![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy singiel Chylińskiej O_O
hmm mam nadzieje ze to jeden taki utwor na plycie... forma eksperymentu
![]() nie wierze ze cała będzie taka płyta.. rozumiem ze zmienia klimat piosenek, ale zeby az tak? jest tyle roznych, fajnych form alternatywnych, nie koniecznie ostrych - jezeli juz chce złagodniec- a nie disco pop hmm.. kurcze, tak jej spiew z tej piosenki zapadł mi za ucho, ze chyba nie zasne hahaa a kysz! a kysz! ![]()
Lista fajnych sklepów w Trójmieście ![]() Edytowane przez jagoda83 Czas edycji: 2009-10-01 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Piosenka Chylińskiej niestety zupełnie mi się nie podoba, liczyłam na coś innego... O ile jeszcze mogę zrozumieć zmianę stylistyki, to przecież to jest jakaś łupanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym sie niby swiadomy kicz Chylinskiej ma roznic od swiadomego kiczu Dody ![]() Cytat:
![]() Pewnie ze "tworzenie" umcyk umcyk nie jest recepta na cokolwiek, szczegolnie takiego...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Jak to usłyszałam doznałam szoku.
BARDZO lubię stare piosenki Chylińskiej, jej głos, teksty... (nie wszytskie, ale wiele) Myślałam że nowa płyta będzie znaczyła następne kilka kawałków które mogę słuchać w nieskonczoność... Nowej piosenki posłuchałam kilka sekund...Wyłączyłam, bo tego sie nie da słuchać! Jak ona mogła mi to zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ale to jest w pewnien sposób nabijanie portfela. Straci starych fanów, nowych napewno znajdzie, bo znam parę osób, którym bardziej podoba się nowa chylińska. Poza tym napewno zaczną ją puszczać w radio, telewizji etc., bo bardziej przystępny kawałek, nie słyszałam żeby wcześniej komercyjne radio puszczało coś poza "kiedy powiem sobie dość". Teraz jest gwiazdką tvnu, nagrała łupankę, pewnie puszczać będą, bo swoich trzeba promować. Dla mnie jakiś biedny ten jej dance :P I łubudubu odwraca uwagę od słów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie nooo porównajcie sobie np ten kawałek z tym z 1 posta
http://wik2345678901336.wrzuta.pl/au...s4GE/ona_drzwi ...
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
2. Mysle ze Chylinska mimo wszystko starala sie wyrazic cos w nowej plycie bo nie wierze iz taka wokalistka opierajaca sie o takie doswiadczenie zrobilaby inaczej. Miala na to duzo czasu i niewatplwie plyte zrobila swiadomie niezaleznie od tego czy podoba sie on Tobie, mnie, komus innemu. Sa gusta i gusciki. O tyle o ile owa piosenka jest kiczowata i kladzie Agnieszke na rownej polce z innymi POP wokalistkami mysle iz wlasnie ta swiadomosc robienia czegos wbrew wszystkim i celowe nagranie czegos takiego sprawia iz ja opowiadam sie po stronie Agnieszki. Nawet jesli mialbym tego nie sluchac. Doda nagrywa hurtowo, masowo, jest fabryka piosenek dla nastolatek w ktorej najglebsza trescia jest "nie daj sie". Niewatpliwie u Agnieszki slyszalem wiele doskonalych tekstow. U Dody nie. 3. Tak to Ty odbierasz? A ja to calkowicie szanuje i ciesze sie ze mozemy o tym podyskutowac i wymienic poglady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam Chylińska ale ta piosenka... lekko powiedziane to chyba żart... ;( szkoda..
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Słuchałam wczoraj tego kawałka cały dzień i nie mogłam uwierzyć - dla mnie koszmar.
Nie lubię muzyki "klubowej". Uwielbiam za to Chylińską za utwory z czasów O.N.A oraz jej ostatniej solowej płyty. Mam nadzieje, że reszta nowej płyty będzie "lepsza". Zdziwiłam się, że ona rockowa kobieta powędrowała w taką muzykę, jakieś echa, brak instrumentów heh, rozczarowałam się......
![]() |
#41 |
Podróżniczka
|
Właśnie usłyszałam ta piosenke na RMFie. No szczerze mówiąc jestem w szoku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bartlomiej, jeśli to jest to, o czym od zawsze marzyła Chylińska i nareszcie udało się jej to wyrazić, to wiesz, wolałabym nigdy nie poznać tego skrytego ja... Myślę, że fani poczują się oszukani, gdy dowiedzą się jak płytkie i mało inteligentne jest to prawdziwe ja Agnieszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Masakra
![]() Przed chwilą słyszałam w pracy w radiu i cały dział powitał ten (u)twór śmiechem i żenującymi komentarzami. Chylińska (zwłaszcza w O.N.A.) śpiewała super - ale teraz tej pani już podziękujemy... ![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Uslyszalam wczoraj i sie poplakalam...
![]() Naprawde mimo szczerych checi nie moge sie oprzec wrazeniu, ze to komercha. Ale zgadzam sie z bartlomiejem - gdyby chciala zbijac kase to wydalaby plyte taka jak zawsze i milion fanow poszloby to sklepow. Ja mimo wszystko wstrzymam sie z ostateczna ocena dopoki nie kupie i nie przeslucham calej plyty.
