|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy każda firma produkuje perfumy w tzw. PEN'ie ???
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137622
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=20249 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=28308
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie nie kazda, Jak na razie tylko S. Dali na w regularnej ofercie. Czasami zdazają sie Clinique. Inne firmy baaaardzo zeadko raz na ruski rok jako gratis w zestawach. Osobno nigdy.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
W niemczech w perfumeriach dodaja bardzo czesto do zapachow peny. Do zakupow w Douglasie w tym roku ja, mama i kolezanka (wszystkie niezaleznie od siebie zakupy robilysmy, wiec to 3 rozne przypadki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja już kiedyś pisałam - u mnie w normalnej drogerii mają tych penów kupę. Kosztują 30 zł, więc jak za 8ml cena nie za bardzo wskazująca na podróbę. No i do tego zastanawia mnie - skoro to podróby to jak oni się nie boją tego sprzedawac??? przecież jakby policja wpadła to napewno by mieli problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
W bardzo szanującej się krakowskiej perfumerii też jest trochę tych penów po 30 zł. Właścicielka sklepu zapewniała mnie, że są oryginalne. Perfumeria jest naprawdę super, a kobieta jest bardzo w temacie, ale i tak nie pozbyłam się wątpliwości. Głupio było mi bezczelnie podważać jej słowa i nie wiem co mam o tym myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
🦄
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to mogły być oryginalne perfumy.....????
a może na oficjalnych stronach internetowych firmy nie umieszczają penów w swojej ofercie, bo nie są one w ofercie handlowej, a tylko jako ich osobisty gadżet dokładany właśnie do zakupów ich perfum ??? Może to tak działa ???
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to mogły być oryginalne perfumy.....????
Np. Estee Lauder ma peny 10 ml., dodawane są one do większych zakupów jako GWP (gift with purchase). Oczywiście absolutnie nie w Polsce ! Sama miałam takiego pena Beyond Paradise i był to na 100% oryginał. Nie sądzę jednak, żeby na straganie ktoś sprzedawał oryginalne gwp za 10 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy w tzw. PENie
Mnie kiedyś próbowano naciągnąć na zakup chanelowskiej piątki w formie pena (penu?). Zapach to miało obrzydliwy, choć za oryginałem też szczególnie nie przepadam, to to coś w pisaku przypominało zapach wody z szarym mydłem, doprawionej konwaliowym odświeżaczem do powietrza. Ochyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Perełki wsród "rozlewańców" ?..pierwsze słyszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Odkopuję stary wątek.
![]() Czy nadal oryginalne peny ma tylko S.Dali? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Pamiętam, ze jeszcze seria Les Belles Niny Ricci wystepowała w tej formie ( to znaczy Liberty Fizz, Spicy Delighy i Cherry Fantasy) - kolorowe matowe szkło i lśniące metaliczne koreczki, nie były takie na jedno kopyto jak wszechoobecne podróbkowe peny.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
widziałam w penie w douglasie moschino happy fizz albo I love love - w każdym razie coś tej firmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
W takim razie rozejrzę się w Douglasie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
grozi wypollizowaniem
|
Kiliany są w penach i Lutki...w sumie ciekawe gdzie można kupić takiego Lutka w penie
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to "peny" ale 10 mililitrowe atomizery (rozkręcalne) proponuje Bvlgari. Są bardzo wygodne i efektowne. Wszystkie Omnie, herbaty, Blv i klasyk są w tych pojemnościach. Bywaja na allegro. Również 12.5 mililitrowe Hermesy - "ogrody" ale tez Caleche, Rouge no i w podobnych pojemnościach seria Hermessence w lnianych woreczkach. Miałam też Clinique Happy w roll onie w pojemności 10 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Odświeżę dość stary wątek.. ale jestem ciekawa, jak znawczynie perfumowego tematu (bez szydery) wytłumaczą mi fakt, iż moja znajoma, przy zakupach w douglasie, otrzymałam 30ml Chanel Chance, w IDENTYCZNYM kartoniku i flakonie jak PENy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
http://tagomago.pl/produkt/734/Chane...wklady-3*20ml/
![]() |
![]() |
#51 |
zielony stworek
|
Cacharel też ma tzw peny.
Rok czy 2 lata temu kupiłam na prezent Cacharel Amor Amor Tentation. Były też inne zapachy. Nadal widuję je w Marionnaud. Świetna sprawa do torebki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
jestem zainteresowana zakupem perfum w tzw. Penie.
Znalazłam ostatnio pewną stronę. Co myślicie? Podróby? : http://perfum.it/pl/5-zapachydamskie pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Wszystkie peny po 20 ml w szronionym szkle to ewidentne PODRÓBKI!
Natomiast tzw. pojemności torebkowe mają zazwyczaj 7 ml; 7,5; 10; 15 ml. Łatwo je odróżnić, bo mają nie-penowy kształt i sa w etui - często jak od szminki - najczęściej są to czyste perfumy po 7,5 ml (Chanel 19, Chanel 5, Miss Dior, First); Estee Lauder ma takie podłużne, ale dużo cieńsze od podróbkowych penów podłużne przeźroczyste flakoniki gifty po 10 ml. 15-tki - z damskich to Ogródki Nilowe Hermesa i Micallef'y; z męskich Grey Flanel Beena, Knize Ten. W męskich mnóstwo jest 10-tek i 15-tek - Dior Homme, Eau Sauvage, Aramis, M7, Hermes Equipage, Bel Ami, Terre. Wszystkie one mają zbliżony kształt do dużych flakonów. Ze wszystkimi powyższymi osobiście miałam do czynienia. Z podróbkami także - zostałam "uszczęśliwiona" podróbką w penie Kenzo Flower Essetielle, który służy jako odświeżacz do bielizny pościelowej. Musze powiedzieć szczerze, że jest łudząco podobny do oryginału, co mnie mocno zastanawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Niektóre marki wypuszczają "oryginalne" peny - kiedyś takowe z Salvadore Dali (chyba 8 ml), miałam też 10 ml Kenzo Amour. Oczywiście nie wyglądały jak te szronione paskudztwa i nie były identyczne dla wszystkich marek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Kilka dni temu, w Douglasie znajoma do 100ml Acqua Di Gioia otrzymała w prezencie coś jakby atomizer Acqua Di Gio 33ml. Jestem ciekawa czy taki atomizer można gdzieś kupić osobno??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.