Czy walczyć o zajętą dziewczynę - pyta facet :(?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 13:16   #1
aleksio1984
Przyczajenie

Czy walczyć o zajętą dziewczynę - pyta facet :(??

Z góry przepraszam, że się mieszam w nieswoje tematy , ale gdzie najlepiej szukać porad jak nie u źródła, czyli u kobiet . Czytam Wasze forum drogie Panie od pewnego czasu i powiem szczerze, że bardzo mi się podoba, nawet facet może wynieść coś dla siebie .
Ale do rzeczy. Od pewnego czasu "chodzi" mi po głowie pewna kobieta , znamy się już jakieś dwa miesiące, ale jest to znajomość z pracy, z tym dodatkiem, że w naszym wieku nawet w pracy gada się zazwyczaj o innych rzeczach.
Więc od pierwszego momentu zwróciła na siebie moją uwagę i trochę mi zaszumiało.. ale z uwagi, że kontakt się trochę urwał tzn. nie było okazji aby się widzieć - ja miałem urlop, to dopiero ostatnio zacząłem z nią gadać. Na początku wydawało mi się, że jest jakaś iskierka w jej oku ...nie mówiąc już o tym, że mnie ona onieśmielała ale i tak sie fajnie z nią gadało .
Nic nie stało by na przeszkodzie gdyby fakt, że od tygodnia ma faceta . Pytanie do Was kochane Panie, czy warto coś jeszcze robić ?? Czy Wy łatwo ulegacie urokom mężczyzn.
Z punktu widzenia faceta sprawa jest zamknięta, bo jak facet się zdecyduje, to najczęsciej klamka zapadła i jest zakochany , ale może jeszcze jest jakiś ratunek ??

Fakt, mogę wyczekać i się odkochać albo trochę ją zobrzydzić (czego nie chcę robić ) ... no ale to zajmie mi z kilka miesięcy tzn. powrót do stanu poprzedniego.
No i następna sprawa czy to nie jest świnstwo starać się o zajętą kobietę ??
Jedna koleżanka powiedziała, że nie , żebym czekał, był uprzejmy itp.. uśmiechał się ...ale sam nie wiem, czy warto robić sobie nadzieję ??
aleksio1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:28   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Czy walczyć o zajętą dziewczynę - pyta facet :(??

Cytat:
Napisane przez aleksio1984 Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam, że się mieszam w nieswoje tematy , ale gdzie najlepiej szukać porad jak nie u źródła, czyli u kobiet . Czytam Wasze forum drogie Panie od pewnego czasu i powiem szczerze, że bardzo mi się podoba, nawet facet może wynieść coś dla siebie .
Ale do rzeczy. Od pewnego czasu "chodzi" mi po głowie pewna kobieta , znamy się już jakieś dwa miesiące, ale jest to znajomość z pracy, z tym dodatkiem, że w naszym wieku nawet w pracy gada się zazwyczaj o innych rzeczach.
Więc od pierwszego momentu zwróciła na siebie moją uwagę i trochę mi zaszumiało.. ale z uwagi, że kontakt się trochę urwał tzn. nie było okazji aby się widzieć - ja miałem urlop, to dopiero ostatnio zacząłem z nią gadać. Na początku wydawało mi się, że jest jakaś iskierka w jej oku ...nie mówiąc już o tym, że mnie ona onieśmielała ale i tak sie fajnie z nią gadało .
Nic nie stało by na przeszkodzie gdyby fakt, że od tygodnia ma faceta . Pytanie do Was kochane Panie, czy warto coś jeszcze robić ?? Czy Wy łatwo ulegacie urokom mężczyzn.
Z punktu widzenia faceta sprawa jest zamknięta, bo jak facet się zdecyduje, to najczęsciej klamka zapadła i jest zakochany , ale może jeszcze jest jakiś ratunek ??

Fakt, mogę wyczekać i się odkochać albo trochę ją zobrzydzić (czego nie chcę robić ) ... no ale to zajmie mi z kilka miesięcy tzn. powrót do stanu poprzedniego.
No i następna sprawa czy to nie jest świnstwo starać się o zajętą kobietę ??
Jedna koleżanka powiedziała, że nie , żebym czekał, był uprzejmy itp.. uśmiechał się ...ale sam nie wiem, czy warto robić sobie nadzieję ??
1. Tobie zaszumiało, ona była miła, ale czy coś więcej - nie wiadomo.
2. Ma od tygodnia faceta, czyli miała go na oku już co najmniej kilka tygodni - więc chyba jej raczej za specjalnie w głowie nie siedziałeś.
3. Chciałbyś być z kimś, kto dopiero co upieczonego faceta rzuca tylko dlatego, że inny się pojawił na horyzoncie? Chyba nie za dobrze by to świadczyło o tym dlaczego się wiąże z facetami, na ile świadomie i odpowiedzialnie podejmuje decyzje.

