![]() |
#31 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Drogie Panie poradzcie jak to rozegrać
Dobry wątek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czasami czytajac wizaz zastanawiam sie jak przetrwal gatunek ludzki przez te pareset tysiecy lat bez Internetu, gg, naszej klasy ![]() Cytat:
![]() No ludzie ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie odebrali nr gg za zbyt rzadkie logowanie się, więc bywa - nie każdy cały dzień spędza sprawdzając pocztę, czy nk, czy gg. Ja codziennie to sprawdzam jedną rzecz: forum Wizaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Może i macie rację ...ale jednak to zaproszenie chyba przez moje usta nie przejdzie :/Ja nawet nie wiem czy mam jej nr telefonu.... musiałbym chyba szukać w innych komórkach .
Więc trzymajmy się tego, że po prostu to była moja nadinterpretacja , a ona traktuje mnie jako kolegę a ja ją jako koleżankę ...i nie będzie ze mną cierpieć ani na spotkaniu ani w życiu, a ja pozostanę sam jak palec . ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Poza tym ja też mam dość tych wszystkich kobiecych fanaberii . Spotykałem się z taką jedną panią "artystką" z agencji reklamowej to zakończyło się tak, że wróciła do swojego byłego- grafika ze swojej agencji ....który ćpał, bił ją ...zakończyła to w ten sposób, że ona chyba nadal z nim jest ..... ... ja to przeżywam w sumie do tej pory i już też mam dośc narzucania się napraszania bo wiem, że później to boli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pisałeś już ile masz lat? bo myślałam, ze w EMO to bawią się dzieci piętnastoletnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobną kwestią ( ale nierozłączną z tematem ) jest to , że z góry zakładasz jakiś bieg zdarzeń . W połączeniu ze strachem przed odrzuceniem , wychodzą z tego jakieś niewłaściwe uogólnienia , które Cię ograniczają . |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
ja wcześniej zakładałem wątek - w tej sprawie - dokładnie jakiś rok temu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=308187 Tu macie już cały obraz sytuacji, skąd się znamy, jak się poznaliśmy...co ja czułem... itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to mineło kupa czasu, ty juz raz żałowałes, ze nie wykorzystałes szansy, a teraz znów sam chcesz sie tej szansy pozbawic- ok, tylko nie przychodx prosze potem na wizaż i nie jojcz, ze ojej, ona juz ma znowu jakiegos faceta , a ja nieszczęsliwy, buuu, wczesniej sie nie zaczałem zabierac za temat... nie umiesz wyciagac wniosków z błedów, z przeszłości ??? prawdziwy facet potrafi zawalczyc o swoje, a przynajmniej spróbowac, nawet jesli przegra to z podniesiona głową, a Ty zachowujesz sie jak nastolatek, zastanawiam sie powaznie, czy te watki to nie jakas prowokacja, bo np. nudzisz sie w pracy i pewnie teraz sie chichrasz z kumplami czytając nasze posty... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Wypunktuję Ci najważniejsze różnice między sytuacją dziś a rok temu :
- dziś dziewczyna ( póki co ) nie jest zajęta - rok temu była - dziś dziewczyna nie jest Twoją podwładną - rok temu była I jeszcze rok temu żałowałeś , że "się spóźniłeś" . Teraz nie boisz się , że za jakiś czas będziesz żałował , że nawet nie spróbowałeś w "czystej" już sytuacji ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
stary jednooki dachowiec
|
Przeczytałam Twój stary wątek i nasuwa się tylko jedna refleksja. Albo sam się zmienisz, albo NA PEWNO będziesz sam. Żadna kobieta nie będzie czekać w nieskończoność, aż przestaniesz się zastanawiać, dywagować i odrzucać kolejne możliwości kontaktu, bo to nie w Twoim stylu.