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
jestem ogromnie rozczarowana...takie disco ze Goske Andrzejewicza bije na leb na szyje...zrezygnowala z czegos co robila bradzo dobrze i co przede wszystkim bylo autentyczne...żal
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami lepiej, żeby jednak ktoś nas w ryzach trzymał ![]() ![]() To coś jest skierowane do innej grupy docelowej, ja do niej nie należę. Trudno. Nie zamykam się tylko na polski rynek muzyczny ani na jeden określony nurt, więc mam inne sympatie muzyczne. Ja poradzę sobie bez nowej Chylińskiej, ona poradzi sobie bez mojego uwielbienia dla jej nowych utworów. Moje miejsce sympatyka jej muzyki (bo fan to zbyt duże słowo) zajmą miłośnicy łupanki. Dodatkowo zgodzę się, że jest to pewnego rodzaju skok na kasę: starzy fani pójdą kupić i się przekonać, czy na pewno się nie pomylili w radio ![]() Co do zmiany image: i bardzo dobrze, jest bardziej cukierkowa ale ona ma bardzo wyrazisty typ urody, więc cukierkowość jej nie grozi. Dobrze, że ten swój wizerunek trochę osłodziła, po co rodzice mieliby straszyć niegrzeczne dzieci Chylińską ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aby patrzec, ajk tvn zacznie promowac swoją nowa gwiazdkę, za nim rusza zet i tym podobne komerchy, przez co na jej płyte rzucą się zaraz dyskotekowe malolaty i wielbiciele pop-nijakich klimatów. I tylko "starych" klimatów Chylińskiej żal...
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Agnieszka teraz sugeruje, że te wszystkie doskonałe teksty to nie było prawdziwe ani szczere, że to nie była "ona" i dopiero teraz pokazuje to, co "prawdziwe". Doda przynajmniej jest od początku szczera w tym co robi, tworzy płytkie kawałki o niczym z prymitywnymi tekstami i nie aspiruje do bycia wielką artystką. Dziwne, że Dody nie podziwiasz, bo ona przecież cały czas robi "po swojemu" i wbrew tym wszystkim, którzy po niej jadą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Muzyka w sam raz na wiejskie dicho.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ulega watpliwosci iz piosenka jest kiczowata jednak jest to kwestia gustu. Przegladajac internet mozna znalesc miliony pozytywnych komentarzy wiec nie jest tak ze kazdy jest na nie. Po prostu sa rozne gusta. Co do swiadomosci to jednak doceniam ten kawalek za odwage do jej zrobienia bo niewatpliwie taka pokazala. Wbrew wszystkim zrobila cos co sama chciala. To czy to sie spodobalo to jest nadal kwestia gustu. Dody nie mam za co podziwiac bo od samego poczatku nie dala mi powodow do tego. I raczej uciekalbym od sformulowania iz Doda robi cos szczerze, to ze robi to caly czas tak samo nie oznacza szczerosci, raczej dobry wyniki sprzedazy. Wlasnie gdzies przeczytalem ze Chylinska sie zmandarynila ![]() ![]() Edytowane przez Bartlomiej Czas edycji: 2009-10-02 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ja nie wierzę,że to na serio.Wg mnie Aga sobie jaja zrobiła
![]() Po prostu nie wierzę i nie uwierzę póki nie usłyszę całą płytę. Bo nie chodzi tylko o muze.Ale TEKST.Ona mogłaby nagrać płytę z innej beczki,nawet dicho,ale nie wierzę,ze zaśpiewałaby na serio "chcę byś mnie miał" ![]() Zmiana wyglądu wg mnie jest naturalna i na plus,ale ta muza-to musi być żart. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Podobno to dobry zart a ona jako doswiadczona artystka nagrala cos naprawde rockowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Ja niestety nie wierze w to, ze ona chciala wyrazic cokolwiek. Nie sadze, zeby robila ja z jakas przemyslana wizja artystyczna, tylko widze w tym probe nabicia kabzy. Nie rozumiem tez sensu zestawiania jej z Doda - po co i na co ze sie tak wyraze? 3. Tak to odbieram; ano dyskutujemy przecie ![]() Lekka konsternacja mnie ogranela, przyznam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Otóz to ![]() Co mnie cieszy ![]() A ta jedna piosenka-może i nawet będzie hitem,a Aga będzie na koncertach śpiewała dla jaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, OBY, bo tego nie da się słuchać
Pomijając to co już wszyscy wymienili czyli kiepski podkład muzyczny umpa umpa umc umc, tandetny tekst, to jeszcze Aga w tej piosence nie wykorzystuje swojego głosu, a przecież jest on unikalny na polskiej scenie muzycznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
A tam, czepiacie sie... po kilku przesluchaniach rzuca na kolana i czlowiek sam sie buja
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Chyba tak... ![]() Szczerze mówiąc też nie do końca wierzę, że to jest na serio. Albo to tylko nadzieja, albo marketingowy wybieg nie do końca się udał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.