Oczywiście, możesz zrobić małą dywersję na tyłach "wroga" i mimo wszystko spróbować. Ja bym doradzała bukiet kwiatów z tajemniczą karteczką (coś w stylu "Spóźniłem się, ale może jednak nie wszystko stracone? Nie mogę przestac o Tobie myśleć" i nr komórki, albo bezpieczniej: adres e-mail założony w tym celu). Nie napisze, to znaczy, że zakochana/zauroczona swoim facetem i porządna. Napisze - tzn. że jednak nie wszystko stracone (chyba, że napisze żebyś się odczepił). Tylko to niesie ze sobą to ryzyko, że zauroczy ją myśl o tajemnicznym nieznajomym, a jak zobaczy że to Ty, to może być rozczarowana (albo ucieszona - nie przesądzam sprawy).

Pytanie tylko: jak daleko jesteś w stanie się posunąć? I czy - jeśli odniesiesz sukces - będziesz w stanie jej ufać?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:29   #3
intransitive
Wtajemniczenie

czekaj, bądź uprzejmy, postaraj się być dla niej przyjacielem nie uwodź jej. po prostu bądź dla niej. Będzie co będzie. W moim przypadku zdarzyło się tak, że ja byłam zajęta, a noa znajomość dała mi zupełnie nowe spojrzenie na miłość. Teraz jestem szczęśliwa właśnie z tym facetem który postanowił zaczekać
Stary 2009-02-02, 13:37   #4
aleksio1984
Przyczajenie

kwiaty odpadają to nie jest w moim stylu( nie należę do typów ala Romeo) i nie na tym etapie znajomości, nie mówiąc już o tym, że mam na uwadze to, że ona MA KOGOŚ . To jest nie fair, ani w stosunku do niej ani w stosunku do jej faceta.
Raczej bym się skłaniał w stronę, gadki szmatki, lepszego poznania.

Co do tych iskierek, to fakt, może to była moja nadinterpretacja...proble m w tym, że jak ona chciała pogadać ze mną jak się pojawiła , to ja ją olałem, bo gadałem z szefem o innych sprawach(tzn. teraz tak to analizuje i tak to mogło zostać przez nią odebrane ) , nie pojawiłem się na imprezie integracyjnej .

Dobra faktycznie mam za swoje
Stary 2009-02-02, 13:42   #5
aleksio1984
Przyczajenie

aha dodam, że łączy nas podległość służbowa. Tzn ona mi podlega, więc tez się głupio się z tym czuję i mam to na względzie. Poza tym dobrze wiem, że romanse w pracy źle się kończą .
Stary 2009-02-02, 13:48   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
kwiaty odpadają to nie jest w moim stylu( nie należę do typów ala Romeo) i nie na tym etapie znajomości, nie mówiąc już o tym, że mam na uwadze to, że ona MA KOGOŚ . To jest nie fair, ani w stosunku do niej ani w stosunku do jej faceta.
Raczej bym się skłaniał w stronę, gadki szmatki, lepszego poznania.

Co do tych iskierek, to fakt, może to była moja nadinterpretacja...proble m w tym, że jak ona chciała pogadać ze mną jak się pojawiła , to ja ją olałem, bo gadałem z szefem o innych sprawach(tzn. teraz tak to analizuje i tak to mogło zostać przez nią odebrane ) , nie pojawiłem się na imprezie integracyjnej .

Dobra faktycznie mam za swoje
Wydaje mi się, że gdybyś siedział jej w głowie, to Twoja nieobecność na imprezie integracyjnej by niczego nie zmieniła. Znalazła sobie faceta, bo Ciebie nie było kilka dni? Przepraszam, ale nie pochlebiaj sobie.

