![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: BLONDYNKA-stereotyp "pustej lali"
O jezu, no tak te kretynki chcą uchodzić za kretynki.
Mówię, że zgadzam się z evil, że ma to na celu złapanie chłopa. Może niefortunnie zacytowałam Ciebie a nie ją. Poza tym kobiety wtedy musiały tak robić bo inaczej groził im brak środków finansowych (czyli męża) i życie z łatką starej panny,a tym współczesnym...w sumie też, bo idą na łatwiznę. Choć nie muszą. Ale chcą. Ich sprawa w sumie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
I powiem szczerze nie rozumiem jak można być uprzedzonym do kogoś i mieć go za przyjaciela. Nie mieści się to w mojej logice. No ale, w końcu blondynka jestem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Tego to najbystrzejsza brunetka nie rozkmini
![]() I bardziej mnie niepokoi to "i takie tam" w przytoczonym przez Ciebie cytacie ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-11-26 o 20:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
... choć nie Westwood
|
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej to być rudą. Może i zdradliwa i dwulicowa, ale przynajmniej nikt inteligencji nie komentuje
![]()
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Albo w sumie najbystrzejszy brunet - bo to pewnie najdoskonalsza znana ludzkości forma inteligencji (w myśl stereotypu, że kobiety są głupsze od facetów a być może i u facetów powinien powstać podział na inteligentnych blondynów i jeszcze bardziej inteligentnych brunetów - stąd u mnie na skraju skali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja tylko prawdę napisałam, nie moja wina, że dla brunetek może bolesna
![]()
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
powiedzenia o blondynkach jak każde inne...
sama zawsze mówie o mojej kolezance, że rasowa z niej blondynka a o sobie, że powinnam przefrabować sie na blond, bo typowa ze mnie blondynka i nie mam nic złego na myśli tak jak i koleżanka, że nazywam ją typową głupiutką blondynką, bo czy szatynka, brunetka czy blondynka, każda kobieta czy mężczyzna bywają niekumaci, a to, ze akurat takie powiedzenie o blondynkach jest to bez znaczenia, trzeba mieć dystans do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Tak prawde mówiąc to ja jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby ten "stereotyp" ktos brał na poważnie. No serio. Jakos nie zauwazam, zeby ktos moje koleżanki blondynki traktował jak głupie i one tez sie na to nie skarzyły.
To juz raczej można byc potraktowanym jak głupia, bo jest się kobietą... Blond włosy nie kojarza mi sie z głupotą, nie mówię "jak blondynka" ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
fakt-choć jestem brunetką to w męskim świecie uchodzę za głupią.
mąż uwielbia puszczac mnie na pierwszy ostrzał np do mechanika i z ochotą kiwa głową przytakując ,kiedy mowięc panu mechanikowi,że nie ma racji,bo coś tam a na drodze,to już osobny rozdział. "baba za kierownicą"-a feee Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-11-26 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
No oczywiście, że do tego się to de facto sprowadza dlatego mnie osobiście nie bawią te powiedzonka i dowcipy nie jako blondynki, tylko jako kobiety
![]() A jak kobieta dyskredytuje sama siebie to cóż...czego wymagać od facetów? Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-11-26 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Łysi, łysi, przeciez jest "mądrej głowy włos się nie trzyma" czy cos w tym rodzaju
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
przez kilka miesięcy byłam blondynką i jakos specjalnie nikt mi głupoty nie zarzucał
![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2008-11-26 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
Był niedawno wątek na wizazu, gdzie dziewczyna narzekała, że jej TŻ chce z nią dyskutować na tematy historyczne. Co mnie zdziwiło? Porady wielu wizazanek, twierdzących, że powinna zacząć mówić mu....o makijażu i kosmetykach, żeby udowodnić mu, iż on sam też taką alfą i omegą nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rudzi sa fałszywi łysi mają spoko, bo albo madrzy albo głupi <wybór nalezy do ciebie drogi Czytelniku> okularnicy to ciapy <o panach mowa> pracownicy fizyczni to głupie miesniaki <znowu panom sie dostaje> umysłowi to ofermy, co to nie wiedzą która stoną trzymac srubokręt jak facet niski to wredny grubi są mili i weseli itd itp Na każdego cos się znajdzie, niezaleznie od płci Zgadzam sie, że nie nalezy tego "roznosic po swiecie" jak różyczki, ale z drugiej strony i tak wszytskim do głowy oleju nie naleję, stereotypy będą wiecznie żywe, jak Lenin i przekonania położnych ![]() Tego nie słyszałam ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-11-26 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja kawały o blondynkach włączam do gatunku niestosownych tak jak te o o innych dyskryminowanych grupach (dlatego już wcześniej o tych innych grupach wspomniałam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Moja mama to dokłada do tego jeszcze osoby, które mają wąskie, takie jakby "zaciśnięte" usta - że to wredne i mściwe
![]() Zauważ, że większośc kobiet uważa się za głupsze od mężczyzn, nie raz i nie dwa rzuciło mi się to w oczy na wizazu. W wymienionym przeze mnie wątku, ale także w wypowiedziach typu: "Mój TŻ skończył jedynie zawodówkę (albo nawet i podstawówkę w wersji hardkorowej), ale i tak ma o wiele większą wiedzę ode mnię, chociaż studiuję...". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I religijne ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Skoro te blondynki takie głupie... to ciekawi mnie, dlaczego te brunetki się na blondy wszelkiej maści farbują?
![]() Bo jakoś w drugą stronę nie ma takiego boomu.
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Akurat Dody nie uwazam za glupia babke, tylko kiczowata, ale taka ktora czuje co sie sprzedaje i robi z siebie taka a nie inna osobe.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no i brunetki, oczywiście... bo blondynki są za głupie przecież ![]()
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2008-11-26 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepraszam... o zwierzątkach można, nie oburzą sie. Ale z drugiej strony, to miłośnicy zwierząt moga sie oburzyc o taki kawał o zajaczku na przykład. Pytam na zapas, jakbyśmy się kiedys spotkały. ![]() Ja się tu tak z Tobą przekomarzam, a własciwie to nie lubie kawałow o blondynkach ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-11-26 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
BAN stały
|
Cytat:
Myślałam, że w XXI wieku te upokarzające kobiety zagrania odejdą w niebyt, ale widzę, że mają się nieźle. Niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat pracuję z włosami,więc wiem co mówię. najwięcej blondynek naturalnych farbuje się na czarno,bo -mnie niszcza włosy -bo kombinacja niebieskich oczu fajnie współgra z czarnymi włosami -bo mają dośc stereotypów brunetki natomiast nieladnie wyglądają w jasnych włosach,bo czarne brwi uwydatniają kolor włosow naturalnych,ktory nie wspólgra z naturą.poza tym odrost jest zabójczy,a kolor wychodzi złóty jak u TWINKI WINKI wiem coś o tym,bo miałam dwa dni blond włosy. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-11-26 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.