![]() |
#31 | |
Copyraptor
|
Dot.: Jak nie pies, kot to jakie zwierze?
Cytat:
Moja znajoma miała szynszyla, którego przyzwyczaiła do szelek, i jeździła z nim do Krakowa pociągiem. Siedział jej grzecznie na ramieniu całą drogę, i wzbudzał powszechne zainteresowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ ma fretkę i ją uwielbia. Jest dla niego przesłodka, przytula się, kładzie na brzuchu jak on śpi lub wkłada mu język do ucha (
![]() ![]() Mnie niestety fretka TŻ`a nie lubi...strasznie zazdrosna jest o niego i jak widzi, że się przytulamy to zaczyna się do niego przymilać a jak on ją ignoruje to mnie gryzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
oba zwierzaki są stadne, wiec powinnas miec conajmniej 2 sztuki tej samej płci
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dobrze,zwykle cały czas śpią jednak jak kupujesz ja z fermy ,hodowli to przydał by się jakiś transporter np.dla kota gdyż szynszyle są zwykle małych klatkach które nie nadają się do pózniejszego użytku.Oraz trzeba postarać się o klinatyzacje gdyż szynszyla może umrzeć z przegrzania w temperaturze powyżej 25%.
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() a przypomnialaś mi jak kiedys spotkałam panią w wózku inwalidzkim w centrum handlowym z bialą szynszylą -jeździła z nią bez żadnych szelek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz sie upierac przy swoim ze królik jest szcześliwy zyjąc samotnie itp, ale tak nie jest. Najprosciej poczytac relacje osob które mialy najpierw jednego uchola, potem zaadoptowały drugiego i dopiero wtedy zobaczyly róznice ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina znajomego miala fretke i pajaka swojego czasu (i kota, psa ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Taaaa...zazdrośnica jedna
![]() Klatka fretki ma dwa otwierania: na górze i z boku, jak zostaję u TŻ`a na noc na górne zamykanie kładę grubą encyklopedię a to z boku zabezpieczam takimi kółeczkami,bo boję się,że ona w nocy wyjdzie i wgryzie mi się w tętnice ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
szynszyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
niestety nie każdy chce i ma mozliwość posiadac stado tych zwierzatek -może i tak było by dla nich lepiej, ale nie każdy ma do tego mozliwości i dlatego ludzie maja pojedyncze zwierzaki i to nie robi im przecież krzywdy
poza tym pies tez jest zwierzęciem stadnym, a jakoś doskonale daje sobie radę w pojedynkę.
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak ktoś nie ma warunków, to nie powinien mieć zwierzątek albo wybrać takie, jakie można hodować pojedynczo bez szkody dla nich. Nawet moje koty, które stadne wcale nie są, lepiej się czują jak są we dwoje, a co dopiero zwierzęta stadne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
dlatego jesli ktos nie może pozwolić sobie na zwierze stadne, nie powinnien ich brac.
Zawsze namawiam do tego, aby przed pojawieniem sie zwierzaka bardzo dokladnie poczytac jakie ma wymagania (zywieniowe, zwyczajowe) - jesli nie mozemy zapewnic mu tego minimum jakie potrzebuje - szukamy innego zwierzaka ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
ja miałam świnkę, chomiczka i szczurka (jednego jeszcze mam)
najbardziej polecam świneczki ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
a ja bardzo lubię króliki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Moja siostra ma fretke,bardzo zabawne zwierzatko,szybko sie przywiazuje,lubi chodzic na spacerki i faktycznie jak juz wsponiala jedna wizazanka potrzebuja duzo uwagi i czasu na zabawy .
Ja mam yorka -nie miniaturke,polecam jedynie w wypadku gdy masz duzo wolnego czasu,bardzo uczuciowe,oddane i pragnace zabawy,moja to maly wariat z niespozyta iloscia energii,kocha spacery(na ktorych tez trzeba sie z nia bawic) bo samo spacerowanie nie wystarczy. Najbardziej czasochlonnymi obowiazkami sa czesanie,kapanie i gotowanie obiadkow ![]() ![]() Moja znajoma hoduje koszatniczki ,sa super ![]() Kiedys w sklepie zoloogicznym widzialam wiewiorki amerykanskie (wygladaly jak chip i dale) zakochalam sie w tych zwierzatkach ,ale niestety nie znam szczegolow dotyczacych hodowli wiem tylko ,ze sa przeslodkie. Co do kotkow to wiem ,ze charakter zalezy rowniez od rasy wiec jesli wybierzemy kanapowca to mozemy go przytulac do woli bo kochaja pieszczoty wszelkiego rodzaju ![]() aaa zapomnialabym,nikt nie wspomnial o papuzkach,moze nie sa przytulasne ,ale za to potrafia sie nauczyc wiele sztuczek,da sie je latwo oswoic ,sa nieklopotliwe w utrzymaniu. Mimo ,ze kocham wszystkie zwierzatka ,zadnego nie da sie porownac z psem sa po prostu wyjatkowe.(do mieszkanka w blokach idealnie bedzie pasowal np mops,miniaturowy sznaucerek och i moglabym tak wypisywac w nieskonczonosc ![]() zycze trafnego wyboru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja jestem za swinka morska. pewnie dlatego ze sama mialam. wymagania swinki sa nieduze, je wiele rzeczy wiec nawet jak nie ma pokarmu w domu to jakies jabluszko chetnie wsunie
![]() ![]() ![]() ostatnio znajoma mowila ze wiele swinek jest "dzikich" takich ze nie daja sie dotknac i gryza bo sa ze zlych hodowli. podobno nie patrzy sie tam czy to np matka i syn tylko krzyzyja byle wiecej swinek miec. i potem sa takie biedulki dzikie bo chore. ta znajoma kupila ze specjalnej hodowli gdzies ze slaska piekne dlugowlose swinki. ja dwie w zwyklym zoologicznym i jak mowilam trafilam na cudne zwierzaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.