![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Callitus (twój nick zawsze mi się z cellulitem kojarzy :-P) gdzie studiujesz?
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- I co to dokładniej jest ten box?
Bella Edytowane przez Bella2212 Czas edycji: 2015-03-28 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Box to miejsce, w którym trenuje się CrossFit ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
callitus a kiedy do tej Grecji ? w maju, to jest, tak ?
![]() ![]() ![]() ![]() melonade 76,3 !!!! JAKIM CUDEM ?! NO JAKIM ?! Przecież leciałam na pewno powyżej zapotrzebowania, z samego alkoholu było tyle kalorii, że jak zaczynałam to liczyć to mi się robiło słabo . Wczoraj sama wsunęłam pizzę serową 32 cm z sosami, na śniadanie croissanty z nutellą i w międzyczasie wpadł obiad śląski. wtf ? Czyżbym miała odchudzać się na pizzy ? ![]()
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Bella: no mamy to szczęście w nieszczęściu z tym wzrostem
![]() Panna: ja na święta upiekę: http://www.slodkiefantazje.pl/przepi...sto-lesny-mech finan: ??? masz dziwny sposób na podnoszenie swojego ego. 45lat a wbijasz igłę jak rasowy gimbus ![]() ciao_ewa: ooobooożeee, ślinotoku dostałam od opisu tego jedzenia. nie szczuuuuj ;_;! Ostatnio odnośnie motywacji znalazłam ciekawy obrazek, strasznie się nim podjarałam: https://i.imgur.com/P08XQPI.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
thenerdqueen i soldus witajcie dziewczyny
![]() ![]() ciao_ewa no to pobalowałaś :Big Grin: powiem Ci że ja w ten weekend całkiem zbłądziłam ze swojej scieżki, ale też się super bawiłam. Obiecuje poprawe ![]() trochę mi finan spsuła humor od rana, po co takie rzeczy piszesz kobieto? :Cool:
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślę jak się będę ubierać jak schudnę. Marzę o koszulach w spodniach i marynarkach. Mam męski styl ubierania. Wątpie abym przeniosła się na sukienki :P Cytat:
![]() Obrazek dobry :P Słowa Firan mnie nie dotknęły. Zdaje sobie sprawę, że za moją wagę odpowiada to z czym walcze: lenistwo i obżarstwo.
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
O nieee, ja jak widzę w przepisie 300ml śmietany kremówki, to odpadam
![]() Ja upiekę brownie jaglane + babkę drożdżową na niedzielne śniadanie. Nie wiem, czy u Was też jest taka tradycja, ale u nas je się babkę + kakao do tego, a śniadanie wielkanocne (sałatki, wędliny itp) jest później ![]() Mama upiecze też jakieś jedno ciasto i na tym koniec. Nie mam zamiaru się opychać w te święta, ale wzrost wiem, że będzie, bo sałatce jarzynowej nie odpuszczę. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- 1. 2 jajka zapiekane w bułkach grahamkach, z serem, szynką, zieloną cebulką i pomidorem 2. burgery ![]() 3. budyń lub kisiel, zobaczymy co zrobię 4. sałatka z wędzonym łososiem, pomidorkami, czerwoną cebulą, jajkiem, słonecznikiem i dressingiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Konto usunięte
|
Melonade- Jestety nasza głowa lubi nam podpowiadać, że nie damy rady. Ja staram się przekonać, że same podjęcie walki już jest połową sukcesu. Bierność zabiera wszystko.
Ciao Ewa- Czasem każdy przegnie. Najważniejsze żeby nie powtarzać tego za często i nie traktować tego jko porażki na całej lini tylko nadrobić to co się popsuło. Monte- Hej ![]() U mnie sprawa ze świętami wygląda dość klarownie. Nie mam świąt. Praca uniemożliwia mi wyjazd do domu. W sobotę pracuję do 1 w nocy, a w niedzielę na 13, w poniedziałek na 11. Tym samym odpada mi problem obżarstwa świątecznego. Nie będę miała nawet czasu pomalować jajek. Plan na dziś: I śni- owsianka II śni- śwlikwi (świeże, 4 szt). Obiad- brązowy makaron + kotlety sojowe w sosie pomidorowo- bazyliową z dodatkiem papryki Podwieczorek- sałatka (rukola, tuńczyk z wody, pomidory cheery, czerwona cebula, czarne oliwki) Kolacja- jajecznica (dwa jajka + chudy twarów) do tego pomidory z bazylią i słonecznikiem Może być? |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Soldus, ta owsianka to z czym? na mleku, na wodzie? ile płatków?
Do II śniadania zjedz jogurt, same śliwki to nie posiłek ![]() Ogólnie bardzo ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Dotka90 - dziękuję za treściwą odpowiedź
![]() Na prawdę jestem pełna podziwu dla determinacji i podejmowanych działań by utrzymać wagę i absolutnie nie było moją intencją urazić kogokolwiek. ![]() Wierz lub nie, ale przytyć to też nie taka prosta sprawa. Nie znalazłam odpowiedniej diety ani ćwiczeń, które dodały by choć kilka kilogramów. Mam jedną koleżankę, która wypróbowała już bardzo wiele sposobów na ustabilizowanie wagi i zachowanie sylwetki. I niestety za każdym razem po kilku miesiącach był powrót. A próbowała między innymi diety związanej z grupą krwi, pięciu przemian, nawet korzystała z akupunktury i innych których już nie pamiętam. (To trochę tak jak z dzieckiem. Są kobiety, które spojrzą na faceta i już są w ciąży. I są takie, które robią cuda wianki i dzieci nie mają) ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
#554 |
Konto usunięte
|
Dortka- Owsianka na mleku + słonecznik. Ilościowo to będzie jakoś dwie garstki. DO śliwek dorzucę jogurt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
ciao_ewa to tylko świadczy o tym że rozhulał Ci się metabolizm i chwilowe odstępstwo od diety nie spowodują wzrostu, ja bym się cieszyła
![]() ![]() soldus najlepiej na łyżki płatki ocenić, ja do owsianki dodaje 4/5 łyżek stołowych płatków górskich (czyli około 40-50 gram suchych płatków) ![]() Menu mi się podoba, tak jak dotka napisała do śliwej dołożyłabym jakiś jogurt/orzechy/plaster twarogu, a poza tym fajne menu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Ostateczna wersja tabelki
2703ostateczna.jpg
#557 |
Konto usunięte
|
Preety Girl- Mniej więcej wychodzi te 4-5 łyżek. Jak dodaje siemię lniane, słonecznik czy jakiś owoc to wtedy daję mniej owsianych. Do śliwek dołożyłam jogurt, Activia do picia, ten większy rozmiar (też śliwkowy).
Wszystkim właścicielkom zielonych wyników gratuluję ![]() ![]() ![]() ps: Już nie mogę się doczekać aż trafię do tabelki ![]() Edytowane przez 15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 Czas edycji: 2015-03-29 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
panna: właśnie numer w tym, że tam szpinaku nie czuć!
![]() ![]() Dotka: też się nie zamierzam opychać, nałożę sobie na jeden talerzyk tego, czego chcę spróbować i tyle ![]() ![]() śniadanie: jajecznica z 2 jaj z cebulą i pieczarkami, kromka chleba IIśn: kubek inki z mlekiem 2% (dość późno wstałam dziś, więc w sumie po śniadaniu jeszcze pełna byłam) III: dziś był obiad u (przyszłych) teściów, więc wpadł kotlet mielony, buraczki i ziemniaki IV: jabłko i pół buły ciemnez z Biedro z plastrem twarogu wędzonego i dwoma rzodkiewami V: na kolację jeszcze nie mam planów, ale coś mam ochotę na rzodkiewkę, więc wsunę z pół pęczka z serkiem wiejskim i połową papryki w paseczki dziewczęta, znacie twaróg wędzony z Lidla? pyszności ![]() Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-03-29 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Konto usunięte
|
Szczurki- Nie znam tego twarogu. Chyba,ze to taki okrągły to kiedyś jadłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Ja nie znam, bo nie lubię
![]() II i IV to nie posiłki. |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
racja, Dotka, powinnam w sumie zgrupować I z II, a po jabłku właśnie dokładam pół ciemnej buły z twarogiem wędzonym i dwoma rzodkiewami na wierzchu
![]() Soldus ja z pół roku go już jem, nie wali tak twarogiem i ma posmak jak oscypek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Konto usunięte
|
Szczurek- Ja tam lubię zapach twarogu, ale lubię też oscypki. Wyoróbuję go zdecydowanie !
Mój obiad uległ lekkiej modyfikacji. Wykorystałam to co mam pod ręką i wyszło: brązowy makaron+ kotlety sojowe duszone z pieczarkami. Wszystko podane na rukoli żeby nie było tak smutno, a na wykończenie krem balsamiczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
the nerdqueen ale powiem Ci, że mimo całej radości z jedzenia, nie jest to warte grzechu. Serio. Wciąż mam zbyt słabą wolę by sobie tego odmówić, ale zawsze "po" mam takie wyrzuty sumienia i zły humor jak pomyślę ile straciłam przez to, że mi się odechciewa... -.- Czekam na ten moment aż będę potrafiła sobie tego odmówić i pozwolić tylko przy naprawdę okazji, no i w malutkiej ilości...
a ile ma kalorii w 100g ten twaróg wędzony ? chętnie bym zjadła ![]() monte piąteczka ![]() ![]() pannaatopowa wiem o czym mówisz <3 ja już powolutku zaczynam koszulkę pod marynarką zakładać za pasek, ale na razie tylko z przodu ![]() dotka u mnie się zawsze zasiadało do śniadania i przez 4 godziny od stołu się nie wstawało ![]() soldus no zdarza mi się czasem upaść, ostatnio nieco częściej. Trudno, wszystko przed nami, dopiero się uczymy jak hamować swoje żądze ![]() co do jadłospisu: sam owoc to nie posiłek. Do śliwek dorzucić jogurt, orzechy, może jakieś goji ? Co lubisz ![]() ![]() finan ale o co chodzi ? co robisz na tym wątku prócz reklamowania pożyczek ? Przecież my jesteśmy na redukcji, więc nie pomożemy CI przytyć, bo się na takich dietach po prostu nie znamy. pretty girl dzięki ![]() ![]() ![]() Jak tam bieganie ? ![]() melonade bardzo Ci dziękuję, że dodałaś mnie do tabelki mimo poślizgu w podaniu wagi ![]() ![]() Dziewczyny, wróciłam właśnie z galerii handlowej, byłam tam w innym celu, ale... oficjalnie wchodzę w gacie rozmiar 40 !!! Serio, byłam chyba w 4 sklepach tylko po to żeby się przekonać czy w każdą 40 i... w każdą ! Trolololo ![]() Szkoda tylko, że mam teraz taką niską samoocenę, widzę i wiem, że jestem już dużo mniej nalana, ale muszę zacząć coś ze skórą robić....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Konto usunięte
|
Ciao Ewa- Do sliwek dorzuciłam jogurt
![]() ![]() Co do potknięć. Załóż, że jeśli raz się potkniesz to redukujesz to w przypadku 5 wygranych z pokusą! Zjesz pizzę? Stało się ( źle się stało niestety), ale potem przy każdej z pięciu najbliższych okazji MUSISZ się oprzeć. Ja swego czasu tak robiłam. Liczyłam momenty, w których nie uległam pokusie i okazało się, że daje mi to więcej frajdy niż łamanie własnych zasad. Czas najwyższy żebym wróciłą do tego systemu samokontrolii. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż może nie zawsze, bo ja ostatnio sobie kupiłam coś w rozmiarze M, ale wiem, że to tylko kwestia rozmiarówki tej konkretnej rzeczy, bo normalnie L noszę, a jak mnie zawieje do bardziej młodzieżowego sklepu/działu to i w L się☠nie wciskam.
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
ciao_ewa gratki za mniejszy rozmiar
![]() ![]() ![]() ![]() szczurek a jakaś data konkretna ślubu ustalona? ![]() ![]() soldus po Twoich zdjęciach na insta napewno bym nie powiedziała że masz powyżej 80 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Wrr nie można edytować postów więc tu dopiszę: ciao_ewa a Ci jak idzie bieganie? czy w czasie ostatniego tygodnia imprezowego znalazłaś czas na przebieżkę? ![]() No i gratuluje wszystkim osobom z tabelki zazielenienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Ewa, a co to się w rodzinie stało?
U nas też święta bez szalu, bo tak naprawdę to ja z mężem, mama i dziadek. Może brat, ale nie wiem, bo pracuje teraz na delegacjach głównie w Londynie, do PL PL przylatuje na weekendy. Poza tym nie wiem, czy nie pojedzie do rodziny swojej dziewczyny. U TŻta więcej ludzi, bo rodzice, siostra z mężem i dzieciakami, chrzestna TŻta z mężem + jej synowie, w tym jeden z dziewczyną ![]() Gratki za 40tkę! Ja niestety dół mam duuuży i 42 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Ja też przy takiej wadze ~76 kg miałam dół 42, górę zresztą też bo mam spory biust
Soldus widzę że w Sopocie mieszkasz, tam też w jakiejś pizzeri pracujesz czy w Gdańsku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Konto usunięte
|
Preety Girl- Wiem jak tuszowac biodra i pupę
![]() ![]() W Sopocie ![]() Widzę, że ty z Gdańska ;-) Mam nadzieję, że jak się trochę bliżej poznamy to spotkamy się w realu ![]() ![]() Jeśli szukasz kompana do spacerów czy rolek to pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
soldus koniecznie, regularność jest bardzo ważna, bo właśnie dzięki temu stabilizujemy metabolizm i przyspiesza. Widzisz, miałam teraz "tłusty tydzień", a schudłam. Dziewczyny na forum uratowały mi skórę, gdyby nie ta wirtualna przystań, w życiu nie wkręciłabym się w zdrowe odchudzanie. Dużo czasu potrzebowałam żeby się przekonać, bo wiadomo na ducanie od razu efekt. i co z tego jak wszystko wraca, bo się tak nie da jeść przez całe życie, no nie ma siły. Żeby schudnąć trzeba jeść. Fajna metoda. Ja co prawda tego nie liczę, ale jak sobie następnego dnia przypomnę, że udało mi się wczoraj powstrzymać od pokusy to jestem naprawdę bardzo dumna z siebie. Także masz rację, samokontrola jest najważniejsza, to przez jej brak ważymy ile ważymy -.-
ło, fajna dupeczka z Ciebie patrząc po insta ! ![]() ![]() A to co piszesz o tuszowaniu i pozowaniu do zdjęć: gdyby nie to, że ja również opanowałam do perfekcji te sztuki i znam te triki to oczywiście powiedziałabym, że jesteś duuużo szczuplejsza ode mnie. A ile masz wzrostu ? ![]() Jaki to poprzedni wątek ? melonade Wiem o czym mówisz. Bo ja kupiłam sobie dzisiaj spodnie w rozmiarze, uwaga, 38. Ale tego Wam już nie napisałam, bo przecież wiadomo, że to tylko kwestia rozmiarówki i tego, że są tak elastyczne. I właśnie dlatego latałam po sklepach jak głupia i mierzyłam różne modele. Bo miałam w głowie, że chcę się Wam pochwalić, ale dopiero jak będę pewna, że jest czym. Już się nie mogę doczekać momentu, kiedy będę mogła sobie kupić jasne dżinsy przecierane <3 Robisz dalej squaty ? Bo widzę, że opis usunęłaś. pretty girl bieganie nad morzem... ach... Super trasa, to kiedy ją rozdziewczasz ?;D tja, przebieżkę po klubach. ![]() ![]() Co sądzicie żeby na rozgrzewkę zrobić szybki interwał, około 10 minut ? Potem siłowe, na koniec bieg. Dobra kolejność czy interwałów się nie robi na rozgrzewkę ? czemu Cię nie ma w tabelce ? Przypomnij mi ile teraz ważysz bo piszesz, że jak miałaś 76 kg to nosiłaś 42. No ja mam te czterdziechę na razie na słowo honoru. A w 38 myślę, że zacznę wchodzić dopiero poniżej 70. łoł, 38, ale by było pięknie. tfu, ale BĘDZIE pięknie ![]() dotka wszystko zaczęło się od śmierci mojej Babci, rodzina zaczęła się od siebie oddalać i w sumie zostałam sama z Mamą. Pewnie pojedziemy na jakiś obiad do "wujków", ale na pewno nie będę tam też jeść więcej niż potrzeba. Karol chyba pojedzie w Bieszczady do rodziny, także i obiad rodzinny u niego mnie ominie. Fajnie jak mąż i rodzice, ja zazdroszczę takiego układu ![]() ![]() Widzę, że wzrost miałaś, co to się podziało ? okres ? ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- nie no dobra, na bank jesteś szczuplejsza ode mnie: https://instagram.com/p/k7qqxnRDIA/?taken-by=solduss ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.