![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakon Curlitanek w sluzbie loków i fal
Wiecie co siostry, macie naprawdę duże fajnego poczucia humoru
![]() Chętnie się do was przyłącze jeśli pozwolicie ![]() ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-21 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Droga zbladzona duszyszko z loczkami - przyjmujemy Cie do naszego grona i postaramy sie aby usmiech lokowy zagoscil na Twojej slicznej buzi, od dzisiaj zostajesz dumna Siostra Zakonu Curlitanek (droga Matko Przelozona w wolnej chwili zatwierdz nominacje)
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
a...i proszę o stanowisko ,,Mistrz Nowicjatu ,,
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Kathy
Moja Droga nie ma co sie smucic sprawiedliwosc na swiecie nigdy nie zagosci. Takie jest zycie. Takze ciesze sie razem z siostrami, ze zajrzalas na nasze forum i tak ladnie skomentowalas nasze poczucie humoru. Smiej sie z nami. Smiech to zdrowie w koncu !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
moja droga troche za szybko na Mistrza Nowicjatu, jestes ze Swietym Lokiem troche za krotko, ale doceniamy ze chcesz wlozyc wysilek w rozwoj zakonu i klasztoru, proponuje wiec abys objela stanowisko Asystenta Mistrza Nowicjatu, badz spokojna pod okiem naszego Mistrza Nowicjatu - Damy_Pikowej szybciutko awansujesz
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ooo siostry moje przyjmijcie jeszcze jedna dusze lokowa
![]() dusza ma czasem grzeszy ale od kilku ms nie na niekorzysc lokom ![]() staram sie spelniac przykazania lokowe ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kieryyyy raaaaaanne wstają looooooki... ![]() Pisze tu do Was odprawiając rytuał Harmonijkowania (tez muzyczne ![]() ![]() Z chęcią pomogę w wykształceniu nowego Mistrza Nowicjatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja też ja też chcę
![]() i nawet zrobię dziś wpis do dziennika ![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
Edytowane przez gasolina84 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- przyjmujemy w grono Siostr Zakonu Curlitanek (Matko Przelozono wiesz co robic)
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Drogie Siostry!
Cieszę się, że zakon nasz rośnie w siłę. Ku chwale Loka! Zajrzałam już do naszej klasztornej biblioteki. Och, co za zbiory przebogate! Szacowne woluminy, oprawne w skórę, złoconymi literami zdobione pełne wiedzy wszelakiej - co za radość dla oczu moich ![]() Na jednej z dolnych półek znalazłam Księgę Przysłów, pełną ludowej mądrości o Św. Curli. Nie wiem, czy znacie takie powiedzonka: Kto suche włosy rusza Tego Św Curla spusza Św Curla loki turla Gdy w dzień Curli puszą się loki to punkt rosy jest niski lub wysoki Nie używaj prostownicy bo Cię Curla przećwicy Kto maski stosuje tego Curla zfaluje Niestety jakiś łobuz wyrwał kilka kart z tej jakże cennej księgi ![]() ![]() Moje drogie, może któraś z Was pamięta co tam jeszcze było? Przypomnijcie sobie proszę, to spiszę wszystko i dołączę. Szkoda, aby mądrość naszych przodków zaginęła. Z lokowym pozdrowieniem!
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Moje drogie siostry, jak na pierwszy dzien dzialalnosci naszego zakonu i klasztoru uwzam za sukces sciagniecie az tylu zwolenniczek, jako ze obowiazki Kanclerza wymagaja okresowych sprawozdan oto podsumowanie na 21 pazdziernika roku panskiego 2010
![]() Oficjalny sklad klasztoru Zakonu Curlitanek z zadeklarowanymi siostrzyczkami Eloe77 – Opatowa/Matka Przelozona Rybiorek – Przeorzyca/Kanclerzyca /czlonkini Curlitanskiego Choru Jumaatt – Szafarka Syrenka – Szafarka Volyova – Doradczyni ds Wystroju i Nastroju Klasztoru/Szafarka/czlonkini Curlitanskiego Choru Bernadka20 – Kantorka (zarzadzajacy Curlitanskim Chorem) Dama_pikowa – Mistrzyni Nowicjatu/czlonkini Curlitanskiego Choru Laudik – Klasztorna Grzesznica Mysia m – Klasztorna Curlitanska Poetka Kathy579 – Asystentka Mistrza Nowicjatu Mlodka – Siostra Zakonu Curlitanskiego Klaudyna7– Siostra Zakonu Curlitanskiego Venealin– Siostra Zakonu Curlitanskiego Cascada– Siostra Zakonu Curlitanskiego Gasolina84– Siostra Zakonu Curlitanskiego Przypominam w imieniu naszej drogiej Matki Przelozonej ze drzwi naszego klasztoru otwarte sa dla wszystkich zblakanych lokowanych duszyczek od 2 do 4, jestesmy tak milosierne ze przyjmiemy nawet jedynki ale pod przysiega dbania o wloski w sposob nalezyty bez znecania sie nad nimi ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-21 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Coz za wspanialy poemat....volyova mmm
Moze zglosisz sie moja droga do chórku ? Damo_Pikowa Coz za glos...Ah... Allelujaaaaaaaaaaaaaaaaa. ..Allelujaaaaaaaaaaaaa... ...Allelujaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa Naszym pięknym LOKOM !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Silikonów nieużywanie
niech Twą opoką się stanie, a gdy loków kryzys nadejdzie, każda Curlitanka wspierać Cię będzie. Mikrofibra to relikwia od wieków, wtedy nie musisz na pushaka szukać leków! Rossman, TBS, Natura też tam jest! Św. Curla troszczy się o dzieci, dlatego stworzyła tych sklepów sieci! Tyle co mi się udało przypomnieć! Modlę się do Loka i św. Curli o natchnienie wszystkich naszych sióstr, abyśmy mądrości co do jednej mogły sobie przypomnieć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
ależ moja droga, po prostu z księgi przepisałam, to nic takiego
![]() Wielki to zaszczyt dla mnie, że będę mogła Curlę swoim głosem wychwalać ![]() Jak dobrze naaaaaaam z lokiem i faaalą!
Niech wszyyscy cuuuuuuda Curli chwalą!
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bernadko! Nie mam śmiałości próbować dorównać Twemu głosowi! Siostry! Dzień ten zapamiętanym będzie! To jest znak od św. Curli! Dziś mam jedne z ładniejszych loków! ![]() Chwa-lę Cieeebie looo-ku!, Chw-alę Ciebie Looo-ku!!! I U-wieeeel-biam, i u-wieeeeel-biam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Droga matko przelozona tylko sie cieszyc...Ile ja teraz mam osob w swym zacnym chórku
![]() Raduje sie ma duszaaaaaaaaaaaaaaaa...Al lelujaaaaaaaaaaa.... ![]() To znak od św. Curli... ![]() Dama_Pikowa Gratulowac !! ![]()
Narzeczona 11.10.2013 ![]() Dbam o włosy ![]() ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-21 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Matko przełożona,
szanowna Przeorzyco Rybiorko, drogie lokowane Siostry! Cóż za radość wypełniła me serce, gdy zobaczyłam mą zakonną nominację ![]() ![]() Ze szczególnym zakręceniem witam me Współsiostry na szafarzowym stanowisku Syrenkę i Volyovę ![]() Pozostaję w nadziei, że wspólnymi staraniami będziemy godnie służyć naszego znakomitemu zakonowi. Niech wiedza zawarta w naszych bogatych księgozbiorach chroni nas przed puchem i rozluźnieniem skrętu ![]() Siostro Volyova, i ja zaglądałam do biblioteki, musiałam jednak szybko ją opuścić, omdlała ogromem wiedzy w niej zawartej ![]() W kącie znalazłam stronę wyrwaną z księgi, o której pisałaś. Nie wszystko zdołałam odczytać, ale dzięki Wielkiej Curli odzyskałam choć parę mądrości. Ufam, że zasiądziemy po wieczornej wcierce i śpiewach ku czci Curli wspólnie z Syrenką i spróbujemy rozszyfrować resztę. Oto, co udało mi się odczytać: Gdy odstawisz SLS-y św. Curla się ucieszy spróbuj dotknąć prostownicę wnet zasmucisz Jej oblicze Wielka Curla aloes nam zesłała, by każda curlitanka cud lokasy miała Gdy na Wielkiej Curli postawisz siłę, loki wnet będziesz miała za szyję Chciałabym również w imieniu feministycznej części Zakonu zgłosić wniosek do Przeorzycy św. Rybiorki o przemianowanie nazw stanowisk na dostosowane do płci członkiń Zakonu ![]() Kręćcie się siostry zdrowo i bezpuchowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Droga siostro Jumaatt / Szafarko - prosba uwzgledniona
Z uwagi na zajmowane stanowisko chcialam tylko przypomniec w imieniu naszej kochanej Matki Przelozonej / Opatki ze nasz watek ma charakter swiecki i musimy uwazac aby nie urazic uczuc religijnych innych, takowa obawe Matka Przelozona wyrazila do mnie na prywatnej audiencji ale zapewnilam ja ze wszystkie siostrzyczki pisza z gracja i nie obrazaja nikogo i niczego ![]() zmiany stanowisk beda dokonane wkrotce Siostro Volyova - zatwierdzone, jestes czlonkinia Curlitanskiego Chorku
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Zakręcona Siostro Przełożona!
Niemniej zakręcona Siostro Przeoryszo! I Wy wszystkie Zakręcone Siostry! Na kolejnym mego życia zakręcie (jadąc z pracy do domu ![]() Fala objawienia umysł mój zakręciła ![]() I stanął mi przed oczami Anioł Stróż Loka. Wielce uradowany moim oświeceniem i wstąpieniem do Zakonu Curlitanek ![]() Aż mi się z żałości i przerażenia loki puszyć zaczęły!! Wzniosłam oczy załzawione ![]() Wtedy zesłana mi została treść Hymnu Dla Anioła Stróża Loka ![]() Aniele Loka, Stróżu Mój Ty zawsze nad mymi lokami stój, Szczególnie rano - by lokom mym dano, Błyszczącą i gładką objętość, nie siano. Gdy przyjdzie wieczorem, z mych loków humorem, Zawalczyć ponownie, Ty wciąż, nieodzownie, Racz wspierać tę walkę o każdą mą falkę. Gdy noc już zapadnie, a w ciele leniwym Zła myśl się pojawi, by lokom nieszczęśliwym, Nie dać odżywki, ni wcierki, oliwki, Ty zawsze na posterunku bądź ku mej pomocy, I zatargaj do łazienki nawet w środku nocy. Strzeż każdego loka mego, Bym już zawsze się cieszyła skrętem jego. Wybaczcie proszę, jeśli coś pokręciłam, starałam się jak mogłam, aczkolwiek przejęta byłam straszliwie. Natomiast jeśli Chórek nasz pokręcony ma jeszcze miejsce, to ja z chęcią dołączyć bym chciała, by wielkość, połysk i sprężystość każdego loka głośno wychwalać ![]() Niech Lok będzie z wami!
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną falowaną duszyczkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2280084 0]przyjmiecie do swego grona jeszcze jedną falowaną duszyczkę?
![]() drzwi naszego klaszotru i zakonu dla wszystkich falowanych duszyczek, droga Justyno1996 przyjmujemy Cie z radoscia do grona siostrzyczek (Matko Przelozono jak juz wrocisz z Narady Lokowej przypieczetuj nominacje) ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() podanie rozpatrzone pozytywnie - zostaje siostra czlonkinia Curlitanskiego Choru (Matko Przelozono jak wrocisz z Lokowej Narady przypieczetuj nominacje)
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Jak tu ładnie jak tu pięknie
![]() Jakie marmury,złocenia ![]() A na ołtarzu same kosmetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
zostajesz / bedziesz gosciem / bedziesz nawracanym grzesznikiem / inna opcja...... ?
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Przeorko Rybiorku Siostro nasza.
Miejsce do chórku przypieczętowac tez musi Kantor ! O ![]() ![]() Im wiecej tym lepiej takze ku mej uciesze jestem niezmiernie przejeta liczba siostr w mym chorku. ![]() Chwalcie niebiosa wszystkie siostry Curlitanki, gdyz wiedza co czynia ! Allelujaaaaaaaaaaaa ![]() Siostry Curlitanki Co wy na to, zeby po obrzędzie rekrutacyjnym pojsc na popijawe ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a winko z oltarzyka bedzie w sam raz ![]() ![]() i jeszcze jedno siostro Gasolino prosze nie bluznij, widzialam codziennik i wskali od 1-10 to 11, do klasztoru na dodatkowe modly!
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-21 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Droga Siostro Rybiorku.
Nie nie ja sobie zartowalam. Bardzo Dziękuje za Twoja pomoc w rekrutacji. Pasuje tylko pieczęci naszej Matki przełożonej... ![]() Ohh marza mi sie plotki curlowe przy winku curlowym i w naszych pięknych habitkach zakreconych ohh ![]() Ja tam mysle, ze Szafarze odpowiednio zadbaja o porzadek w salkach przed spotkaniem... :P Ojj widzialam siostry Gasoliny piekne cudne loki !! Odmawiac modlitwe i spiewac nasza litanie juz ! O św. Curlo ...Modl się za nami.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
dobra Siostrzyczki Drogie Lokowate ide odmowic modle zeby Puchacz nie wstapil do mnie
![]() bywajcie do jutra drogie curlitanki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.