obcierające buty - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-10, 13:40   #31
dureksis
Zadomowienie

Dot.: obcierające buty

to mój najgorszy problem...ZAWSZE mnie obetrą tak buty, że krwawią okropmnie i nie ma na to szans...
Ostatnio młody sprzedawca w obuwniczym polecił mi właśnie podpiętki, nio trochę pomaga,, przynajmniej nie rani już tak tych wcześniej powstałych ran ...
No męcze sie, najgorsze są te blizny "po"..
Jak wyjśc teraz w klapeczkach?? z takimi obrzydliwymi bliznami...
Stary 2006-04-19, 11:35   #32
lilithin
Wtajemniczenie

a ja wlasnie siedze w mokrych, frotowych skarpetkach z nadzieja, ze butki zrobia sie wygodniejsze. dam znac, czy podzialalo
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 12:28   #33
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez lilithin
a ja wlasnie siedze w mokrych, frotowych skarpetkach z nadzieja, ze butki zrobia sie wygodniejsze. dam znac, czy podzialalo
czekam na twoją relacje, bo tez obiecrają mnie butki, juz myślałam ze wszystko jest dobrze ale mam straszne odciski, pewnie tez zastosuje ten sposób
bejbe990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 14:17   #34
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bejbe990
czekam na twoją relacje, bo tez obiecrają mnie butki, juz myślałam ze wszystko jest dobrze ale mam straszne odciski, pewnie tez zastosuje ten sposób

ja siedziałam w swoich tylko 3 godziny!!
a teraz chodze w nich jak w kapciach nie mam wygodniejszych butów poraz pierwszy stosowałam ten sposób i naprawde polecam

ps
ja namoczyłam buty a potem ubrałam 2 pary grubych skarpetek
nie czuć tego dyskonfortu

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 14:30   #35
NiUśKa_
Rozeznanie

mnie nawet kapcie najczęściej obcierają...więc po domu w grubych skarpetkach śmigam a buty kupuje najbardziej miękkie jakie tylko znajde, ostatnio właśnie balerinki. i nie tyle mnie obcierają, co w duży palec od góry tak dziwnie mnie umiera, a za małe nie są na 100%...

dziwna sprawa..ale ja te palce mam "spaczone" od dawnych pum, co mi tak poobcierały palce w ciązgu jednego wyjścia(a wcześniej je nosiłam i nic się nie działo), ze paznokcie zaropiały i teraz brzydkie są troche...a to juz 2 lata minęły, więc pewnie z takimi już zostane co?
NiUśKa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 14:49   #36
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula85
ale jak but jest np koloru kremowego to raczej denaturatem niebardzo...
no ja mam wlasnie kremowe balerinki, troche sie zafiolecilo ale po pewnym czasie zniklo tez wlasnie sposob od szewca

Cytat:
Napisane przez moee
mi to nie przeszkadza, odparuje, tym bardziej ze go tam nie wlewasz az chlupcze
do mleka to sie dalej nie przekonam przeciez na szkalnce nawet zostaje osad ktory nie wyparowuje

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 15:54   #37
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez ooliwka
ja siedziałam w swoich tylko 3 godziny!!
a teraz chodze w nich jak w kapciach nie mam wygodniejszych butów poraz pierwszy stosowałam ten sposób i naprawde polecam

ps
ja namoczyłam buty a potem ubrałam 2 pary grubych skarpetek
nie czuć tego dyskonfortu
mam nadzieje że mi też pomoże bo już kilka razy sobie obtarłam przez nie stopy, a tu nie dosyć że mają obcas (moje pierwsze buty na obcasie ) to obcierają, a niby mam przyklejone te zapiętki i nie obcierają mi się tam gdzie wcześniej tylko gdzieś z boku stopy, więc mi zapiętki niestety duzo nie pomogły pozdrawiam
bejbe990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 16:01   #38
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

ehh, znam ten bol

znam podobno niezawodny sposob, ktory zawsze stosuje moja babcia coprawda ja sie nigdy nie odwazylam, ale moze warto sprobowac polega to na tym, ze w obcierajacym miejscu nasaczasz bucik woda z octem, zakladasz grubsza skarpetke i przyodziewasz go na stopke podobno skorka robi sie mieciutka i ladnie rozciaga sie w porzadanym miejscu. Zapach octu wietrzeje po kilku dniach
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 17:32   #39
selfish
Rozeznanie

