![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: zazdrosna i absorbująca dziewczyna
anasce, jeśli wiesz, że źle robisz, to czemu nie ugryziesz się w język zanim znowu rozpętasz kolejną bezsensowną awanturę? Któregoś dnia Twój facet spotka kolejną dawno nie widzianą koleżankę i stwierdzi, że z nią też chce iść na piwo i pogadać, ale tym razem już Ci tego nie powie i wymyśli jakąś historię, czemu nie ma czasu dla Ciebie tego wieczoru. Dzięki temu uniknie awantury, więc stwierdzi,że to dobry sposób na Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja pierwszy raz jestem na tym forum i czytam jakie macie problemy,ja mam problem z sobą jestem chorobliwie zazdrosna o swojego faceta jesteśmy ze soba 8 lat ,raz mnie oklamał umówil sie z nasza znajomą w tajemnicy ,wiedział że za nią nie przepadam i nie przepadałam.jak się tym dowiedzialam to dostalam szału. tlumaczył mi że to spotkanie nic dla niego nie znaczylo to tylko byl wypad do teatru . jestesmy razem mieszkamy razem a ja nie moge dac sobie ztym rady,to bylo 1,5 roku temu ,od tamtej pry mam przezprzerwy jakieś pretensje i podejrzenia mam wrażenie żę cos ukrywa zachowuje sie jak twoja dziewczyna wypytuje ,zameczm go pytaniami co gdzie i kiedy ,jak wyjezdzam gdzies sama to odrazu myslę a gdzie jest i co robi i go kontroluje potrawie kilka razy zadwonic.nie wiem jak zapanowac nad tym zależy mi natym związku .jak opanowac to głupie uczycie . jesli nie daleś jej powodu do az takiej zazdrości i jestes fer wobec jej to niewiem o co ci chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
wiecie co ja rozumiem można być zazdrosnym bo bez miłości nie ma zazdrości,ale az tak hmmm czy jest na to jakaś rada??? ja też bywam zazdrosna,ale nie aż tak... a pozatym tzreba mieć zaufanie do drugiej osoby...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Broniecka , wiesz to trudne pytanie bo kiedy jestem spokojna sama sobie potrafie wytłumaczyć , że w sumie nic złego nie robi. I chociażbym sie zarzekała na wszystko że wiecej nie zrobie mu awantury o byle co , że ugryze sie w język to no nie potrafie kiedy dojdzie co do czego. Ja nie wiem chyba jestem jakimś dziwolągiem który chce mieć nad wszystkim kontrole . Boże czytam co pisze i sama nie wiem jak on ze mną wytrzymuje. Tragedia :/ ja jestem chyba zbyt wybuchowa no już sama nie wiem co jest grane . Mam przyjaciółki , znajomych więc nie jestem wpatrzona ślepo w niego jak w jedyną istniejącą osobe na tej ziemi. I naszym jedynym problemem w związku są właśnie chore sceny zazdrość i tylko i wyłącznie o panny których nie znam. Kiedy np gada z nasza wspólną znajomą jest wszystko dobrze. Ale kiedy zaczyna rozmowe z jakąś swoją koleżanka np z pracy której ja nie znam .... oj ... a jeśli ona jeszcze proponuje mu piwo ... to jestem jak wulkan :/ on zawsze mówi mi że nie ma potrezby spotykania się na piwo z innymi że przecież może z nią pogadac na przerwie w pracy no ale ja już tego nie słucham. Boję się ze będą flirtować albo sama nie wiem co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1. powazna rozmowa z dziewczyna. Po 2 troche rozsadku facet, dobrego zwiazku nie zbudujesz na sexie i tym jaka ona milusia czasami jest... ta koncowka przy calym wspolczuciu dla ciebie naprawde rozlozyla mnie na lopatki.
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się. Piszesz że jesteście dopasowani- po treści postu baaaaaaaaardzo to widać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Też trochę jestem, a raczej byłam taka jak Twoja dziewczyna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karmelowa Kotka Czas edycji: 2009-01-22 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie interesuje też jeszcze coś. Ok rozumiem, że można mieć przesyt sobą, ale ich wszystkie kontakty/rozmowy ograniczają się do półsłowek patrzenia w podłogę i czekania na wolność? Czy tylko w szkole? Bo tam w sumie nie można seksu pouprawiać to tak niezręcznie.... Ja rozumie, że facet czuje się osaczony, i zachowanie dziewczyny jest zapewne frustrujące. Tylko myslę też, że to raczej nie ustaje do rangi miłości ani z jednej ani z drugiej strony. On nie ma z nią o czym gadać, wie że jest milusia, zaborcza i dobra w łożku i to dla niego podstawy do stworzenia dobrego związku, a ona chciała go zostawić bo się zmęczyła i musi odpocząć. No cóż. Interesujące podejścia posiadają.
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja bym to ujela poprostu tak: Twoja panna jest niepowazna i predzej czy pozniej jesli tego nie zmieni [swojego postepowania] to od niej odejdziesz, bo siadziesz psychicznie. Moja Kolezanka zachowuje sie dokladnie tak samo i nie wroze jej dlugiej przyszlosci w zwiazku, bo chlopak juz wymieka. Zazdrosc jest budujaca, ale do przesady..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
o rany,to jest jakiś koszmar. ukłon w twoja stronę za ogromną cierpliwość.
jesteś jej pierwszym facetem? tak zachowują się raczej 16-latki które zakochują się po raz pierwszy,a nie dorosla kobieta!! ![]() Też myślę że skoro nie pomaga rozmowa,pomoze wam jedynie radykalne cięcie.
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy naskakują na ,,panne,, nie myśląc że facet mógł zawieść- w jakimś momencie ich wspólnego zycia to jakże cenione i ważne zaufanie. Przecież Równie dobrze mogl ja zdradzic , oklamywac i sto roznych innych rzeczy ktore wzbudzily w niej przesadnią zazdrosc. Ja czekam ciągle az autor napisze cos wiecej . Może autor wie doskonale ze przwinil i dlatego sie na to zgadza ?
Może sie myle , ale też nie naskakiwałabym od razu na tą dziewczyne ...szczegolnie ze wiem jak to jest gdy sie traci zaufanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
No cóż...
Ja także wiem sama z doświadczenia, ze taki związek predzej czy pozniej się zakonczy. Ale za to ja byłam osobą, którą rzucono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie ? to jest tylko jedna wersja , jedna strona sie wypowiedziala i koniec.
Dla ciebie to takie łatwe ? podziwiam. Jest jeszcze coś takiego jak odbudowanie zaufania , jednak na to potrzeba troche czasu ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
![]()
Mam Podobny problem tylko ze to ja jestem zazdrosnao mojego chlopaka. Nie wiem dlaczego on jest moja 1 miloscia itp ale to nie powud do takiej zazdrosci
![]() ![]() ![]() Edytowane przez malinka19933 Czas edycji: 2009-01-23 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-01-23 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
malinka19933 Zrobił coś co podłamało twoje zaufanie , albo jakieś jego zaufanie pozwoliło Ci się poczuć gorszą , brzydszą itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Od mojich bledow sie od-je-by jak ci nie pasuje to nie czytaj gupia szm-ma-to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
![]()
jestem w stanie zrozumieć kilka błędów ort czy gram ale po lekturze kilku wątków stwierdzam, że analfabetyzm się szerzy...
Nie wiem czy jestes taka pusta ale szkoda mi cie se takie zeczy jak dyslekcja jak nie wiesz to poczytaj tumanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
co za kultura
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybacz, ale post zgłoszony, nie tolerujemy takiego wyrażania się na forum... ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Wracając do tematu...
![]() Też kiedyś taka byłam. Ex TŻ mnie zawiódł, nie potrafiłam już odbudować zaufania i się rozstaliśmy. Wiem, że byłam męcząca, ale też do tej pory uważam, że mam rację. Z moim pierwszym TŻ też miałam niezłe przejścia, też się rozstaliśmy, oboje żeśmy sobie krew psuli... Z facetem, z którym miałam półroczny "epizod" po pewnym okresie bliskiej znajomości też nie miałam problemów, z obecnym TŻ też nie. Wydaje mi się, że jeśli facet nie da powodów do zazdrości, to nie będzie tematu. Z tym, że co dziewczyna, to inna interpretacja "powodu do zazdrości". ![]() Pewnie Ci nie ufa. I ją to też męczy, uwierz mi. Lovelas stronę wcześniej pisał, że ze swoją lubą udał się do psychologa - może to poskutkuje? Bo robienie na złość czy stawianie na swoim w tym momencie nic nie da, uważam, dziewczyna jest zbyt mało elastyczna, by się do tego dostosować... Więc się jeszcze więcej "osłuchasz". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Drogi autorze wątku, proponuję pokazać dziewczynie ten wątek i wszystkie odpowiedzi. Niech postawi się w Twojej sytuacji - ciekawe jak by się czuła. Sama wiem co to znaczy zazdrość, zachowywałam się wiele razy tak jak właśnie Twoja dziewczyna aż wreszcie dotarło do mnie, że jeśli mój partner będzie chciał mnie zdradzać to mnie zdradzi. To będzie jego świadomy wybór i wtedy go najzwyczajniej w świecie zostawię bo nie będę tolerować zdrady. Radzę dziewczynie iść po rozum do głowy, tak nie da się żyć, nie da się kontrolować wszystkiego i wszystkich. Dziewczyna musi zrozumieć, że mężczyzna ma też swój rozum a bez zaufania nie ma związku. Skoro jesteście razem to ona powinna obdarzyć zaufaniem Ciebie a Ty ją. Kiedy zaufania zabraknie choćby od jednej ze stron to myślę, że należy się po prostu rozstać. Bo jesli się kogos kocha to się mu ufa i wierzy. Zazdrosny kocha więcej... ale ufny kocha LEPIEJ - Molier.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.