![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Policjanci wywieźli Go, pobili i zostawili... Czy można coś z tym zrobić?
No jasne, można zgłosić.
Ale a) nie ma świadków, b) to policjanci, c) na 100% to zmyślił, żeby wzbudzić w dziewczynie poczucie winy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzi mi ogólnie o to, że po prostu ja wezwałam tą policję, a oni OBIECALI mi, że ODWIOZĄ GO DO DOMU!!! A nie do lasu pobić i zostawić! A ja niby dostanę sprawę w sądzie, ponieważ rzekomo obraziłam policjanta. Bo histerycznie płakałam i on spytał czy czasem nie powinnam mieć żółtych papierów i czy chodzę do psychiatry ![]() I jeszcze mi groził, że będzie mnie to sporo kosztować. Może za mnie chcieli się na nim wyżyć?! Ci policjanci młodsi od mojego esk byli !
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Napisz do "Uwagi" TVN.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Oni pewnie napisali w protokole, że stawiał opór nawet jeśli nie jest to prawdą i po sprawie.
![]() Nawet jeśli zatrudni najlepszego prawnika na świecie to nic mu to nie da, nie wygra, więc radzę odpuścić już na tym etapie sprawy ![]()
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. ![]() ![]() "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2012-09-20 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
też mi się tak wydaje
![]() Teraz to nic nie zrobisz, chłopak gdyby był inteligentny to by poleciał na obdukcję, a nie bawił się w strzelanie fochów i wysyłanie do Ciebie wiadomości o takiej treści. Różne historie słyszałam, wierz mi, niektórzy faceci potrafia wymyślić tak idiotyczne sytuacje, żeby wzbudzić współczucie i wyrzuty sumienia, że to się w głowie nie mieści Cytat:
![]() Dalej pamiętam Twój wątek na "Wizoożu", jeśli przy policjantach zareagowałaś tak histerycznie jak przy mojej wypowiedzi to się nie dziwię, że jeden z nich zadał Ci takie pytanie Edytowane przez klaki Czas edycji: 2011-07-19 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
a skąd wiesz , że dostaniesz sprawę w sądzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecać to oni Ci nawet mogli, ale facet mógł zacząć do nich kicać (uprzedzając - nie wiem, czy tak było, pytałaś o hipotetyczne możliwości) już za drzwiami i co....myślisz, że chłopaki dadzą sobie podskakiwać, bo obiecali...a kiedy histeryzowałaś, że Ci zagrozili sprawą - z momencie "odbioru" Twego Ex od Ciebie czy kiedy? Bo nie rozumiem. Dosyć mocno reagujesz na spokojny przecież post. Żebyś się faktycznie nie wpędziła w jakieś problemy - nawet, jeśli pol przereagowali, to będzie bardzo trudno udowodnić i facet musiałby być crystal clear, żeby coś osiągnąć - niedawno była sprawa w ten deseń w przemyślu (tzn. od roku się ciagnie, niedawno czytałam update), możesz poguglać. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-19 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Dziewczyno, opanuj się dobrze Ci radzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
ale czemu Tobie zależy na facecie przez którego histerycznie płaczesz przed obcymi ludźmi? ze nie wspomnę o tym, że to ogólnie jest patologia być zmuszonym do wzywania policji, która ma Cie bronic przed facetem, z ktorym chcesz się zejść
fakt, policjant nie powinien tak powiedzieć, ale nie wciąż nie wierzę, że pobili go w lesie. Jesli jednak jakimś cudem to prawda to obdukcja (szybko), zawiadomienie policji ![]() I nie mów, że Twoj facet nie wzbudza w Tobie poczucia winy, bo widać to na kilometr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
JAK można sobą dać tak manipulować i to chlejącemu i awanturującemu się jeszcze wczoraj facetowi? No jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się nazywa obraza/zniewaga funkcjonariusza publicznego. Kodeks karny: Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio. § 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-07-19 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Historia coraz lepsza!
Ja bym Rutkowskiego zatrudnila, niech zbada tą sprawę. Jak oni smieli Cie tak obrazic?????? niesmialo tylko dodam, ze jak chcialas zby ktos go do domu odstawil to trzeba bylo po taksowke dzwonic, nie policje, Musisz troche nad szczegolami historii popracowac, i Pulitzer murowany. Albo i Oscar. Moze Nobel.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2011-07-19 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha, i nie daj sobie wmówić, że to Twoja wina i przez Ciebie go pobili. Dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś na policę. W tym momencie opcja c podana przez szugarbejb jest bardzo prawdopodobna. ![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiem, czy to teoretyzowanie ma sens, skoro najprawdopodobniej historia jest zmyślona przez Twojego byłego w celu wzbudzenia poczucia winy. Nie chce się z Tobą spotkać i powiedzieć, za co mandat i pewnie sprawy też nie zgłosi, bo wydałoby się, że to nieprawda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Autorko, może uspokój się trochę i opisz sytuację bardzo dokładnie, ok?
Jak doszło do całej sytuacji, co twój eks dokładnie robił w twoim mieszkaniu, co mówił i jak się zachowywał, co spowodowało,że zadzwoniłaś na policję, jak się zachowywał, gdy dzwoniłaś i już po fakcie, dokładnie co robili policjanci itd. DOKŁADNIE. A potem skąd dowiedziałaś się o tym, co zaszlo, kiedy, co dokładnie opowiedział ci EKS i jakie masz powody ku temu, by w to wierzyć. Bo na razie ciężko cokolwiek wywnioskować. Osobiście też mi się wydaje, że facet zmyśla, chcąc się zemścić za to, że wezwałaś na niego policję.
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Obrażenie funkcjonariusza nie jest aby karane z urzędu? To może wyjaśniłoby mandat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
No dopiero na drugiej stronie dowiadujemy się szczegółów. Za 10 stron wyjdzie Moda Na Sukces.
TRAFIŁ SIĘ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
nie chce się z nią spotkać , bo wyszłoby , ze wcale pobity nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żarty sobie robisz. Jakby Cię nie obrażał, nie był nachlany i nie awanturował się, to policji byś nie wzywała. Daj się dalej wpędzać w poczucie winy. A jak facet został pobity, niech idzie na obdukcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Eks się do Ciebie nie odzywa to jak Ci powiedział, że go pobili?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Dobrze że jestem sama w domu, taki histeryczny śmiech mógłby spowodować wezwanie policji/karetki z psychiatryka. A potem by mnie pobili i zostawili w lesie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Wtajemniczenie
|
Nie eks, tylko policjant.
Cytat:
Nie zareagowałam tak przy nich. Cytat:
Ja nie użyłam wobec nich żadnych przekleństw itp, bo nie przeklinam. Po za tym przy tym wszystkim była moja mama i brat jeszcze. I nie wiem jak można powiedzieć kobiecie która płacze, że czy ma żółte papiery? Cytat:
Chodzi mi o to, że chyba policja nie ma prawa tak ludzi traktować? No chyba, że się mylę... Cytat:
Cytat:
A nie mam sie jak z nim spotkać, ponieważ nie pracuje w ciągu tygodnia w mojej miejscowości, tylko kilkaset kilometrów od naszego miejsca zamieszkania.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-07-19 o 17:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Ty nie możesz nic zrobić. To on musi złożyć doniesienie, jeśli rzeczywiście miało to miejsce. Widocznie bardzo go nie "spałowali", skoro nawet o tym nie pomyślał. I tylko nie mów, że po tej sytuacji, nie znając tak naprawdę faktów, poszłaś na policję płacząc histerycznie i się awanturowałaś...
Nie wiesz, jak było. Nie wiesz, czy się nie awanturował, bo nawet Ci pewnie tego nie powiedział. Pijany był, nawet może nie pamiętać, co się wydarzyło dokładnie. Jeśli on nie składa doniesienia, nie robi obdukcji, to może wie, że wcale bez powodu nie dostał?
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Ale weź pod uwagę, że on ściemnia. Bo naprawdę wszystko na to wskazuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Trzeba było zadzwonić po taksówkę, dać w rączkę pieniądza i poklepać po pupci w nagrodę. Za dodatkową kasę pan taksówkarz nawet wtargałby go do chacjendy. Jak Ci się radio-taxi z policją pomyliło, to masz nauczkę. Nie wierzę, że go pobili, bo nie wierzę, że ktokolwiek ryzykowałby pracę dla chwili uciechy z jakąś pijaną mordą i ryczącą kobieciną.
Poza tym powinni go zawieźć na izbę i może to wcale nie był mandat, tylko rachunek za "hotel".
![]() |
#60 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.