|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: czesto bywam na jezykach innych ludzi | |||
| tak czesto jestem obiektem plotek |
|
26 | 34,21% |
| nie nigdy do tego nie dopuszczam |
|
11 | 14,47% |
| czasem gdy cos sie wydarzy |
|
25 | 32,89% |
| sama plotkuje!!!to normalne!!! |
|
14 | 18,42% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jestem obiektem plotek!!!
No ale nadal nie wiemy kim jest ten facet... Może rzeczywiscie jest strasznym dupkiem, ktory wszystko kumplom rozpowiedzial>??
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie ma się bo oburzać. Gdzieś tam sa jakieś niepisane normy, które funkcjonują, np. że z kolegami z pracy (szczególnie tymi, którzy nie potrafią swojego życia intymnego zachowac dla siebie, ale muszą się kolegom pochwalić, że bzykają tą w taki sposób...) się do łóżka nie chodzi, bo będą gadać, tak w restauracji się głośno nie beka, bo wyjdziemy na niewychowanych chamów.
I podoba się nam to czy się nie podoba, ale tak jest i tego nie zmienimy. edit: I jesli rzeczywiście dziewczyna na problem to tak jak napisała eloi, niech zachowuje zimną krew, nie daje powodów do dalszych plotek (ubiór, makijaż, zachowanie są BARDZO WAŻNE) i zamiast udawać winną (chyba, że powody są) niech wprawia w zakłopotanie tych, któzy robią z tego sensację.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-09-16 o 13:14 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie niezrozumiały jest fakt, że ktoś kto sypia z kolegą z pracy wymaga od wszystkich wokół tolerancji, dyskrecji i zrozumienia.
Dla mnie sprawa jest jasna - sypnął Cię Twój kochanek. I dlatego wszyscy się tak interesują. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Buc
|
Cytat:
A dla mnie nie zrozumiałe jest, co jest takiego strasznego, niemoralnego i okropnego w sypianiu z kolegami czy koleżankami z pracy?
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli sypiasz z jednym i jestescie para,to niby ok, ale jesli to tylko kolega lub sypiasz tez z innymi (co,oczywiscie, jest tylko twoja sprawa) nie mozesz oczekiwac,ze ludzie beda na to obojetni, gdyz kazdy jest inny i ma inne "zasady" co nie znaczy,ze sam nie grzeszy,ale to juz inna sprawa W sumie gdybym juz koniecznie chciala spac z kolega z pracy upewnilabym sie,ze nie pisnie nic nikomu (czyli poznalabym go troche blizej ), bo jemu renoma w gore a mi w dol![]() a tak poza tym, to osobiscie bardzo unikam romansidel w pracy, bo potem "nie ma gdzie przed tym uciec!"
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2009-09-16 o 13:58 |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to bardzo psuje atmosferę w pracy - także i współpracownikom. W dodatku te "plotki" tez nei służa ku poprawie relacji między ludźmi. Pisze, z tego co sama zaobserwowałam. Znam tlyko jedne przypadek, gdzie taki buirowy romans zakończył się happy endem - para się pobrała i jedno z nich zmieniło firmę. Wtedy ploty ucichły. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Buc
|
Cytat:
Oczywiście, zależy też czy osoby romansujące są z jednego działu czy nie, jak ich relacja wygląda w strukturze firmy.
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
moze wartaloby poczekac az wroci autorka bo zaraz sie okze ,że komus się nudzi.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie gadali, gadają i będą gadać. Taka ich natura
Ach... ta hipokryzja w naszym pięknym, nadwislańskim kraju. Pewnie niejeden jest zazdrosny, ma jakieś kompleksy, sam chciałby przezyć coś tkaiego tylko brakuje mu odwagi lub zwyczjnie nie ma swojego życia. Stąd biora się plotki. Człowiek inteligentny nie zajmuje się takimi bzdurami jak plotkowanie... naprawdę...![]() Kolokwialnie i jak najbradziej na serio: olej to i przeczekaj... nie Ty pierwsza i nie ostatnia miałas romans, czy przygodny sex
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Pracowałam z kilkoma parami, w większości ludzie nie mieli o czym plotkować, bo wiekszość par nie wywlekała swojej intymności. Jak uprawiali seks, to nikt o tym nie wiedział
, jak kupowali coś - to wiekszości to nie obchodziło, jak zaczynali mieszkać razem - to ludzie przyjmowali to do wiadomości, część gratulowała i się cieszyła, część olała.Największe szepty wzbudzały jednak tzw. romanse pracowe - czyli romanse szefostwa i romans, gdzie jedno lub oboje miało pratnerów. No wtedy to było ostro. Rzeczywiście strach się bać i lepiej nie włazić w ten sposób na języki ludzi ![]() Zwykły seks kolegów z pracy, kiedy oboje są wolni nikogo nie interesuje. Nuda.
