod nos i jedyny mój problem to nakarmic i przewinąc dziecko bo na noszenie i usypianie mialam stado chętnych ![]() Ale już jestem wymęczona tą wizytą.. Ciągle są jacyś goście a to do rodzicow pojechać, a to babcia przyszla, a to ciotka, a to prababcia, a to rodzeństwo moje, a to jeszcze raz bo maly spal i nikt z otwartymi oczami go nie widział, a to rodzenstwo TZta.. a to druga babcia się obrazila bo jej nikt nie powiedzial ze przyjechalismy i na pewno jej nie chca wnuka pokazac.. wiec my z wywalonym jezorem do kolejnem babci... Maly juz ocząpląsu dostaje bo to już chyba bedzie 20 osoba w przeciagu 4 dni ktora ma go na rękach i do niego guga.. a jeszcze i tak calej najblizszej rodziny nie obskoczylismy, o przyjaciolach nie wspomne.. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cloche kciuki dla Florka, niech już w końcu prześpi się w swoim łóżeczku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Laski!!
CHUSTA TO ZBAWIENIE! REWELACJA! ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
![]() Trochę was podczutałam ale cieżko mi pisać bo mała śpi na moich kolanach. O ile noce nam sie poprawiły to ostatnie dwa dni to jakaś masakra. Mała śpi tylko na rękach albo na kolanach. Jak się ją odkłada do łóżeczka to sie zrywa od razu. Nie wiem co z tym łóżeczkiem jest nie tak no i ona chyba ma płytki sen. Wczoraj płakała po każdym karmieniu i myślę, że brzuszek ją bolał. Dużo dajemy ją na brzuch i pomaga bo kupka prawie za każdym razem jest. Dlatego zastanwiam się czy to nie ta nietolerancja laktozy? ![]() Nuna też miałam taką wizytę położnej z tym że ja się jej spodziewałam choć się nie zapowiadała. Moim zdaniem to dobrze że tak chodzą bo jakby była jakaś patologia w domu to jest w stanie coś zauważyć. Co do smoczka to ja dawałam i nie przekomują mnie jakieś opinie o zgryzie czy że mniej inteligentne jest dziecko co ma smoczek, ale zauwazyłam że mała oducza się ssać pierś. W sensie tak sobie ciumkała jak smoczek. Za wiele nie leciało. 15 i miała dość zabawy a po 10 beczała bo głodna. Teraz już jest spoko ale ze smoczkiem poczekam aż będzie większa. Ewentualnie wezmę na chrzest do kościoła żeby nie wrzeszczała. A co do wagi to mi został 1kg. wchodzę we wszystkie jeansy sprzed ciąży z tym, że na razie w nich nie chodzę bo mnie brzuch wkurza.
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-07-01 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#555 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() To już za chwilkę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
fajnego mam syna
![]() ![]() iiii chyba zaczyna świadomie uderzać łapką zabawki. dziś trzy razy pół-leżał mi na kolanach a ja mu pokazywałam zabawki, robił im pac łapką ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-01 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Tylko czy ja będę umiała to wiązać???? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
a my po spacerku
![]() ![]() a za chwilę kąpiel i będzie wrzask ![]()
#559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci jak dostają smoczek to się wyłączają? dla P. jak tylko go dostaje do dzioba to świat przestaje istnieć, jest tylko on, smok i błogi spokój i szczęście
![]() ![]() kusicie chustami ... teraz na pewno nie kupię bo oszczędności nam prawie stopniały, ale może mąż znajdzie w końcu pracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Używaną kupiłam, bo nowa koło 400 zł........... Kupiłam od laski z chustoforum i jestem mega zadowolona, dzisiaj łaziłam koło 2h po domu i widzę, że młoda lepiej puszcza bączki i kupki idą swobodniej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#563 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
zamiast gwiazdek kropki ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() a tarczyca, hmm chyba ok. chyba jutro pojde na kontrole po porodzie, pomierzymy znow guza, sprawdzimy wyniki hormonow. biopsja w sierpniu, we wrzesniu operacja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Pawie oczko kolor to taki ciemny ecru, do tego chcę sweterek fioletowy i fioletową opaskę, rajstopki i buciki nie wiem jakie :-D już mam jakąś wizję ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przypomnialas mi ze mam super lumpka w okolicy ale wybiore sie do niego gdy mlody zacznje nosic 68( na razie ma 56) bo do 68 mam full ubran i dopiero wtedy zaczne kupowac kolejny rozmiar. Cytat:
Wydaje. Wiesz co no wydalam np 6 par jeansow bo w biodraxh nie wchodzd i sporo sukienek bo ja mam chyba z 40 sukiejek i w szafie sie nie mieszcza a ciagle kupuje nowe, wiec po prostu wydalam te ktorych dawno nie uzywalam i juz mi sie mniej podobaja. Tak samo z t-shirtami ![]() ![]() LennyLamb z allegro, tak jak polecalas. Mam nadzieje ze dam rade z wiazaniwm. Wiecie co ja bylam swego czasu fanka mang (jap.komiksy) i teraz w ramach zwiekszenia miejsca postanowilam czesc sprzedac na allegro. Ku mojemu zaskoczeniu jak wczoraj wywtawilam sporo serii to to dzis juz wykupionych 6. Niezle i kaski przybedzie. A my sie pochwalimy ze zaczelismy powoli odbijac po jedzeniu. Super sie ciesze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-01 o 19:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||||
Zakorzenienie
|
Synek w końcu zasnął... mąż na zakupach a ja mam czas dla siebie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no duży gentelmen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzisiaj się napracowałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |||||||||
Zakorzenienie
|
będziemy płacili 50zł za osobę za kolację i deser, będzie około 20 osób więc tysiak jak nic... a jeszcze osobno tort zamawiamy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() póki co 2 dłuższe wypady i Młody spał jak zabity ![]() ![]() Jaki słodki Twój synuś i jaki silny! Od kiedy interesuje się bardziej zabawkami? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() powodzenia na obronie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi zabrakło jednego papierka, w środę dowiozę i czekam na przelew ![]() Cytat:
![]() === Prawie załatwiłam becikowe, dowiozę jeden papier i czekamy na przelew, załapiemy się ![]() Bartuś spał grzecznie w chuście i raz dwa wróciliśmy do domu, z wózkiem to bym miała kiepsko jednak. Później obiadek, odwiedziny ciotek u Młodego i spacer. O 19:00 kąpiel i dopiero teraz padł... mam nadzieję, że pośpi ładnie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
My mamy chrzciny 7 lipca. Mama tez chciała żebyśmy zaprosili rodzeństwo mojego ojca. Bo my do kuzynki jeździliśmy na chrzciny. Ale ja powiedziałam stanowczo, że nie i chyba przyjęła do wiadomości. Tłumaczyłam jej, że nie zamierzam dzielić rodzin na gorsze i lepsze i zapraszać rodzinę mojego ojca, a Tż rodziny nie. Jakbyśmy zaprosili całe nasze rodziny to pewnie koło 70 osób by było. Ostatecznie rodzeństwo, dziadkowie i pradziadkowie.
#569 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale pierwszy raz dostał jak miał 3 tygodnie, bierzemy go też go lekarza bo mógłby nie dać się zbadać bez ![]() Po pierwszym razie jak podałam smoka chciało mi się płakać, że dziecko oszukuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj chodziłam 2,5 godziny, kręgosłup nie bolał w ogóle a jak cisnę wózek to mnie boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byliśmy i teściowej i mała jęczała więc ta od razu że smoczek. Ja mówię, że nie dajemy jej na razie, a ona mówi do małej "Malutka pójdziemy sobie do Olusia (dziecko sąsiada ) on ma dwa smoki to nam na pewno jeden da". Wiem ze to był żart ale mogłaby uszanować to co do niej mówię. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Moja ma taką lale z pozytywką która siedzi w rogu łóżeczka i jak jej włączę tą pozytywkę to leży i patrzy na tą lalkę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.