![]() |
#31 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starburcks w Polsce! :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
glupota
![]() racja, tylko nigdy nie pomyslalam, ze Starbucks moze byc lansem ![]() ktos wypije kawe zaraz po tym jak kupil i co, bedzie nosil zmietolony kubek przez caly dzien zeby sie lansowac ![]()
![]() Edytowane przez srubka Czas edycji: 2009-04-10 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ja bardzo lubie kawke z syropem mietowym jest pyszna i taka orzezwiajaca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prawda jest taka, że jak dla mnie te ceny wcale jak na Warszawę nie są wysokie. W każdej kawiarni za zwykłą latte zapłacisz około 10 zł i więcej. A jeśli za 13-14 zł mogę mieć jej ponad pół litra i jeszcze iść z nią na zajęcia/zakupy/miasto (a lubię mieć przy sobie coś ciepłego) lub posiedzieć sobie z kimś w kawiarni przy naprawdę dużym kubku, to nie mam nic przeciwko ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Od niedawna mieszkam w Krakowie i tu podobno też mieli otworzyć, ale chyba (nie jestem pewna) najpierw Warszawa, później Wrocław a dopiero później Kraków.
Próbowałam Caffe Latte w Kanadzie i jest pyszna, co do reszty się nie wypowiadam, bo nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
szczerze... jak dla mnie Starbucks jest mocno przereklamowany, ale cóż robi siła piaru i sugestii luksusu kawy pitej z papierowego kubka...
Kawa jest tak samo dobra, jak w Coffe Heaven i innych kawiarniach, gdzie sprzedają dobrą jakościowo i świeżo mieloną. A ten cały lans z kubkiem to swego rodzaju lekkie ogłupienie. Szkoda, że coraz częściej nie lansuje się perełek wybitności, a przeciętność. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Kawa za dychacza, latte za 13-14 to jest cos normalnego? Zdzierstwo jak choroba. W Nowym Jorku kawe w starbucksie taniej idzie kupic
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
To są ceny porównywalne z innymi tego typu miejscami w Polsce np. Costa, Coffee Club czy Coffee Heaven więc w tym sensie są normalne. A to, że za tą sama kawę zapłacisz mniej w NYC jest bezsprzeczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
zielony stworek
|
Boże jakie ceny
![]() Wg mnie w Cofee Heaven jest drogo,ale to już przegięcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
biegam dla Zabawy
|
Cholera, też często chodze z kubkiem tej kawy w ręcę
![]() Nie wiem czemu uważacie, że to szpan: łapie kawę w biegu, wypijam po drodze i tyle. Jakby kosztowała 100 zł to może byłoby czym szpanować ![]() ![]() Coffee Heaven w sumie bardzo porównywalne jest, z Mc Donalda też dobra kawa jest - mam nadzieje, że chociaż ten kubek w ręce nie jest uznawany za lans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latte za 10zl wzwyz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
[quote=srubka;11832519]
a jak "gwiadki" beda chodzic z flaszkami wodki, tez tak bedziesz? pic kawe tylko dlatego, ze "gwiazdy" tak robia i chodza z kubkami ![]() quote] Ło matko! Zapytałam CZY zauważyliście że na fotach aktorki/modelki trzymają w łapkach kubek Starbucksa, więc w którym momencie piszę, że JA TAKŻE będę po mieście wędrować z rzeczonym kubolem w ręce?? Poza tym myslałam, że emotka --> ![]() Poza tym, ludzie! mi będzie doskonale latać czy ktoś będzie trzymał na ulicy kubek taki czy owaki, nie mam zamiaru analizować powodów dla których to robi, może się po prostu spieszy i nie ma czasu chlipać kawy w lokalu?
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-04-11 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Matko przeginaja z tymi cenami,kariery to oni u nas nie zrobia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
a ja przez prace w coffe shopie w uk uzaleznilam sie od kawy, latte, cappucino mmmmmmmmmmmmmmmmm i starburcksowska kawke tez lubie, ale moj faworyt to costa
![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to po jaka cholere nazywac kawe ze starbucks "kawa gwiazd"? ![]() a po drugie to co sie tak goraczkujesz, zlosc pieknosci szkodzi.
![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wypowiadam się na temat cen kaw w NY, ale w Warszawie, zwłaszcza jeśli mówimy o ścisłym Centrum kawy za mniej niż powiedźmy 10 zł (nie licząc McDonalda, jakiś stołówek studenckich czy barów mlecznych) się nie napijesz. I nie mówicie mi, że jest inaczej. Od kilku lat jestem stałą bywalczynią kawiarni w okolicy Placu Trzech Krzyży, Nowego Światu, Chmielnej, Krakowskiego Przedmieścia czy Starówki i znam obowiązujące ceny. Nie chce bronić Starburcksa, bo to nie mój interes. Nie rozumiem tylko tego oburzenia cenami. Chociażby w Coffee Heaven są bardzo podobne, a jak już wcześniej pisałam - kubki pojemnościowo mniejsze. Tak czy siak, wydaje mi się, że amatorów kawy z tego słynnego Starburcksa na pewno nie zabraknie. Aha i wesołych Świąt! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ze gwiazdy z takimi kubkami chodza to tez nic dziwnego, w koncu w wielu krajach Starbucks na kazdym rogu ulicy jest, wiec wiadomo, ze najlatwiej dostepny. i nie ma w tym zadnej filozofii ![]() Edytowane przez logoga Czas edycji: 2009-04-12 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Porównywanie cen kawy w Polsce i w USA jest chyba jakimś nieporozumieniem. To tak, jakby porównywać ceny komputerów Apple'a.. jasne, że w Polsce są droższe i luksusowe, a w Stanach tańsze i dość powszechne ale co z tego? Fakt, że w Polsce żywność, kawiarnie, restauracje są pierońsko drogie jest stara jak świat, ale przecież przeciętny obywatel i tak nie ma na to żadnego wpływu..
![]() Mamy do NY na kawę jeździć? Bo nie bardzo rozumiem te argumenty o taniości Starbucksa w NY ... ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak samo będzie ze Starbuckem. Polansują się Ci, którzy chcą się polansować; reszta po prostu przyjdzie napić się kawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
No to trzeba bedzie przy jakies okazji przetestowac.
![]() co do lansu - to lansuja sie ci co rzadko wychodza, bo musza sie nacieszyc tym wyjsciem na miasto raz na miesiac do potegi siodmej. ![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2009-04-12 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam do Sturbucksa zamierzam się udać, bo uważam, że kawa jest tam naprawdę smaczna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuje, nawazjem ![]() Cytat:
Nie chodzi juz o kawe, ale to skandal i okropne zdzierstwo, ze przy takich dysproporcji zarobkow, na Zachodzie nieraz jest tansze zarcie, benzyna (to w Stanach akurat), ciuchy, elektronika itd. Nie zebym to wczoraj dopiero odkryl, ale dalej mnie to szokuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? A ja już widzę zdjęcia ludzi na naszej-klasie z tymi kubkami hahaha
![]() Ja jakoś nigdy nie latam z kawami/napojami zakupionymi w kawiarni po mieście. Skoro już tyle za nią zapłaciłam to wypadałoby na chwilę tam usiąść, odpocząć i delektować się smakiem kawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak w Warszawie, ja byłam w Starbucks w Madrycie(zanim na moim zakuprzu zrobią starbucks'a miną wieki) i dużo lepiej mi smakowała kawa niż w coffee heaven.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chore to i tyle, lansowac sie kawa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja sie w lansowanie zadne nie bawie, chce sie kawy napic to kupuje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.