A co do kwiatów: to była moja pierwsza myśl, bo to coś zaskakującego, intrygującego dostać bukiet kwiatów i nie wiedzieć od kogo. Może i chwyt rodem z serialu, ale rzadko się to kobiecie w życiu zdarza. W dzisiejszych czasach kobiety mają niedosyt prostych, miłych, romantycznych gestów. Kwiaty to coś niewymuszonego i wcale nie takiego banalnego (w świecie zdominowanym przez SMSy, przez witualne bukiety na naszych-klasach itp.). Mógłbyś pokazać jej swoją inną twarz, coś z siebie dać, wysilić się. W końcu najpierw pisałeś, że takie iskierki poszły. A widzisz: jakby trzeba by było coś zrobić, ponad gadanie, to już nie. Niestety, i to jest problem większości facetów - dużo gadania, mało działania.

Cytat:
aha dodam, że łączy nas podległość służbowa. Tzn ona mi podlega, więc tez się głupio się z tym czuję i mam to na względzie. Poza tym dobrze wiem, że romanse w pracy źle się kończą .
No to sam sobie odpowiedziałeś. Skoro tak, to rzeczywiście odpuść sobie.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-02-02 o 13:49
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:52   #7
Hultaj
BAN stały

Po drugie, jeśli jest zaangażowana, a pewnie jest, w związek z tamtym, to nic nie zyskasz. Może byleś dla niej tylko miłym flirtem, a może miała co do Ciebie jakieś nadzieje, a los podsunął lepszy kąsek.

Po pierwsze, walcz chlopak, na nic się nie oglądaj. Żadnej 'agresji' czy nachalności, ale nie poddawaj się.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 13:53   #8
Hultaj
BAN stały

Co do tej podległości służbowej i romansów w pracy no to sam wiesz.

Od razu za swoje, spróbuj ją zdobyć. Nie wyjdzie, to wtedy będzie pozamiatane.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-02-02 o 13:54
Stary 2009-02-02, 13:57   #9
niczka87
Zakorzenienie

to ze ma kogos, nie znaczy ze masz usuwac się w cień. Poprostu uszanuj to, ze ma kogos, nie wchodz miedzy wódkę, a zakąske jak to się mówi, ale badzcie na stopie koleżenskiej i niech wasze kontakty beda takie jak dawniej, moze kiedys los sie odmieni
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 13:58   #10
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ja bym doradzała bukiet kwiatów z tajemniczą karteczką (coś w stylu "Spóźniłem się, ale może jednak nie wszystko stracone? Nie mogę przestac o Tobie myśleć" i nr komórki, albo bezpieczniej: adres e-mail założony w tym celu). Nie napisze, to znaczy, że zakochana/zauroczona swoim facetem i porządna. Napisze - tzn. że jednak nie wszystko stracone (chyba, że napisze żebyś się odczepił). Tylko to niesie ze sobą to ryzyko, że zauroczy ją myśl o tajemnicznym nieznajomym, a jak zobaczy że to Ty, to może być rozczarowana (albo ucieszona - nie przesądzam sprawy).

Pytanie tylko: jak daleko jesteś w stanie się posunąć? I czy - jeśli odniesiesz sukces - będziesz w stanie jej ufać?
Pomysł z bukietem kwiatów- nie wiem, ale z karteczką (sms, mailem lub w rozmowie) niezły .
Tylko ja proponuję już nie robić żadnych dziwactw, tylko podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem. Po pierwsze trochę odwagi cywilnej trzeba mieć. Po drugie - nie każ jej się domyślać o kogo chodzi (bo jeszcze pomyśli, że to jakiś zboczeniec ją molestuje). Postawisz sprawę jasno - to możesz oczekiwać jasnej odpowiedzi. Najwyżej powie, że nie - nic nie tracisz, a możesz zyskać
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:07   #11
Hultaj
BAN stały