Dlaczego tak bardzo nie chcesz podjąć ryzyka i zapytać, czy nie poszłaby z Tobą na kawę? Najwyżej odmówi. Wolisz zastanawiać się nad tym przez kolejne miesiące i obudzić się, kiedy znów upatrzona przez Ciebie kobieta znajdzie sobie partnera?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jego marne ego uratowane, a tak - jest ryzyko- moze dziewczyna nie byc faktycznie zainteresowana i juz ego pana "filozofa" lezy i kwiczy ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z takim podejściem kariera na miarę Casanovy STOI (nie czeka) otworem. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-01-22 o 07:18 Powód: Źle zacytowane powiedzenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
ejj, no to mogę wysłać maila jeszcze raz . Tym razem bardziej zobowiązującego .
Albo ! wiem gdzie pracuje - ja pracuje niedaleko, podejrzewam że kończy o 16- bo pracuje w urzędzie, więc po prostu , na nią wpadnę ...niby przypadkiem i wtedy będzie naturalne, że moge ją na kawkę zaprosić... bo i zimno ...i w ogóle ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Nie wiem, jak inne kobiety, ale ja np. takich ewentualnych propozycji mailowych (a, tak przy okazji, to właściwie, moglibyśmy się kiedyś się spotkać, kiedyś, gdzieś, w nieokreślonej czasoprzestrzeni) nie traktuję poważnie, tylko jak konwencjonalną grzeczność i odpisuję coś w stylu: tak, może kiedyś i zakładam, że do spotkania nie dojdzie. Kiedy zapraszającemu zależy, to dzwoni i zaprasza podając konkrety, a nie wysyła tego typu maile. Zwłaszcza, że właśnie w ten sposób pokazuje, że naprawdę jest pewny swojej decyzji i zależy mu na spotkaniu. To przypadkowe wpadnięcie też do mnie nie przemawia, ona może się spieszyć gdzieś i zbyć Cię, nawet nie rozmawiając dłużej, i co wtedy? Znów będziesz czaił się i próbował na nią wpadać do skutku? Aha, i teraz doczytałam, że to miało być zaproszenie z dziś na dziś. To w takim razie marne szanse powodzenia, bo większość osób raz, nie lubi być zaskakiwana, a dwa, większość kobiet jednak wolałaby przygotować się wcześniej, być zrelaksowaną na spotkaniu, a nie dostać zaproszenie w drodze do domu i siedzieć znużoną, myśląc o tym, że to wprowadziło lekkie zamieszanie w planie dnia i czy później zdąży załatwić wszystko, co miała tego dnia jeszcze zrobić. Nadal jestem za zadzwonieniem.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Tak niezobowiązująco wirtulanie mailować to można (przepraszam za wyrażenie) do ukichanej śmierci a i tak nic z tego zwykle nie wynika....
![]() ![]() I jezcze jedno. Jak ktoś z góry zakłada porażkę i bieg wydarzeń, to to często działa jak samospełniająca przepowiednia. Lepiej nastawić się optymistycznie ale oczywiście też bez nakręcania się od razu na wielką miłość do grobowej deski ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2010-01-22 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ja też zgadzam się z kotkiem!
Poza tym nie wszyscy uważają maile gg i nasze-klasy za równoznaczne z "normalnym życiem" . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Popieram
![]() Odważ się, możesz tylko zyskać - masz 50% szans na bycie z nią, nie robiąc nic - praktycznie 0% ![]() Może na zachętę przytoczę historię z własnego życia: Umówiłam się z kolegą (którego nie brałam pod uwagę jako potencjalnego chłopaka) na obiad i zdezorientował mnie totalnie przynosząc czerwoną różę ![]() Teraz jestem z nim prawie rok i jestem baaaardzo zadowolona ![]()
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Zastanowiłem się nad tym dłużej i odpuszczam, niech pani urzędnik się bawi u boku innego amanta ... w sumie do siebie nie pasujemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
No. To zastanawiaj się dalej. Przecież wysłałeś jej maila a ona śmiała nie przybiec od razu do Twoich drzwi i błagać Cię o bycie razem.
Nie wierzę w to co czytam :P Facet, ogarnij się, bo teraz siedzisz tylko bezproduktywnie przy kompie i czekasz aż ona Ci coś napisze, analizujesz bez sensu całą sytuację na milion sposobów zamiast normalnie do niej zadzwonić... ...ale i tak nie zadzwonisz, prawda ;]? Bo to zła kobieta jednak jest...jak wszystkie? EEeeeeech... Zadzwoń do niej i weź przestań wymyślać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-23 o 00:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
![]() Zrób coś ze sobą, please... W ogole zrób coś, zeby nie żałować za kilka miesięcy, że nie zrobiłeś zupełnie nic. Zaproś ją na ciastko do cukierni, ludzie naprawdę nie widzą w takiej propozycji propozycji zaręczyn i ślubu, tylko wyjście na ciastko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cholernie mi przypominasz mojego kolegę. Życia sobie nie ułożył, tak dla Twojej informacji - lat 30 i jest sam, chociaż "samotność go zżera". Dlaczego? Bo hipokryta z niego - gada o miłości, jakby to chciał poznać kogoś wartościowego, a "szuka" tej miłości na dyskotekach, wśród panienek, które bynajmniej nie chcą być podrywane na intelekt i kolekcję znaczków; cały czas gada, że jakby miał wypasioną brykę, to by łatwiej mu było poderwać "super laskę"; wiecznie narzeka, smęci, ludzie go omijają szerokim łukiem; koleżankom z pracy zazdrości, mówi o nich z pogardą "wielkie panie prokurator"; jest sfrustrowany i nawet jak mu mówię wprost, że sam sobie tak ściele, to on nie wie o co chodzi, czemu mu się tak życie układa, swojej winy w tym nie widzi; jak już miał fajną dziewczynę, to się z inną całował na imprezie, a potem wielce biedował, czemu się związek rozpadł... Wydaje mi się, że jesteś podobnym typem mężczyzny. I współczuję. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-01-23 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
z facetami to przynajmniej umiem normalnie rozmawiać...a z kobietami się jednak nie da. Zarówno w biznesie a o koleżeństwie też to różnie widzę - pomijając dwie przyjaciółki do zwierzeń ;p .
Fakt ja pewnie przypominam bardzo Twojego kolegę, tylko że ja bardzo długo już jestem sam i w zasadzie jakoś sobie wmówiłem, że mi ta samotnaość tak bardzo nie doskiwera. Co więcej nie wiem juz teraz czy w ogóle umiałbym się odnaleźć w związku ... bo teraz robię co mi się rzewnie podoba. Wydaję pieniądze na co chcę chodzę piję co chcę wracam o której chcę gadam z kim chce ...poza tym fakt ja już czasem jestem tak zmęczony, że nie mam sił gadać , podrywać zabiegać, mnie już to męczy a często Ci drudzy ludzie nudzą - a nie chce już mi się robić z siebie małpy i wymyslać tematów kontynouwać rozmowy rzucać żartami ... po prostu mi się nie chce ...czasem jeszcze mam chwile zawahania ale coraz rzadziej . Aha jeszcze doleję oliwy do ognia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ciekawe, czy Pani Urzędnik założyła podobny temat i pisze w nim:
"podpisałam się pod Jego zdjęciem dwa razy, a On nic", "nie będę odpowiadać na tego mail'a, bo jest taki neutralny i boję się, że jak odpiszę w tym samym tonie, nasza znajomość utkwi na koleżeńskim gruncie", "On chyba się mną bawi - przez cały bankiet tańczył z inną koleżanką, a teraz niby daje znaki, ale nie zaprosił mnie nawet na kawę". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Depresja depresją, ale to tym bardziej najwyższy czas wziąć się w garść.
Więc nie myśl (!), łap słuchawkę zaproś na ciastko i kawę i zdaj relację.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.