Schudnę, bo chcę ! 10 i więcej kilogramów w dół ! :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 19:01   #31
erratic
BAN stały

Dot.: Schudnę, bo chcę ! 10 i więcej kilogramów w dół ! :)

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
erratic zwieksze jesli orgzanizm zle zareaguje na 1000.
Dobrze Skoro lekarz Ci tak poradził to nie widzę problemu Masz rację ważenie się co 2 tygodnie to najlepsze wyjście. Więc ważymy się 5 lipca Tak liczenie kcal jest ok podczas diety, aale mi chodzi głownie o dietę MŻWR. A kcal liczę tylko sama sobie w głowie aby się mieścić w 1200-1500kcal to na początek....

Magdusia może podasz swoje wymiary i cele to Cię dopisze do tabelki?

A ja dziś zjadłam-płatki z mlekiem, sałatkę warzywną, wafle ryżowe, filety rybne

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Sniadanko:
-2 kanapki z pomidorem<chleb zwylky>/węgle które spalisz w ciągu dnia, powinnaś jednak zastąpić białe pieczywo np.razowym
II Sniadanko:
-to samo co na sniadanko
Obiad:
- 4 łyzki kaszy jeczniennej polana...rosołem//jęczmienna ma mniej białka niż gryczana, a do każdego posiłku powinno być choć odrobinę białka dodanego
- got marchew
- duzo sałaty z rzodkiewka i szczypiorem

Podwieczorek:
- duzo truskawek//owoce najlepiej jeść do pory obiadu. Może w to miejsce serek homo ?

Kolacja:
-3 wafle ryzowe z szynka i ogorkiem//węgle, węgle... Kolacja powinna być białkowa. Rybka, pierś z kurczaka, serek wiejski ?

I chyba 5 zielonych herbat...
Wydaje mi się, że dobrze mówię tj.piszę co do Twojego jadłospisu Kiedyś dużo czytałam na temat dietetyki i co nieco w głowie zostało.
erratic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:02   #32
Arwena84
Zadomowienie

Magdusiaaa - mi sie Twoj jadlospis wcale nie podoba. Biale pieczywo 2 razy dziennie, wafle ryzowe... Gotowana marchew = duze IG, na kaszy sie nie znam (nie znosze, wiec sie nia w sensie diety nie interesowalam nigdy). Owoce w nadmiarze tez powoduja tycie. Ale to zalezy co oznacza "duzo truskawek". Poza tym malo bialka...

Poczytaj o diecie Montignaca, zdrowa, dziala i nie trzeba sie glodzic. Na pewno proponowalabym wyeliminowaine z diety bialego pieczywa i ryzu, makaronow oraz nie laczenie tluszczy z weglowodanami. Moj organizm dodatkowo lepiej chudnie, jak ograniczam owoce. O slodyczach, chipsach itp nie wspominam, wiadomo ze trzeba toto wywalic z jadlospisu.

erratic - ja bym jednak proponowala wazenie co tydzien. Przez tydzien mozna juz w lagodny dla organizmu sposob zgubic 1kg, poza tym wazac sie co 2 tygodnie trudniej kontrolowac postep. Ale jak bedzie wazenie co 2 tyg to tez sie dostosuje.

Edytowane przez Arwena84
Czas edycji: 2009-06-23 o 19:06
Arwena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:24   #33
evilqueen
Raczkowanie

Cytat:
Słuchajcie mam prośbe ponizej podam wam moje dzisiejsze jedzonko i prosze powiedzcie czy moze byc cos takiego na poczatek czy przeginam??

Sniadanko:
-2 kanapki z pomidorem<chleb zwylky>

II Sniadanko:
-to samo co na sniadanko

Obiad:
- 4 łyzki kaszy jeczniennej polana...rosołem
- got marchew

Podwieczorek:
- duzo truskawek

Kolacja:
-3 wafle ryzowe z szynka i ogorkiem

Magdusiaaa - może nie jestem specem jeśli chodzi o żywienie, ale prawidłowo skomponowany posiłek powinien wyglądać tak:
Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa,
Białko + węglowodany (+ warzywa)
Zresztą polecam do poczytania:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
A o ile się nie myle w twoich posiłkach nie ma ani trochę białeczka
Poczytaj także o przykładowych jadłospisach Napewno Ci trochę pomogą:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561

Witam wszystkich serdecznie
Z dietą dzisiaj nienajgorzej u mnie, ale wypiłam, aż 3 kawyNiestety to jeden z moich okropnych nałogów... Przede mną jeszcze ćwiczenia, niestety rowera dzisiaj ani trochę, ale zaliczyłam 2 godzinki pracy w ogrodzie erratic
mój wzrost 170cm
evilqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 20:06   #34
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie mam prośbe ponizej podam wam moje dzisiejsze jedzonko i prosze powiedzcie czy moze byc cos takiego na poczatek czy przeginam??

Sniadanko:

II Sniadanko:
-to samo co na sniadanko

Obiad:
- got marchew

Podwieczorek:
- duzo truskawek

Kolacja:

2 sniadanie bym w ogole zamienila na jakis jogurt z jablkiem.
a w pierwszym chleb bym zmienila na czarny lub bulka grahamka.
(mi wystarczy jak zjem jedna romke na snaidanie czarnego chleba a bialego 4 i zawsze male a 2x wiecej kalorii),
podwieczorek to powinno byc nie duzo tylko kilka truskawek a do obiadu jakies mieso, najlepiej drobiowe. kurczak piers.. duzy wybor

erratic co do liczenia kcal to bylo go agusia

co do wazenia-dla mnie najlepiej co 2 tygi moze glosowanie? ewentualnie Kto bedzie chcial co 2 tygi to co 2, kto co tyg to co tyg tylko aby w ten sam dzien np Niedziele. Ja po sobie wiem ze co tydzien nie ma sensu sie wazyc, bo raz schudlam ok 2 kg potem 20 dkg (wazone po tyg) i lepiej widziec rezultaty po ubraniach niz po wadze bo potem moze sie odechciec odchudzania jak waga zero reakcji.
Najwazniejsze zasada nie wazyc sie w okres bo wtedy mozemy wazyc nawet do 2 kg

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Edytowane przez mischievous
Czas edycji: 2009-06-23 o 20:16
mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 20:31   #35
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziekuje Kochane Panie... wlasnie o takie cos mi chodzilo..dziekuje jeszcze raz slicznie

Erratic moje wymiary 170cm i niestety 87.5 kg jakbym tak spadla do 65 byloby git

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 20:38   #36
erratic
BAN stały

Cytat:
erratic co do liczenia kcal to bylo go agusia
co do wazenia-dla mnie najlepiej co 2 tygi moze glosowanie? ewentualnie Kto bedzie chcial co 2 tygi to co 2, kto co tyg to co tyg tylko aby w ten sam dzien np Niedziele. Ja po sobie wiem ze co tydzien nie ma sensu sie wazyc, bo raz schudlam ok 2 kg potem 20 dkg (wazone po tyg) i lepiej widziec rezultaty po ubraniach niz po wadze bo potem moze sie odechciec odchudzania jak waga zero reakcji.
Najwazniejsze zasada nie wazyc sie w okres bo wtedy mozemy wazyc nawet do 2 kg
przepraszam musiałam coś pomylić....
Ja też myślę, że lepiej co 2 tygodnie....

Magduś, zaraz dopiszę
Stary 2009-06-23, 20:50   #37
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziekuje.... wiecie co chyba przegiełam z bieganiem i musze wiecej jesc... kreci mi sie w głowie

Serduszko malutkie

Stary 2009-06-23, 21:10   #38
BlackAngello
Przyczajenie

Dzień ogólnie na plus, na śniadanie(dość późne, bo koło 11) bułeczka pełnoziarnista z twarożkiem i plasterkiem pomidora, obiad warzywa z ryżem (którego było mało, bo tylko jakieś 50g do smaku bardziej) i potem activia mało bo późno wstałam i ten dzień jakiś taki "krótki" niestety rowerek dzisiaj przepadł bo straszna burza... bałam się po parku jeździć, ale jeszcze napewno poćwiczę przed snem min 30min

Z ważeniem wydaje mi się, że lepiej co 2 tyg, chociaż ja tam wagi nie lubię, wolę patrzeć na wszelakie obwody
Do lipca muszę stracić min 4 cm (mały zakład)

"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć"
Napoleon Hill

BlackAngello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 21:31   #39
illka11
Raczkowanie

GG do illka11

Witam.Widze,ze jestem starucha wsrod WasAle nic to-mamy wspolny cel i wiek nie ma znaczenia(choc ponoc po 30 metabolizm wyhamowuje).
Moj jadlospis jest praktycznie co dzien taki sam.Rano platki owsiane zalane wrzatkiem.Gdy namiekna dodaje suszone sliwki,cynamon slodzik i zalewam to jogurtem 0%.Pozniej jakis owoc.Obiad to jakas salatka z pomidora,ogorka,salaty lodowej,mozzarelli light i jajek zalane jogurtem 0%.Kolacja to omlet z 2 jaj.Zamiast maki dodaje zmielone platki owsiane z siemnieniem lnianym i troche jogurtu.Na omlet najczesciej nakladam cos slodkiego-dzis zmielony z jogurtem,kakao i slodzikiem twarog 3%.Jestem najedzona,nie mam wzdetego brzucha.Do tego woda mineralna,herbaty i kawa.
Nie tykam slodyczy,pieczywa,ziemnia kow,makaronu.Uwierzcie,ze 2 tygodnie na 1 fazie South Beach skutecznie zahamowaly moje laknienie na slodkie.Nikt z bliskich nadziwic sie nie moze,gdyz slodycze byly moja obsesja.Byc moze jest to wplyw ogromnej motywacji,ale moge spoko przejsc przez dzial ze slodyczami i nie rusza mnie to.
Aktywnosc fizyczna przede mna.Zamierzam popedalowac 30 minut na moim wynalazku a pozniej pofikam nogami.Oczywiscie mam zaliczony spacer z i do szkoly(moj 7 latek dal sie przekonac do spacerow).
Odnosnie terminu wazenia ja sie dostosuje.Moze to byc niedziela lub jakikolwiek dzien wybierzecie.
Pozdrawiam serdecznie i zycze pieknych wynikow na wadze i w obwodach

Edytowane przez illka11
Czas edycji: 2009-06-23 o 21:33 Powód: ;)
illka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 21:32   #40
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Nie wiem czy dobrze zrobilam ale ugotowalam 2 jaja taka bylam głodna ze mi mroczki przed oczami lataly... jeszcze pytanko: kiedy powinnam biegac przed snaiadaniem czy po??

Serduszko malutkie

Stary 2009-06-23, 21:35   #41
illka11
Raczkowanie

GG do illka11

[QUOTE=Arwena84;12905024]Ja kiedys uwielbialam cwiczyc, ciezko mi bylo w miejscu usiedziec. Ciagly ruch. Z uczelni wracalam pieszo (od polibudy lodzkiej na Zubardz), kto zna Lodz wie ze to bliziutko nie jest. A teraz.. siedzaca praca, dojazd oczywisice autem (mam daleko) i droga do przejscia nieciekawa. Pozniej juz padam na pysk i tyle z dziennej porcji ruchu.

Ale koniec tego, od dzis planuje tez cwiczenia. A od lipca mam znow karte Multsport, wiec doloze step i basen.

Musi sie udac.[/QUOTE
Milo mi powitac krajanke.Pozdrawiam
illka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 21:39   #42
erratic
BAN stały

Cytat:
Napisane przez illka11 Pokaż wiadomość
Witam.Widze,ze jestem starucha wsrod WasAle nic to-mamy wspolny cel i wiek nie ma znaczenia.
Dokładnie. Najważniejszy jest wspólny cel !
Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrobilam ale ugotowalam 2 jaja taka bylam głodna ze mi mroczki przed oczami lataly... jeszcze pytanko: kiedy powinnam biegac przed snaiadaniem czy po??
lepiej przed. Gdy będziesz biegała po spalisz to co zjadłaś, a nie tłuszczyk
Stary 2009-06-23, 21:47   #43
weronisiaa
Raczkowanie

mischievous dokladnie! waga nie odwzorowuje wszystkiego. widze po swoich ubraniach: wchodze w spodnie, w ktore sie w ogole od jakiegos czasu nie miescilam i mam luzy, a waga jakos nie spada...
a ten dzien w miare normalnie: sniadanie 2 kromki chleba razowego z szynka+ activia, pozniej jablko i troche truskawek, obiad: pol opakowania kostek sojowych, a na kolacje zjadlam nowo kupiony chlebek chrupki z blonnikiem: 3 kromki z szynka. jedna ma tylko 19 kcal! i do tego 2 jablka. ogolnie wyszlo mi 848 kcal. wiem, ze to nieduzo ale juz przyzwyczailam organizm do takich dawek.
jak zwykle do pracy i z pracy rowerkiem, pozniej 10 min hula-hop i 50 brzuszkow, a niedawno wlasnie przyszlam z 20 min biegania na stadionie. a wiec wszystko idzie w dobrym kierunku
a no i dzisiaj zaczelam brac LA KARNITA SLIM- zobaczymy jakie beda efekty

Edytowane przez weronisiaa
Czas edycji: 2009-06-23 o 21:49
weronisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 23:48   #44
--Olka--
Zakorzenienie

Poniżej 1000 kcal nie można. To wyniszcza organizm. Włosy, paznokcie i cera zaraz ci "siadną". Zwiększ kaloryczność do co najmniej do tych 1000 kcal.
I "tekturki" na kolację też są kiepskim wyborem. Mają mało kalorii, ale żadnych wartości odżywczych. Same węgle. I to jeszcze wieczorem.
Nie to, że się czepiam, po prostu rzuciła mi się w oczy twoja wypowiedź jako ostatnia i tak się odniosłam, bo warto pewne rzeczy zmienić.

U mnie dzisiaj z dietką w porządku. Od pewnego czasu wpajam sobie nawyki regularnego jedzenia i już prawie zawsze udaje mi się jeść o stałych godzinach.
Wiem, ze powinnam jeść więcej warzyw, ale nie przepadam. Muszę się postarać.
Aha. I jestem na odwyku słodyczowym. Jestem uzależniona od słodyczy. Ostatnio jest coraz lepiej, ale nie idealnie. Zjadłam batona w piątek. Już 4 dni nie jem słodyczy. Niby mało, ale ja się cieszę, bo na razie mnie nie ciągnie. Ponoć po 2 tygodniach opada apetyt na słodycze. Mam nadzieję, ze tak będzie.
I za ćwiczenia muszę się wziąć. Dzisiaj tłumaczyłam się marną pogodą i tylko w domu trochę poćwiczyłam. Chciałabym "nauczyć" się biegać. Na razie tylko maszeruję. Biegów nigdy nie lubiłam, ale jakoś ostatnio zaczęłam mieć ochotę na jogging.
Powodzenia jutro kochane.
Stary 2009-06-24, 00:07   #45
Arwena84
Zadomowienie

Ja bym chetnie pobiegala, ale niestety nie mam z kim, a jestem zwierze typowo stadne i sama nie lubie. Podobnie z rolkami, po wyprowadzce do Wawy nie mam z kim jezdzic...
Stary 2009-06-24, 07:45   #46
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:

Sniadanko:

II Sniadanko:
-to samo co na sniadanko

Obiad:
- got marchew

Podwieczorek:
- duzo truskawek

Kolacja:

Magdusia, a gdzie białko?!
baaardzo zła ta twoja dietka, jesli nie ma w niej białka, przecież to ono odpowiada za ładne, błyszczące włosy, napiętą, niepomarszczoną skórę i mięśnie!A tam gdzie mięśnie- tam i ładna figura
Do śniadania dałabym jakąś wędlinę na kanapki,jajko sadzone, może też coś na ciepło np. owsiankę, albo omlet z białek jaj (bardzo zdrowy), śniadanie musi stanowić 1/3 wszystkiego co zjadasz przez cały dzień, czyli musi być go dużo, inaczej będziesz ciągle głodna

Drugie śniadanie- może być to co dałaś na kolację

Obiad- koniecznie dodaj mięsko, duuużo mięska najlepiej pierś z kury, gotowaną, albo podduszoną na łyżce rosołu- będzie smaczniejsza
Wyrzuć gotowaną marchew- jest tucząca (tylko gotowana, surowa- jest doskonała przy odchudzaniu)

Podwieczorek- truskawki są pyszne, ale to węglowodany- na wieczór nie wskazane, bo odłoży się oponka...no chyba że przed tym podwieczorkiem ćwiczysz- wtedy ok, jesli nie to zmień na może jakieś kanapki na ciemnym pieczywie z twarożkiem, albo np.pastą jajeczną i warzywami.
Owoce- jako że to węglowodany dawaj do śniadania i drugiego śniadania.Potem staraj się ich unikać

Kolacja- musi być białkowa, tzn. samo białko, albo białko ze zdrowymi tłuszczami. Jak najmniej węglowodanów- czyli odpada pieczywo ryżowe, zjedz twarożek z wkrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem i łyżką jogurtu, albo puszkę tuńczyka. Jeśli potrzebujesz podkładki tzn. czegoś co zastąpi pieczywo- doskonale sprawdza się półtłusty twaróg grubiej ukrojony- możesz na nim uożyć sobie warzywa i jakąś wędlinkę- wydaje się dziwne, ale naprawdę smakuje, a do tego zawiera dużo białka

W twojej diecie brakuje podstawowych składników odżywczych-białka, zdrowych tłuszczy, pewnie schudniesz, ale pewnie dostaniesz też jojo...a przy okazji możesz również rozwalić sobie żołądek i popsuć cerę. Nie warto być szczupłą, ale za to chorą lepiej chudnij wolniej, ale zdrowo
ale to oczywiście tylko moje zdanie
Powodzenia

Aha...kochane- u mnie w tabelce na początku powinno być 75 kg, a nie 69...niestety z takiej wagi startowałam

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2009-06-24 o 07:51
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 08:12   #47
enaria
Raczkowanie

GG do enaria

Cytat:

Sniadanko:

II Sniadanko:
-to samo co na sniadanko

Obiad:
- got marchew

Podwieczorek:
- duzo truskawek

Kolacja:

W moim przekonaniu przegiełaś. Ilość posiłków ok ale jakość... za dużo węglowodanów, mało dobrych tłuszczy, mało urozmaicona. Gotowana marchewka to zły pomysł, wysokie IG, lepsza surówka z marchewki i np. jabłka.
Pierwsze śniadanie, polecałabym chleb ciemny pełnoziarnisty, zamiast zwykłego, który ma sporo błonnika i sporo węglowodanów o niskim IG, syci na długo i nie tylko z pomidorem ale jakaś chuda wędlina, jajko... choć na śniadanie polecam jak zawsze owsiankę ale ja już mam zboczenie na ten temat
Na drugie co innego bym dała np. jogurt natruralny z otrębami (błonnik i dobre węglowodany) plus garść jakiś orzechów bądź migdałów (dobre źródło białka i dobrych tłuszczy).
Na obiad... ryba, gotowany kurczak... rosół...hmmm... ja nie przepadam Jeżeli sałata to już nie marchweka. Do sałaty dodałabym trochę oliwy.
Truskawki zastąpiłabym jakimś cytrusem: pomarańcza, mandarynki, grejfrut.
Kolacja... może być Herbaty ok... dużo wody mineralnej.
To takie moje osobiste rady, każdy z nas jest inny i powinnaś obserwować swój organizm jak reaguje na zmiany diety, ważyć się np. co dwa trzy dni, zapisywać co jesz.

enaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 09:21   #48
BlackAngello
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Chciałabym "nauczyć" się biegać. Na razie tylko maszeruję. Biegów nigdy nie lubiłam, ale jakoś ostatnio zaczęłam mieć ochotę na jogging.
Oj... skądś to znam... też nigdy nie lubiłam biegać, ale jak przychodził dzień że miałam ochotę to poszłam i byłam zadowolona. Niestety tych dni było na bardzo mało i postanowiłam przerzucić się na rower - przyjemne z pożytecznym

Jak się dziewczyny czujecie? Mam nadzieję, że nie tracicie motywacji.

Hasło na dziś:
"Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć. Nawyk jest tym co pozwala Ci wytrwać"

Mykam wykombinować sobie coś na śniadanko, a potem do pracy - dużo biegania po schodach będzie ale to dobrze

"Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć"
Napoleon Hill

BlackAngello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 09:29   #49
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziekuje wam bardzo...poprawie sie. Juz teraz wiem co powinnam tylko najgorsze jest to ze nienawidze mleka i twarogu... takze rzecze typu owsianka odpadaja

Serduszko malutkie

Stary 2009-06-24, 09:47   #50
mischievous
Zakorzenienie

ilka mam znajoma 46 lat na uczelni odchudza sie na slub syna, schudla juz 6kg i mimo,ze to prawda ze z wiekiem metabolizm sie zmienia to jej sie udalo zdrowo chudnie od marca i wie sie,ze nie wroci dasz rade! a wiek heh daj spokoj, wszystkie piekne i mlode a co najlepsze CHUDE

weronisia pewnie ze tak mi sie waga w pewnym momencie zatrzymala a po spodniach i buzi ludzie widzieli roznice takze, juz mi mowil tata ze czasami sie wlasnie waga zatrzyma a spadac dalej bedzie
Widze,ze tez liczysz kalorie to fakt lepiej do tego 1000 dojdz bo moze byc zle. Zjedz jakis jogurt duzy i dopelnisz te kalorie
Mi wczoraj wyszlo 1100 jakos tak do 1200,

a jak TZ lezal za mna i wcinal chipsy wiecie co przezywalam ?
gdzie ja zawsze zakochana w chipsach, batonikach.. jej a teraz
powiedzialam nie! i wszystko zawdzieczam lekarzowi, chwale chwale i bede chwalic;P powiedzial,ze tak naprawde to ze np "chce teraz zjesc batonika" siedzi tylko w glowie i trzeba zmienic to w psychice bo inaczej bedzie ciezko, i dzieki temu jest mi latwiej, mysle "a wcale mi sie nie chce tylko ta zla czesc sie buntuje ze chce" i wtedy juz mi sie nie chce:P tzn najpierw musze powalczyc :P ale nie wzielam ani jednego chipsa! a teraz czuje sie swietnie, zero wyrzutow ze zjadlam cos strasznego jest dobrze

Olka to fakt, jak nie jadlam w ogole pieczywa tez nie mialam ochoty ale potem zaczelo sie to wmawianie, ale od wczoraj z tym walcze i to jest prawda zeby sie odchudzac trzeba miec silna wole, byc nastawionym psychicznie i pozytywnie

od wczoraj tez nie pale tzn staram sie (studentka) na razie nie mam za co hehe to mi latwiej, gorzej jak bedzie grill gorzej z jedzeniem i paleniem ale to za tydzien zobaczymy.

Biegac i ja nie lubie;P mecze sie szybko, wole pocwiczyc w domu jak Tz nie ma, bo jak raz z nim sie przebieglam kilka metrow to potem do mnei zaczal wyrzuty miec ze sama chcialam i juz nie biegne dalej
ale dostal opierdziel i skonczyl rozmowe;P

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackAngello Pokaż wiadomość
Oj... skądś to znam... też nigdy nie lubiłam biegać, ale jak przychodził dzień że miałam ochotę to poszłam i byłam zadowolona. Niestety tych dni było na bardzo mało i postanowiłam przerzucić się na rower - przyjemne z pożytecznym

Jak się dziewczyny czujecie? Mam nadzieję, że nie tracicie motywacji.

Hasło na dziś:
"Motywacja jest tym co pozwala Ci zacząć. Nawyk jest tym co pozwala Ci wytrwać"

Mykam wykombinować sobie coś na śniadanko, a potem do pracy - dużo biegania po schodach będzie ale to dobrze

ja czuje sie swietnie szczesliwa jakas jestem tylko do sb siedze i nic nie robie bo czekam na ostatni egzamin a potem do domku tylko dobrze ze z tych nudow nic nie jem:P tylko siedze na wizazu i zajmuje sie pokojem cos posprzatam, potem zaplanowane 15-30 minut cwiczen i pakowac sie bede do sb :P

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2009-06-24, 09:50   #51
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A powiem wam ze u mnie z bieganiem nie ma problemu przynajmniej narazie wczoraj zrobilam jakies 6-7 km... dzisiaj rano mialam troche zakwasow ale jast juz dobrze dzisiaj prawie juz rozbiegalam---poranny jogging 3 km

Serduszko malutkie

Stary 2009-06-24, 10:01   #52
agusia1308
Raczkowanie

Cytat:
erratic zwieksze jesli orgzanizm zle zareaguje na 1000.

wlasnie wrocilam od endokrynologa, powiedzialam ze tyje itp przeprowadzil dokladny wywiad (szczerze nigdy nie spotkalam tak swietnego lekarza) doszedl do wniosku,ze po prostu z taty strony sa osoby grubsze i nie mam zadnych wad hormonalnych tylko taka tendencje, powiedzial,ze zadnych tabletek bo (powtarzal kilka razy), ze nie wymyslili jeszcze tabletki CUD na odchudzanie bo wtedy nie byloby grubych osob. Powiedzial tez,ze przy moim wzroscie waga prawidlowa to 65 ale przy mojej budowie 70kg bedzie w sam raz (poniewaz nigdy nie bylam chuda i nie mialam rozmiar 36 zawsze bylam "grubszej kosci" ale nie jakas najgrubsza).Lekarz dal mi rowneiz 3 diety, 1000,1200 i 1500 kcal- powiedzial ze jesli jadlam wczesniej duzo wiecej niz 1000 to trzeba sprobowac 1200 bo moze zle organizm zareagowac mysle,ze moje ostatnie tygodnie wygladaly wlasnie tak 1200 (pomijajac grzeszki) i ze na 1000 bedzie dobrze.
Najwazniejszego bym zapomniala, wazylam sie u niego i jest juz 80
a co do wazenia w jaki dzien tygodnia, ja proponuje co dwa tygodnie bo co tydzien nie ma sensu potem tylko sie czlowiek zmartwi. Np niedziela rano powiedzial mi jeszcze ze najzdrowiej jest chudnac 2 kg w miesiecu bo moze byc efekt jojo po pewnym czasie jak wiecej bedzie. Mi przez ponad 2 miesiace 6,6 kg to troche za duzo-ale bede juz ciagle starac sie zdrowo odzywiac i mam nadzieje,ze nie wroci.

agusia1306 masz zle podejscie do odchudzania bo skoro chcesz to samo nie przyjdzie, czlowiek odchudzajacy sie powinien miec silna wole i walczyc z pokusami i jesli chce schudnac to do tego dazyc, co do jedzenie 5 czy 6 posilkow to robisz najwiekszy blad bo to jak najbardziej ZDAJE egzamin, nie je sie 2 czy 3 bo wtedy zoladek nie pracuje i wcale nie chudniesz, wszystko odklada sie i potem tluszczyk. Co do ziemniakow, makaronu-tuczace wiec jako obiad lepiej zjesc kotleta smazonego na malej ilosci oleju z oliwek i duzo surowki tj kapusty np z jogurtem nanturalnym. Chcialabym zauwazyc ze jakiekolwiek laczenie miesa z ziemniakami jest najgorszym czym moze byc.

Liczenie kalorii nie uwazam za zle ;] znajoma na diecie 1000-1200 kalorii przez pewien okres czasu schudla do rozmiar 38 (z 44). A bedac na tej diecie uwazam,ze trzeba liczyc (mniej wiecej oczywiscie nie co do 1kcal bo wiadomo,ze zawsze bedzie o kilka w tyl lub przod)
Ja nie powiedziałam ze liczenie kalori jest złe a jesli chodzi o te ziemniaki i mięso to nie jadam go co dzień tylko powiedzmy raz na tydzień . Dlatego napisałam ze nie jest to dla mnie wyrzeczenie i nie odmawiam sosie jedzenia czegos czego nie moge , poprostu jem to z umiarem i rzadko, poniewaz kiedys sie tak odchudzałam i potem znowu wracałam do dawnych nawyków, staram sie jeść rzeczy które nie zawieraja tłuszczu. Dlatego ja dla siebie znalazłam taki rodzaj diety , chudne wolno ale widze ze jest efekt i to jest dla mnie i to dla mnie ma sens
agusia1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 10:13   #53
mischievous
Zakorzenienie

Najwazniejsze,ze wolno przynajmniej zdrowo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 10:20   #54
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A wlasnie moje Kochane Panie... wiecie ze dzisiaj jest Swiatowy dzień Przytulania wiec tuuuuule was mocno

Serduszko malutkie

Stary 2009-06-24, 10:25   #55
mischievous
Zakorzenienie

dziiiiiis??

ja dostawalam jakies maile codzinnie o tym dniu takze juz nie wiem kiedy;P

Stary 2009-06-24, 11:47   #56
Arwena84
Zadomowienie

Ja tez sie trzymam. W sumie checi na slodkie nie mam. Jedyne co mi przeszkadza w odchudzaniu to TZ Wygral skubany przemiane materii na loterii i moze jesc wszystko i waga ani drgnie. Z tym ze u niego to genetyczne, ojciec tez szczuply. I tak oto np wczoraj wracam po 22 do domu a tu pachnie pyzami z miesem i cebulka i to tak pachnie ze czuc juz przed drzwiami. Wiec mu pol pyzy ukradlam... na szczescie sie na tym skonczylo. Ale mam tak co wieczor, TZ bez zjedzenia czegos przed snem nie usnie, a mi od samego patrzenia na to jak on je juz sie jesc chce :/

Kolejna sprawa: zaproszenia na obiadki do "tesciowej". Glupio odmowic, jeszcze gorzej nie zjesc jak sie przyjdzie. I np na dzis mialam takie zaproszenie, ale udalo mi sie wykrecic. Z tym ze to super babka, jakos musze to zalatwic, zeby do niej z TZ chodzic, ale nie jesc tam nic. Macie jakies pomysly?
Stary 2009-06-24, 12:04   #57
mischievous
Zakorzenienie

Arwena moj Tz to samo, je przed snem je tyle razy a trawipotem w szybkim tempie, fajnie a my musimy sie meczyc.

jesli chodzi o tesciowa to jej po prostu powiedz prawde, bo w koncu pomysli ze Ci nie smakuje jej jedzenie, a jak porozmawiasz powiesz ze jestes na diecie to zrozumie, a jak bedziesz jesc to malo kotlet troche ryzu surowka przeciez mozna zjesc

juz jestem po dzisiejszych cwiczeniach

Edytowane przez mischievous
Czas edycji: 2009-06-24 o 12:05
Stary 2009-06-24, 13:01   #58
anyoneBUTyou
Raczkowanie

cześć dziewczyny :d i jak tam idzie gubienie naszych nadprogramowych kg? powiem wam, że w końcu się zaparłam. mimo, że to przecież dopiero 3 dzień to i tak jestem z siebie dumna nie ciągnie mnie w ogóle do słodyczy codziennie robię 20km rowerkiem chodzę jak najwięcej będąc ze znajomymi i wibruję się pasem vibroaction dzisiejsze śniadanie - sałatka owocowa i skoro dzień przytulania to przytulam!

TIME TO CHANGE!

Now you're just somebody that I used to know..
anyoneBUTyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 13:08   #59
Arwena84
Zadomowienie

Ja dzis mam jadlowstret. Na sniadanie poki co maslanka i 2 ogorki malosolne. Wypdaloby sie rozejrzec za obiadem.
Stary 2009-06-24, 14:00   #60
--Olka--
Zakorzenienie

Ja właśnie zjadłam obiadek.
Kurczę. Z dietą to raczej nie mam problemu, tylko ćwiczyć mi się regularnie nie chce. Tak samej to nudno.
W następnym tygodniu mam ostatni egzamin i wracam do domku. Wtedy nie będzie problemu, bo moja mama weźmie mnie w obroty. Kilka lat temu wzięła się za siebie, schudła 15 kg i teraz jest szczuplejsza niż ja. Od tamtej pory utrzymuje wagę dzięki regularnym ćwiczeniom. Bardzo mnie to motywuje, bo skoro ona mogła to ja też.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości