![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Feministki- są tu jakieś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dodam jeszcze dla ścisłości - absolutnie nie jestem feministką, na feminizm w wydaniu polskim mam wyjątkową alergię ale z racji studiów miałam z feminizmem doczynienia na jednym kursie. pamiętam jak pokłóciłam się z prowadzącą która stwierdziła że nic nie wiem o życiu i że pogadamy za kilka lat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() vretka to co napisałaś nt definicji- bingo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
o tak vretka dobrze to sformułowała. Według mnie feminizm w domu to także podział obowiązkó pomiędzy kobietą i meżczyzną, np. mieszkałam z facetem ja w jeden dzień gotowałam obiad, a on w drugi, podobnie było ze sprzątaniem itp. rzeczami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w Vretką.
![]() Czy sama jestem feministką? Raczej się tak nie nazwę. Jestem jednak przeciwna imputowaniu jakiś sztucznych granic dotyczących tego co mi wolno, a czego nie. Co powinnam, a czego nie. (mam swój mózg i umiem z niego korzystać). Przede wszystkim jestem człowiekiem i moja płeć nie ma nic do tego.
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do wątku, bo to ciekawy temat
![]() Nie nazwałabym się feministką, ale niektóre sprawy bardzo mnie poruszają ![]() ![]() ![]() Drugie, to to o czym było wspomniane - niektóre dziewczyny przesadzają troszeczkę z uzależnieniem od mężczyzn. Nic już nie zrobią bez zgody faceta, ten mówi im nawet jak mają się ubierać...a one się słuchają! I to jest najgłupsze, te dziewczyny same tak robią, godzą się na to i nic się nie da poradzić - ich wybór, że tak powiem ![]() ![]() Mnie osobiście denerwują niektóre przejawy próby dominacji nade mną - ale uważam, że mam faceta, który nikogo nie dyskryminuje i wszystko jest na równi. Zresztą próba np. zabronienia ubrania mi się w coś skończyła by się fiaskiem ![]() ![]() Za to uważam, że teraz nie jest tak źle. Rzadko spotykam się z dyskryminacją, nie wiem, może mam szczęście, ale myślę, że teraz kobiety mają dość dobrze, a przejawy dyskryminowania są zwykle tłamszone ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
a wiecie, ze z tym sie nie spotkalam?
jak ktos sie puszcza, to sie puszcza niezaleznie od plci a swojego czasu byly okreslenia dziw*a i dziw*arz, oba tak samo negatywne, sugerujace niewiele warta osobe czesto slysze, ze to kobieta kogos przeleciala, a nie, ze dała d... ale moze mam farta trafiac na ludzi z jajami, a nie zakompleksionych chlopcow albo takie rozmowy odbywaja sie dopiero jak np ja wyjde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
no ja niestety raczej się spotkałam że kobieta zmieniająca partnerów itp to "dziwka" a facet - albo się nie komentuje tego negatywnie albo komentuje wręcz, że "maczo" :O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja na miejscu faceta bym się nie cieszyła jakby mnie ktoś nazywał 'maczo'. Po hiszpańsku 'macho' [maćo] oprócz tego, że znaczy 'samiec', to znaczy też: czop, muł, prosiak, warchalk i wieprz.
![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Żona z mężem w restauracji. Żona zamawia: - Stek, pieczone ziemniaczki i lampkę wina... - A warzywo? - pyta kelner. - On? To samo co ja. ![]() Edytowane przez aga01 Czas edycji: 2009-02-06 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() Witam witam ![]() ![]() Kiedyś byłam niezależna wojującą feministka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o to że jak kobieta z wieloma współżyje to mówi się że jest puszczalska a na faceta nie, to jest też takie krzywdzące słowo dla mężczyzny - pantofel. Nie ma takiego stwierdzenia dla kobiety
![]() I osobiście uważam że dzi**arz to nie to nie jest odpowiednik dzi*ki... A co do tematu to feministką nie jestem napewno, ale jestem za podziałem obowiązków i braku dyskryminacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
to może dziewczyny wymyślimy jakieś określenie dla faceta dającego du*y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
co zabawne, czasem słyszę słowo 'feministka' pod swoim (i nie tylko) adresem w formie... oblegi. w większości ze strony facetów, z którymi się nie zgadzam i dyskutuję. ale czy ja sama czuję się feministką? nie wiem. z zasady nie lubię wpasowywać się w jakąkolwiek definicję, subkulturę, itd. nie jestem pewna czy moje poglądy można nazwać feministycznymi, żeby od razu nie podniosła się wrzawa 'prawdziwych' feministek, że nie mam o tym pojęcia ani prawa do tego, by nazywać się feministką.
ale szlag mnie trafia, gdy widzę jak niesprawiedliwe bywa traktowanie kobiet i mężczyzn w tych samych sytuacjach. mimo to mam świadomość niezaprzeczalnych różnic między obiema płciami. nie jesteśmy tacy sami, ale mamy takie same prawa. a co do 'puszczającego' się faceta, to nigdy nie spotkałam się z jakąś specjalną obelgą ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie przydałoby się jakieś mocne określenie, jak wymyślimy to koniecznie w życie musimy wprowadzić ![]() Edytowane przez agusiajnw Czas edycji: 2009-02-06 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
http://interia360.pl/artykul/dlaczeg...zczalska,15456
To tak w temacie "puszczalskich" ![]() Eh..życie jest niesprawiedliwe...kobieta daje d*py, a facet co...(tzn. wszystkie wiemy co daje ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
no tak ale dzi*ka choćby męska to od razu nasuwa się skojarzenie do kobiet, trzeba by tylko coś dla facetów, coś mocnego, co w ogóle nie będzie się z kobietami kojarzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Przyszło mi do głowy kilka określeń ale... nie nadają się do zacytowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w skrocie chamki, prostaczki, kompleksy tuszują agresją i głośnym krzykiem gdybalismy sobie jaka bylaby reakcja obu gdyby dorwaly moj komputer z tapetą, na ktorej zawsze mam porozbierane laski ("no tak, typowy samiec, oglada sie za zdjeciami w internecie zamiast za prawdziwymi kobietami, wam to sie wydaje, ze one tak na codzien wygladaja?! szowinisci, popatrzcie na siebie, to moze ja sobei zrobie tapete z bradem pitem") ja mowie, fajnie jakby sie poklocily, latalyby talerze, a on wypalil "gorzej jesli by sie dogadaly, zalozyly kolko feministyczne i poszły gdzies manifestowac swoje poglady, brakuje im dobrego rżni**ia" no i w polsce faktycznie tak sie to widzi - rozkrzyczana prostaczka z wiecznym PMS to feministka Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-07 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze feministki sa brzydkie z okularami maja krotkie wlosy ubieraja sie na czarno i brakuje im chlopa( a ze sa brzydkie to znalezc nie moga) i sa dlatego feministkami ![]() Z tym rznie"''''m tez slyszalam o feministkach ze jakby je ktos dobrze wyp****** to by wiedzialy co traca...w kregu meskim slyszalam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
zawsze mnie takie stereotypy wkurzały, chociaż patrząc prawdzie w oczy - niecierpię golić nóg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Na pewno to słowo wymysliła jakaś mądra Hiszpanka. Niestety większość facetów jakich spotykam to czopy, muły lub prosiaki. (Dziewczyny gdzie są inteligentni faceci?) A skoro poruszyłyście tematy osóbek które bez misiaczka - pysiaczka nic nie kupią i nie wyjdą. Niestety z tego powodu skończyła się moja dobra znajomość. dziewczyna nigdzie nie ruszała się bez chłopa, nawet na babskie spotkania. Masakra. Moja mama od małego wpaja mi, że mam się uczyć i stać się niezależną kobietą , a nie uzależniona od jakiegoś "debila" ma rację kobieta. Odnośnie tematu - koledzy twierdzą że jestem ( komplement- większość femi to cholernie inteligentne babki) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja mam podobnie kiedy ktoś mi powie, że jestem feministką, traktuje to jako komplement- że umiem walczyć o swoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
swoje "warzywo" jak to ktos ma na wizazu w podpisie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Czyżbym to była ja?
![]()
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Mam alergię na szowinizm, "męskie" żarty i niesprawiedliwość.
Kretynów naprawdę nie toleruję. Może jestem z tych agresywniejszych, ale to nie ja mam z tym problem... jak ktoś nazywa mnie feministką, to jest dla mnie komplement. ![]()
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.