|
|
#31 |
|
Gość
|
Dot.: kolorówka, zapachy, pielęgnacja - głównie górna półka :)))
hej a moze interesuje cie zestawik
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post2784099 prosze odpowiedz u mnie |
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi, ale ja naprawdę mam wszystko, czego potrzebuję Szukam juz tylko ciekawych zapachów, ewentualnie pudru oraz pielęgnacji aptecznej (ale to tez kilku określonych preparatów). |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, tym razem ja próbuję
Czy może coś z mojego wątku zapachowego Cię zainteresuje za Eternity Moment lub (i) Champs-Elysess? http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144636 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z zapachów, które masz aktualnie podoba mi się w zasadzie tylko Burberry Brit |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu,a czy byłabyś w stanie dodać któryś z błyszczyków (nieużywanych - jestem strasznie obrzydliwa, dlatego u mnie cieżko z wymianą na kosmetyki, wolę je kupić sobie sama ).Chyba, że Aniu dobrałabyś sobie jakiś zapach. Zauważyłam, że chyba lubisz zapachy świeższe. Muszę Ci powiedzieć, że ten 5-th Avenue After Five jest całkiem fajny, bardzo go lubię, używałam latem i oddaję go tylko dlatego, że mi się znudził (tyle pokus jest na świecie, że trudno teraz być wiernym jednemu zapachowi )Aniu, a co Ty byś proponowała?
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monme, Jeśli chodzi o zapachy to właśnie tych świeższych chciałabym się pozbyć w zamian za coś na jesień Za zapachami EA nie przepadam w ogóle Twoją niechęć do używanych mazidełek na usta rozumiem doskonale Sama nigdy nie testuję np. pomadek, czy błyszczyków w perfumeriach . Mogę zaręczyć słowem, że błyszczyki, o których piszę, że są nieużywane – takie właśnie są Błyszczyk Sephory jest oryginalnie zafoliowany. Pozostałe dwa nie (Lumene, Dior) – nie mają opakowań, ale gwarantuję, że nie były nawet odkręcane, o używaniu nie mówiąc. W zasadzie jest mi wszytsko jedno, który błyszczyk oddam .Tutaj juz Ty byś musiała określić swoje preferencje Lumene daje lustrzany połysk, ma minimalny stopień krycia i ładnie pielęgnuje usta. Błyszczyk Sephory ma również niewielki stopień krycia i mnóstwo maleńkich, migoczących drobinek. Błyszczyk Dior'a jest chyba najbardziej kryjący z tych trzech i ma dużo drobinek; piszę "chyba", ponieważ nie znam tego produktu, ani też nigdy go nie testowałam, oceniam tylko na podstawie jego wyglądu w opakowaniu No, to tyle na temat błyszczykow
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, to ja z błyszczyków reflektowałabym na:
Christian Dior – Addict Ultra-Gloss; kolor 151; GWP, 4 ml; nowy, nawet nie otwierany Aniu i jeszcze chciałam się zapytać, czy Champs Elysses, to EDP czy EDT? Aniu, napisz, czy ewentualnie by Ci to odpwiadało tzn. Champs-Elysses i błyszczyk Addict za Brit Burberry? |
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Champs jest w wersji EDT, z tym, że za Brita to ja bym wolała zdecydowanie rozstać się raczej z Eternity Moment .Champs oddam raczej tylko za coś w mojej wish-listy (Cristobal, Euphoria, Lalique Le Parfum) . Sama bardzo Pola Elizejskie lubię i wystawiam je tylko dlatego, że niepostrzeżenie zgromadziłam aż trzy flakoniki tego zapachu .Jesli w ogóle używasz cieni to do zestawu Eternity + błyszczyk Dior'a mogę dołożyć mini-paletę cieni Clinique'a lub biały cień Clinique'a. Obydwa kosmetyki są - podobnie jak błyszczyk Dior'a - nowiusieńkie, nawet nie testowane, co łatwo stwierdzić (powierzchnia cieni jest nienaruszona) |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu, ok, jestem za. Czyli Eternity+błyszczyk i minipaletka Clinique za Brit Burberry. Czy zgadzasz się? Jeżeli tak to może przejdziemy na PW? |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze tylko chciałam sie upewnić w kwestii oryginalności i świeżości zapachu Czy nabyłas go sama w perfumerii, czy jest z jakiejś wymiany? |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Aniu,
Lolita to jest woda perfumowana. Została połowa z 50 ml (dość ciężko to ocenić ze względu na kształt flakonika, ale na pewno nie ma mniej ) Hugo Boss; z 90 ml zostało jakieś 40 ml. Obydwa zapachy są z Marionnaud. Kupiłam w zeszłym roku. Niestety, nie mam już kartoników. Ale flakoniki w ogóle nie są zniszczone, bo ich nie nosiłam w torebce. Pzdr Asia Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, Brit zakupiłam w perfumerii w Słupsku, jest orginalny na 100%, a i jeszcze kupiłam go w sierpniu
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strasznie Cie przepraszam, ale najpierw finalizowałam wymiane z Monme, a później "w trybie awarii" utraciłam dostęp do internetu Teraz dopiero moge kontynuować .Obydwa oferowane przez Ciebie zapachy musze sobie - jak już wcześniej wspomniałam - przypomnieć. Dzisiaj niestety nie dałam rady wyskoczyć do perfumerii. Zrobię to jutro Prosiłabym Cię jeszcze o info, co byś ode mnie chciała dodatkowo w sytuacji, gdyby dochodziło do wymiany. Pytam, ponieważ moja maseczka ma jednak wartość mniejszą niż zapachy w proponowanych przez Ciebie ilościach. Nowa, pełnowymiarowa maseczka (50 ml) kosztuje w Sephorze 150 zł; moja ma pojemność 28 ml, czyli wartość szacuję gdzieś na poziomie 80 zł. Odezwę się jutro, po wizycie w perfumerii
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do Escady - nie ograniczam sie tylko do zamiany jej na perfumy, przejrze dokladki u Ciebie i pomysle ok?
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Aniu czy zerkniesz do mnie, moze cos Ci sie przyda?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Witaj, Aniu
![]() czy dobrze wyczytałam, że byłabyś zainteresowana Casmir? Mam jakieś 10ml pozostałe z 30ml buteleczki, tak w sam raz na poznanie zapachu, gdybys nadal miała chęć...
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,podejrzewam, że mogłaś natknąć sie na wątek, w którym wspominałam o Mira Bai .Ale Casmir'em tez mnie zaintrygowałaś Poz przeczytaniu Twojego wpisu rzuciłam okiem na info na temat nut zapachowych Casmir'u i stwierdzam, że również i on mógłby przypaść mi gustu Poczytam o tym zapachu ciut więcej i dam jeszcze znać A co z moich kosmetyków wpadło Ci w oko? |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() u Ciebie jak zwykle pielęgnacja Pomyśl, poczytaj, zobaczymy co z tego wyniknie. Osobiście uważam, że Casmir jest ciepły, waniliowy, dość ciężki (dla mnie chyba nawet zbyt ciężki, aczkolwiek doskonały jako "usypiacz") Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to 10 ml Casmir'u jest w oryginalnym flakoniku, czy tez jest to tzw. "odlewka"? I co masz na mysli pisząc "micelki" - pytam, ponieważ płynu micelarnego mam tylko jedną buteleczkę
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Casmir jest jak najbardziej w oryginalnym flakoniku, po prostu zużyłam go jakieś 2/3 pojemności. I oczywiście perfumy są oryginalne.
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja bardzo chętnie przetestuję Casmir (w międzyczasie pobuszowałam w sieci w poszukiwaniu informacji na jego temat i wydaje mi się, że może mi się spodobać - przepadam ostatnio za zapachami z nutkami wanilii Mozemy przejśc na PW w celu ustalenia szczegółow wymiany
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Aniu czy odpowiada Ci wymiana miniatury HB na mini tusz Clinique'a?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
a miniaturka L'Instant de guerlain 5 ml (brakuje trzech milimetrów od góry
mogłaby Cię zainteresować za miniaturkę Happy to be?
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
m@rti,
chyba raczej nie Boss Woman to zapach, który akceptuję, ale który nie zachwyca mnie jakoś szczególnie Miniatura tuszu jest dość "porządna" (to aż połowa pełnowymiarowego produktu, który kosztuje 89 zł) - wolałabym wieć dostac za nia coś, co będzie dla mnie faktycznie przydatne. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam tylko pytania odnośnie miniaturki L'Instant: 1) czy ma atomizer, czy jest "lana"? 2) kiedy mniej wiecej została otwarta ? (jest to dla mnie istotne szczególnie, jesli nie ma atomizera) 3) czy jest to wersja EDP czy EDT? 4) gdzie została kupiona (perfumeria, allegro, itp.) |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
jest lana, dostałam w sephorze w listopadzie zeszłego roku przy zakupach EdT otwarłam ją chyba dopiero w lutym bo zapach znałam, nie mam do niej pudełeczka, jeślibys chciała to będę w krakowie już od niedzieli to sobie możesz ją obejrzeć i najwyżej zdecydujesz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

.
.