![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
ja też dużo czasu spędzałam na zakupach, ale mój problem am się rozwiązał, gdyż nie mam teraz kasy na niepotrzebne wydatki
![]() ![]() ja właśnie wybieram się odrobić zaległe zajęcia i taaaak mi się nie chce, dodatkowo jak pomyślę o obcej grupie i proszeniu prowadzącej, żeby pozwoliła mi odrobić nieobecność, to mi niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
brak dobrej samoorganizacji czasu własnego to chyba moja największa wada...marnuję tyle czasu na nic nie robienie i na przemyślenia
no i też mam problem z samooceną, ciągle mi się wydaje, że coś jest nie tak
#33 |
Raczkowanie
|
Ojej wątek idealny dla mnie! W moim przypadku odkładanie spowodowane jest lękiem przed porażką i brakiem pewności siebie oraz wiary we własne możliwości. Do tego stopnia, że nie rozpoczęłąm drugich studiów i zrezygnowałam z magisterki,pomimo zaliczonych tudiów.
![]() Poszłam z tym do psychologa, ale 2 wizyty mało mi pomogły. Zaczęłam analizować moje życie sama i doszłam do wniosku, że jestem obsesyjnie skupiona na fizycznych aspektach mojej osoby. Postanowiłam działać metodą małych kroczków, żeby się zniechęcać i planować wszystko z duuużym wyprzedzeniem. Postawiłam na intelektualny rozwój. Otworzyłam się na ludzi. Jeszcze potrzebowałabym jakiegoś bata nad sobą ![]() Postawiłam sobie jasny cel, do którego chcę dojść i wiem, że nic mnie nie zatrzyma. To jest właśnie klucz do rozwiązania naszego problemu moje kochane ![]() Zostaję w tym wątku i będę śledzić Wasze postępy.
#34 | |
Konto usunięte
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No, ale żeby nie było tylko wylewania smutów: zaczynam robić malutkie, malutkie kroczki do przodu ![]() Będę podczytywać, pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;23119462]Witam
![]() ![]() Jej, rozumiem bardzo dobrze ![]() ![]() No, ale żeby nie było tylko wylewania smutów: zaczynam robić malutkie, malutkie kroczki do przodu ![]() Będę podczytywać, pzdr ![]() Wcale nie są beznadziejne,tylko z czegoś wynikają. Polecę Ci jeszcze jeden sposób. Wypisz sobie na kartce to, co nie podoba Ci się w Twoim życiu i jak to zmienisz- od najprostszych rzeczy do bardziej skomplikowanych. Stopniowe skucesy będą Cię zachęcać do większych wyzwań.
#36 |
Raczkowanie
|
Peggy Blue, ja jeden kierunek kończe w tym roku
![]() ![]() Jeśli mogę coś wam poradzić ![]() ![]() 1. Przemeblowałam sobie pokój ![]() ![]() 2. Wzięłam sobie kartkę papieru i po kolei wypisałam sobie co chce zmienić i jaka powinnam być. Tyczyło się to przede wszystkim moich zachowań, podejścia ale i też wyglądu ![]() 3. Zrobiłam porządek w szafie z ubraniami ![]() ![]() 4. Zakupiłam! Zawsze twierdziłam, że nie jest mi potrzebny a jak już go miałam to i tak leżał w biurko bez żadnych zapisek ![]() ![]() 5. Mieć hobby, jakieś dodatkowe zajęcia itp Ja zapisałam się na fitness ![]() Oczywiście nie wszystko jest takie idealne i nie zawsze mam wszędzie porządek, robię wszystko co zaplanuje i zapiszę w kalendarzu i nie zawsze chodzę na zajęcia fitness 2 razy w tygodniu jak sobie założyłam... Staram się by tak było, ale nie oszukujmy się, trudno zmienić wiele rzeczy naraz. Ważne jednak, że coś robię w tym kierunku. A te wymienione przeze mnie rzeczy po prostu mi jakoś w tym pomagają, oczywiście są też inne ![]() Ważną rolę odgrywa też motywacja i zadanie sobie pytania co chcemy osiągnąć. Zdanie sobie sprawy z tego jak może być i co tracimy przez to jakie teraz jesteśmy... I tak przy okazji motywacji ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() ![]() ![]() muszę koniecznie zrobić sobie listę rzeczy, które chce zmienić w sowim życiu, jak radzicie ![]() ![]() ![]() co do Kasi Maciąg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
O, widzę że więcej jest takich osób jak ja. fajnie, możemy się razem wspierać ^^
Ja mam mnóstwo spraw urzędowych - zmieniłam nazwisko i adres. No i dziś, kiedy w końcu (może za sprawą trochę tego wątku) poszłam tam, zrobiłam zdjęcie, chciałam złożyć wniosek w urzędzie - zamknięte było. Na stronie internetowej urzędu jest do 16.00, a oni zamykają to o 15.45. ![]() Kolejna rzecz, nie przeciągaj nie tylko dni, ale i godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wątek też idealny dla mnie. Czytając wasze wypowiedzi, wydawało mi się, jakbym czytała o samej sobie. A naprawdę chciałąbym się zmienić, stać się bardziej wesoła, otwarta, żyjąca pełnią zycia, takiego jak ja chcę. Nauczyć się w końcu być prawdziwą sobą, niestety blokuje mnie jakiś lęk, sama dokładnie nie wiem przed czym, on po po prostu jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ja chyba jestem mistrzynią w odkładaniu spraw urzedowych
![]() ![]() Niestety jestem ostatnia osobą chętną do inicjatywy na studiach ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam sytuację, że osoba którą lubie i raczej wzajemnie nie wiem czy w irytacji lub nerwach odezwała się do mnie tak jakbym zupełnie się nie spodziewała ![]() ![]() pozdr ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Bardzo podoba mi się ten wątek i myślę, że w pewien sposób będzie mi pomocny. Mam bardzo podobnie w życiu. Zawsze byłam domatorką, wolałam posiedzieć w domu z książką niż iść na imprezę. Trochę się to zmieniło jak poszłam na studia. A najbardziej jak poznałam mojego Tż-ta i pewną znajomą z pracy ówczesnej. Imprezowaliśmy co weekend. Później się to zmieniło, ale było to życie aktywne - studia, imprezy, chłopak - dużo się działo i miałam chęci.
7 miesięcy temu skończyłam studia magisterskie, od tamtej pory szuka pracy i siedzę w domu. Skończyły się studia, koleżanki powychodziły za mąż, jedna wyprowadziła się za granicę, druga do innego miasta, a trzecia mieszka w innej mieścinie, ale i tak nasz kontakt dawno osłabł. Pracy wciąż nie mogę znaleźć, był okres gdy intensywnie chodziłam na rozmowy, teraz nawet i tego nie ma. Kolejne porażki związane ze znalezieniem pracy dobijały mnie, sprawiały że czułam się coraz gorzej, niepotrzebne i nic nie warta. Oczywiście Tż bardzo podtrzymuje mnie na duchu, ale swoje czuję. W między czasie okazało się, że mam chorobę przez którą możliwe że będę miała problemy zajściem w ciążę lub w ogóle by mieć dziecko. To też jakoś na mnie wpłynęło, chociaż staram się o tym nie myśleć i być dobrej myśli. Od 2 miesięcy próbuję się zapisać do Urzędu Pracy, ale wiążę się to ze wstaniem przed 6 rano i nie mogę się do tego zmusić, nie potrafię jakoś. Nic mi się nie chce, do niczego nie potrafię się zmobilizować. Pierwsze 6 miesięcy kompletnie nic nie robiłam, okres wycięty z życia, zmarnowany. W ostatnim czasie stwierdziłam, ze nie mogę tak marnować czasu, bo nie wiem jak długo jeszcze będę musiała tak egzystować u rodziców, więc zaczełam się zajmować domem, codziennym gotowaniem (stwierdziłam, że chociaż nauczę się gotować), postanowiłam też zacząć uczyć się angielskiego, ponieważ wszystko mi uleciało z głowy, ale to też wychodzi mi bardzo niesystematycznie i jakoś niespecjalnie się w to wczuwam. Jedyną systematyczną rzeczą jaką robię jest ćwiczenie z Tż-tem na siłowni, którą zrobiliśmy u mnie w piwnicy. Dodam jeszcze, że jestem osobą bardzo podatna na pogodę. Także ten okres w ogóle nie jest dla mnie dobry. Mój nastrój jest zawsze adekwatny do pogody - jak jest słońce jestem szczęśliwa, żywiołowa, mam energię, jak jest pochmurno - nic mi się nie chce, jestem przygnębiona. Będę na bieżąco obserwować wątek i trzymać za Was kciuki. Bezrobotna wizażanka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
To watek i o mnie
![]() Tak, bede sie tu z Wami ogarniac ![]()
#44 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() moim momentem przełomu był koniec pierwszego roku studiów - stwierdziłam, że mam dość życia w stagnacji i postanowiłam coś z tym zrobić. Zrobiłam plan, określiłam cele dotyczące różnych dziedzin życia (głównie nauka języków, studia, zdobywanie doświadczenia, kształtowanie charakteru). Ponieważ nie było akurat tak cudownych wątków na wizażu, postanowiłam założyć bloga (dla zainteresowanych - w podpisie), który będzie pomagał mi w codziennych zmaganiach w doskonaleniu i zmienianiu siebie ![]() ![]() ![]() Trzeba walczyć o siebie i o swoje szczęście! ![]()
#45 |
Raczkowanie
|
Mnie czasami onieśmiela i dodaję motywacji moja siostra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Lenistwo raczej bym odrzuciła
![]() ![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Coma, bardzo miło się czyta Twojego bloga. Czytając go odnosi się wrażenie, że jesteś osobą pełną energii której nic nie zatrzyma w drodze do realizacji swoich celów
![]() ![]() Co do wspomnianego lenistwa, to wydaje mi się, że często to, o czym mówimy "nie chce mi się", "brak mi na to energii" - to tak naprawdę niska samoocena, lęk przed tym że nam się (znowu) coś nie uda, skłonność do tworzenia czarnych scenariuszy... Ale może się mylę, może jest dokładnie odwrotnie. Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-11-09 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zachęcam do pisania ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Strasznie miło się Was czyta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam wogóle siły do działania - jestem świeżo po rozstaniu z facetem
![]() wszystko widzę jak na razie w ciemnych barwach chcę już dostać jakąś pracę - dzięki temu będę miała zagospodarowane dni i mniej czasu na myślenie ja robię sobie taką listę zawsze na nowy rok - i tak od kilku lat, potem w ciągu roku wykreślam to co uda mi się zrobić
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-11-09 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Ja przeważnie staram się też olewać i nie przejmować, ale i tak strasznie nie lubię sytuacji kiedy siedzę ze znajomymi-znajomych i nawet jakbym chciała to nie mam się na jaki temat wypowiedzieć. Zawsze sobie potem wyrzucam, że na pewno wszyscy mnie uważają za sztywną i nudną osobę...
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- W ogóle to tak sobie teraz pomyślałam, że często kiedy jestem w dużym towarzystwie nieznajomych osób (np. początek studiów) to często mam pecha i wkręcam się w niepasujące do mnie towarzystwo. I męczę się potem, ale po co ryzykować i integrować się z innymi skoro już kogoś znam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może jednym z moich postanowień powinno być ostateczne zakończenie tego wmawiania sobie, że jeszcze coś z tego będzie? ![]() Coma_, świetny pomysł z tym blogiem, chyba odgapię, jak się trochę ogarnę z nauką ![]() właśnie, mogę poprosić o kciuki na jutro, żebym dała radę na uczelni, bo mam ciężki i stresujący dzień? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() (kurde, zmieniłaś ava i Cię nie poznałam ![]() A z facetem miałam podobnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;23144500]Jutro mam już prawie wolne, więc moge trzymać cały dzień
![]() ![]() (kurde, zmieniłaś ava i Cię nie poznałam ![]() A z facetem miałam podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() a zmieniłam, chociaż teraz żałuję, moja kokardka ze skinsów była chyba lepsza ![]() a ja nie potrafię! bo my tak do siebie pasujemy, zawsze mamy o czym gadać i byłoby nam idelanie(taa, jasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja 3mam ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Warto zaryzykować i starać się poznać nowych ludzi, czasami inni znajomi potrafią zmienić życie. Ostatnio często się przekonuję, że nie warto oceniać ludzi po pierwszych, krótkich kontaktach, bo w rzeczywistości mogą być całkiem inni.
Ja na pierwszym roku poznałam ludzi, świetnie się z nimi dogadywałam i dalej tak jest. Było też trochę osób którzy raczej nie byli w moim typie, praktycznie słowa z nimi nie zamieniłam przez rok. W tym roku nastąpiły niewielkie zmiany grup i sama się trochę zmieniłam i jakoś tak wyszło, że częściej zaczęłam rozmawiać z tymi drugimi ludźmi, sama się dziwię, że się z nimi dogaduję, ale naprawdę ich polubiłam. Przez nich zaczęłam trochę inaczej na wszystko patrzeć, inaczej postępować, a czy wyjdzie mi to na dobre, czy nie to się z czasem okaże. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
co do zerwań hmm byłam kiedyś w toksycznym związku kilka lat i naprawdę cięzko było mi przerwać to błędne koło, teraz z moim obecnym chłopakiem jestem rok i jesteśmy bardzo ze sobą szczęśliwi
![]() Rok temu przeniosłam się do innego miasta i podjęłam drugi kierunek. Wtedy przechodziłam hmmm jak to ująć ![]() ![]() Teraz jak wspominam tamten czas (na szczęście tylko 2 miesiące) to aż się dziwie że mogłam tak postępować. Teraz mam już taki spokój ducha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.