![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Winly chodziło mi o ten biały pas na dole bluzki... nie umiem się precyzyjniej wyrazić
![]() A co do złego samopoczucia na diecie Dukana chyba niepotrzebnie narobiłam alarmu, zmierzyłam ciśnieni i miałam 80/45 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Zrobilam muffinki wg przepisu Agusi
![]() ![]() ![]() Jasne z gorzka czekolada i ciemne z biala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie one są podobne ale to nie to samo, różnią się. Np. w Dukanie do 3 fazy nie można jeść owoców a w wysokobiałkowej można. Dlatego chcę się dowiedzieć kto jest na wysokobiałkowej a nie na Dukanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
.[/QUOTE]A co do złego samopoczucia na diecie Dukana chyba niepotrzebnie narobiłam alarmu, zmierzyłam ciśnieni i miałam 80/45
![]() Dieta Dukan jest rzeczywiscie jedną z lepszych diet ![]() Dziewczyny , jest to dieta wg mnie przeznaczona dla osób naprawde majacych problemy z nadwagą, wiecznie głodnymi , nie potrafiacych sie kontrolować. Bialko jest jednym z najbardziej sycacych skladnikow. Dla dziewczyn z lekką nadwaga polecam jedynie zwiekszenie ilości bialka.Dzienne zapotrzebowanie na bialko doroslego czlowieka to od 60 do 100g dziennie.Przy diecie redukcyjnej 2g na kg masy ciala ![]() Jezeli spozyjemy za duzo bialka moze nam zaskodzic .Zbyt duże spożycie białka prowadzi do niepełnego przyswajania i utleniania aminokwasów, co obciąża waszą wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, a nerki usuwają powstałe produkty metabolizmu. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w kanalikach nerkowych, czyli tracimy wode i wapn.... Brak witamin i tluszczy sprawi ze skora , wlosy paznokcie moga duzo stracic .. ![]() ![]()
#37 |
Rozeznanie
|
Melduje się na 3 cz wątku
![]() curry ale mi smaka zrobiłaś ![]() pranie robiłam zawsze w papierowych nigdy mi się nie rozjechały Dziś mam wolne popołudnie korzystam z tego jak moge- byłam u kosmetyczki- coś wspaniałego- zrobiłam pazurki i henne - a teraz przez Was chyba do kuchni pójdę i coś upichce- małża nie ma w domu poszedł na mecz -żyć nie umierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
![]()
Do wypieku muffinek polecam zakup metalowej formy, wtedy wychodza tak jak na zdjeciu*
![]() ![]() ![]() mam tez kilka inspirujacych linkow, gdybyscie chcialy muffinkowo zaszalec ![]() http://www.flickr.com/photos/65668398@N00/ http://www.flickr.com/photos/glorioustreats/ *zdjecie nie jest mojego autorstwa, znalezione na stronie www.☠☠☠☠☠☠☠☠.com |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ja mnie ta poczta denerwuje
![]() ![]() chyba ich powystrzelam za tempo normalnie, nie wierze ze to wszystko nie dochodzi do mnie tylko sie wleka jak slimaki. mogliby chociaz dzwonic, ze nie mam co siedziec i sie stresowac. jutro pojde i nakarze szukac w magazynie.. ![]() musze obczajic jak dziala poczta TZta.
Edytowane przez cotka Czas edycji: 2009-08-05 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zadam najdurniejsze pytanie ze wszystkich
![]() ![]() Widze, ze przepis Agusi zrobil furrore... i nie bylabym soba gdybym tez nie wyprobowala ![]() ![]()
#41 |
Rozeznanie
|
ja kupowałam w markecie (tesco itp)
albo na all, ale z innymi rzeczami bo inaczej wysyłka się raczej nie opłaca cathy, oglądałam nowe makijaże wstawione na blogu, czy możesz zdradzić co to były za cienie na tym najniżej? takie jakby stalowo/błękitno/szare?