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ee tam nie wiem o co ta cala afera.U mnie w pracy to ludzie plotkują dosłownie o wszystkim(ekscytuje ich zbity talerzyk tak samo jak nowe stringi kolezanki
) a ja jestem tematem nr 1 od 3 miesiecy ponieważ- nie jestem "ichna" a to zawsze budzi emocje - jakiekolwiek ![]() - nie rozumiałam co gadają miedzy soba i latwiej było im wymieniać opinie na mój temat (teraz sytuacja sie nieco zmieniła, ale nadal sie z tym kryje )- 2 kolegów chciałoby ehhm coś wiecej niz tylko pogadać więc wymieniaja sie "doświadczeniami', zapraszaja na drinka kolację...kino za darmo Ogólnie olewam to, nie mam tez nic przeciwko sypianiu z kolegą z pracy dopóki on nie wtajemnicza całej ekipy.ja jestem męzatką więc to nie wchodzi w gre. Na twoim miejscu pogadałabym z tym facetem i dała mu do zrozumienia, ze prywatne sprawy zostawiamy poza praca. A plotki były, są i bedą
|
|
|
|
|
#42 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobnie - jak sie zachowujesz, tak Cie pisza. No i niestety dla Ciebie, kobiety maja w tym wypadku gorzej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla Ciebie , dla wielu innych osób i dla mnie też. Ale jeśli spotkałbyś się z takim przypadkiem - drwiłbyś ? plotkował ? Nie wiem , jak u innych , ale całkiem sporo jest w moim otoczeniu osób , które poznały się w pracy , są lub byli parami - ich sprawa i nie przyszło mi do głowy pytać , od czego zaczynali (choć coś tam się niektórym czasem wyrwało niechcący - nie każdy potrafi po latach utrzymać buzię na kłódkę ) . |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej bym tego nie ujeła |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Nie zwracaj uwagi na te plotki- wiadomo ze ciezko to zrobic ale nie ma sensu sobie szarpac nerwow.
Ludzie gadali i zawsze gadac beda taka prawda nie masz na to wplywu.
Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj. Arthur Schopenhauer Edytowane przez kermitowa Czas edycji: 2009-09-16 o 21:03 |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w zwiazku z moim kolega z pracy , z pokoju obok. Niedlugo minie nam rok. Planujemy razem zamieszkać. Ludzie w pracy przywykli do tego ze jesteśmy razem i nie jesteśmy ani obiektem plotek ani wielkiego zainteresowania, więc chyba wszytsko zależy od środowiska w którym sie przebywa. zanim zaczelismy być oficjalnie para, także nie spotkałam się z jakimis niemiłymi reakcjami. Autorko, myśle, że trafiłaś na nieodpowiedniego faceta, mozliwe że coś naopowiadał innym. Nie pozostaje ci nic innego jak chyba tylko probować ignorować złośliwości...
Edytowane przez ryfkaka Czas edycji: 2009-09-16 o 21:17 |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
A może chodzi po prostu o to, ze ich łączy TYLKO i wyłacznie seks/? Moze dlatego środowisko sie tak burzy? Bo on nie ma wobec niej żadnych planów jak tylko 'kolejny niezobowiazujacy raz', bo ona do seksu podchodzi 'lekko' , bo ubiera sie wyzywajaco,a on ma np. opinie podrywacza, słynie z biurowych romansów itd? Może w tym tkwi problem? Żeby było jasne-to tylko przypuszczenia, nie oskarżenia.
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2009-09-17 o 01:17 |
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Nic już nie zrobisz. Beda gadac aż im się znudzi. Pozostaje milczeć z godnością lub zmienić pracę. Ale za każdym razem jak bedziesz awansowac ludzie beda się zastanawiac czy aby nie przez łóżko.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to nie prowokacja to mogę Ci współczuć, że pracujesz z tak ograniczonymi i dwulicowymi ludzmi oraz poradzić olanie tych ludzi. Nic nie poradzisz, to obgadywanie i drwiny to czysta hipokryzja. Każdy z kimś sypia. Ja nie wiem, poznałam swojego obecnego faceta w pracy, zaczęłam z nim sypiać. I co z tego??? No nic!! Ktoś tam skomentował, ktoś pożartował, ktoś inny machnął na to ręką, no ale nikt się tym nie ekscytował. Wracając do tematu, to jakoś specjalnie sypiania z kolegami z pracy nie potępiam o ile obydwie strony nie mają zobowiązań i romans nie wpływa na jakoś pracy żadnej ze stron. Dlatego powtórzę: olej hipokrytów, bo winy w twoim zachowaniu nie widzę. A i jeszzcze rada: jeżeli to kolega z którym sypiasz/sypiałaś wygadał się, to chyba wiesz co już powinnaś zrobić.
No szkoda, że nie zagląda się kobietom w kwalifkacje i doświadczenie tylko pod kołdrę. |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli ktos sypia z osoba z pracy, to naturalne, ze beda zagladac pod koldre. To juz wina i odpowiedzialnosc osoby sypiajacej.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądanie pod kołdrę innym ludziom nie jest naturalne. Zaglądanie komuś kto sypia z osobą z tej samej firmy też nie. Chyba, że sypia a przełożonym/osobą zamęzną. W takich przypadkach można zrozumieć.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, no chyba nei dam się przekonać, ze romanse nie psują atmosfery w firmie. Wszyscy to widza i trafia ich szlag, ale każdy siedzi cicho, bo się boi.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
''No ale nadal nie wiemy kim jest ten facet... Może rzeczywiscie jest strasznym dupkiem, ktory wszystko kumplom rozpowiedzial>??
__________________ byłam w podobnej sytuacji- to bylo 2 lata temu ale od czasu do czasu cos z tamtych wydarzen wychodzi na wierzch- spotykałam sie z pewnym facetem z tej samej firmy co ja ale z innego działu- po paru miesiacach ''chodzenia'' dostał to co chciał i ze mna zerwał- chciał sie wybielic i nie zostaeił na mnie suchej nitki- nie wiem co dokładnie o mnie opowiadał ale do dzis mam wrażenie ze cze ś c ludzi jest do mnie uprzedzona- boli mnie to bo naprawde bardzo go kochałam- może to głupie ale myslalam ze to własnie '' ten'' a on mi wbiła noz w plecy!! No i co? musiałam zyc dalej- nie rozmawiamy ze soba- udajemy ze sie nigdy nie znaliśmy- ja jestem od 1,5 roku z innym on ma kogos- ale ten niesmak pozostał i mam wrażenie ze bedzi sie za mna ciagna w nieskonczonośc- na szczes cie- za jakis czas sie przeniose z tej firmy i bede mieć swiety spokoj;-)) jedyna rada moim zdaniem- zmienic firme- zmienic dział albo zagryźc zeby i udawac ze on to wszystko zmyslił? ze nie wiesz co co im chodzi? Edytowane przez PinkyDoll Czas edycji: 2009-09-17 o 20:14 |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywscie, ze zagladanie pod koldre w przypadku zwiazkow z osobami z firmy jest jak najbardziej naturalne, bo jest powazna mozliwosc, ze to co jest pod koldra moze wplynac na produktywnosc, awanse, moze byc wystawieniem sie na ewentualny pozew. Jak pewnie zdajesz sobie sprawe, w wielu firmach w Stanach takie rzeczy sa formalnie ujetymi zasadami i nie widze w tym nic dziwnego, wrecz przeciwnie.
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ firma jest zbiorowiskiem taka jak mała wieś - wszyscy wszystko o sobie wiedza i szukaja sensacji.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak poza tym to dla autorki jest jeszcze jedna opcja jeżeli zostanie w tej firmie: nie będzie awansować wcale |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Niestety, decydując się na romans z kolegą z pracy powinnaś była mieć świadomość, w co się pakujesz. Teraz pozostaje tylko przeczekać. A co do podejścia - inni postrzegają Cię tak, jak im na to pozwolisz. Jeśli zmienisz swoje zachowanie, przestaną widzieć w Tobie tylko obiekt seksualny.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

), bo jemu renoma w gore a mi w dol

Kolokwialnie i jak najbradziej na serio: olej to i przeczekaj... nie Ty pierwsza i nie ostatnia miałas romans, czy przygodny sex
) a ja jestem tematem nr 1 od 3 miesiecy ponieważ

W takim przypadku rzeczywiście nie pozostaje Ci nic innego , jak przeczekać . 

Wszyscy to widza i trafia ich szlag, ale każdy siedzi cicho, bo się boi.