|
|
#31 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Dot.: co zrobiæ aby mowi³ wiêcej mi³ych rzeczy
Widocznie ma taki charakter i nie lubi byæ "wylewny". Mo¿e uwa¿a, ¿e to jest ma³o mêskie?
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 241
|
Cytat:
mysle ze moze tak byc/ no ale my bylismy razem poltora roku. pozniej zerwal ze mna ja bardzo to przezywalam i po 5 miesiacach blagal mnie zebym wrocila. no i miesiac jestesmy razem. ale np. jak teraz z nim jestem sam na sam to on mnie non stop przytula i mowi mile rzeczy ale glownie rozchodzi sie o to ze nie widzimy sie potem dwa trzy dni a ja za caly dzien dostaje takiego wlasnie wyzej wymienionego smsa
|
|
|
#33 |
|
BAN sta³y
|
„Ju¿ mnie nie kochasz”
„dlaczego nie zadzwoni³e¶” „wolisz przyjació³ ode mnie” To s± najgorsze teksty jakie mo¿esz powiedzieæ swojemu facetowi co jaki¶ czas temu amerykanie zrobili ankietê na najgorszy tekst ze strony kobiety i wygra³ „Ju¿ mnie nie kochasz” co ciekawe wygra³ on z tekstami typu „¶mierdzisz” daje to wiele do my¶lenia. Przeczyta³em na tym forum kilkana¶cie jak nie set postów i tylko w jednym autor postu dopatrywa³ siê tego co robi ¼le, a w pozosta³ych winê zawsze zwalono na faceta. Byæ mo¿e taka jest wasza natura ¿e ³atwiej jest znale¼æ koz³a ofiarnego a samym zostaæ nieskazitelnie czystym, bez jakiejkolwiek winy. Dlaczego ca³y czas skupiasz siê na ty co on robi ¼le? Przemy¶l swoje zachowanie i wyci±gnij z niego wnioski nic nie dzieje siê bez przyczyny, musia³ byæ powód dlaczego akurat z tob± jest tak samo jest powód dlaczego tak a nie inaczej siê zachowuje. Je¶li wp³yniesz na niego w odpowiedni sposób mo¿e zacz±æ siê ¶miaæ, cieszyæ,mo¿e siê zdenerwowaæ tak samo jak i mo¿e zacz±æ pisaæ ta smsy!!!! Ps. Je¶li kogo¶ obrazi³em tym postem to sorki ale musia³em to napisaæ. POZDRO!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze ja pisze wesolo staram sie usmiechac jestem mila nie krzycze na niego. a on ciagle praca i to odbija na mnie,
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Mia³am podobny problem. Pomog³a rozmowa.
![]() Ja te¿ nie nale¿ê z natury do osób wylewnych, ale staram siê mówiæ mi³e rzeczy, tylko dlatego, ¿e sprawi± one partnerowi przyjemno¶æ. I zamiast czasem w milczeniu zachwycaæ siê jak on piêknie wygl±da - mówiê to na g³os. Powiedzia³am mu to (co jest wy¿ej) i wyja¶ni³am jak mi³o jest us³yszeæ komplement, od kogo¶ na kim mi zale¿y. Fakt, ¿e czasem muszê T¿'owi znowu przypominaæ, ale taki ju¿ chyba urok naszych facetów..
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 791
|
moj ma tak samo
![]() no ale coz, w koncu to on ma byc tym macho... ja z moim rozmawiam o tym, czasem jest lepiej a czasem gorzej, no ale nic to :F wg mnie gorze by bylo jakby wogole nie chcial ze mna gadac :F |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Cytat:
![]() W koñcu - jak siê nie ma co siê lubi, to siê lubi co siê ma..
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 400
|
ja jak zauwazam ze moj T¯ mowi mi mniej czulych slowek to niby przypadkiem napominam ze spotkalam jakiegos jego kolege n ulicy ktory powiedzial mi jakis komplement
i wtedy dodaje ze obcy ludzie to zauwazaja a ty jestes oziebly dziala bardzo szybko
|
|
#39 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
No moj partner tez nie jest zbyt wylewny...a jak mowie mu ze w ogole nie jest rozmantyczny to on mowi ze jest tylko mu sie nie chce
a i on jeszcze jeden numer odwala, gdy jêcze mu ze zadnych komplementow mi nie mowi to on na drugi dzien gdy tylko troche gorzej wygladam albo jak zaloze jakis ciuszek ktorego on nie lubie mowi: "KOCHANIE JAK ³ADNIE DZISIAJ WYGLADASZ..." a wtedy to juz zawsze sie smiejemy
![]() ![]() ![]() Ma³e serce cz³owieka, Dusza tak¿e niewielka, Ca³e cia³o cz³owieka To jak w morzu kropelka. Lecz choæ cz³owiek tak ma³y, By na szczê¶cie natrafiæ, To tym ma³ym serduszkiem Bardzo kochaæ potrafi. |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 206
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Ehh sk±d ja to znam . Mój T¿ te¿ nie jest specjalnie wylewny . Mówi³am mu t tysi±c razy , próbowa³am ro¿nych sposobów ale jak cos to poprawilo sie na kilka dni . Ma czasem takie dni ze mnie komplementam zasypuje . Czasem powie cos mi³ego a zaraz doda koñcówke taka niby n rzarty a mnie poprotu zatyka . No ale có¿ rzyzwyczai³am siê poprostu On taki jest i nie zmienie tego raczej . Niezbyt wylewny i wogole nie romantyczny ahh ale z drugiej strony to nie mog³a bym ci±gle s³uchc komplementów bo bym i zbrzyd³y . A tak jak powie co¶ czasami to jestto badziej yj±tkowe
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 519
|
Mój T¿ jest taki sam. Jak ju¿ co¶ us³yszê to od czasu do czasu kOcham Ciê i nic wiêcej. W roku akademickim widzimy siê du¿o rzadziej to wtedy raz na jaki¶ czas napisze ¿e têskni. A tak to oziêb³y w tej kwestii jak jakie¶ licho. Ju¿ siê w sumie do tego przyzwyczai³am, ale jak np kole¿anka mi co¶ opowiada o swoim ch³opaku albo np. powie co napisa³ jej t¿ to jako¶ robi mi siê przykro. zreszt± jest te¿ ten pracy jak u Myszuni19 - praca, praca, praca a dopiero potem ja. Oczywi¶cie on tak nie twierdzi. No i có¿ z tym fantem zrobiæ??
Otwierasz Przestrzeñ...mego ¶wiata, Wype³niasz j± czu³ym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w g³êbiê ...poznania ¿ycia A ja bezpieczna oczy zamykam Stajê siê motylem istnienia Mogê wznie¶æ siê ponad wieczno¶æ ...gdy tylko JESTE¦ !!! |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 222
|
Hm, dziewczyny... po pierwsze, faceci inaczej wyrazaja uczucia niz kobiety. Zdaje sie truizm, ale jak widac, niekoniecznie
Poza tym, jest grupa facetow, ktorzy po prostu nie sa wylewni/maja problemy z werbalizacja swoich emocji. Pytanie: czy jest wam z waszymi facetami dobrze? Czy wazniejsze sa czyny, czy slowa wymuszone przez stwierdzenie "spotkalam kolege x i powiedzial to i tamto"? No niestety, taki charakter...
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Ael wiecie co nie tylko faceci . Ja sama ³apie sie na tym ¿e "trudno" jest mi wyrazic uczucia . Czasem sie boje poprostu tak mam . Ale chcialabym zeby Tz mowil czesciej .
Hmm jakos sie przyzwyczai³am . Ale wiecie co sêk w tym zeby duzo ROBI£ a nie mówi³ .. |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
znamy to znamy..
tylko, ¿e czasem kobieta potrzebuje tego mi³ego s³ówka,a przecie¿ prosiæ siê i upominaæ przez rozmowê, dawanie jakiego¶ znaku etc. ci±gle siê nie da.. my¶lenie faceta jest dziwne - skoro jeste¶my razem tak d³ugo to przecie¿ wiesz, ¿e kocham, ¿e zale¿y. wiedzieæ wiem, ale nie s³yszê i czasem nawet nie czujê.. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 519
|
Cytat:
Otwierasz Przestrzeñ...mego ¶wiata, Wype³niasz j± czu³ym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w g³êbiê ...poznania ¿ycia A ja bezpieczna oczy zamykam Stajê siê motylem istnienia Mogê wznie¶æ siê ponad wieczno¶æ ...gdy tylko JESTE¦ !!! |
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 485
|
U mnie "pomog³a" rozmowa.
|
|
|
|
|
#49 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 806
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mój T¿ jest strasznie zazdrosy i tylko sie z³o¶ci jak co¶ podobnego mówie Tak prawdê mówi±c to ¿adko przez 9 lat s³ysza³am komplement, raczej krytykê A jak siê zapytam czy ³adnie wygladam w X to mówi " tak, ale ja siê nie znam " ![]() Ale ostatnio to siê zmieni³o i s³yszê komplementy Nie wiem co by³o powodem tej mi³ej zmiany
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
w³a¶nie u mnie te¿ jest ten problem - zazdro¶æ.
ale skoro s³ychaæ te komplementy to nic tylko siê cieszyæ
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 159
|
Cytat:
Ale widzê, ¿e jest jeszcze jedna pani, która ma takie problemy. ![]() Chocia¿ czy to w³a¶ciwie jest problem? Niekoniecznie, bo wa¿ne s± czyny, a nie s³owa, jak ju¿ kto¶ zd±¿y³ napisaæ. Na pocz±tku mojego zwi±zku z t¿ chcia³o mi siê krzyczeæ, piszczeæ, wrzeszczeæ o moim szczê¶ciu i rado¶ci z tego, ¿e jeste¶my razem. Kiedy pojawi³a siê mi³o¶æ to potrafi³am go zasypaæ wyznaniami. A teraz, po czasie, to raczej on zapewnia mnie o swoich uczuciach, a ja tylko u¶miecham siê lub powiem co¶ ¿artobliwie. Na KOCHAM CIÊ coraz czê¶ciej odpowiadam- WIEM, DZIÊKUJÊ albo ca³ujê w policzek. Oczywi¶cie go kocham, ale nie ma we mnie wewnêtrznej potrzeby mówienia mu tego, co 5 minut, co dnia, w ka¿dym sms itp. Widocznie tak jestem skonstruowana i pewnie nie jeden facet ma podobnie. Co absolutnie nie oznacza, ¿e w zwi±zku co¶ siê wypala. Wszystko jest ok. Tylko taka natura cz³owieka, ¿e ka¿dy ma troszkê inaczej i w ró¿nej czêstotliwo¶ci potrzebuje czu³o¶ci i w ró¿nej mo¿e j± okazywaæ.
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
witam. mój chlopak non stop pracuje. ma dla mnie niesamowicie malo czasu. praktycznie widzimy sie tylko w weekend i to jeszcze nie za dlugo bo on jest zmeczony. hmmm czuje sie tak jakby mu nie zalezalo... powiedzcie mi co mam o tym myslec. czy to tylko moja glupia mysl ze mu nie zalezy bo tyle pracuje i tak pozno konczy... prosze o szczere wypowiedzi. z góry bardzo dziêkujê.
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Dot.: On ci±gle pracuje...
Mam ten sam problem wiec tez oczekuje porad
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Rozumiem, ¿e Ci to przeszkadza. Czy on musi tyle pracowaæ? Bo s± sytuacje, kiedy nie za bardzo jest inne wyj¶cie... Ale je¶li facet ca³e ¿ycie spêdza w pracy mimo, ¿e nie ma takiej konieczno¶ci, to jest dziwne, ¿e nie chce wiêkszej (ni¿ kilka godzin w weekend) ilo¶ci czasu spêdziæ w ukochan± osob±.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 389
|
Ja te¿ mam podobny problem, moj T¯ i pracuje i koñczy magisterkê. Po prostu porozmawia³am z nim na ten temat i jako¶ doszli¶my do porozumienia. Najlepszym wyj¶ciem jest szczera rozmowa. Skontaktuj siê z swoim T¯-em, popro¶ aby po¶wiêci³ Ci choæ raz trochê czasu i powiedz mu o swoich odczuciach.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 976
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 222
|
A ile on konkretnie pracuje? Czy musi pracowac tyle ile pracuje?
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
od 8 do hmmm poznych godzin nocnych czasem. pracuje w warsztacie. dodatkowo robi "fuchy" mowi ze ma za duzo na glowie i wogole nie ma na nic czasu ale niektorym ludzia nie moze odmowic pomocy.
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 976
|
Cytat:
B±d¼ trochê wyrozumia³a, bo to jest praca a nie spotkania z kumplami przy piwsku czy z kole¿ankami ![]() Widzê z podpisu, ¿e nied³ugo zaczynasz studia. Chyba nie chcia³aby¶, ¿eby on oczekiwa³ od Ciebie, ¿e nie bêdziesz chodzi³a na zajêcia, ¿eby¶ mog³a z nim czê¶ciej lub d³u¿ej siê spotykaæ? |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 791
|
to zabij jakos czas, idz do pracy. nie dosc, ze sobie zarobisz/dorobisz, zajmiesz czyms czas, to moze i ukochany zrozumie, ze Twoje zycie nie sprowadza sie tylko do czekania na niego. bo jak na razie to Ty w tym zwiazku robisz za Lassie.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

21. 04.2014