IQ tłumu jest zawsze znacznie niższe niż IQ najgłupszego przedstawiciela Edytowane przez spot Czas edycji: 2009-08-05 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
A ja się właśnie strasznie wkurzyłam
![]() Żeby zaoszczędzić TŻ-owi chodzenia po sklepach w poszukiwaniu rzeczy dla mnie postanowiłam zrobić zamówienie w Sally Beauty Supply na adres jego kolegi w Stanach u którego miał się zatrzymać. Zamówienie składałam kiedy on jeszcze był w PL, dokładnie 23 lipca, płaciłam kartą kredytową. Dostałam normalnie maila z potwierdzenie złożenia zamówienia i z informacją że o wysyłce zostanę poinformowana w kolejnym mailu. No i tak czekałam czekałam i nic. TŻ też nic nie dostał więc postanowiłam dziś sprawdzić co się dzieje. Zalogowałam się na swoje konto w tym sklepie, weszłam w zamówienia, a tu mi pokazuje że w ciągu ostatnich 18 miesięcy nie złożyłam żadnego zamówienia ![]() ![]() No i teraz nie wiem co jest, czy po prostu transakcja nie doszła do skutku i nie ściągnęło mu tej kasy z konta czy ściągnęło a oni coś pochrzanili ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ja kupowałam na allegro, ale właśnie jak mówi Spot z innymi rzeczami bo samych zamawiać się nie opłaca. Chyba żeby z kimś zamówić.
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie tam durne!!! durne to by było np. czy kosmetyki mineralne zawierają inne chtmiczne substancje i konserwanty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Organizatorka
|
ej no... trzecia część już?? No to się przywitać chciałam
![]() Ale galopujecie.... Ale to moze i dobrze, bo coś niesympatycznie się tam zrobiło ![]() Spot - stalowo- błękitno-szare?? Matko, nigdy nie przestanie mnie zadziwiać, jak na różnych monitorach widzimy różne kolory ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
a ja się zabieram za drożdżówki z twarogiem
![]() Pastereczko masz zapchaną skrzynkę, to tu pytam, z nadzieją, że wpadniesz i przeczytasz ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale makijaż i tak jest piękny a ja wcale nie jestem daltonistką
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Rozi jak to dobrze, że jesteś i czuwasz.
![]() Co to ja miałam... aha, czy jest tu jakaś osoba, która dostała od JMW jej słynny primer i może jej ten primer nie podpasował? ![]() ![]() ![]() Może u kogoś leży ten primer niepotrzebny? Będę szukać czegoś w zamian i mam nadzieję że jakąś wymiankę udało by nam się skołować. ![]() ![]()
#49 |
Zakorzenienie
|
agusia, Twoja bizuteria rownie piekna jak wypieki
![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
A co do złego samopoczucia na diecie Dukana chyba niepotrzebnie narobiłam alarmu, zmierzyłam ciśnieni i miałam 80/45
![]() Dieta Dukan jest rzeczywiscie jedną z lepszych diet ![]() Dziewczyny , jest to dieta wg mnie przeznaczona dla osób naprawde majacych problemy z nadwagą, wiecznie głodnymi , nie potrafiacych sie kontrolować. Bialko jest jednym z najbardziej sycacych skladnikow. Dla dziewczyn z lekką nadwaga polecam jedynie zwiekszenie ilości bialka.Dzienne zapotrzebowanie na bialko doroslego czlowieka to od 60 do 100g dziennie.Przy diecie redukcyjnej 2g na kg masy ciala ![]() Jezeli spozyjemy za duzo bialka moze nam zaskodzic .Zbyt duże spożycie białka prowadzi do niepełnego przyswajania i utleniania aminokwasów, co obciąża waszą wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, a nerki usuwają powstałe produkty metabolizmu. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w kanalikach nerkowych, czyli tracimy wode i wapn.... Brak witamin i tluszczy sprawi ze skora , wlosy paznokcie moga duzo stracic .. ![]() ![]() selene211 nie strasz... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Frantic, u mnie lezy nieuzywana, bo jakos napalilam sie na Lightly Tinted. Moge Ci przeslac, a pozniej sobie wydebie od jmw, jak wroci
![]() Zrobilam muffinki z nutella, wyobrazcie sobie co za idiotyzm, nie moge ich sprobowac, bo jestem na diecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Też się podłączę do pytania, bo Pastereczka miała mi coś wysłać (wielka niespodziewajka) no i czekam i nei wiem czy pocztę winić czy nie wysłane jeszcze...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
selene211 nie strasz...
