Perfumy BEZALKOHOLOWE. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 15:11   #31
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Perfumy BEZALKOHOLOWE.

Cytat:
Napisane przez kalotinos24 Pokaż wiadomość
No ok Sabath,a co z perfumami Arabskimi one przeciez tez nie zawieraja alkoholu a patrz jak sie trzymaja i co najwazniejsze rozwijaja czyli nie sa statyczne jak to pani powiedziala np takie http://www.royalmall.ae/hamidioudperfumes.htm
No ale to chyba inna liga
Nie znam tej firmy, niestety. Choć "Oud" w nazwie sprawia, że chyba chcę poznać.

Perfumy arabskie (nie te konkretnie, tylko takie dostępne w krajach arabskich) bazują na olejkach zwykle. Z tego, co mi wiadomo najczęściej można je kupić albo w formie perfum olejowych. O ile z olejkami miałam jakąś styczność, to przyznaję się, że nie wiem, jak zachowują się na skórze wersje rozcieńczone czymś innym.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 19:35   #32
kalotinos24
Raczkowanie

Ja tez ich nie znam,ale przydalby sie taki sklep w Polsce kurcze no szejki raczej tu nie zainwestuja a szkoda bo zainteresowanie jest raczej duze.
Ale ok cos slyszalem,ze perfumy sa w formie olejku podobno 0 alkocholu niektore dziewczyny z wizazu maja chyba pani Eternity
Stary 2008-06-28, 02:31   #33
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez kalotinos24 Pokaż wiadomość
Ja tez ich nie znam,ale przydalby sie taki sklep w Polsce kurcze no szejki raczej tu nie zainwestuja a szkoda bo zainteresowanie jest raczej duze.
Ale ok cos slyszalem,ze perfumy sa w formie olejku podobno 0 alkocholu niektore dziewczyny z wizazu maja chyba pani Eternity
Hmmm... Nie do końca wiem, o co Ci chodzi.

Kalotinos, nie wszystkie perfumy zawierają alkohol. Najpopularniejszymi perfumeryjnymi rozpuszczalnikami są etanol, oczyszczony olej kokosowy, wosk lub woda.

"W formie olejku" to wygląda na perfumy olejowe, czyli produkt, w którym substancje zapachowe rozpuszczone zostają w oleju, nie w alkoholu. Zwykle takie perfumy są mocniej skoncentrowane, niż wody toaletowe czy perfumowane. Ale czy mocniej, niż ekstrakty? Ekstrakt ma (wedle różnych danych) 15-30% lub 20-40% substancji zapachowych w składzie. To dużo.
Używanie produktu o większym (dużo większym) stężeniu niektórych składników mogłoby chyba poważnie uczulić... Nie mówiąc już o tym, że 100% stężone substancje zapachowe zwykle nie pachną zbyt zachęcająco.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 10:16   #34
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Miałam jakiś czas bezalkoholową wersję Classique i potwierdzam spostrzeżenia Sabbath - woda pieniła się w butelce, na skórze po aplikacji zostawała taka jakby nieco tłusta warstwa, która dość długo się wchłaniała. Co do trwałości nie miałam zastrzeżeń - woda była trwalsza niż niejedno edt czy edp.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-28, 11:27   #35
kalotinos24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Hmmm... Nie do końca wiem, o co Ci chodzi.

Kalotinos, nie wszystkie perfumy zawierają alkohol. Najpopularniejszymi perfumeryjnymi rozpuszczalnikami są etanol, oczyszczony olej kokosowy, wosk lub woda.

"W formie olejku" to wygląda na perfumy olejowe, czyli produkt, w którym substancje zapachowe rozpuszczone zostają w oleju, nie w alkoholu. Zwykle takie perfumy są mocniej skoncentrowane, niż wody toaletowe czy perfumowane. Ale czy mocniej, niż ekstrakty? Ekstrakt ma (wedle różnych danych) 15-30% lub 20-40% substancji zapachowych w składzie. To dużo.
Używanie produktu o większym (dużo większym) stężeniu niektórych składników mogłoby chyba poważnie uczulić... Nie mówiąc już o tym, że 100% stężone substancje zapachowe zwykle nie pachną zbyt zachęcająco.
Ja tez nie wiem o co pani chodzi
W kazdym badz razie tak slyszalem,ze oni tzn arabowie mieszaja to jakos nie wiem ale tam nie ma lalkocholu pewnie tak jak pani mowi jest jakis olejek dodawany.
No ale to juz zupelnie inna bajka troche z topicu zboczylem .
Ja bardzo przepraszac.
Aha a moze dziewczyny maja takie olejki pewnie tak kupowaly to w jakims sklepie gwiazdy tam czegos juz nie pamietam moze cos dla facetow cos jest (sam nim jestem) .
Milego dnia

O matko i jeszcze cos z tym,ze pani Sabath nie wiedziala o co chodzi .
No wiesz chcialbym,zeby w Polsce byl taki sklep,w ktorym sa sprzedawane takie cuda,no ale to chyba raczej nie mozliwe a szkoda.

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-06-28 o 11:51 Powód: post pod postem; cytat
kalotinos24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości