|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
A jeśli chodzi o kawę to piję prawie codziennie rozpuszczalną z dwóch płaskich łyżeczek i dość sporo mleka Bardziej wygląda to jak mleko z kawą, niż kawa z mlekiem ![]() Życzę Wam udanej soboty Słoneczko ładnie świeci, od razu jakoś milej się robi
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie potwornie zimno ;( jadę do mamy chociaż wcale mi się z domu nie chce wychodzić
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro lekarz mówi, że można to znaczy, że wie co mówi Zresztą tak jak już to zostało wiele razy powiedziane ciąża to nie choroba
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba to bliskie prawdy z tym odmawianiem
|
|
|
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
witam. Jem sniadanko:serek typu greckiego i bananek-pycha!
Wczoraj tak Mały kopał ,ze Tz poczuł
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Sylwester
Wino w ciąży? Szook, ja się za dużo na studiach nasłuchałam o przypadkach śladowych ilości alkoholu, które wpływają na dzidziusie i bęc mały brzdąc nie rozwwija się prawidłowo, poza tym przebywam z dziećmi z różnymi jednostkami chorobowymi, ciężkimi upośledzeniami i modlę się tylko, żeby mojego szkrabika nic takiego nie dotknęło. Może dlatego tak unikam wszystkiego, co tylko by mogło zaszkodzić. |
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też Mała ładnie kopie, śmieję się, że nie muszę budzika nastawiać, bo Mała budzi mnie około 6 i sobie fika w brzuszku
Ja dziś zjadłam bułę z dżemem truskawkowym domowej roboty,mniam ![]() Novuelle jak po warsztatach? Masz dla nas nowe porady?
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
zdaję relację z warsztatów![]() Ogólnie trwały u nas strasznie długo, bo od 17 do 21, myślałam że to jakoś krócej będzie ![]() 1 sala: najpierw był wykład doświadczonej położnej, prowadzącej szkołę rodzenia. Mówiła nam o pielęgnacji, o karmieniu, trochę takiej wiedzy książkowej, a trochę z doświadczenia Na koniec wzięła młodego tatusia z sali i omawiała cały proces kąpania na lalce i różnych akcesoriach. Później było wystąpienie kobitki z Enfamilu, mówiła o mleku modyfikowanym 2 sala: Tutaj były warsztaty chustowe. Przemiła kobietka Wspomniała też o różnych warsztatach, tygodniach itd. organizowanych w bydgoszczy. Muszę się tym bliżej zainteresować, bo rodzicielstwo bliskości to akurat temat bliski mojemu sercu Polecała również książkę "Księga rodzicielstwa bliskości", którą oczywiście kupię![]() Następnie przedstawiciel firmy Recaro wprowadził nas w temat fotelików samochodowych i bezpieczeństwa w aucie. 3 sala: Najpierw przedstawiciel marki Omega Med opowiadał nam o DHA, witaminach dla kobiet w ciąży i dzieci, a później była pierwsza pomoc- teoria i praktyka. I to na tyle Dostałam mnóstwo próbek i ulotek. Ale to chyba w całej Polsce dostaje się to samo, więc już nie będę pisała co konkretnie dostałam![]() A! Jeżeli któraś zastanawia się nad joolzem, to warto sprawdzić wózki I Candy. Dostałam jakiś katalog i one są bardzo podobne do joolza, nie wiem jak cenowo, bo jeszcze nie patrzyłam ![]() Cytat:
Neli boi się Czarnego i Rudego, jak tylko widzi któregoś z nich to syczy i spierdziela na szafki. Ogólnie przez te dwa pozostałe stała sie taka cicha, wycofana i faktycznie biega tylko po wysokich szafkach. Czarny z Rudym też się nie lubią i jak się widzą to każdy coś burknie pod nosem, a czasem ta złość się skumuluje i jest atak Co dziwne- tak dzieje się tylko w domu Kiedy Czarny z Rudym są na dworze, mogą siedzieć obok siebie, iść 'łapa w łapę' i nic się nie dzieje