Pewnie, że nic nie tracisz, bo w ''najgorszym razie'' stanie aż na tym, że ma adoratora, a to akurat mile jest, a nie powód by drwić z faceta. Nie baw się w jakieś podchody, przy czym jak to jest Twoja podwladna, no to sprawa, sam wiesz, delikatna jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 14:11   #12
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

hmm

to że laska ma faceta od tygodnia to jeszcze nic nie znaczy,

" nie ma takiego wagonu którego się nie da odczepić"

staraj się o nią, walcz, jak się w Tobie zakocha to zawsze może zmienić pracę, przecież praca nie jest najważniejsza, zaproś ją do baru lub do kina lub poprostu idzcie na mecz, kup 2 bilety i zaproponuj początkowo typowo kumpelski układ, powiedz że to w ramach integracji

a poza tym niektóre kobitki fantazjują o romansie w pracy
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:13   #13
Hultaj
BAN stały

well. Owszem, znaczy. Znaczy to dokładnie tyle, że laska ma faceta, a jakiś facet ma tą konkretnie laskę.
Stary 2009-02-02, 14:15   #14
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
well. Owszem, znaczy. Znaczy to dokładnie tyle, że laska ma faceta, a jakiś facet ma tą konkretnie laskę.
co to jest tydzień hehehhee co innego jakby to były 2 lata i byli zaręczeni

jest szansa że ta kobitka się jeszcze z tym kolesiem nie przespała no chyba że jej się spieszyło
Stary 2009-02-02, 14:31   #15
Kumka23
Raczkowanie

Tak czytam i czytam i nasunęła mi się pewna refleksja. Gdyby to dziewczyna napisała taki wątek, że zakochała się w facecie (lub jest nim zauroczona), który jest zajęty od razu posypałyby się na nią gromy. Wiele było już takich wątków, gdzie dziewczyny chciały walczyć o zajętych facetów. Zostały tam prawie zlinczowane. A tutaj widzę, że udzielać rad typu jak odbić dziewczynę innemu facetowi. Coś mi tu nie gra.
No ale, żeby nie było offtopu to moim zdaniem powinienes dac sobie spokój. Ona ma faceta, jest Twoją podwładną. Tak naprawdę nic między Wami nie było. Znacie się dwa miesiące (jeśli dobrze zrozumiałam ). Daj spokój i poszukaj sobie kogoś spoza pracy.
Kumka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:37   #16
aleksio1984
Przyczajenie

No fakt... juz mówię

Tzn. nie schlebiać sobie wiem, wiem. Ja raczej sobie nie schlebiam, wiadomo człowiek zadużony różnie interpretuje różne fakty.Jak się mnie zapytała, czy będę na integracji i czy mam zaproszenie to ja to teraz intrpretowałem jak " los się do mnie uśmiechnął" , a tak na serio, to ona po prostu zwyczajnie zapytała.
Następna sprawa to taka, że faktycznie praca to praca, trzeba podchodzić z dystansem a nie romansować .
Kolejna sprawa to to, że ja jej w ogółe nie znam, wiem, że to co teraz siedzi w mojej głowie, to wyobrażenie na jej temat a nie ona sama . Uwzniaślam ją, traktuję jak posąg, a przecież to człowiek jak każdy inny z licznymi wadami, wiadomo nie dla mnie w tym stanie .

Akcja "bukiet" raczej odpada, wiem, że to może być miłe, ale to trochę stawianie sprawy na ostrzu noża. Czułbym się poza tym, że jestem chamski i nie potrafię uszanować jej woli. Dlatego tutaj raczej chyba mogę zastosować wojnę podjazdową , grę na czas i mozolne zbieranie punktów .
Nic innego mi nie pozostaje

Aha pytanie tylko do kobiet, czy zaangażowanie kobiety jest na tyle głębokie( po tygodniu bycia razem), że już inni faceci się nie liczą ??
Dwa o co chodzi z tym spaniem ;p ?? Jak się już .... tzn, że już też jest po herbacie ??
Stary 2009-02-02, 14:41   #17
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
To niezaleznie od tego, czy jest wolna, czy zajeta, odpusc sobie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:41   #18
Hultaj
BAN stały

Gra bardzo dobrze. Nikt nie każe facetowi rezygnować, zakochał się, ma prawo spróbować powalczyć o własne szczęście. Ludzie są dorosli, jeśli umieją się zachować się w porządku, dziewczyna albo zakonczy świeżopowstały związek (nie obstawiam, ale i nie wiem tego) i wybierze tego drugiego, albo nie.

Co innego, kiedy ktoś jest z kims dlużej, planuje z nim zycie czy z nim je już wiedzie, i nagle pojawia się podfruwaja czy podfruwaj i z mottami w miłości jak na wojnie..., zaczyna pchac się, dokladnie, między wodkę a zakąskę. Skutkiem tego nierzadko bywają romanse i oklamywanie partnera.

Po drugie ludzie wolą tkwić na silę w układach, co do których nie wierzą, że są fikcją, ale to już ich sprawa, ja jestem zdania, że skoro jedno się w kimś zakochuje i chce do niego odejść, to nie ma co go trzymać na silę, warto starac się mieć trochę godności, a nie mylić łaskę (wygodnictwo) z miłością. Ale to moja opinia.

A zakochac się w kims i chcieć z nim być, to nie jest zbrodnia. Wiążące decyzje i tak należą do tego, kto jest obiektem uczuć, i dlatego ja np. nie uważam, że ''winne'' to są (edit: tylko) niedobre kochanki, co to się nawinęły. Nie w swiecie ludzi dorosłych.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-02-02 o 14:46
Stary 2009-02-02, 14:47   #19
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
hmm
" nie ma takiego wagonu którego się nie da odczepić"
Ale można sobie przy tym bardzo pobrudzić ręce.

Ze względu na podległość służbową doradziłabym odpuszczenie sobie (nie wspomnę już o kwestiach stricte moralnych, ale nie będę się w tą tematykę zagłębiać).
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 14:50   #20
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

wiesz jak kobitka sie już prześpi z kolesiem to już jest inaczej i może do tego podchodzić emocjonalnie

wiesz co po tygodniu to nawet nie można stwierdzic że sie kogoś kocha a co dopiero planować przyszłość

a przecież nic nie wiemy o tej dziweczynie i nikt nie powinien zakladać że to jest miłość jej życia i wyjdzie za tego kolesia tylko tydzień są razem- co to jest ???

walcz i nie poddawaj się
Stary 2009-02-02, 14:53   #21
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Kwestię pracy pominę, bo sam wiesz, że firmowe romanse miewają różne skutki.

Cytat:

Aha pytanie tylko do kobiet, czy zaangażowanie kobiety jest na tyle głębokie( po tygodniu bycia razem), że już inni faceci się nie liczą ??
Dwa o co chodzi z tym spaniem ;p ?? Jak się już .... tzn, że już też jest po herbacie ??
Wiesz, ja jestem przykładem dziewczyny, którą "została odbita" Tzn zapewne z zewnątrz tak to wygląda, bo po krótkim związku z kimś (ok. miesiąc) - zakończyłam ten związek i od razu związałam się z obecnym facetem, z którym jestem teraz 1.5 roku.
W rzeczywistości było trochę inaczej, bo po prostu pomyliłam się jak cholera z tym miesięcznym związkiem, o czym dość szybko się przekonałam - źle się w nim czułam, a do tego ktoś inny się koło mnie kręcił i okazało się, że z nim czuję się o niebo lepiej...

Dlatego myślę, że nie musisz zrywać z nią kontaktu, znajomość może trwać, chociaż raczej bez podrywania. Jeśli pomyliła się z tym związkiem, to sama do tego dojdzie i go skończy, a jeśli się nie pomyliła i będzie w nim szczęśliwa, to cóż, "przegrasz"
Jestem zupełnie przeciwna "aktywnemu" odbijaniu, jeszcze wyjdziesz na bezczelnego podrywacza, co wyrywa zajęte kobiety. Poza tym to nie fair.

A sypianiem razem to bym się za bardzo nie przejmowała, to nic nie znaczy. Są osoby podchodzące do tego bardziej emocjonalnie i osoby podchodzące mniej emocjonalnie, niezależnie od płci...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 14:59   #22
aleksio1984
Przyczajenie

Wiem, wiem, z tą podległością służbową to jest pewien problem

Z tym facetem też . Właśnie się pytam o opinie kobiet, bo jednak inaczej do tych spraw podchodzi facet a inaczej kobieta.
Facet w pierwszym etapie znajomości zazwyczaj ma motyle w brzuchu a kobieta różnie. Tzn. mam kilku znajomych co się rozstali po dwóch tygodniach , miesiącu bycia razem . Aha to były bardzo czyste związki w przenośni i dosłownie . Faceci raczej czuli się pozostawieni na lodzie- to kobiety odchodziły. Natomiast w długich związkach to zazwyczaj faceci są stroną zrywającą ...ale to są moje takie wolne wnioski wynikające z moich dość skromnych obserwacji. Na bazie właśnie tych faktów mam jeszcze nadzieje, że może się nie zaangażowała...ale tylko nadzieję . Wiadomo decyzję uszanowałem dlatego o nachalności nie ma mowy, ani o kwiatach, itp.
Stary 2009-02-02, 14:59   #23
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Kwestię pracy pominę, bo sam wiesz, że firmowe romanse miewają różne skutki.

Wiesz, ja jestem przykładem dziewczyny, którą "została odbita" Tzn zapewne z zewnątrz tak to wygląda, bo po krótkim związku z kimś (ok. miesiąc) - zakończyłam ten związek i od razu związałam się z obecnym facetem, z którym jestem teraz 1.5 roku.
W rzeczywistości było trochę inaczej, bo po prostu pomyliłam się jak cholera z tym miesięcznym związkiem, o czym dość szybko się przekonałam - źle się w nim czułam, a do tego ktoś inny się koło mnie kręcił i okazało się, że z nim czuję się o niebo lepiej...

Dlatego myślę, że nie musisz zrywać z nią kontaktu, znajomość może trwać, chociaż raczej bez podrywania. Jeśli pomyliła się z tym związkiem, to sama do tego dojdzie i go skończy, a jeśli się nie pomyliła i będzie w nim szczęśliwa, to cóż, "przegrasz"
Jestem zupełnie przeciwna "aktywnemu" odbijaniu, jeszcze wyjdziesz na bezczelnego podrywacza, co wyrywa zajęte kobiety. Poza tym to nie fair.

A sypianiem razem to bym się za bardzo nie przejmowała, to nic nie znaczy. Są osoby podchodzące do tego bardziej emocjonalnie i osoby podchodzące mniej emocjonalnie, niezależnie od płci...
wiesz co masz rację może się pomyliłam z ta walką, ja kiedyś można powiedzieć zerwałam z chłopakiem dla innego i powiem szczerze że nie żałowałam tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 15:06   #24
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a przecież nic nie wiemy o tej dziweczynie i nikt nie powinien zakladać że to jest miłość jej życia i wyjdzie za tego kolesia tylko tydzień są razem- co to jest ???
Tu jest chyba jakiś błąd logiczny.
Skoro nic nie wiemy o tej dziewczynie, to raczej nie możemy zakładać żadnej z opcji. Ona sama pewnie jeszcze nie wie, czy to jest ta miłość a co dopiero my - internauci.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
Stary 2009-02-02, 15:29   #25
aleksio1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Tu jest chyba jakiś błąd logiczny.
Skoro nic nie wiemy o tej dziewczynie, to raczej nie możemy zakładać żadnej z opcji. Ona sama pewnie jeszcze nie wie, czy to jest ta miłość a co dopiero my - internauci.
na to właśnie liczę

Teraz pytanie jak sie jej przypodobać, tylko bez jawnego podrywania ??
Stary 2009-02-02, 15:30   #26
intransitive
Wtajemniczenie

bądź dla niej przyjacielem i oferuj pomoc, gdy jej się nie układa coś np w związku
Stary 2009-02-02, 15:34   #27
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy od jak dawna się na siebie czaili wcześniej. Bo tak na prawdę co to znaczy, że ma faceta od tygodnia?? Pocałowała się z nim tydzień temu, pierwszy raz się z nim umówiła, czy jak?
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 15:35   #28
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz pytanie jak sie jej przypodobać, tylko bez jawnego podrywania ??
Być serdecznym człowiekiem, chętnym do pomocy, przyjacielskim.
Jeżeli są miedzy wami jakieś...''fluidy'', to prędzej czy później się przebudzą.
Stary 2009-02-02, 15:44   #29
aleksio1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
To zależy od jak dawna się na siebie czaili wcześniej. Bo tak na prawdę co to znaczy, że ma faceta od tygodnia?? Pocałowała się z nim tydzień temu, pierwszy raz się z nim umówiła, czy jak?
tego to ja nie wiem, dlatego też Was się pytam co to znaczy być z kimś wg kobiety .
Przypuszczam, że

Bezpośredniego pytania jej nie zadam , to nie w moim stylu .

A co właśnie "robić " z jej facetem podczas rozmów ?? Poruszać ten temat ?? Czy unikać jak diabeł święconej wody ??
Stary 2009-02-02, 15:46   #30
COOKIESmonster
Raczkowanie

NIE REZYGNUJ.
nigdy przenigdy nie dawaj za wygraną ;)
chyba ,ze koleżanka przekaże Ci to dosadnie;)

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości