![]() |
#541 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
2. Czytałam tą książkę baardzo dawno temu, z 10 lat już będzie ![]() ![]() A to zasługa księgi dźwięków, dzięki niej wiem, że ruba robi "blub blub" i L. teraz jak zobaczy rybę - na koszulce, na obrazku, w telewizji dzisiaj facet opowiadał jak smażyć rybę i ona usłyszała ryba i blub blub w TV ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle to bym powściekała się, bo coraz więcej młodych idzie do LO, nie każdy nadaje się, żeby zrobić maturę - nie oszukujmy się, nie każdy powinien mieć maturę. I obniżane są progi zdawalności, wybaczcie, ale 30% żeby zdać maturę to ![]() I potem studia, a potem problemy z pracą. I teraz większość osób ma skończone studia, więc dla pracodawcy os. z dyplomem nie jest już taka wyróżniająca się, więc pracodawcy teraz patrzą pewnie na uczelnię -czy renomowana czy nie. Cytat:
Dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Zdrówka ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
cathlyn tylko przekrajam na pół i wyciągam pestkę.
Dlatego ja nigdy nie chciałam iść do lo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Maria dużo zdrówka dla Różyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za czasów mojej młodości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zgadzam się z Twoimi poglądami na temat wykształcenia. w pełni ![]() Maria, i jak babcia? jedzie? bidne Wy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() albo idzie do garażu dziadka i stoi przed autem, dotyka, głaska, albo idzie do obory a tam stajnia rowerow0-motorowa i musi, no musi, poruszać migaczem w motorze ![]() ![]() (ale jak wczoraj na rynku w Zamościu zobaczył balony to dziadek musiał kupić małą biedronkę ![]() ![]() ![]() a, i jeszcze jedno próbowała któraś dawać puzzle dziecku?! koleżanka mi ostro poleca i uważa, że już.... ![]() mam tu tylko takie: http://www.taniepuzzle.pl/p/201/768/...zle-maxim.html no i T. znajduje fragment z kotkiem i się cieszy (mój brat twierdzi, że maskuje tym swoją nieznajomość alfabetu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
autka
![]() |
#546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakoś o puzzlach nie myślałam, wydaje mi się za wcześnie. Ale nie wiem, jak wyglądają te z linka na żywo, bo z pudełka nie moge nic wywnioskować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
biedna...
a babcia - zuch. ER-babcia ![]() Cytat:
![]() (jeżuuuu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Pani fajne te puzle
![]() Dziewczyny możecie polecić jakieś książeczki typu alfabet na każdej stronie literka, cyferka? Fajna jest ta książeczka z tej serii http://superdzieciaczki.blogspot.com...yd-egmont.html nawet Moderna je tutaj chyba wklejała a ja bym chciała coś takiego z literkami ![]() lub jakieś dobre karty a`la czuczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
oliwka a moze taka ksiazeczka? ABC - Joanna Jaworek-Troć
http://lifestajlababy.blogspot.de/20...orek-troc.html Monika_g ja ma, moze napisze cos wiecej ![]() albo karty Bardzo proste abecadło, ilustracje: Agnieszka Bałdyga, Edyta Marszałek, wyd. Dwie Siostry Bardzo proste abecadło, ilustracje: Agnieszka Bałdyga, Edyta Marszałek, wyd. Dwie Siostry http://czymzajacmalucha.pl/zabawy/24...-dwulatka.html albo Pora na potwora? Daniel i Aleksandra Mizielińscy (choc to raczej na duzo pozniej, do nauki czytania ![]() http://makiwgiverny.blogspot.de/2013...-i-daniel.html ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() jak dlugo zostajecie u dziadkow? puzzli jeszcze nie dawalam, wydaje mi sie sporo za wczesnie, natomiast karty obrazkowe M. chetnie przeglada ![]()
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moderna, nie wiem kiedy wracamy. nie spieszy mi się do naszego gorącego mieszkania ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Panika super te puzzle
![]() ![]()
#553 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Pani ![]() Malpko, brawo dla Karolka ![]() Zosia ma też te puzzle ze zwierzakami tzn z biedronką, motylkiem, ślimakiem i pszczółką i ładnie dopasowuje. A puzzle inne to mamy np psa z czterech części i dobrze Jej idzie ułożenie ![]() Maria, zdrowia dla Róży ![]() Moderna zgadzam się z Tobą w kwestii RB ![]() ![]() ![]() Spróbuje porządnie nadrobić wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś moją miejscowość odwiedził Prezydent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Byou - a te puzzle z pieskiem to macie drewniane? czy już takie papierowe?
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko ma byc posluszne, podporzadkowane ![]() takie podwojne puzzle tez zamowilam, z czuczu sa ladne http://www.empik.com/czuczu-puzzle-d...6254,ksiazka-p i te wydaja sie latwe dla takiego maluszka, natomiast ten pociag chyba jeszcze zbyt skomplikowany raczej - przynjamniej mi sie tak wydaje, ale moze T. nas zaskoczy ![]() w kazdym razie ja nie odczuwam presji, jak zaauwaze zainteresowanie to zaczniemy ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-09 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moderna fajne ale to chyba papierowe? kurcze u nas ciągle takie karty slużą do masazu dziąseł :P Jak wyjdą wszystkie zeby to mozę kupię ;P
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-06-09 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
hejka
ale się dysputa akademicka rozwinęła fiu fiu moje dwa słowa w tej kwestii: do pewnego momentu z młodą było super, jak zaczełam widzieć ze coś jest nie halo to sięgnęlam po literature, i to jedną pozycje i wybrałam co nieco. nie bede szkolic dziecka, bede nagradzac i karac a jak to moja sprawa, nie biję. widze ze maja sens nagrody i kary jak jej na czyms zalezy, dotyczy to dziecka 4 letniego; a mały- wydaje mi się ze jest troche za mały na sporo rad z poradników; przykład wertujac ksiazke z Paryzem w tle bylo napisane jak wół: zostaw dziecko na placu zabaw nie ingeruj. Nie zgadzam się, niestety takie dziecko trzeba nauczyć pewnych zasad np nie sypania piaskiem, ma go uczyć zapłakany dwulatek czy jego rozhisteryzowana matka? nie wystarczy ze mu coś raz powiem. ma tylko 14 miesiecy. ja widze po moim starszym dziecku kiedy jest jakis problem, jesli nie wiem jak go rozwiazac zagladam do ksiazki, nie mam ochoty nią manipulowac odpowiednio dobierajac słowa, z drugiej strony np zauwazylam ze ona lubi jak ją chwalę opisując co zrobiła dobrze np nie "jestes grzeczna" tylko długo juz się bawisz tymi autkami, musżą być fajne". i bije sie w piers - jestem nerwowa, przed okresem młoda ma kare na karze, wiem ze wprowadzam nerwowa atmosferę, łatwiej mnie z rownowagi wyprowadzić a to odbija sie na zachowaniu dziecka które z kolei często prowokuje mnie do dania kary i jest jazda w domu ![]() do maluszka zadnych technik nie stosuje, jest szczesliwy, usmiechniety, nie ma problemu z spaniem, jedzeniem (oprócz kupnych obiadkow-ale moje modele tak maja) no to po co? lol miało byc krótko ![]()
#559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czyli się da ![]() ![]() ![]() Cytat:
eeeetam, Wy pomachałyście prezydentowi. Prezydent Wam się kłaniał ![]() Cytat:
też nie odczuwam presji. ona wspomniała, mnie zaciekawiło, bo nie przyszłoby mi do głowy (jeszcze) sprawdzić ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- ![]() ![]() a mój syn zastał (po drzemce) rozłożone puzzle i co go najbardziej interesuje? "Q". Jego wujek mu wczoraj wytłumaczył, że "Q" jak QPA (bo nie ma ikonograficznego odpowiednika). no i Młody biega z kartonikiem w ręku i krzyczy "ble". czyli jednak metoda Domana ma sens ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#561 |
MBZ♥
|
Malpko kupowałam w smyku stacjonarnie
![]() Pani, masz rację kłaniał się ![]() ![]() Moderna, Pani wg mnie ta mama sobie i dziecku robi krzywdę. Zosia jak ona krzyczała, a mały płakał wtulała się w B bo nie zna podniesionego tonu:/ulotniliśmy w inne miejsce placu. Nie uważam żeby dzielenie się na siłę kiedy dziecko jest na to kompletnie niegotowe miało jakiś sens. Przecież ma prawo nie chcieć tak jak to zauważyłyście na przykładzie czy mamuśka tego wymagająca tak chętnie oddałaby swoją bransoletkę czy klucze od auta. Tak samo jak przepraszanie na siłę jak u superniani. Zdenerwowane dziecko zrobi to z musu, dodatkowo takie zmuszanie może wywołać w nim niechęć np do przepraszanego dziecka. Ehss mam nadzieję, że wiecie o co chodzi w moim pisaniu ![]() Co do manipulacji słownych ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Pani, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Dziewczyny dziś było u nas przywitanie żołnierzy XIV zmiany polskiego kontyngentu w Afganistanie. Biedni stai w tym upale od rana. Ale jak przywitali prezydenta, odegrano hymn, potem defilada, przemowa to miałam mokre oczy-dobrze, że wielkie okulary na nosie. Tak się ciesze, że wrócili w takim składzie jak wylecieli jesienią ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-06-09 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juul prawi o odtwarzaniu roli. że dziecko w końcu się jej nauczy i będzie odgrywać: "dawanie", "dzielenie", by usatysfakcjonować widza-rodzica (upraszczam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Albo mam dziecko, które nie dojrzało jeszcze do takich wyczynów, albo poswiecam mu za malo czasu...;( Zwierzatek raczej nie pokazuje w ksiazeczkach, nie nasladuje glsu (tylko psa i krowe) sorter tak sobie opanował, puzzle i inne to abstrakcja. Natomiast "pupa" wymawia, a raczej wykrzykuje koncertowo-najlepiej w markecie ![]() Oliwka zdrówka dla Was i Różyczce też!! KAsia miło ze strony mamy!!Moja mnie dzis podkurzyła znowu...Bo przeciez Kacper uparty, charakterny i niegrzeczny po tatusiu...i trzeba juz teraz mu te cechy wykorzeniać...dobrze, ze same dobre cechy ma po babci.... na moje "naukowe" argumenty, że taki wiek, próbuje sie porozumiec, nie potrafi inaczej powiedziec, ze czegos chce (on właściwie to żąda a nie chce;p) tylko krzykiem zaraz ida argumenty, ze ona ma większe doświadczenie praktyczne, nas jakos wychowywała i swoje wie.... ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-06-09 o 17:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Kasia
nie wiem, czy pisałam - prezent super ![]() BYou ale przygoda na placu zabaw, straszne ![]() pani puzzle fajne. Na moją jeszcze nie na teraz - jeszcze sortera nie opanowała :P oliwka próbowałam z czereśniami, pożarła kilka ![]() pani QPA ![]() i mamy następny dźwięk mmm..mmmm (w intonacji huu huuu) na sowę ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
cathlyn
![]() ![]() i za czereśnie ![]() BYou przy ostatnim twoim zdaniu łzy mi popłynęły, dobrze że wszyscy wrócili ![]() Zosia i układnie puzzli ![]() u nas układanie puzli to chyba będzie w 2019 roku ma takie drewnianie gdzie są dziurki na zwierzątka ale nawet to ciężko z garnuszkiem to co ona się będzie męczyć przepychać przez dziurki jak można od góry ![]() Pani Torres boski ![]() ![]() ![]() Kasia a może coś więcej o amancie? Jak spacerek w 3? Klementynka ![]() ![]() Wiecie co tak się bałam tego szczepienia że jak do niego przyszło to się okazało że gorączka a teraz smarki i tak już jesteśmy w plecy 2 tygodnie myślę że dopiero zaczepimy się w lipcu po naszym powrocie. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Kupiłam dziecku rowerek ... właściwie dwa ... właściwie to jutro chyba wrócę do biedronki bo tam znowu jest bunzi ale czy jest sens już dziś prawie targałam go do kasy ale 3 w ciągu jednego tygodnia tż mnie wyrzuci chyba że odsprzedam któryś? ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- BYou przypomnisz może gdzie wy mieszkacie? miejscowość? |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
MBZ♥
|
Oliwko
![]() ![]() ![]() Jakie rowerki? ![]() Bunzi jest spoko ![]() ![]() Mieszamy w Świętoszowie. Czyli Zasiedmiogórogrodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wykształcenia, to zgadzam się z Tobą ![]() Cytat:
![]() Janek jak widzi samochód to aż się trzęsie ![]() ![]() Torres ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedne to dziecię z placu zabaw ![]() My jeszcze puzzli nie układamy, choc mamy takie właśnie drewniane (kazdy obrazek składa się z 4 elementów) i takie ze zwierzątkami co się wkłada zwierzątko do dziurki ![]() ![]() ![]() ![]() I tak w ogóle to go dziś ostrzygłam ![]() ![]() Pani, ja tez nie mam ani dowodu ani paszportu dla Janka. My z tz tez jestesmy bez paszportu, hurtowo bedziemy wyrabiać ![]() Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi odnośnie jedzenia owoców ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Raczkowanie
|
rzut beretem ode mnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ![]() ![]() puzli niet ale mamy takie drewniane kwadratowe klocuszki. Na jedną postać przypadają 4 kwadraty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() alliw dzwony ![]() ![]() maria28 oby rota-wirus szybko Was opuścił ![]() Kasia mi też ciekawość się włączyła ![]() ![]() Wróciłam dziś do pracy ... Firma okazała się mocno pro-rodzinna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-06-09 o 22:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Lukrecjas....żarty chyba z tym wypowiedzeniem...no wiecie co...U mniew ejst jak jest, ale przynajmniej można w ciąze zajśc bez stresów i lęków, chociaż dziś 0bstawiajac kadre na wrzesień szefostwo niby przez żarty ale spytało o moje zyciowe plany;p Potem oczywoscie było: żartuje oczywoście...;p Ale nie mam nic do ukrycia, na razie wolałąbym nacieszyć się Kacprem, moze zajakis czas będę dzielić miloścna wiecej dzieci;p
Kochana 3mam kciuki za lepsza pracę...A jaki powód podali? |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Lukrecjas, współczuje wypowiedzenia. Co za ![]() Alliw, u nas też teraz K jest na etapie wchodzenia i schodzenia z jeździka Puchatkowego, czasami się odepchnie ![]() Pani, fajne te puzzle no ale u nas to jeszcze czas na takie rzeczy ![]() ------------ My wczoraj mieliśmy wycieczkę do Skalnego Miasta w Czechach, bylo faajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Maria, zdrówka dla małej ![]() Oliwka, no coś Ty 3 rowerki macie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.