![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: obcierające buty
to mój najgorszy problem...ZAWSZE mnie obetrą tak buty, że krwawią okropmnie i nie ma na to szans...
Ostatnio młody sprzedawca w obuwniczym polecił mi właśnie podpiętki, nio trochę pomaga,, przynajmniej nie rani już tak tych wcześniej powstałych ran ![]() No męcze sie, najgorsze są te blizny "po".. Jak wyjśc teraz w klapeczkach?? ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie siedze w mokrych, frotowych skarpetkach z nadzieja, ze butki zrobia sie wygodniejsze. dam znac, czy podzialalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja siedziałam w swoich tylko 3 godziny!! ![]() a teraz chodze w nich jak w kapciach nie mam wygodniejszych butów ![]() ps ja namoczyłam buty a potem ubrałam 2 pary grubych skarpetek ![]() nie czuć tego dyskonfortu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
mnie nawet kapcie najczęściej obcierają...więc po domu w grubych skarpetkach śmigam
![]() dziwna sprawa..ale ja te palce mam "spaczone" od dawnych pum, co mi tak poobcierały palce w ciązgu jednego wyjścia(a wcześniej je nosiłam i nic się nie działo), ze paznokcie zaropiały i teraz brzydkie są troche...a to juz 2 lata minęły, więc pewnie z takimi już zostane co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ehh, znam ten bol
![]() znam podobno niezawodny sposob, ktory zawsze stosuje moja babcia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj sama umieram - pięty! Kupiłam nowe buty, na niewielkiej szpilce, takie kaczuszki. I dobrze wiem, że każde mnie obcieraja, a mimo to zaryzykowałam i je ubrałam do pracy - no i mam za swoje!
Nie mam żadnej metdoy na rozbicie butów, mój tata kiedyś coś wspominał o namaczaniu butów, ale nie mlekiem czy denaturatem tylko... piwem - ale jakos nie mam przekonania. Za to wszystkim cierpiącym polecam plastry - ale takie specjalne na pęcherze. Taki plaster jak się naklei wygląda jak druga skóra i na pęcherzu tworzy taką poduszkę powietrzną, która ładnie oslania poranione miejsce. A przecież i tak i tak jakies buty trzeba założyc, nawet jeśli te obcierajace powędruja na półkę to stopa się szybko nie zgoi. Taki plaster naprawdę sprawdziłam doświadczalnie i polecam. Trzyma się kilka dni, goi ranę a potem można go odkleić. spokojnie można się w nim kapać, nie schodzi i nie odkleja sie. Takie plastry robi scholl http://www.scholl.com.pl/fc_produkty...9813b2295337cd ale też inne firmy, np. Johnson&Johnson (plaster nazywa się Compeed) i Urgo (te firmy mają tansze plastry niż te scholla). kupić je można w aptekach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
ja słyszalam sposob dla "zabieganych" ktore musza miec butki na rano nastenego dnia. otos bierzemy sporą szmate i moczymy ja w wodzie z octem zeby byla wilgotna i wpychamy na siłę do buta (to dziala na skorzane buty czubkami)
a na butki ze sztucznego materialu to samo tylko bez octu ![]() pomaga...mi pomoglo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja zawsze mam obtarte spoty jak kupię nowe buty. Ale dzięki wizazowi będę wiedziała co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
te domowe sposoby dzialaja!!! a przynajmniej ten z siedzeniem w mokrych skarpetkach :tak: na poczatku nie za bardzo wierzylam w opisywane tu sposoby, ale pomyslalam, ze przeciez nie mam nic do stracenia. i udalo sie! butki sie rozbily, sa o wiele wygodniejsze, jutro jeszcze posiedze w nich troche to juz bedzie super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Mam jedna taka pare butow (dwa lata temu kupione, na obcasie) ktore za kazdym razem gdy je ubieram to mam noge obtarta. Czy te sposoby pomoga mi?
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
:tak: a przynajmniejja w to wierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
a mi pomogło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Nie depcze krokusów
|
Pomaga stukanie (przy kostkach lub pięcie) młotkiem, wtedy skóra się ubija i nie drapie do krwi. Wypróbowane na glankach do kostki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Ja bardzo polecam specjalny spray rozciągajacy do butów firmy collonil nazywa sie "stretch". Psika sie tym sprayem uwierające miejsce mając załozone buty. Naprawdę działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nie depcze krokusów
|
Axela - ile toto kosztuje i gdzie można dostać?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam pytanie odnośnie "mokrych skarpet" =) wy tak po prostu moczycie skarpetkę i wkładacie w buta? nic się z wnętrzem buta nie dzieje? jakoś mam obawy ;/ bo to jednak nowe zamsowe baleriny a nie chciałabym ich od razu rozwalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Nie depcze krokusów
|
Moja koleżanka oddała skórzane baletki do szewca na rozciąganie. Zapłaciła 15 zł, dzisiaj ma je odebrać, ciekawe jaki efekt.
Skarpetki nie muszą ociekać, wystarczy żeby były mocno wilgotne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja tez sobie kupilam nowe balerinki, maja strasznie twarda i wysoka piete. Poszlam w nich doslownie do kosciola i z powrotem i cale pietki zakrwawione byly
![]() ![]() ciekawe czy te mokre skarpetki pomoga, bo w zasadzie buty nie sa male tylko maja twarda i wysoka piete (jeszcze nigdy tak wysoko mnie zadne buty nie obtarly), zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Nie depcze krokusów
|
Wspomniana już Koleżanka mówiła, że rozciąganie skórzanych balerinek u szewca pomogło, nawet teraz jej trochę spadają ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam balerinki zamszowe na zakonczemnie rokui tak śmigam w nich teraz na egzaminy, ale cholernie obcierają. Zastosuję się do Waszych rad i mam jeszcze jedną, które nie zrobie ![]() Trzeba nasiusiaj na obcierające miejsce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
A ja sobie kupiłam za duże balerinki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie siedze w skarpetkach zmoczonych w mleku-bo białe balerinki mnie za każdym razem obcierały. nie chciały po dobroci się rozchodzić-będe walczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
no ja też mam taki problem... ale butki przypuszcam ze sa chyba za małe.. buuu, nie są ze skórki wiec nie wiem co zrobić.. są takie płocienne.. vansiki.. pomocy prosze..jakies rady?bo jestem w kropce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.