Problem w zwi±zku.. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-02-10, 20:25   #31
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642
Dot.: Problem w zwi±zku..

Cytat:
Napisane przez muaa Poka¿ wiadomo¶æ
doris hm ciekawy tekst wyprobuje na pewno w sumie dobrze radzisz i wydaje sie to takie proste na poczatku sie denerwowalam irytowalam i krzyczalam teraz po prostu mowie wiec na pewno cos takiego powiem ze stoickim spokojem
jak urodzilam mala to sie zamknelam w 4 scianach ale od pol roku zaczelam powracac do znajomych i tak wychodze z nimi spotykam sie i tak masz racje on zajmuje sie mala bawiac sie z nia 15-20 min dziennie! cala reszta spada na mnie bo wczesniej prosilam go aby pomagal to mi pow ze wraca z pracy a ja mu nadal kaze pracowac i dalam sobie spokoj jak mam prosic i slyszec zaraz ( mimo ze pielucha pelna ) to wole sobie sama ja zmienic i nie krzywdzic tym malej bo to nie jej wina.
madrze mowisz czy ty przechodzilas cos takiego?
Nie przez co¶ takiego, ale wiadomo - w kilkuletnim zwi±zku (niebawem stuknie nam 7 lat) zdarzaj± siê s³absze chwile (u mnie dos³ownie chwile, bo nie doprowadzam nigdy do sytuacji, ¿e k³ótnia / nieporozumienie / problem przechodzi w dni, czy tygodnie). Facet nie zawsze siê domy¶li, zrozumie sam z siebie, ka¿dego, nawet dobrego i kochaj±cego faceta mo¿na "skorumpowaæ" (za bardzo mu us³uguj±c, nadskakuj±c, zmniejszaj±c wymagania). Czasami nieporozumienia wynikaj± naprawdê z g³upot, niedogadania siê lub "bo Ty przecie¿ kiedy¶ powiedzia³a¶ to i tamto, wiêc ja ju¿ nie próbowa³em / nie chcia³em pomagaæ" etc. U Was sprawa jest bardziej skomplikowana, a problem g³êbszy, mo¿e rzeczywi¶cie ju¿ nie ma mi³o¶ci, czy przyja¼ni, ale mo¿e jednak warto jeszcze spróbowaæ kilku rzeczy - chocia¿by dla nauczenia siê czego¶ na przysz³o¶æ i zastosowania w kolejnym zwi±zku.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-10, 20:42   #32
muaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 68

widzisz my jestesmy ze soba 8 lat i jakos wydaje mi sie ze caly zwiazek dazy ku jednej drogi....
nic moze poprobuje tego co napisalas ale juz nie ludze sie ze to pomoze ze cos da i ze bedzie lepiej. podchodze juz do tego z dystansem i nie nastawiam sie ze beda sie dzialy cuda
znasz moze jakies strony albo poradniki czy cos z takim tematem?
ja jestem uparta i strasznie nerwowa dziewczyna i nienawidze czekac dlugo i jak sie cos nie zmienia to sie poddaje .... bo czekac sie naczekalam ......
muaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-11, 15:26   #33
Aisa166
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Cytat:
Napisane przez muaa Poka¿ wiadomo¶æ
aisa wiem ze juz wiesz co masz robic i tylko to potwierdze. Ja sama jestem w zwiazku teraz juz malzenskim i powiem Ci jedno ZALUJE! zaluje tych lat spedzonych z moim obecnym mezem czyli 8 nadal z nim jestem i wiem ze sama siebie oszukuje ze ciagle z nim jestem bo mamy coreczke nasz zwiazek wyglada podobnie jak twoj oprocz zdrady. nie ma tej milosci ktora powinna byc, maz nie dba o mnie, nie przytula, nie caluje, komplementow zero, seks raz od swieta ( woli zrobic sobie dobrze przed komputerem ) a wieczorem zmeczony po pracy i tak oto tkwie w tej beznadziejnosci! tez bylo tak ze przez niego stracilam kontakt z moimi przyjaciolmi co teraz odbudowuje ....
wiem ze powinnam odejsc i zyc bo teraz tylko sie mecze. kiedys sie usmiechalam i kazdy mi mowil ze ja to taka smiejka a teraz co slysze? ze ciagle taka smutna chodze nie masz zoboawiazan jeszcze wiec ratuj sobie zycie i nie trac czasu na tego faceta! zaslugujesz na o wiele wiecej!
i tak jak napisala kolezanka widac ze nie masz wysokiego poczucia wlasnej wartosci ( ja tez nie ) i czas to zmienic. piszac do ciebie pisze jakby tez do samej siebie.
daj znac jak ci sie ulozylo i jaka decyzje podjelas po przemysleniach
powodzenia!
Tak wiem ze mam niskie poczucie wlasnej wartosci,kiedys tak nie bylo,ale On wszystko zmienil,tak ze nawet nie zauwazylam kiedy zostalam z jedna kolezanka,teraz wiem ze bylam glupia,wszyscy wkolo wiedzieli co sie dzieje,tylko nie ja.Wiem ze poki "nic"nas nie ³aczy moge to zakonczyc i tak wlasnie zrobie,mamy sie dzisiaj spotkac,wczoraj nie chcialam musialam przemyslec jak najlepiej to bedzie zakonczyc,teraz tylko trzymajcie kciuki zebym byla twarda! i jeszce raz dziekuje za wszystkie wypowiedzi,tak bardzo pomocne.
Aisa166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-15, 08:49   #34
Aisa166
Raczkowanie

Zakoñczy³am ten zwiazek i teraz wiem ze to byla dobra decyzja, co prawda jakis czas zastanawia³am sie czy To zakonczyc i zakonczylam. Jest troche smutno bo to jednak 4 lata,ale nie czuje sie bardziej samotna niz bedac z Nim. Teraz tylko musze wytrwac w swoim postanowieniu i bedzie juz tylko lepiej..
Stary 2011-02-15, 09:15   #35
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 308

Mam nadziejê, ¿e dasz radê Gratulujê s³usznej decyzji.
By³o: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Bêdzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-15, 09:36   #36
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

Bardzo dobrze zrobi³a¶! Nie zas³ugiwa³ na ciebie. Co do smutku, to nomalne, daj sobie czas i zacznij wychodziæ do ludzi. Powodzenia!
Stary 2011-02-20, 17:13   #37
jolka_19
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

dobrze zrobi³a¶... ja dla swojego ch³opaka nie posz³am na studia gdzie¶ dalej ¿eby¶my mogli czê¶ciej siê spotykaæ (trochê te¿ ze wzglêdów finansowych, ale g³ównie dla niego), by³ czas ,¿e podejrzewa³am najlepsz± przyjació³kê o to ¿e chce mi odbiæ ch³opaka bo mówi³a mi ¿ebym z nim zerwa³a... na szczê¶cie nadal jeste¶my przyjació³kami i nic siê nie popsu³o..
trzeba walczyæ o swoje szczê¶cie, ale trudno jest bardzo
jolka_19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 17:37   #38
mesta93
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 682

brawo! bêde trzymaæ kciuki ¿eby¶ wytrwa³a i nie wpad³a na pomys³ ¿eby do niego wróciæ...
mesta93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-20, 18:21   #39
kaczkadziwaczka1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 110

Osobi¶cie w takiej sytuacji nie by³am ale mam tak± kole¿ankê. Bardzo dobrze siê miêdzy nami uk³ada³o, prawie jak przyjació³ki az tu nagle pojawi³ siê ON - jej wielka, ¿yciowa mi³o¶æ. Terazrównie¿ nie ma kontaktu z ¿adnymi kole¿ankami, nawet ze mn± rozmawia sporadycznie bo on ci±gle przy niej siedzi i pilnuje z kim gada. Jak ju¿ uda nam sie pogadac to ci±gle tylko -jaki to on nie jest. Bardzo j± ogranicza, dla niego zrezygnowa³a ze studiów "by spêdzac ze sob± wiêcej czasu", poza tym stwierdzi³, ¿e ona nie musi siê uczyæ, nigdzie sobie nie pojedzie bo "on umar³by z têsknoty", przez niego nie zrobi³a nawet prawa jazdy bo stwierdzi³,¿e "nie chce ¿eby siê zabi³a". I co naj¶mieszniejsze, uwa¿a, ¿e jest najszczêsliws¿a osob± na ¶wiecie. Mordê jej kiedy¶ obije to jeszcze mu podziêkuje i powie ¿e go kocha Powiedzia³a mi kiedy¶ "co to by by³o gdybym go nie spotka³a? pewnie do tej pory by³abym sama...chyba bym umar³a"
Dziewczyna nie wie nawet, ¿e jest zapatrzona w tego typa jak w ¶wiêty obrazek. Ale to co powiedzia³a, zasugerowa³o, ¿e po prostu boi siê samotnosci i chce miec kogo¶ - byle kogo ale ¿eby tylko mieæ.... Nie wa¿ne jak j± traktuje.
Do czego zmierzam - nie warto rezygnowaæ zw³asnych marzeñ dla faceta,i nie warto siê tak poni¿aæ. Nie dba o ciebie? zdradzi³? to ¿egnam! Pamietaj, ¿e mimo wszystko masz swoje ¿ycie, znajomych, swoje ambicje i cele które chcesz realizowac i nie pozwoól by przez byle dupka to zaprzepa¶ciæ . Jeszcze w podziêkowaniu ciê zdradzi³ i w ogóle siê tob± nie interesuje. Zwyk³y narcyz zapatrzony w siebie. Robi tak, ¿eby to JEMU by³o dobrze a kobieta? co tam kobieta! to taki dodatek do jego jak¿e wspania³ego ¿ycia.
Jak mnie tacy frajerzy wkurzaj±...a biedne kobiety takie naiwne,oddane a oni wykorzystuj± to na 200%...
kaczkadziwaczka1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-02-27, 11:50   #40
Aisa166
Raczkowanie

Jolka_19: owszem trzeba walczyc o swoje szczescie,dlatego odeszlam i teraz jestem szczesliwsza,poszlam do pracy i mam zamiar isc na studia.. a co z Twoim szczesciem?? mam nadzieje ze nie wrocilas do tego ch³opaka??

mesta93 nie mam takiego zamiaru,unikam miejsc gdzie mog³abym go spotkac,nieodbieram telefonu, nie chce zadnego kontaktu z Nim,teraz dopiero widze jak mnie ograniczal,jak bardzo brakowalo mi rozmow z przyjaciolmi,znajomymi,wo gole kontaktu z ludzmi,ktorego unikalam ze strachu ze on dowie sie ze rozmawialam ze znajomym i mnie zostawi..

kaczkadziwaczka1 mysle ze kiedys Twoja kolezanka zrozumie,ze to nie jest najlepszy ch³opak/mê¿czyzna dla Niej.Potrzebuje tylko czasu,tez wychwalam by³ego jaki to on nie jest cudowny itd.. ale wszystko sie zmienilo,dlugi czas zastanawialam sie odejsc czy byc z nim..ba³am sie ze pozniej zostane sama,zniszczyl moje poczucie wartosci i uwazalam ze jestem tak beznadziejna ze tylko on mnie chce i na swoj sposob kocha,odpowiadalo mu to ze bylam zapatrzona w niego ze sie balam ze odejdzie i byl pewny ze ja nigdy ale to nigdy go nie zostawie,ale na szczescie mialam na tyle sily by odejsc i byc szczesliwa..
Stary 2011-02-28, 22:46   #41
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 220

ze zbyt wielu rzeczy rezygnowa³a¶, zrobi³a¶ chyba wszystko, czego ON chcia³

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.