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie , jeśli chodzi o alkohol to nawet w najmniejszej ilości jestem na NIE. mimo, ze niektórzy wlasnie mówią ze wolno niewielka ilośc |
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzcie jakie fajniusie: http://polskiciuch.pl/pl/p/Papucie-m...mlodszych/1477 W ogóle to kupiłam w lumpeksie dwa fajne bodziaki z Gap, jedno z długim rękawem (4zł), a drugie z krótkim (2zł) Chciałam zrobić fotki, ale gdzieś w domu zaginęły mi te rzeczy. muszę poszukać |
|
|
|
|
#551 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Ty na pewno bardziej się nakręcasz przez kontakt z chorymi dziećmi. Już z kilkoma mamami rozmawiałam, że od kiedy są w ciąży zaczęły zauważać na ulicy np. chore dzieci i się martwią, żeby się nie "zapatrzeć", a tu po prostu podświadomie zaczęły zwracać na to uwagę, wcześniej na pewno wiele razy mijały takie osoby na ulicy tylko nie brały tego do siebie. Także życzę spokoju i mniej zmartwień. Cytat:
Teraz miałam się wybrać na warsztaty Bezpiecznego Malucha, ale niestety przełożyli termin. Patrząc na zdjęcia, wydaje mi się, że będą ciekawsze niż Mamo to ja.Ja chcę Joolza! Sprawdziłam iCandy, wychodzi drożej i w dodatku wydaje mi się dużo niższy. Zerknij: https://www.youtube.com/watch?v=lQwW27xcD_w#t=95 I na allegro widzę fajne ceny wózków powystawowych. Nawet, jeśli na gondoli będą jakieś minimalne ślady użytkowania, to w sumie ważniejsza jest spacerówka, bo na dużo dłużej. Wiec może tak troszkę zaoszczędzę
Edytowane przez martunka88 Czas edycji: 2014-10-25 o 12:19 Powód: dopisek |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
A! Jeżeli któraś zastanawia się nad joolzem, to warto sprawdzić wózki I Candy. Dostałam jakiś katalog i one są bardzo podobne do joolza, nie wiem jak cenowo, bo jeszcze nie patrzyłam
![]() U mnie I Candy (ten co mi sie podoba )kosztuje około 4500 zł . Edytowane przez bozena_87 Czas edycji: 2014-10-25 o 12:11 |
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wszystkim w ten zimny dzień
![]() Siedzę i próbuję się zmobilizować,żeby iśc do sklepu,ale ta pogoda mnie trochę odstrasza :/ Idziemy dzisiaj na urodziny do mojego siostrzeńca, więc obiad na szybko - mojemu zrobię frytki Się chłop ucieszy ![]() Co do picia kawy w ciązy, moja gin. kazała mi pić, bo miałam bardzo niskie ciśnienie, a jeśli kawa nie podniosła to kazała pić kieliszek wina. Ale nie jestem, aż tak odważna, żeby napić się wina ![]() W poniedziałek wizyta, ehhh i znów będzie opieprz :/ |
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
ja te I candy to tylko tak na zasadzie podobieństwa designu oceniałam
Ale skoro wychodzą drożej, to się nie będę w temat zagłębiać, tylko zostanę przy joolzie Jeszcze Graco symbio wydają się joolzowate- porównując tylko fotki |
|
|
|
#556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie warsztatów, spotkań chustowych jest dość sporo, musiałabyś przejść się na takie i wszystko Ci pokażą
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym się wybrać. Wiem że mąż pewnie rzadko będzie miał czas żeby ze mną iść, ale przynajmniej ja sobie czas zorganizuję. Nawet nie wiedziałam, że mówią o chustach w szkole rodzenia. Jak kiedyś zadzwoniłam do szkoły przy szpitalu w moim mieście to dowiedziałam się, że po 26 tyg. mam zadzwonić. Wydawało mi się, że od 21 tc można się zapisywać.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Pisałyście wcześniej o ubrankach do chrztu. O ile dla dziewczynek to głównie księżniczkowe tiule i falbanki, to już małego eleganta można fajnie ubrać.
Te komplety są mega! http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...651158034.html http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...681336887.html |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() wczoraj zaczelam wymiotowac, i dzis powtorka po sniadaniu... czyzby wracal czas wymiotow i zlego samopoczucia?? :/ Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-10-25 o 13:12 |
|
|
|
#563 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Cytat:
ja mam rozstępy i jakoś nie czuje się z nimi gorsza mam i tyle. nie znikną jak za dotknięciem magicznej kuli Cytat:
ja posprzątałam w domku. Zafarbowałam wreszcie włosy i będę się szykować do rodziców. Siostra moja tam przyjechała z córcią i mamy w planach wpaść na galerie ![]() Cytat:
Trzeba też uważać na CZARNĄ HERBATĘ, nie może być zbyt mocna bo tez ma właściwości takie jak kawa Mi tak samo Cytat:
i coraz częsciej mnie mdli w ciągu dnia.... i nie toleruje np. juz w ogóle ryb!!! zawsze po nich wizyta w WC![]() A ja wczoraj byłam u rodziców, zmierzyłam sobie ciśnienie i cukier - wszystko gra a obawiałam się, że mam wysoki cukier i wysokie ciśnienie, a tu miła niespodzianka.Miłego dnia
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek laseczki
witam się zaczynając 23 tcCo do kawy, to nie ma żadnych przeciwwskazań jeśli nie jest to więcej niż 2 filiżanki dziennie, już czarna herbata jest gorsza. Ja przed ciążą piłam baaardzo dużo kawy. Teraz piję jedną raz na jakiś czas i to tylko dla tego, że nie odczuwam potrzeby. W pierwszej ciąży mi też lekarz kazał pić wino albo piwo na rozluźnienie spinającej macicy, apetyt, poprawę czerwonych krwinek w przypadku czerwonego wina. I jakoś moja córa zdrowa, zdolna bez problemów. U mnie też przepiękna pogoda, już byłam na krótkim spacerku, bo po 4 dniach leżenia, a nawet 5 to po mału się rozruszać muszę. Też mam rozstępy i mam to gdzieś. Nic na to nie poradzę. |
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
![]() Ja kawę wcześniej musiałam wypić codziennie, choćby jedną, z rana- teraz unikam, piję raz na dwa-trzy tygodnie- ale wiem, że dopuszczalna ilość kofeiny to 200mg na dzień, czyli 2-3 filiżanki niezbyt mocnej kawy... Za herbatą nie przepadam, jeśli już, to czasami wypiję z mlekiem. Jeśli mowa o rozstępach, to nie ma chyba na nie rady, jeśli ktoś na to zapisane w genach Moja mama ma, a mi sie zaczęły robić kiedy najpierw za szybko schudłam, a następnie za szybko przytyłam- pomimo, że codziennie od ok 10-12 lat smaruję sie po kąpieli oliwką... Nowych jeszcze nie dostrzegłam, ale wydaje mi się, że to też niestety tylko kwestia czasu...
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dopiero 19tc
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wino, piwo, wódka definitywnie odstawiłam, na pewno nie sięgnę do końca ciąży choćby mnie sam ordynator oddziału porodowego namawiał ![]() Cytat:
![]() mały własnie się tłucze w brzuchu ciekawe co mu nie pasuje
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lecie tylko język zamoczylam w piwie smakowym.. Ale teraz ani razu ani łyka nie nie
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w lecie, na początku ciąży podczas wyjazdów ze znajomymi jakoś odrzucało samo od alkoholu, jak jeszcze nie wiedziałam co jest grane
I z wielkim trudem przychodziło mi zmordowanie Warki Radler 330ml na cały wieczór |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Bardziej wygląda to jak mleko z kawą, niż kawa z mlekiem 
Szymuś- mój skarbek <3

)