|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
Metrowce są świetne
Rzeczywiście - nic lepszego do ćwiczenia loopów owijanych - sprawdziłam na sobie
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej ścieśniaj te owijane loopiki
A dla mnie spodobały sie najbardziej kolczyki z 6 zdjęcia.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Znowu trochę podłubałam ostatnio, ale chciałam wszystko zaoksydować hurtem, potem również hurtem fofocić, co dzisiaj w końcu uczyniłam.
W międzyczasie również pobawiłam się z młotkiem i, przyznam, bardzo mi się ta zabawa spodobała . No i dotarła do mnie nowa dostawa kamyczków. Ach! Jak przyjemnie siedzieć i wpatrywać się w te śliczności! A teraz nowowydłubane: 1 i 2. Bransoletka i kolczyki z bryłek frenitu i bursztynu 3. Koła lutowane i młotkowane z marmurem barwionym "Orange" 4. J.w. z kroplami sodalitu 5. Bransoletka z perełek rzecznych do kompletu z naszyjnikiem. Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 14:56 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne - wszystko!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnia bransoletka naj dla mnie
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Piekne wszystko!
A tak na marginesie-swietne tlo do zdjec
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza bransoletka i kolczyki są świetne
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj dotarła do mnie paczuszka z zamówieniem
![]() Siłą rzeczy więc, w niedzielę na giełdzie minerałów w Wawce będę się mocno ograniczać (a może, po prostu, wykazywać zdrowy rozsądek - chociaż wyłazi ze mnie natura sroczki ). Kilka z tych sznurów - to zamówienie koleżanki, no dobra przyznam się - tylko dwa z nich... (ale za to największe objętościowo: jaspis i koral niebieski). Od bryłek ryolitu nie mogłam oczu oderwać. Jedne kolczyki już zrobione.
Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-04 o 14:58 |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Powstawiałam ponownie zdjęcia. Na szczęście dużo ich nie było.
Doszłam do wniosku, że nienawidzę robić fotek biżuterii... gęsiej skórki dostaję na myśl, że mam coś obfocić. Co śmieszniejsze uwielbiam robić zdjęcia roślinom (co związane jest z innym moim hobby). ... wydłubałam sporo nowych rzeczy, ale zdjęcia się do niczego nie nadają. Pożaliłam się, to teraz przy okazji wrzucę coś nowego, co po obróbce jako tako wygląda ![]() 1. Pierwsze kolczyki: onyks w kapturku z czegoś na kształt chainmalle 2. Kolczyki pod roboczą nazwa "Swarovsky w spódniczce" 3. Obsydian śnieżny na łańcuchu.... a potem już skończyły mi się kółeczka ... 4. Kolczyki od kompletu: koral i howlit z różnymi dyndałkami. Fotki naszyjnika nie nadają się do publikacji w szerszym gronie ![]() 5. I najnowsze kolczyki: kwarc wiśniowy z jadeitem w bali. Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2010-12-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajne
4 para najbardziej w moim guscie
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Odkopałam swój wątek gdzieś z czeluści forumowych. Mimo, że praktycznie codziennie zaglądam na forum i podczytuję tu i ówdzie, to do gadatliwych mnie zaliczyć nie można
![]() Pokażę kilka zaległych pracek, trochę już przeterminowanych ale podobno srebro starzejąc się szlachetnieje... Ostatnio napadło mnie na baaaardzo długi naszyjnik ze szklanych koralików, szkła weneckiego i takich innych paciorków. Jaka to przyjemność nanizywać kilka metrów paciorków! Super! Chyba dziecinnieję ![]() 1. Naszyjnik z surowych kamieni - ametyst, kryształ górski, cytryn 2. Kolczyki z fasetowanymi kropelkami karneolu 3. Kwarc dymny i bicone Swarovskiego 4. Perełki w bali. 5. Uwielbiam labradoryty bez względu na wzgląd , w każdej postaci...
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
No bardzo dobrze, że odkopałaś swój wątek
i to bardzo ładnymi pracami! Kolczyki - wszystkie
Edytowane przez E_W Czas edycji: 2011-01-14 o 19:46 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Kolce z karneolem najładniejsze, wg. mnie.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dobrze, że wątek odkopany
Gratuluję udanego wrzutu ![]() Moje faworyty pierwsza bransoletka i kolce ze zdjęcia nr 4 |
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
E_W, Staska, Uniqalna - dziękuję
Uniqalna, to pierwsze zdjęcie to naszyjnik, nie bransoletka, ale z moją umiejętnością fotografowania - to wszystko może się zdarzyć |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne prace!
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z moją umiejętnością patrzenia i rozróżniania też bywa różnie, więc moja wina zapewne i na dodatek, jeszcze napisałaś, że to naszyjnik...ehhhh starość nie radość
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Kolejne odkurzanie wątku. Nadeszła chwila i na moje sutaszowe próby. Nie bijcie, to pierwszy i drugi tworki, jakie zrobiłam
Ale zapowiadam od razu, że będzie więcej, bo bardzo mi się ta technika spodobała... Myślałam, że będzie trudniej, pomogło mi chyba doświadczenie w haftowaniu (sprzed wielu lat wprawdzie - ale zawsze). 1. Pierwszy tworek-potworek. Pierworodny, można powiedzieć Radosna twórczość bez ładu i składu! Eksperymenty, jak się zachowuje sznureczek i koraliki... zostanie broszką, z braku miejsca na przywieszkę, bo się zagalopowałam w ozdabianiu.... ![]() 2. Kolczyki. Do tej pory zastanawiam się, jakim cudem udało mi się zrobić dwa takie same wzorki |
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Kolejne sutaszki. Ależ to wciąga!
Jednak sądząc po tempie mojej pracy, to następne powstaną gdzieś w okolicach Wielkanocy... |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej! Nie strasz! Piękne te kolczyki - ostatnie i niebieskie z poprzedniego wrzutu
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Praktycznie prawie wszystko mi się podoba, a sutaszki są super
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
E_W, Witrylow, Dora47 - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
![]() Jednak udało mi się coś wyhaftować przed Wielkanocą - aż dwie pary kolczyków! To były już wcześniej rozpoczęte prace, które teraz, w przypływie niezwykłej u mniej fazy pracowitości - dokończyłam Mam nadzieję, że jutro uda mi się zrobić fotki i pokazać. |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnie kolczyki sa swietne.
Dopracow ane,pieknie skomponowane no i ostatnio lubie takie polaczenia kolorystyczne
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Mamahania - dziękuję
Te kolczyki mają energetyzujące kolorki, też je lubię.Udało mi się sfocić następne wytworki. Jakoś na zielono mnie naszło. Znak, że wiosna tuż-tuż 1. Pierwsze - "Zielone perłopławy" -perełki rzeczne i sheashel oraz szklane i oczywiście, koraliki Jablonex. Na sztyftach. Nieźle leżą na uchu aczkolwiek, gdyby perełki, do których są przyklejone sztyfty były bardziej płaskie, moim zdaniem byłyby wygodniejsze... no ale nie zawsze o wygodę tu chodzi ![]() 2. Klasyczne "Zawijasy w paśmie widma niebiesko-zielonym". szklany kaboszon Jablonexu. sztyfty podwieszone na pętelkach. Też do końca nie jestem pewna tego rozwiązania. Nawet wielokrotnie przełożona nitka żyłowa, w końcu, może pęknąć. No nic, będę eksperymentować na sobie. |
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
te tworki robiłaś sznurkiem 3mm? pracę usztywniaj najpierw czymś?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Rzeczywiście - nic lepszego do ćwiczenia loopów owijanych - sprawdziłam na sobie

jestem również
. 

). Kilka z tych sznurów - to zamówienie koleżanki, no dobra przyznam się - tylko dwa z nich... (ale za to największe objętościowo: jaspis i koral niebieski). Od bryłek ryolitu nie mogłam oczu oderwać. Jedne kolczyki już zrobione.