|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowy świat Armony
dziewczyny bardzo wam dziękuję za tak ciepłe przyjęcie moich prac
)Dzis dwa projekty w srebrze: 1. California maki z kolekcji Sushi 2. Adriatic z kolekcji Mediterranean
Edytowane przez armona Czas edycji: 2010-12-13 o 00:15 |
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
świetne prace
, najbardziej mi leży kolekcja środziemnomorska |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że tworzycie zgrany duet
, tworzysz (/cie) cudowne rzeczy
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo urokliwe, minimalistyczne prace
Cudowna czerwień oraz piękny kolor rozgwieżdżonego nieba.California z lekka niedoczyszczona z lutu, który poleciał chyba nie tam gdzie Twórczyni by chciała... niestety to widać przypuszczam, że następne będą już perfekcyjne Życzę powodzenia Edit: Czekam na prace w drewnie
Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2010-11-03 o 09:39 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Cuda!!
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Rewelacja
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
California odebrała mi mowę...
Rewelacyjne prace, uwielbiam takie formy! Pls o więcej
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Adriatic z kolekcji Mediterranean- piękny
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za miłe słowa
Anika Twojemu czujnemu oku nic nie umknie Rzeczywiście lut pływał sobie wszędzie tylko nie tam gdzie chciałam - kilka razy dolutowałam krawatkę nie w tym miejscu, w którym być powinna wiec trzeba było poprawiać. Koniec końców byłam już tak zmęczona poprawkami że chwilowo zostawiłam tak, jak jest- tym bardziej że fotki były mi pilnie potrzebne Ale poprawię się- papierki w dłoń i będzie idealny ![]() Mam pytanie kobietki i mam nadzieję że jakaś dobra dusza zlituje się nade mną i mnie oświeci. Jako że wcześniej kręciłam sobie zupełnie inne bizuty w zupełni innym stylu nigdy nie miałam właściwie do czynienia z linką jubilerską. Chciałam zgodnie z radami zawiesić okragły wisior na pęku linek a tu zonk- linki- mimo że dość dużo ich zebrałam razem i wkleiłam ładnie w srebrne końcóweczki rozjeżdżają się na wszystkie strony, nie chcą za diabła się tak ładnie okrągło ułożyć jak na zdjęciach Waszych prac które w galeriach podziwiam- jednym słowem porażka. I teraz nie wiem- czy mam złe linki (w sensie za cieńkie- 0,45 mm bodajże albo cieńsze nawet) czy też naciełam się na jakiś badziewny towar.... jakich linek używacie i gdzie je warto kupic by dobrej jakości były???
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
I znów Śródziemnomorski klimat- naszyjnik Tyrrhenian. Tym razem naszyjnik dla kreatywnych
Wykonany z miedzi patynowany i emaliowany medalion, którego kolorystyka przywodzi mi na myśl morze widziane z lotu ptaka zawiesiłam na elastycznej siateczce w kolorze aqua. Wewnątrz siateczki umieściłam sześć kulek szkła weneckiego w intensywnym zielonym kolorze. Naszyjnik jest długi, wkładany przez głowę ale daje wiele możliwości aranżacji- można rozstawić kuleczki na dowolnej wysokości, umiescić je asymetrycznie z jednej strony naszyjnika, rozciągnąć delikatnie siateczkę pomiędzy koralikami tworząc fantazyjną falbankę... Sam medalion można umiescić na dowolnej wysokosci a końce siatki powiązać w fantazyjne supły.... Można zdjąć medalion i samą siateczke owiąć wokół szyi albo nadgartka...mozliwości jest mase- pewnie nie odkryłam nawet połowy ![]() A teraz kombinuję jak medalion po zdjęciu go z siateczki przetransformować w broszkę
Edytowane przez armona Czas edycji: 2010-12-13 o 00:20 |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Masz świetne pomysły na niebanalną biżuterię! Podobają mi się ogromnie Twoje prace. Uwielbiam emalię a Twoja ma cudownie intensywne kolory. Brawo za mnogość zastosowań ostatniego naszyjnika
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
świetny naszyjnik
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
pinki dziękuję
A już niebawem jak pogoda do zdjęć dopisze początek kolekcji w czerni z akcentami w kolorze srebra i złota- dla tych co intensywnych kolorów nie lubią Nadal bedą sie tez pojawiały niebieskości i czerwienie jeśli jeszcze was nimi nie zanudziłam
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Już na blogu mówiłam - Adriatic przecudowny. Kiedy zobaczy my cię już w jakiejś galerii?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mogę tu napisać w której bo to by była reklama. Dostałam też zaproszenie z kolejnej w której mam nadzieje niedługo również będzie można znaleźć nasze prace (jak doba mi się odrobinę rozciągnie )
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
California i Adriatic
![]()
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Wspaniała praca!
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
jola, lunamin dziekuje za odwiedzinki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dziś skromnie- w kolorach srebra i złota. Dwa emaliowane naszyjniki i dwa prościutkie z filigranowymi kulami.
Edytowane przez armona Czas edycji: 2010-12-13 o 00:23 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ śliczności
![]()
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko piękne
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Kule są przepiękne!
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Dwa pierwsze śliczne.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Już na blogu pisałam, wisior czarno-srebrny - boski. Prosty, minimalistyczny i uroczy.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje że do mnie zaglądacie
![]() Dziś chciałam Wam pokazać wisior z motywem roślinnym. Został on w całości wykonany ze srebra próby 925. Motyw roślinny zaoksydowałam by nadać mu głębi a następnie każdą wolną przestrzeń wypełniłam półprzejrzystą emalią w kolorze czarnym co jeszcze dodatkowo uwypukliło motyw roślinny. Emalia nadała mu szklisty, intrygujący i nieco secesyjny wygląd. Niestety zdjęcia nie są moją mocną stroną- wisior w rzeczywistości wygląda o wiele ładniej. Jest dość duży: 6,5 cm długości i 1,5 cm szerokości
Edytowane przez armona Czas edycji: 2010-12-13 o 00:26 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja się już tutaj wypowiadałam??? Chyba jeszcze nie, ale tak sobie co jakiś czas podglądam Twoje prace i powiem, że ostatni wisior niezwykle mnie zauroczył
Piękny jest ten motyw roślinny i faktycznie, czerń go dobrze wydobyła A ten motyw roślinny też sama robiłaś? Jeżeli tak, to podwójnie gratuluję, bo jest naprawdę przepiękny i idealnie wykonany
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Łoł... Piękne prace!
Ostatni wisior - świetny. Podobnie jak Ollcię ciekawi mnie, czy ten motyw roślinny jest własnoręcznie przez Ciebie zrobiony?
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Tu was pewnie trochę rozczaruję- niestety nie mam odpowiednio wyposażonego wrsztatu by na chwile obecną tego typu motywy wytwarzać sama (no chyba że w AC) wiec korzystam z tych, które uda mi się zdobyć na rynku modyfikując je i wykorzystując po swojemu....ale może w przyszłości....
Dziękuję za wizytę i miłe słowa ![]() A z tym motywem to właściwie zabawna historia- kupiłam go masę czasu temu u sprzedawcy, u którego można upolować ciekawe elementy tego typu ale który ma jedną wadę- nie podaje rozmiaru wiec trochę to jak kupowanie kota w worku. Tak samo było z tym motywem- gdy go już zobaczyłam na żywo to nie dość że wymagał wtórnej obróbki bo był kiepsko wytłoczony i to z tak cieniutkiej blaszki że jeden zbędny ruch przy dolutowywaniu go do blachy a wszystko zwinęłoby się w mało estetyczną kulkę, to jeszcze rozmiar- na co mi takie bydle pomyślałam wtedy bo sugerując się wagą miałam nadzieję że będzie mniejszy ale odlew a nie wytłoczka ...Koniec końców znalazł swoje miejsce co mnie bardzo cieszy
Edytowane przez armona Czas edycji: 2010-11-27 o 01:26 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo elegancki ten wisior.Podoba mi się.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

)

, najbardziej mi leży kolekcja środziemnomorska 

Cudowna czerwień oraz piękny kolor rozgwieżdżonego nieba.

Rzeczywiście lut pływał sobie wszędzie tylko nie tam gdzie chciałam - kilka razy dolutowałam krawatkę nie w tym miejscu, w którym być powinna wiec trzeba było poprawiać. Koniec końców byłam już tak zmęczona poprawkami że chwilowo zostawiłam tak, jak jest- tym bardziej że fotki były mi pilnie potrzebne

)