![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nudne perfumy
5th Avenue
Carolina Herrea 212 Celine Dion,Sabatini,Kate Moss i wszystkie wariacje w tym temacie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Light Blue i wszystkie tego typu cytrynki, Code Armaniego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
zgodzę się, że J'adore
![]() i jeszcze ostatnio sprawdzone Issey Miyake - L'Eu D'Issey. no niestety, nie polubiliśmy się ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Burberry Touch... wcielona nijakość
![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
amor amor, alejka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Chance
Miracle Be Delicious Wszystkie Hugo Boss Więcej teraz nie pamiętam, ale generalnie nudne są dla mnie zapachy określane jako "ładne". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie do tego grona zaliczają się m.in. wszystkie Lacosty, DKNY, Adidas'y, Esprit'y, Mexx'y itd.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie wszystkie zapachy Nina Ricci (oprocz tych, ktore mnie odrzucaja na kilometr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Nudne jest jeszcze Light Blue, ale coś ostatnio coraz bardziej ta nuda mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Wiekszosc perfum, ktore do tej pory wyliczylyscie nalezy do moich ulubionych
![]() ![]() ![]() Co do nudnych to zgadzam sie, ze naleza do nich Adidas'y, Esprit'y, Mexx'y, slodkie Escady ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Nudne to są takie co już mi się znudziły..np Allure edt albo Wish Chopard.Są ładne ale już nie mają takiej tajemnicy i nie wzbudzają mojej ciekawości jak dawniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
wszystkie sa nudne ale nigdy wszystkie na raz, takze zuzywam 5-10ml i zmieniam albo uzywam czegos raz na tydzien albo raz na 2 tyg, nie mam takich perfum w ktorych moglbym chodzic codziennie, nawet Pi juz mnie meczy choc zauwazylem znaczaca roznice ostatnio jak troche pogoda sie popsula, ze sa mniej slodkie w temp ponizej 15 stopni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Cinema
Love in Paris Diamonds Gucci by Gucci... Oj znalazło by się ich kilka jeszcze, w tej chwili przychodzą mi do głowy tylko te. Wiem jak pachną wyłącznie w momencie wąchania a gdy tylko przestanę kompletnie o nich zapominam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
często pojawia się w tym wątku nazwa Cinema ... protestuję
![]() ![]() dla mnie nudne są te wszystkie kwiato-owocki typu Incanto (wszystkie wersje) przyznaję, że nie pamiętam nawet ich nazw, wącham i odstawiam, nie czuję potrzeby zapamiętania ich nazw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
No tak, Incanto też są strasznie nudne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
swoje nudny podzielilabym na dwa typy:
*nudne, bo monotonnne, bo nic tam we wnetrzu, ktore juz zagralo pierwszym zapachowym akordem i skusic zdazylo, wciaz tym akordem drazni, nie przechodzac w kolejny, nie rokujac na oczekiwane wiecej Cabotine, Maubossin ( z ktorym wciaz probuje zagrac na czery rece, a moze na dwa nosy ;-) ) i Chanelki ( z wyjatkami malenkimi, ktorym udalo sie zagrac na moim duzym nosie ;-) *nudne, od zawsze, od pierwszego powachania, nie niosace nadziei na "cos wiecej" J'dore, Boucheron Chociaz, realnie podchodza do tematu, nie ma nudnych zapchow, sa tylko rozkapryszone, znudzone nosy ![]() ( co ja z tymi nosami tak, nie wiem... ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Mi jest łatwiej wymienić zapachy, które nie są nudne, gdyż cała reszta własnie jest dla mnie nudna, jest tego zdecydowanie sporo. Ostatnio od miesiąca powąchałam wszytsko co było możliwe, czego nie znałam, gdyż przez lata miałam sporo perfum i nie kupowałam. Teraz co nieco uzupełniam, stąd to ożywione zainteresowanie u mnie. Więc zapachy których nie trawie są tylko 3- youth dew EL (w sumie większość EL knowing, white linen etc) , Lalique le perfum, i Lalique perles. Cała reszta jest mi obojętna, wącham i zapominam. Uwielbiam Lolitę, Omnię i Miss Dior. Tak więc kilkadziesiąt zapachów jest dla mnie nudnych, takich, które powąchałam i zapomniałam. Marką, która najbardziej kojarzy mi się z nudą i nie czuję chęci powąchania (co jednak robię z braku laku jak już jestem w perfumerii) to Lacoste, Boss, Armani, Burberry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Strasznie dużo takich "obojnaczych" (czyt. obojętnych) zapachów. Te, które są naj:
* Burberry en general * Miracle * Love in Paris N. Ricci
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Mnie nudzą przeokrutnie współczesne zapachy w krzykliwych kolorach. Wydawałoby się, ze to killery nad killery a to raczej marność nad marnościami. Do takiego wora wrzuciłabym wszystkie Amor Amor, wszystkie jabłuszka Niny Ricci, prawie wszystkie jabłuszka DKNY, Incanto Ferragamo, Delices Cartier, wszystkie Very Irresistble i Miss Dior Cherie z przydatkami.
Irytuje mnie też klonowanie w nieskończoność komercyjnego sukcesu. I nie chodzi mi tu o wakacyjne odsłony Escady lub o charakterne kompozycje typu Poisony a bardziej o mdławe wariacje na temat Addictów, Envy, Noa, Baby Doll, Incanto, Pleasures, Eternity, Happy, 212 C.Herrera i Miracle. Nudne są też nowe Zen, Celine pour Femme, J'adore EDT, Essential Angel Schlesser, Diamonds i Mania Armaniego, Max Mara i Le Parfum MM, Magnifique, CKin2U, Par Amour Tourjois, wszystkie damskie Bossy, Jil Sander Stylessence, L'Artisa Mimosa pour Moi, Jeanne, Lanvin; Mat, Masaki Matushimy, Premier Jour Niny Ricci, Just Cavalli, Dreaming Hilfigera, VValentino, Bright Cristal Versace Nawet nie powiem o nich nic złego, bo po prostu nic nie jestem w stanie o nich powiedzieć, mimo testów. Wyszło, że jestem zblazowaną kontestatorką i że wzgardliwie prycham na 75% oferty Sephory & Douglasa ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że mój gust chyba odbiega od "wątkowej" średniej - samo pojawienie się w takiej ilości mojego ukochanego J'adore!
![]() W temacie - Daisy Marc Jacobs. Flaki z olejem. Nowa Euphoria Spring Temptation. Nuuuudy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() i rzeczywiscie, cos na rzeczy z tymi perfumami jest - nie tylko w tym watku sa - nie tyle tepione, co po prostu... lekcewazone ![]() ale w sumie dobrze - przynajmniej nie pachnie nimi pol miasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja wszystko co ostatnio testowalam w Sephorze i Douglasie uznaje za starszne nudy. Poszlam pare dni temu kupic sobie cos nowego i kompletnie nic nie moglam znalezc. czyzby moj nosek zrobil sie wybredny i wyrafinowany?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Nudne perfumy to wg mnie takie, w których mało się dzieje, są jednostajne, bezpieczne...
Te mi się podobają, mimo nudy ![]() Allure The One D&G Brit Burberry I te, których nie lubię: żółta Lacoste Light Blue
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2009-05-11 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
nuda, przede wszystkim dlatego ze czuc je wszedzie :
euphoria light blue wszystkie dkny cool water adict II jabłuszka niny r. ![]() aaa, no i zapomnialabym o szerokiej gamie zapachow made in AVON ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Wszystkie ze stajni Avonu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Chanel Chance
A tutaj najtrafniejsza recenzja tego zapachu. W 100% to co sama myślę http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=234569 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
spin doctor
|
Dla mnie nudne, bezpłciowe, nie wywołujące absolutnie żadnych emocji są:
Burberry London-zwykły i tyle Burberry Brit i generalnie wszystkie zapachy Burberry są dla mnie nudne ![]() Lacoste pour Femme-nijaki dla każdego i nikogo Kenzo Flower J'Adore edt-(bo edp wywołuje odruch wymiotny)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.