Dzisiaj sama umieram - pięty! Kupiłam nowe buty, na niewielkiej szpilce, takie kaczuszki. I dobrze wiem, że każde mnie obcieraja, a mimo to zaryzykowałam i je ubrałam do pracy - no i mam za swoje!
Nie mam żadnej metdoy na rozbicie butów, mój tata kiedyś coś wspominał o namaczaniu butów, ale nie mlekiem czy denaturatem tylko... piwem - ale jakos nie mam przekonania. Za to wszystkim cierpiącym polecam plastry - ale takie specjalne na pęcherze. Taki plaster jak się naklei wygląda jak druga skóra i na pęcherzu tworzy taką poduszkę powietrzną, która ładnie oslania poranione miejsce. A przecież i tak i tak jakies buty trzeba założyc, nawet jeśli te obcierajace powędruja na półkę to stopa się szybko nie zgoi. Taki plaster naprawdę sprawdziłam doświadczalnie i polecam. Trzyma się kilka dni, goi ranę a potem można go odkleić. spokojnie można się w nim kapać, nie schodzi i nie odkleja sie.
Takie plastry robi scholl http://www.scholl.com.pl/fc_produkty...9813b2295337cd
ale też inne firmy, np. Johnson&Johnson (plaster nazywa się Compeed) i Urgo (te firmy mają tansze plastry niż te scholla). kupić je można w aptekach.

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 18:13   #40
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lalesia
znam podobno niezawodny sposob, ktory zawsze stosuje moja babcia coprawda ja sie nigdy nie odwazylam, ale moze warto sprobowac polega to na tym, ze w obcierajacym miejscu nasaczasz bucik woda z octem, zakladasz grubsza skarpetke i przyodziewasz go na stopke podobno skorka robi sie mieciutka i ladnie rozciaga sie w porzadanym miejscu. Zapach octu wietrzeje po kilku dniach
Moj tata stosuje ten sposob i mi go polecal, ale jeszcze jakos nigdy go nie wyprobowalam. Moj obecnie jedyny na to sposob: nosic buty zdzierajac skore i zbierajac bable, dopoki sie noga nie przyzwyczaji

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 19:13   #41
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

ja słyszalam sposob dla "zabieganych" ktore musza miec butki na rano nastenego dnia. otos bierzemy sporą szmate i moczymy ja w wodzie z octem zeby byla wilgotna i wpychamy na siłę do buta (to dziala na skorzane buty czubkami)
a na butki ze sztucznego materialu to samo tylko bez octu
pomaga...mi pomoglo
zaczarovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 19:59   #42
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Ja zawsze mam obtarte spoty jak kupię nowe buty. Ale dzięki wizazowi będę wiedziała co robić
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 20:48   #43
lilithin
Wtajemniczenie

te domowe sposoby dzialaja!!! a przynajmniej ten z siedzeniem w mokrych skarpetkach :tak: na poczatku nie za bardzo wierzylam w opisywane tu sposoby, ale pomyslalam, ze przeciez nie mam nic do stracenia. i udalo sie! butki sie rozbily, sa o wiele wygodniejsze, jutro jeszcze posiedze w nich troche to juz bedzie super polecam wszystkim!!! lepiej posiedziec przez pare godzin w mokrych skarpetach niz przez miesiac albo dluzej chpdzic z plastrami na pietach
Stary 2006-04-20, 09:08   #44
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

Mam jedna taka pare butow (dwa lata temu kupione, na obcasie) ktore za kazdym razem gdy je ubieram to mam noge obtarta. Czy te sposoby pomoga mi?

mloda71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 11:08   #45
lilithin
Wtajemniczenie

:tak: a przynajmniejja w to wierze sprobuj!!! moze skonczy sie ta meczarnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-22, 14:47   #46
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

a mi pomogło juz dużo lepiej nosi mi się buty, jeszcze tylko musze wyleczyć odciski
Stary 2006-04-26, 15:19   #47
Malla
Nie depcze krokusów

Pomaga stukanie (przy kostkach lub pięcie) młotkiem, wtedy skóra się ubija i nie drapie do krwi. Wypróbowane na glankach do kostki.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 13:52   #48
Axela
Przyczajenie

Ja bardzo polecam specjalny spray rozciągajacy do butów firmy collonil nazywa sie "stretch". Psika sie tym sprayem uwierające miejsce mając załozone buty. Naprawdę działa !! Spray jest świetny bo nie zostawia żadnych śladów, skóra jest zmiękczona. Ja stosowałam go na wielu różnych butach w różnych kolorach i z różnych rodzajów skóry.
Axela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 14:12   #49
Malla
Nie depcze krokusów

Axela - ile toto kosztuje i gdzie można dostać?
Stary 2006-04-27, 14:36   #50
canile
Wtajemniczenie

a ja mam pytanie odnośnie "mokrych skarpet" =) wy tak po prostu moczycie skarpetkę i wkładacie w buta? nic się z wnętrzem buta nie dzieje? jakoś mam obawy ;/ bo to jednak nowe zamsowe baleriny a nie chciałabym ich od razu rozwalić
canile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 15:32   #51
Malla
Nie depcze krokusów

Moja koleżanka oddała skórzane baletki do szewca na rozciąganie. Zapłaciła 15 zł, dzisiaj ma je odebrać, ciekawe jaki efekt.
Skarpetki nie muszą ociekać, wystarczy żeby były mocno wilgotne.
Stary 2006-04-27, 15:42   #52
SuLoVa
Zakorzenienie

ja tez sobie kupilam nowe balerinki, maja strasznie twarda i wysoka piete. Poszlam w nich doslownie do kosciola i z powrotem i cale pietki zakrwawione byly to bylo przed swietami i do tej pory mam strupki. Nawet jak zaloze plastry to nie moge ubrac nowych bucikow bo dalej czuje strupki i nie moge chodzic
ciekawe czy te mokre skarpetki pomoga, bo w zasadzie buty nie sa male tylko maja twarda i wysoka piete (jeszcze nigdy tak wysoko mnie zadne buty nie obtarly), zobaczymy...
SuLoVa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 15:59   #53
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez canile
a ja mam pytanie odnośnie "mokrych skarpet" =) wy tak po prostu moczycie skarpetkę i wkładacie w buta? nic się z wnętrzem buta nie dzieje? jakoś mam obawy ;/ bo to jednak nowe zamsowe baleriny a nie chciałabym ich od razu rozwalić
tak, po prostu moczymy i wkladamy ja moczylam buty ze sztucznej skorki, wiec nie wiem jak to jest z zamszowymi, ale nie powinno im sie nic stac
Stary 2006-05-05, 16:12   #54
Malla
Nie depcze krokusów

Wspomniana już Koleżanka mówiła, że rozciąganie skórzanych balerinek u szewca pomogło, nawet teraz jej trochę spadają ;]
Stary 2006-05-05, 17:17   #55
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canile
Wątek jak znalazl dla mnie Jupi D
Kupiłam balerinki zamszowe na zakonczemnie rokui tak śmigam w nich teraz na egzaminy, ale cholernie obcierają.
Zastosuję się do Waszych rad i mam jeszcze jedną, które nie zrobie

Trzeba nasiusiaj na obcierające miejsce
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 13:29   #56
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez canile
ja mocze skarpete w ciepłej wodzie, wykręcam ją troche żeby była tylko mokra a nie żeby z niej kapało i wkładam buty troche cięzko było włożyć mi nogi do butów w tych gruuubych skarpetach, ale jakoś na siłe je tam wcisnęłam
Stary 2006-05-06, 13:40   #57
Asieńka_86
Rozeznanie

GG do Asieńka_86

A ja sobie kupiłam za duże balerinki nie wiem jakim cudem ale jak przymierzałam były idealne . Zakupiłam już podpiętki bo mnie w kostkę piłowały, ale na dodatek mi klapią dobrze ze mają takie podwyższenie i sobie tasiemką związuje w tym samym kolorze (przy długich jeansach jej na szczęście nie widać). A jutro jade po następną parę buuuuuuuuuuuu
Asieńka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 09:44   #58
NiUśKa_
Rozeznanie

a ja właśnie siedze w skarpetkach zmoczonych w mleku-bo białe balerinki mnie za każdym razem obcierały. nie chciały po dobroci się rozchodzić-będe walczyć ale coś mi się wydaje, że to nie pomoże...
NiUśKa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 12:02   #59
bejbe990
Rozeznanie

GG do bejbe990

Cytat:
Napisane przez NiUśKa_
a ja właśnie siedze w skarpetkach zmoczonych w mleku-bo białe balerinki mnie za każdym razem obcierały. nie chciały po dobroci się rozchodzić-będe walczyć ale coś mi się wydaje, że to nie pomoże...
napewno pomoże musi życze powodzenia ;*
Stary 2006-05-12, 12:40   #60
anolek
Raczkowanie

no ja też mam taki problem... ale butki przypuszcam ze sa chyba za małe.. buuu, nie są ze skórki wiec nie wiem co zrobić.. są takie płocienne.. vansiki.. pomocy prosze..jakies rady?bo jestem w kropce...
anolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości