![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chcesz się wyżyć? Pokrytykuj :) - Początki
Letnie stópki. Frenczos i srebrny holograficzny brokat + kwiatki akrylowe.
![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Stópki bardzo ładne, kwiatuchy wychodzą Ci super
![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Świetne te stupki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Dziękuje wam za miłe słowa
![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne pazurki
![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
jak na Amatorkę i to świeżą - wg mnie super! Całkiem ładne Ci wychodzą te pazurki, starasz się - to widać, pomysły ciekawe, podjęłas trudne tematy: siatki, koronki, kwiaty akrylowe....
Tylko tak dalej... Będzie z Ciebie Stylistka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ladnie ci to wychodzi
na paznokciach - nie wazne czy u rak czy u nog - jak i na tipsikach jeeeeszczeee
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Staram się robić takie pazury, które będą się podobać, zaczynam od tych które podobają się mi, stąd pomysł koronki ( i tak nie do końca wyszła taka jak powinna) i akrylowych kwiatków... Gdzieś tu przewertowałam wątek z kwiatuchami i postanowiłam spróbować. Tak jak wszystkiego w życiu ![]() ![]() Dążę więc do perfekcji, taka moja natura... Oby do przodu i oby rączek do praktyki nie zabrakło ![]() Pozdrawiam! Dziękuje również innym komentującym, wasze rady są równie cenne ![]() potty ![]() Paati89 ![]() Ilonka90 ![]() purple ![]() StokrotkaS ![]() edit7715 ![]() Monika748 ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Witaj! Błędy sama widzisz i inni wskazali, więc ja tylko o pozytywach - pięknie wtopiona koronka - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1246008622
sympatyczne, śliczne kwiatuchy - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1246053275 I te ostatnie stópki z frenczem i kwiatuszkami... Piękne początki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku że bez kursu takie paznokcie robisz
![]() od razu powiem ze nie znam się na akrylach, żelach itp. Jak dla mnie pazurki które robisz (oprócz tych pierwszych - chodzi mi o kształt) są ładniutkie ![]() A zdobienia rewelacyjne, masz super pomysły ![]() Jestem pewna że w niedługim czasie będziesz robić mega pazurki Trzymam kciuki ![]()
![]() Dance... It's all I wanna do! Edytowane przez wiewioora1 Czas edycji: 2009-07-07 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
stópki przepiękne!
![]() |
#42 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 12:36 Powód: :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
http://i39.tinypic.com/28qztc8.jpg
te podobaja mi sie bardzo moze sama sie skusze na kwiatuszki u nog? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Fajniutkie te złote pazurki
![]()
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Problemem nie są same wzorki ile budowa paznokcia i odpowiednie wypiłowanie go. Np często zdarza mi się (ze strachu przed łopatami) tak przypiłować brzegi, że tips zaczyna pochodzić powietrzem z boku pazura. Staram się też ćwiczyć na formach tunel i kształt.. czasem zdarza się, że pazury lecą w dół.. w ogole mam jakieś kiepskie formy chyba, bo mi się w lampie rozklejają i wychodzi pozniej kazdy pazur inny :/ Metodą prób i błędów staram się eliminować poszczególne problemy walcząc na swoich łapkach. Gdybym miała kurs, zapewne wiedziałabym już te podstawowe rzeczy i nie musiałabym aż tak kombinować na własną rekę ![]() Zdobienia z akrylu czy malowanie farbkami to kwestia wprawy. Potrafie dziennie siedzieć przy tym bite pare godzin, również po nocach.. Gdzieś coś podpatrze i też chciałabym spróbować, np wczoraj ulepiłam dwie biedronki :P (Zdjęcia wkleje pozniej) Różyczki kilkuwarstwowe zupełnie mi nie wychodzą... Wolałabym jednak mieć wprawę w budowaniu pazura, tak by po 2-3 tygodniach nie było widać zapowietrzeń... a to moim zdaniem dla samouka trudniejsze niż lepienie kwiatków ![]() Poszukaj na stronie Ani Otkińskiej - ma na swoim blogu opis robienia kwiatków. Na youtube też mozna znalezc fajne rzeczy. Tu na forum tez gdzieś chyba widziałam jakieś porady dotyczące kwiatków akrylowych. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za miłe słowa ![]() PS kiedyś myślałam ze dla chcącego - nic trudnego.... W przypadku stylizacji paznokci to powiedzenie jednak się nie sprawdza ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Powinnaś biegusiem na kurs lecieć -(tylko nie myśl, że się wymądrzam- ja sama takiego nie mam
![]() ![]() Blog sympatyczny ![]() Czekam na następne dzieła... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Aper - Pierwszej odważnej komentującej na blogu
![]() Co do kursu.. No zóż, bardzo bym chciala, niestety środki finansowe mi na to w chwili obecnej zupełnie nie pozwalają.. Za ok tydzień będe zmuszona zapisać się w UP na niechcianą "kuroniówkę" ![]() ![]() Skrobie i skrobie na ten kurs, ale może byc taka sytuacja że inne wydatki będą o wiele ważniejsze niż kurs i zostanie mi jedynie ćwiczyć na swoich łapkach, bo nie zniose widoku leżącego odłogiem pędzla ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Widać, że masz do tego ręke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Całkiem pierwszych nie pokazałam.. to jakieś mazy były hehe :P ale pozniej już jakoś zaczęły wychodzić. To są zdjęcia z pierwszego i drugiego dnia lepienia kwiatków.. a to ze pierwszego dnia siedziałam kilka godzin i "lepiłam" to już inan bajka. Na szczęście moja mężczyzna jest wytrzymała i ścierpiała ten piękny zapach.. Codziennie wdycha go po kilka godzin, więc już chyba przywykł ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 12:35 Powód: :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
śliczne stopeczki
![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Zawsze to będą jakiekolwiek podstawy, no i oczywiście papierek, który jest niezmiernie ważny - przynajmniej w moim mieście... Jeśli nie uda mi się załatwić takiego kursu, to zapewne wybiore się na szkolenie indywidualne (podstawowy żelik) do Fruty, która jak dla mnie jest jedną z osób, której z zamkniętymi oczami oddałabym w ręce swoje pazury ![]() Co do tych 120zł... Oj Oj, ja wiem ze na SPNach pracuje, ale w chwili obecnej kończę dopiero robienie za tzw "free" a przynajmniej rzez najblizsze 20 klientek nie będe brała więcej niż za materiał (40-60zł) Pozniej to się zobaczy.. zapewne będziecie miały możliwość podziwiać moje postępy i doradzicie mi w kwestii finansów.. a pozniej zmontuje jakiś cennik, jednak nie zrobie teo z czystym sumieniem nie mając "papierka" na wykonywanie tej pracy. Znam nieco podstaw o chorobach paznokci, uzywam skinseptu i dezunfekuje sprzęcior, ale ciągle wydaje mi się za mało... Formy wytłumaczyłaś mega jasno ![]() ![]() Moje pazury są nieco dziwne, nawet gdy ładnie podłożę formę, to i tak na wskazujących jedna strona mi "zjeżdża", sam paznokieć leci w dół z jednej strony, no ale taka już moja budowa... i przez to cieżko mi też równo wyprofilować pazursona. Frezarki jeszcze nie mam... to będzie moj kolejny "większy zakup" - skłaniam się ku JD700.. ale bez kursu zabawa frezarką może się też skończyć niezbyt miło... chociaż jak przypomne sobie te dwugodzinne zdzieranie koronki to chciałam od razu ją zamawiać ![]() A jak napisałaś ... Radzić sobie jakoś trzeba - i przyznaje 100% racji ![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Z tymi formami to nie do końca tak, że wszystkie się rozklejają. Moje jak już się skleją to kaplica
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Neptyda, Ja zużywam jeszcze te z "zestawu allegro", ale chyba w końcu kupie jakieś porządne
![]()
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Pazurki żelowe, frenczos również żelowy, na to jakiś tani brokatowy żel z allepaznokcie
![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------ A teraz pierwsze zabawy farbkowe, lipne i tandetne wzorki, ale wstawiam, bo takie właśnie zrobiłam ![]() ![]() I zabawy z akrylem pod żelem.. proste - ale podobne z lekkimi udziwnieniami planuje zrobić w niedalekiej przyszłości ![]() ![]() Jutro zamieszcze zapewne nowe pazury ![]() Pozdrawiam!
Edytowane przez disarrays Czas edycji: 2009-07-10 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Jak obiecałam - pazury mega odważnej Agnieszki - Kolory i wzór sama wybierała
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na wasze opinie -------------------------------------------------- Edit.. Piszcie coś dziewczyny, bo zaczynam sobie sama wątek spamować hehe
Edytowane przez disarrays Czas edycji: 2009-07-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Stópki są piękne, uwielbiam kwiatki akrylowe
![]() Ale ale ... Jak na początki Twoje pazurki są świetne. Masz do tego rękę, ćwicz, ćwicz, może o kursie pomyśl ![]() ![]() Będę zaglądać, pozdrawiam ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Niektóre wyszły Ci naprawdę ślicznie
![]() będą z Ciebie ludzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
ostatnie pazury bardzo mi sie podobaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Ładna ta palma z farbek, a ostatnie pazurki już mają poprawę w kształcie - z boku widać trochę lepszy łuk paznokcia
![]() ![]() Co do zdobienia - ja akurat nie lubię takich pasków... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.