|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Nadrabiam na szybko. Gratuluję udanych wizyt i dziewczynek ![]() Widziałam, że robicie zakupy w smyku. Do mnie dzisiaj kurier paczkę przywiezie, też kupiłam kilka ciuszków. Wczoraj wygrałam aukcję na allegro, 33 ciuszki w tym dwa kombinezony za łączną kwotę 100zł. Jest u mnie siostrzenica i codziennie chodzimy nad morze. Dzisiaj też idziemy.
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Edzka no to super
pochwal się potem zakupami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na 62 wtedy powinien starczyc na 3 mce
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lecę dziś pozałatwiać sprawy na mieście, a później z TŻ na zakupy dla tamtej małej + może znajdziemy coś dla maluszka, bo u nas wyprzedaże w jednej galerii
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też planuję wanienkę od razu większą kupić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wanienke mam ta wieksza- moja dlugo sie w niej kapala chyba do roczku
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
przy tworzeniu dziecka brał udział, to przy jego wyjściu na świat też niech bierze ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
więc szkoda tracić kasy i czasu na kupowanie kilku wanienek---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() cena fajna
|
|||||
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że piszecie o wanienkach... ja dla chłopaków miałam tą normalną wanienkę, starszego synka kąpałam w niej jakieś pierwsze 2 miesiące, a młodszego może ze 3-4 tygodnie, a później kupiłam takie coś: http://sklepmati.pl/foteliki-do-wani...laka-midi.html i wsadzałam to do dużej wanny i sobie młody leżał jak tralala :P ale to zależy od dziecka, czy się nie boi, moi uwielbiali się kąpać, więc dla nich to było super sobie leżeć i chlapać do woli w dużej wannie... szwagierka za nic w świecie młodego nie wsadziła do wanny, dziś ma 4 lata i się po prostu boi jak był malutki to nawet się zbliżyć nie mogła do wanny bo był taki ryk, że szok.. U mnie komedii ciąg dalszy... nawet mi się chyba pisać nie chce, bo aż mnie trzęsie... jeszcze tylko 2 dni ... muszę jakoś wytrzymać idę dzisiaj na plażę U nas szkoła rodzenia jest od 26 tygodnia ciąży i zajęcia są we wtorki i czwartki od 16.00-18.00... jakoś tak dużo mi się wydaje... Chyba pochodzę, choć nie wiem po co, chyba tylko po to, żeby oblukać porodówkę jaką tu mają, bo ciągle mi chodzi Koszalin jednak po głowie do porodu...
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jestem na mobilnym i nie mam jak wkleic linka, ale jak bede przy kompie to sie pochwale. ![]() Cytat:
Ja sie wlasnie zastanawiam nad ta wanienka. Tez mamy wanne w mieszkaniu i chyba kupie taka mniejsza jak w ikei a potem bede kapala w wannie. Co do szkoly rodzenia to u mnie jest problem z miejscami w sr w szpitalu gdzie chce rodzic i na pewno bede w pozniejszych tygodniach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko dobrze się będziesz czula w sierpniu zawsze lepsza pogoda, bo w gorach nie ma już gwałtownych wyladowan atmosferycznych i jest pogodniej niż w lipcu, ale nie narzekam, bo TZ teraz ma urlop, wiec niech będzie ![]() Cytat:
udanych lowow w galerii Cytat:
noclegi naprawdę tanie i zawsze czysto i sympatycznie sprawdzone sa. może dlatego, gdy dzwoniliśmy nad morze i slyszalam cene 60zl, to mnie odrzucalo
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba sobie zrobię kakao
naszedł mnie smak....u mnie kiepska pogoda dziś, całe niebo zachmurzone i nie zanosi się by było inaczej...i całkiem zimno... ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i tak raczej kupie wiaderko |
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Opisze Wm historie moje koleżanki... Wczoraj z nią rozmawialm rodziła 3 tyg. Temu w Tychach w szpitalu wojewódzkim...
Dostała boli o 23 pojechała do szpitala, o 3 zaczęły sie bóle parte, dziecko było owinięte pępowina i już miała zielone wody bo była kilka dni po terminie, kwalifikowała sie do cesarki, i w pewnym momencie zabrakło prądu... Musiała urodzić normalnie a co najlepsze to ktg i łóżko ( nie wiem jakie to sa łóżka) nie działało w związku z brakiem prądu tylko jakieś dwie małe lampy. Wszyscy zamiast zając sie nią to latały i szukali ktg na baterie i numerów telefonów ludzi od naprawy. Całe szczescie dziecko urodziło sie zdrowe i nic sie nie stało ale co przeżyło koszmar to jej. Ja sie tylko dziwie dlaczego takie urządzenia nie sa podpięte pod agregat??? Co by było gdyby zdążyli ja rozciąć do cesarki? Słyszałam o tym szpitalu złe opinie ale teraz to przegięcie :-/ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra.... najważniejsze, że wszystko z maluszkiem i mamą w porządku. ale aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam.... ![]() ja rozumiem, że nie idzie zawsze wszystkiego przewidzieć, ale szpitale to powinny być przygotowane na różne sytuacje, a brak prądu to przecież w każdej chwili może wystąpić, więc tym bardziej powinni być przygotowani na taką sytuację.... wychodzi na to, że jak się wybiera wcześniej szpital (jeszcze w ciąży) to trzeba nawet pytać czy są przygotowani na brak prądu... nie no to przechodzi ludzkie pojęcie... |
|
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola straszne! Kurcze to są jakieś jaja! Dobrze ze wszystko sie dobrze zakonczylo...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ale szczerze powiem ze pierwszy raz slysze zeby szpital nie mial agregatu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze ja nie takie prawdziwe, a rozpuszczalne i na zimno, bo nie lubie cieplego mleka i na sniadanie platki na mleku - kukurydziane z miodem i orzechami i kawałkami brzoskwin, takie dziś miałam smaki ![]() Zanet widze, ze u Ciebie podobnie a co tam, trzeba sobie dogadzać!Lola strasznie historia, na szczeszcie z happy endem! a gdzie były agregaty? zaraz zabieram się za ogarniecie domu, TZ spi, deszcz leje i trochę powietrza w końcu ! a potem wrzuce fotki tego kombinezonu
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze współczuję jej stresu....
![]() Nikomu bym nie życzyła czegoś takiego... ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
idę zrobić to kakao :Pa na kombinezonik też czekam
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się dziwię, że szpital nie był wyposażony w agregat...
![]() Co do wanienki to ja dlatego chcę większą, bo my mamy prysznic póki co Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Martha tez pytałam
agregaty oswietlaly korytarz i No te dwie małe lampie przy których rodziła... KoszmarTez idę zrobić kakao namowilyscie mnie
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
ok, mleko się gotuje
ja wypiję na gorąco ![]() właśnie sobie puściłam piosenkę, którą rodzicom zadedykowaliśmy na naszym weselu....popłakałam się strasznie mi się podoba.... polecam do posłuchaniaPreludium-Dzięki wam aż mi się chce obejrzeć płytę z wesela ![]() a słucham, bo rodzice sobie zażyczyli bym nagrał im płytę z piosenkami, listę mam przed sobą i ściągam najróżniejsze heh
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-07-10 o 11:10 |
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Kur.... Popatrzyłam sie, już mam bąbla :-/. Poszłam na łatwiznę i chciałam podgrzać mleko w mikrofalowe (niegdyś jej nie używam i teraz wpadłem na ten genialny pomysł), podgrzewały sie minutę i nadal było chłodne, wyciągając w mikrofalówki chwyciłam za gore i było ok, nasypalam kakao i chwyciłam za ucho.
Maz kiedy przyniósł kubki z bp te ze stadionami polskimi, jak sie cholerstwo nagrało, wypieprze wszystkie bo mam 4. Ale piecze :-/ |
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam wanienkę dość sporą, plastikową i kąpaliśmy młodego w kuchni, na drugie dziecko też będzie, porządny plastik, śladu użytkowania nie ma. Do pół roku starczyła, potem mały za bardzo chlapał. Jak wyrósł, to kupiłam największą miske plastikową, jaką znalazłam w sklepie z art. gospodarstwa domowego, żeby mi się zmieściła w brodziku 90cm Młody w niej szalał okrutnie, chlapał, skakał.Wiaderko mi się nie podoba, bo bardzo kompaktowe jest i to dmuchane też, a dzieć lubił się rozciągnać w wannie, nóżkami i rączkami pomachać. Martha, ja byłam we Władku 3 lata temu, płaciliśmy 90zł za pokój za dobę, ale mieliśmy kawał do morza. Morze jest drogie i tyle. W góry mam za daleko niestety. Nie w tym roku i nie moim złomkiem ![]() Moja gin też sprawdza szyjkę tylko palcami. Kostka, super ciuszki, ja uwielbia takie welurowe i pluszowe spodnie i dzieci też
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do mistyki poważnej hmmm ja uwielbiam marsze żałobne Chopina ale chyba troszkę nie wypada w ciaży
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pierwszym usg szyjki miałam ją ok...mam nadzieję, że dalej tak jest też lubię pluszowe ciuszki na razie jeszcze nic nie upolowałam w fajnej cenie, ale szukam
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Hej, no i bedzie kolejny watkowy chlopak
lekarka pomierzyla, oblukala i powiedziala ze wszystko dobrze. Ssal kciuka Kolejne usg bede miala 22 wrzesnia. Dziewczyny, dzieki za kciuki ![]() O 15.45 mam jeszcze spotkanie z polozna.
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj bidulko ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() a po co Wy spotykacie się z położną? czy to obowiązkowe? Pytam bo ja chodzę prywatnie do lekarza i żadnych spotkań z położną nie mam
|
||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moją spotykam się na razie przed wizytami i po nich. Teraz będziemy wspólnie wypełniać plan porodu np.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

23.06.2011
01.06.2013

.
bo w ikei wanienka chyba 20 zł kosztuje a plastik jednak zużywa sie po jakims czasie więc myślę, że lepiej kupic potem nową..