|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: czesto bywam na jezykach innych ludzi | |||
tak czesto jestem obiektem plotek |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 34,21% |
nie nigdy do tego nie dopuszczam |
11 | 14,47% |
czasem gdy cos sie wydarzy |
25 | 32,89% |
sama plotkuje!!!to normalne!!! |
14 | 18,42% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jestem obiektem plotek!!!![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jestem obiektem plotek!!!
Cytat:
Niestety, ale wydaje mi sie, ze sama wspolksztaltujesz swoj image w taki a nie inny sposob.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sypiasz z kolegą więc jak mają traktować cię inni faceci, koledzy, znajomi?
A plotki? pośmieją się i im przejdzie. Z tym,że masz już doczepioną etykietkę....
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem, co to ich obchodzi? Chyba, że ten ktoś jest żonaty lub po prostu w związku. Jednak mimo to ja nie zachowywałabym się tak jak to towarzystwo, nawet gdyby nie podobała mi się czyjaś postawa ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Czemu sypiasz z facetami z pracy skoro nie jestes tego w stanie uniesc psychicznie?
Juz nie wspomne ze to brak profesjonalizmu ![]() Albo jestes wyzwolona, sypiasz z kim chcesz i reszte masz gdzies, albo najpierw pomysl a potem rob ![]() Co zrobic - nic. Przeciez nie bedziesz przepraszac i tlumaczyc sie przed kolezankami z pracy. Udawaj ze nic sie nie stalo, nie reaguj. Minie troche czasu i zajma sie inna osoba. Nie chcesz byc obiektem sexualnym, to sie tak nie zachowuj. Daj sobie troche czasu zanim zdecydujesz sie na sex. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak Cię widzą tak Cię piszą.
Oni nie widzą dziewczyny, która ma problem z uczuciami w związku. Widzą kobietę z nieprofesjonalnym podejściem sypiającą z kolegą z pracy. Sama sobie taką etykietkę dolepiasz to tak Cię postrzegają. Co zrobić? Stało się i tego nie zmienisz. Przełknij gorzką pigułkę i niech to będzie nauczka na przyszłość, z której powinnaś wyciągnąć wnioski. P.s Ciekawa jestem czy ten facet też ma tak ciężko ![]() ![]()
![]() |
#7 |
biegam dla Zabawy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
biegam dla Zabawy
|
Glupiutka - olej narazie to co mówią, zachowuj się tak jakby Ciebie to nie obchodziło. Szybciej znudzi im się temat.
Nie wiem czy dobrze myślę - sypiałaś z nim licząć na uczucie, chciałaś tym zastąpić związek? To nie ma sensu. Dziewczyno! Jak nie czujesz się dobrze w takim układzie nie zaczynaj nawet. Co do postrzegania jako obiekt seksualny - poczekaj na takiego faceta dla którego będzie się liczyło w Tobie coś więcej niż tylko ciało. Na takiego, który będzie umiał poczekać aż będziesz gotowa się zaangażować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Sama bylam obiektem plotek i jedyne co mozesz zrobic to zignorowac, w koncu znudzi im sie ten temat i dzadza spokoj, ale musisz byc przygotowana na to, ze co jakis czas ludzie beda do tego wracac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
też byłam obiektem plotek, ale to było w liceum
![]() Twoja sprawa ma IMO trochę większy kaliber.... Daj sobie na wstrzymanie, nie reaguj na zaczepki to im się znudzi. Jeśli nie - zmień pracę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tego , jak jesteś postrzegana i jak to zmienić . Ubierasz się i stosujesz makijaż adekwatny do miejsca, pory dnia, sytuacji ? Jeśli pojawiają się skierowane do Ciebie zaczepki "z podtekstem" w miejscu pracy , to głośno , wyraźnie i bez chichotania mów , że nie życzysz Sobie podobnych tekstów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na usmieszki i kpiny nie wolno reagować stuleniem się w sobie, trzeba reagować. A tak w ogóle, to skąd wszyscy w pracy wiedzą, że ze sobą sypiacie? Czy ten facet jest Twoim przełożonym?
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Głupiutka, na pewno jesteś osobą dorosłą, wiec wiedziałaś co robisz. Pewne sprawy trzeba przewidzieć i nie przejmować się nimi. Miałaś ochotę z nim się przespać to zrobiłąś to i nic nie powinno to obchodzić innych, ale świata i ludzi nie zmienisz
![]() Głowa do góry ![]() A mój sposób, plotkuj razem z nimi ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jak powinno być to każdy wie, ja napisałam jak jest. Bo chyba przyznasz, że facet jak się dowie, że koleżanka sypia ze wspólnym kolegą, to ma nadzieję,że i jemu się skapnie? No bez sensu to, ale często tak jest moim zdaniem.
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Po 1 jestem przeciwna romansom, związkom itp w pracy.
Po 2 zachowuj się normalnie, musisz to zignorować, bo jak zobaczą, że to ciebie rusza i się denerwujesz to ich jeszcze bardziej nakręcisz, bo po prostu znaleźli sobie ofiarę z które można się pośmiać i dowartościować czyimś kosztem. Po 3 pomyśl sobie, że to banda hipokrytów. I jestem pewna, że nie jedna lub nie jedny robili dużo ciekawsze rzeczy, no ale nie ma to jak patrzeć i wytykać kogoś niż spojrzeć obiektywnie na samego siebie ![]()
![]() |
#17 | |
Buc
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
po prostu udawaj nie dostepna pokaz im ze jesli chca z toba byc to musza to pokazac niech sie troche pomecza .. a jesli ktos bedzie znowu poruszal temat tego ze spalas z kolega z pracy odpowiedz im ze niech zajma sie soba bo u nich sie chyba nic ciekawego nie dzieje skoro przez dluzszy czas mowia o tobie i pewnie sa zazdrosni bo na nich nikt nie zwraca uwagi ; )
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
A czy z tego gościa też się nabijają czy tylko ty jesteś ofiarą?
Bo kurczę jakieś niejasności mi tu wychodzą i ciśnie się słowo na "P". I skąd wszyscy wiedzą? Ten lowelas im powiedział? Pochwalił? A może to szef? ![]() Albo za dużo Brzydul ktoś się naoglądał... (mam nadzieje że się mylę) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: jestem obiektem plotek!!!
Mam bardzo dobra znajoma z pracy, ktora sypia z innymi mezczyznami z naszej firmy. Dzis wlasnie pytala czy slyszalam znowu jakies plotki na jej temat po ostatnim weekendzie bo znowu przegiela
![]() Szczerze mowiac to mnie to zupelnie nie interesuje. Jesli jej tak wygodnie i nie robi mi tym krzywdy nie krytykuje, nie popieram jak rozniez ucinam jakiekolwiek dyskusje na jej temat z innymi ludzmi. A co mysla inni? ... hmm to juz ich sprawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
O matko, stare studenckie przysłowie mówi (przepraszam za wyrażenie) " Nie bzykaj dupy z własnej grupy". Można, a nawet nalezy to przenieść na grunt zawodowy.
Teraz już po ptakach, więc trzeba ponieśc konsekwencje własnych czynów. Niestety, etykietka zostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Niestety, ale nie od dziś wiadomo, że lepiej nie angażować sie w żadne romanse w pracy, bo później efekty są, jakie są.
Aczkolwiek nie powinni Cię traktować tak, jak Cię traktują. To Twoje życie, Twój wybór, chciałaś iść z nim do łóżka i poszłaś. Ale wiadomo, że ludzie ZAWSZE będą oceniać innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: wygooglałam, że to Sam S. King jest autorem części tego przysłowia ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-09-16 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do problemu to...no własie, skad oni o tym wszystkim wiedza? Jak na to reaguje ten facet, z ktorym sypiasz...(no bo chyba nadal sypiasz skoro napisałas sypiam(lam)? On jest z kimś zwiazany>? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ale ludzie są prymitywni- sami z kimś sypiają, najnormalniejsza rzecz na świecie - ale że wiedzą , z kim dokładnie Ty- już stwarzają sobie temat do drwin, jakby było z czego
dla mnie są żałośni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się tym, nikomu nie robisz nic złego,a ci ludzie widocznie nuszą się albo szukają na siłę wrażeń i plotek. Żałosne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w firmie, w poprzednim dziale jest babka, która spotykała się z przynajmniej 10facetami z tego działu. Wszyscy o tym wiedzieli, bo normą było np. natykanie się na nich obściskujących w jakimś korytarzu, aneksie kuchennym, itd. i ludzie gadali. Dziwne? Jak ktoś sypia z jakimś dupkiem z pracy, który opowiada soczyste historie na korytarzach o tym jak to się z tą a tą panią ekhm... to co? Dziwne, że to się rozejdzie i będą gadać? Nie. Jak ktoś się zachowuje w sposób przekraczający w jakimś stopniu ogólnie przyjęte normy to nie ma się co dziwić, że ludzie będą gadać - żyjemy w społeczeństwie, jesteśmy jego częścią i podlegamy regułom w nim obowiązującym.
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norm społecznych obowiązującyh w danej grupie społecznej. Niewyraźnie napisałam? Nie jesteśmy samotnymi wyspami i trzeba przywyknąć, że jakieś zasady, reguły i schematy obowiązują, a osoby z nich wychodzace mogą stać się obiektem zainteresowania, plotek lub drwin. Takie jest życie. I tyle na temat. edit: Dla tych, co na WOSie nie uważali ![]() http://www.wos.org.pl/normy-spoleczne.html
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-09-16 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Buc
|
Cytat:
jak efekty są, no jakie ? Bez przesady, wszystko zależy od poziomu współpracowników, a nie od tego, czy ktoś bzyka się z kolegą czy z koleżanką w pracy czy nie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.