![]() ![]() ![]() Skoro tylko kilka kilo to dla Ciebie lepiej. Daj sobie spokoj z Dunkanem i zacznij sie po prostu zdrowo odzywiac, a obiecuje ze kilogramki nie wrocą ![]() Zdrowa i w pelni przyswajalna ilosc bialek to od 1,5 do 2,2 gram bialka na kilogram twojej masy ciala DZIENNIE. Czyli np , gdybys wazyla 80 kilo , to mnozysz 80 kg razy 2 ![]() Po drugie TRENING. Bez niego zrzucisz kilka kilo i staniesz w miejscu. Nawet jak zrzucisz wiecej zauwazysz minusy..brzydkie wiszące ramiona i falującą skore.Dlatego kup karnet na silownie, minimum 3 razy w tyg ![]() Bedziesz zadowolona ![]() A odradzam Dunkana z doswiadczenia...widzialam kobiete ktorej przestala dzialac wątroba po tej diecie. Dlatego podoba mi sie Wizaż bo jest tu wszystko..podaje ci linka z fajnymi przykladowymi dietami bogatymi w bialko i inne wazne skladniki... ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
Wszystko, co naprawdę lubię, jest albo niemoralne, albo nielegalne, albo tuczące... Edytowane przez selene211 Czas edycji: 2009-08-05 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
no no, produkcja masowa
![]() witam w czesci 3! nastapila w bardzo odpowiednim momencie ![]() bylam w odwiedzinach w szpitalu u przyjaciolki. maluszek taki slodki ![]() kusicie strasznie tymi muffinkami. a nie mam ani blachy ani papierkow ani nawet przepisu nie przestudiowalam i nie wiem czy latwe sa w wykonaniu czy nie. ja dostalam dzis komplement ze schudlam- wlasnie od swiezo upieczonej mamusi. i ciesze sie ze ktos to zauwazyl, tym bardziej ze to nie tak duzo. jutro rano wskakuje na wage bo strasznie jestem ciekawa. a o tym bialku w roznych dietach to poczytam. jakos nie bardzo mam ochote calkowicie odstawiac roznych rzeczy. lubie warzywka, owoce nie tak czesto teraz. ale warzywka musza byc! ![]() no i gdyby tak ktos dal mi kopa w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja primer jmw domieszałam do mojego mixu primerowego, takie podrasowanie bambusa, jedwabiu i pereł jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
miałam już wcześniej zapytać
ostatnio przechodząc koło półki w rossmanie, tak mi jakoś filtr babydream 50 (chyba w promocji był) żal nie wziąć a o lirence ostatnio nienajlepsze opinie ... i teraz się zastanawiam czy on w ogóle jest sensowny?
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to właśnie z filtrami - jednemu pasuje, drugiemu nie, więc najlepiej będzie za pewne jak sama przetestujesz. ![]() Ja Lirenę w innym wątku zganiłam, ale mnie często lubi coś zapchać, są osoby które ją chwalą i inne - którym nie podeszła. Seria BabyDream niedroga, więc może warto spróbować. Ja póki co pożegnałam się z filtrami, zacznę na nowo używać jak wrócę do kwasów, bo wyraźnie mi nie służy nakładanie dodatkowych tego typu specyfików. Jutro robię te popękane czekoladowe ciasteczka z przepisu który podsunęła Agusia_1, mam nadzieję, że wyjdą chociaż jako takie. ![]()
..że SŁOWA mogą budzić nowy dzień! ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016 ![]() Edytowane przez One_LoVe Czas edycji: 2009-08-05 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
mnie raczej nic nie zapycha, najwyżej podrażnia
ale chodziło mi o stabilność filtrów i wiarygodność, skoro o lirence piszą, że jednak mało skuteczna tym bardziej, że urlop się zbliża, bo całe lato spędziłam w murach, więc mnie słońce nie widziało
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.