|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sutasz vel zakręcone wariacje Obywatelki ;)
a ja widziałam w necie takie montowane szufladki, jak brakuje miejsca to kupujesz kolejną i doczepiasz i sie miejsce robi
![]() na to co się kocha zawsze znajdzie się miejsce :P a tak serio to mam całe biurko w sutaszowych przyborach, dobrze że kota nie mam (zwierzaka w sensie, bo to ze coś z głową to bardzo prawdopodobne patrząc na to ile czasu spędzam w tym temacie )zaczęłam robić wisior ale skończę go jak zrobię czerwono granatowe kolczyki. Użyłam w nich złotych koralików i igła jest za szeroka by przez nie przejść, więc za każdym podejściem muszę ją zdejmować, przewlec samą żyłkę, założyć igłę i wrócić 2 razy tak z każdym koralikiem :ściana: ale przyznam szczerze że mi się podoba
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Zachwyca i kusi ta technika...jeszcze patrząc na Twoje dzieła... OCH
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
![]() 2 wieczory i jeden kolczyk zrobiony ![]() jedwab , lapis lazuli, koraliki czeskiej firmy Jablonex. Oczywiście aparat niemiłosiernie przekłamuje mi kolory, tak że nawet manipulacje w PS'ie nie dały rady do konca oddac kolorów rzeczywistych. Cyknę fotke w ciągu dnia, moze bedzie lepiej
Edytowane przez obywatelka planety Ziemia Czas edycji: 2010-12-06 o 11:25 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo znowu pięknie!
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda bardzo interesująco
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ pięknie! Gratuluję cierpliwości- 2 dni!
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie tak, a to dopiero jeden kolczyk
![]() ale Cię wciągnęło
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
wciagnęlo na tyle ze drugi zaczęłam robić rano w tramwaju
![]() motorniczy nie współpracował ale się nie poddałam ![]() zapomniałam wziąć aparatu do pracy więc dziś foty przy świetle dziennym nie budziet.. |
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Świetnie, świetnie
Chociaż mi się te ogonki nie do końca podobają. Sama baza jest świetna i moim zdaniem wystarczająca i nic więcej jej nie potrzeba. Chociaż jestem też ciekawa jak te ogonki układają się wisząc.I nie mogę się doczekać kolejnych Twoich wyczynów
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
niom niom. podoba mi sie. fajny początek.
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Nooo proszę! Znów piękności widzę
![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Zachwyca mnie ta technika. Twoje wyroby szczególnie.
![]() Ostatnia praca skojarzyła mi się z hiszpańską tancerką. Jest jakaś taka -pełna dynamiki. Super!!! Pozdrawiam. Zapraszam do siebie: Moja biżuteria: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471599 moje malowanie:https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2010-11-20 o 11:04 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Baardzo mi się podobają! Masz talent i cierpliwość
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=obywatelka planety Ziemia;23290077]wciagnęlo na tyle ze drugi zaczęłam robić rano w tramwaju
![]() motorniczy nie współpracował ale się nie poddałam ![]() QUOTE] Czuję w Tobie bratnią duszę ![]() ![]() Zawsze miałam pokusę dłubania w autobusie (dojeżdżałam spod Warszawy) Dobra, pójdę do pasmanterii i zobaczę, a miejsce jakoś się znajdzie... Kota tez nie mam, ale mam troje dzieci i wszystkie i 10 latka i roczne są żywo zainteresowane moimi zasobami. Nasz stół do prac ręcznych (tak ze 3m x 1m) w piatek był cudnie ogarnięty i wypolerowany, w sobotę - blatu nie widać... I tak wkoło.Ostatni kolczyk rzeczywiście taki hiszpański... |
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za przychylne opinie
![]() do "hiszpanskiego" kolczyka użyłam 6 czerwonych korali z 10iu i teraz muszę czekac na paczuszkę by dokończyć drugi ![]() za to wczoraj wieczorem zaczęłam mniejsze kolczyki złoto turkusowe i w 5 h udało mi się zrobić aż 85% jednego kolczyka ![]() Chyba nawiedzę brata i zrobię porządne zdjęcia bo mój aparat to jakaś porażka.. chodzi też za mną wzór granatowo różowy, w głowie wygląda świetnie, zobaczymy jak będzie w realu
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Że się zachwycam Twoimi pracami, podkreślać chyba nie muszę
![]() Chciałam tylko dodać, że widziałam już kilka sutaszowych debiutów i szczerze mówiąc Twój wygląda baaaaardzo obiecująco. Rzadko się widuje u początkujących (sutaszystek?!) tak przemyślane, staranne prace. Dokładne, kolorystycznie zgrane i w ogóle... cudne
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi słodziiiiisz, az strach wrzucic następna próbkę bo może nie bedzie kolorystycznie zgrana i w ogóle
![]() po 2 wieczorkach kolczyk szmaragdowo złoty z kryształkami Swarovskiego - to nie żółty sutasz tylko taki jak delikatnie zoksydowane złoto. Zastanawiam sie nad biglami-planowałam własnie bigle ale może zamocuje sztyfty :myśli: Edytowane przez obywatelka planety Ziemia Czas edycji: 2010-12-06 o 11:27 |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ładnie wykonane
![]() ![]() klask i: kolorki tez mi sie podobają, wszystko gra
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie kolory dobrze dobrane - zwłaszcza, że użyłaś mojego ulubionego koloru swarków
No i przede wszystkim widać szybką ewolucję w Twoich sutaszach - oby tak dalej!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Ok, żeby nie było że tak słodzę
to powiem tylko, że wolałabym oglądać kolczyki w parach Nie zmienia to faktu, że to co zobaczyłam jest absolutnie cudne Nawet w jednym egzemplarzu
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo udane wywijasy
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Wszytko jest tak idealnie równiutko zszyte, że nadziwić się nie mogę, śliczne!
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
loquacee, ale jak robię jeden kolczyk dwa dni to mam ochote juz cos wrzucic :P
to bedzie para ale jeszcze bez bigli moze byc bez bigli? :PPP Edytowane przez obywatelka planety Ziemia Czas edycji: 2010-12-06 o 11:27 |
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie może być i bez bigli
![]() Oj, już ja wiem jak to jest jak człowiek jest zadowolony z efektu i już, natychmiast chce się pochwalić!
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
na pewno chec pochwalenia sie tym co spłodziłam jest, ale po prostu wydaje mi sie ze moje tempo jest wolne, szczególnie patrzac jak czesto pinki wrzuca śliczności, to nie chce zostac w tyle jako leniuch
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą być bez bigli, na taśmę klejącą się przyklei
![]() Pozytywne kolorki, od razu milej się robi w taki bury dzionek, a raczej deszczowo-śnieżny wieczór (bo nie wiem, co mi za oknem pada). |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
super sobie radzisz z tą techniką! kompozycje i kolory cudne, ale największy plus za staranność wykonania- u Ciebie żaden sznureczek sie nie marszczy
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam w tym wątku dużej ilości zdjęc wiec dziś pouzupełniam ale myślę ze warto innym przekazac tą smutną wiadomość:
Dziewczyny ratujcie portal!! Musimy pomóc w odzyskiwaniu fotek!! Dot.: Odtwarzanie portalu - fotki i programy Ja nawet nie wiem jak Was prosić o ponowne ładowanie tych załączników. ![]() Jeśli chodzi o forum to tylko w Was cała nadzieja. My już dodaliśmy wszystko co się dało odzyskać. Utraciliśmy pliki zdjęciowe z kilku ostatnich miesięcy. Ja gorąco proszę, mówcie o tym jedna drugiej Wizażance. Proście Wasze najbliższe Wizażanki, niech zerkną do swoich postów. Tylko w ten sposób odbudujemy wszystko co macie na swoich kompach. Odblokujemy wszystkie fora abyście mogły bez przeszkód edytować swoje posty. Ja wiem, że proszę o bardzo dużo, ale to jest czas ogromnej próby dla nas wszystkich. My teraz dalej pracujemy nad KWC i smacznym. Pragnę uspokoić, że wszystkie dane są nietknięte. Będziemy musieli na pewno wprowadzić zdjęcia produktów z kilku miesięcy. Ale to wszystko na pewno jest do zrobienia. Z góry bardzo, bardzo Wam dziękuję i prosimy o pomoc. "
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Wisiorek z mnóstwem minerałów zaczety juz jakis czas temu, ostatnio obfociłam więc pokazuję:
sutasz turkusowy, chabrowy i biały, kule porcelanowe, amazonit, ametyst, nefryt, opal, marmur awenturynowy, akrylowe kły. po jednej stronie asymetrycznie warkocz. Tył podklejony filcem. edit na zdjęciu po lewej stronie na ametyście widac kapkę kleju, już sie tego pozbyłam
Edytowane przez obywatelka planety Ziemia Czas edycji: 2010-12-06 o 19:22 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Zielone kolczyki (te bez bigli) bardzo ładne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

)

Moje biżutkowanie
klask i: kolorki tez mi sie podobają, wszystko gra