|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Dobry wieczór
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
jestem spowrotem
obiad zrobiłam (gulasz, kaszę i gotowaną kapustkę kiszoną), 2 prania i muffinki ale je wezmę na 2 śniadanie bo niestety dieta mnie obowiązuje i od 18 już nie jem a mam kryzys żarłoczny
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Zla jestem. Od razu po powrocie ze sklepu zaczelam sprzatac prac gotowac bo tata tzta jutro wpada i mowie sobie tak szybko zrobie i pojade na saune bo plecy mnie tak bola ze umre bez sauny no i umieram, moj zabral dokumenty od auta z soba do niemiec...
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Frania
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ja nigdy nie wożę ze sobą dokumentów
Miałam je może z... 5 razy, jeżdżę ponad trzy lata, codziennie. I tylko jeden mandat za ich brak, ale to też przez przypadek - zlapali tż, nie mial dokumentów (tez nie wozi), musiałam mu dowieźć, a nie wzięłam od tego samochodu którym pojechalam Ja bym spokojnie pojechała
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam spać, bo normalnie na twarz padam
. Dobrej nocki Kochane! |
|
|
|
#547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mandy a Ty chodzisz do pracy? Franka ładny ten zegarek, Tż powinien być zadowolony no i trzymam kciuki aby z tą pracą się odezwali A zapamietałaś te liczby z totka? Jesli tak to warto wysłać ![]() Cytat:
![]() niech pracują i ładne pęcherzyki produkują Cytat:
po pracy byłam w szpitalu u tej kumpeli co wam mówiłam wczoraj. Na razie musi tam zostać, jutro albo w piątek będą jej zakładać ten pessar i może coś więcej się dowie. No i moja kotka wraca do siebie ![]() Dodatkowo w końcu zamontowali mi drzwi do pokoju
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc może faktycznie to jakieś mikro skurcze...Kochana, tylko ja pytałam o wzdęcia, nie o zaparcia ![]() A co do porodu z partnerem to zgadzam się z Tobą w 100% Mój TŻ powiedział, że przy pierwszym porodzie na pewno chce być całym, a przy drugim to zależy od tego jak bardzo mu pierwszy przypadnie albo nie do gustu ![]() Tak jak pisałam u mnie cały dzień poza domem, jak wróciłam to jeszcze musiałam wykończyć zlecenie i pognałam pod prysznic bo boję się, że jak się położę to już nie wstanę, taka jestem zmęczona no i brzuch taki jak opisała Ewunia, więc chyba też zmęczony...Ale pochwalę Wam się, że byłam u tych dwóch kobietek co miały do sprzedania ciuchy ciążowe i tym sposobem za 160zł mam tregginsy czarne, takie dżinsowe, rurki klasyczne dżinsowe, bluzkę taką zwykłą czarną z długim rękawem i sweterek szary w czarne paski, wszystko typowo ciążowe z tej kolekcji H&M mama i w ogóle nie zniszczone Cieszę się jak głupia, bo same te dżinsy w sklepie kosztują 160zł...
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam juz raz nieprzyjemnosci. Wzielam auto tzta.dokumenty zawsze wozil w schowku i pewna ze tam sa pojechalam. Kontrola,alkomat i oc ...yyy nie mam dokumentow... sprawdzaja na kogo jest auto i pytanie kim jest dla pani pan M.... mowie ze chlopak... to prosze po niego zadzwonic nie mozemy pani puscic...dzwonie a on nie odbiera... myslalam ze spedze noc na komisariacie.wkoncu odebral
|
|
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj dopadla najsilniejsza jak do tej pory zgaga i nic nie pomagalo. Chyba po 3 h meczarni pociagnelo mnie na
i troche mi lepiej ale czulam sie jakbym jakims kwasem rzygala
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajny
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Koliberek niedobrze
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Annasar.dzieki
|
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dopadl nocny glod
nosz musialam zwlec cztery litery i zrobic jakas mala kanapeczke i standardowo herbatke kurde na kolacje jem tyle co musze bo wczoraj to samo bylo, uczucie ciezkosci i mdlosci ale na szczescie skonczylo sie bezwypadkowo koliberek wspolczuje wiem jak to wyglada jak tak gniecie ![]() ja tez jezdze bez dokumentow hihi a auto szwagra no ale to tylkl tsk po wioskach kolo nas bo na dluzsze trasy to staram sie brac frania bidoczku nastepnym razem zrob sobie jakas wypasiona goraca kapiel z babelkami moze chociaz troszke pomoze nati za udane zakupki ja tsk wybulilam 150 za spodnie ehhh moze beda na druga ciaze chociaz wczoraj mi przeszlo przez mysl ze chyba jedno bedziemy miec moze przez to ze juz troche zmeczona tym wszystkim jestem i marze o spaniu na brzuchu malinola wiem jak ciezko wyrobic sobie nawyk nie jedzenia po 18 moze jak na poczatku jest ciezko to rob sobie jakies przekaski z warzyw to jakas papryczka czy ogorek rzodkiewka ja tak robilam i udalo sie nawet teraz w ciazy ciezko mi to zmienic i jem najpozniej o 19
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Znow bezsennanoc na polsiedzaco bo polozyc sie nie ma jak....maly znow wypina sie na boki i jak chce sie polozyc na ktoryms boku to mam wrazenie ze go gniote bo czuje jego opor a na plecach spac nie umiem...Dorotko ja tez tesknie za spaniem na brzuchu.
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śpię na stojąco i siedząco ![]() Jeszcze tylko 2 dni do pracy i weekend już się nie mogę doczekać
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
część dziewczyny
nie mogę spac denerwuje się O 10 idę na pogrzeb do kuzyna mojego męża którego zabił samochód (kierowca uciekł który to zrobił ) a później szybko do ginekologa
|
#557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Natalia to ładnie się obkupiłaś za niedużą kaskę
![]() Cytat:
![]() a no ciężko jest ale się zaparłam bo wiem, że jak raz odpuszczę to potem znów. Chociaż już mi z wagi nie chce lecieć ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystkim dzieciątka dały pospać, a reszcie Tż
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
u mnie 2 tyg temu w czwartek dziewczyna co pracuje w sklepie po sasiedzku 38 lat ma nie ustapila pierwszenstwa rowerzyscie a w dodatku to byl jej jakis daleki wujek i zabila go na miejscu... a w niedziele ta co byla 19 letni chlopak wyprzedzal rowerzyste na 3-go i zderzyl bokiem z autem z przeciwka i odbilo go na tego rowerzyste i tez zginal na miejscu... wg mnie w polsce jest tragicznie z przestrzeganiem przepisow i ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego jaka ppredkosc jest niebezpieczna i zawsze wszystkim sie gdzies spieszy... tej znajomej namierzyli ze miala 90 i facet zginal na miejscu...jakby miala tam mniej i tyle ile trzeba (tym bardziej ze dobrze zna to miejsce i ze czesto tam sa wypadki powinna zwolnic) nie byloby takich skutkow a ona nie musialaby faszerowac sie lekami uspokajajacymi i chowac sie przed ludzmi bo jej wstyd i wspolczuje jej ze musi zyc teraz ze swiadomoscia ze zabila czlowieka...a wystarczylo zwolnic
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
malinola dlugo walczylam z tym ale wygralam i da sie
zrzucilam 10-12 kg i co najlepsze nie wrocilo no moze teraz przez ciaze koliberek no ale tej babeczce nie grozi wiezienie czy cos??? rozumiem ze nieumyslne ale jednak nie jechala zgodnie z przepisami ![]() ehhh przerabane masz z tym spaniem u mnie nie jest az tak zle maly daje spac tfu tfu ja juz sie przyzywyczailam do lewego boku i spie z poduszka pod brzuchem i jest ok bo jak poduszki brak to kopie raciczkami pewie go cisne gdzies a tak to okczekam wlasnie na wiesci od meza bo u mniego juz 9 i wlasnie jest w ambasadzie
|
#560 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się opisałaś
Cytat:
Zjadłabym coś słodkiego. W piątek będę robić rogale marcińskie - zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo mam marcepan i jego ważność się już kończy.Cytat:
Cytat:
za udane zakupy Cytat:
Cytat:
Nie stresuj się, choć pewnie to tak łatwo się tylko mówi.A ja idę dziś do gina zapytać co z moją drożnością. Ciekawe czy będzie w tym cyklu. Oby... Kurde, chciałam zacząć jeździć, ale nie mogę się przemóc. Prawo jazdy mam od 5 lat, ale ledwo co jeździłam, wiec praktyka żadna. Dopiero teraz niedawno wzięłam sobie 6 lekcji, i nawet dobrze mi szło. Ale wsiadłam do naszego samochodu i jest mega różnica. Kiepsko mi szło i przestałam jeździć aneczka - znalazłam te mapy za 89 zł, ale nie wiem ile przesyłka. Tutaj - mall.pl/edukacyjne-zabawki/dumel-discovery-interaktywna-mapa-swiata-60853. Nie podaję linka w formie aktywnej, bo kiedyś tak robiłam i zostałam zablokowana. |
|||||
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki ;* u mnie z kolei nocka jakod przelrviala z malymi popodkami na siku
Ide malego obudzic ,zawioze do przedszkola, a puzniej szykowanie do ginekologa. Mandy przykro mi i trzymam kciuki za wizyteKoliberku my juz chyba tak do konca bedziemy sie meczyc z ta bezennoscia... smutne to co piszesz o tych wypatkach ![]() Dorotka jeszcze chwilke i maz wyjdzie z Viza ![]() Aneczka powodzenia na wizycie
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Dotorka powodzenia dla mężusia Koliberek, Annasar współczuje Wam tego nie spania ale pomyślcie sobie że już ostatnia prosta i tak pewnie się nie wyśpicie przez jakiś czas ![]() Powodzenia dziewczynki na wizytach ![]() To ja trochę ponarzekam z tym sikaniem to ja mam masakrę. Nie dość że ogolenie ja często sikałam i mam słaby pęcherz to teraz jak mi bobas "przygniecie" pęcherz czy nie wiem co on tam robi to mam tak że nie mogę zejść z toalety bo od razu mi się chce i to tak strasznie. Tak jakbym wogole nie trzymała moczu. I czasami siedzę np. godzinkę zanim nie wykapię całej zawartości i później jest spokój na jakiś czas w dzień nawet spoko ale na wieczór mam takie atrakcje. A w nocy to jak jest dobra noc to wstanę raz, a jak jest gorsza tak jak dzisiaj to byłam 5 razy |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() jak tam u Was? u mnie szaro buto i ciemno ![]() Dorotko mąż pewnie zaraz dostanie wize i będziecie mogli odliczać dni kedy przyjedzie do Ciebie W związku z tymi kontrolami policji przypomniala mi się sytuacja z Meliską jak wiozła zioła Ojca Sroki Natalia super że zakupy się udały ![]() z tego co piszecie to ja kiedyś nie powinnam miec problemu ze spaniem bo ja praktycznie śpie tylko na plecach a dzis mężulek zabiera mnie na zakupy
|
#565 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nati zapomniałam no i cena też zadawalająca ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
no to Dorotko jeszcze troche i bedziesz miec męza przy sobie
oj tak Melisko to była akcja sezonu ![]() dobrze że Cie nie zamkneli
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
okj kocurek to bedzie dopiero problem bo na plecach nie wolno w wyzszej ciazy
mandy umknelo mi wspoczuje z powodu smierci ehhh stan sobie gdzies z boku i nie denerwuj sie wizyta co tam jest to jest niemasz wplywu ale napewno cosik niegroznego ![]() meliska ja na poczatku tez latalam po 5razy pozniej mi to przeszlo a teraz staram sie nie pic na noc
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to chyba jestem rekordzistą w kontrolach drogowych
zawsze mnie zatrzymują na kontrolę i co najlepsze puszczają - chyba podejrzanie wyglądam kiedyś była jakaś łapanka to mi przeszukiwali ultrafioletem cały samochód
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko to nawet nie strasz
![]() ale ja przyjmuje wszystkie dolegliwości oby tylko sie udało..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

obiad zrobiłam (gulasz, kaszę i gotowaną kapustkę kiszoną), 2 prania i muffinki
ale je wezmę na 2 śniadanie bo niestety dieta mnie obowiązuje i od 18 już nie jem a mam kryzys żarłoczny 
Miałam je może z... 5 razy, jeżdżę ponad trzy lata, codziennie. I tylko jeden mandat za ich brak, ale to też przez przypadek - zlapali tż, nie mial dokumentów (tez nie wozi), musiałam mu dowieźć, a nie wzięłam od tego samochodu którym pojechalam
. 

a gdyby czasem nie było poprawy to nam się zgłośic do niego na oddział

Więc może faktycznie to jakieś mikro skurcze...
i troche mi lepiej ale czulam sie jakbym jakims kwasem rzygala

O 10 idę na pogrzeb do kuzyna mojego męża którego zabił samochód (kierowca uciekł który to zrobił ) a później szybko do ginekologa
Nie stresuj się, choć pewnie to tak łatwo się tylko mówi.