|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witam i ja
![]() Krystianek w nocy marudził i zasnął dopiero jak go wzięłam do swojego łóżka w akcie desperacji i spaliśmy 2 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
My idziemy dzisiaj do lekarza
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
My też jesteśmy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A jak z Waszym jedzeniem? Przekonał się do mamy mleka, czy strajkuje?
![]() |
#34 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i oficjalnie melduję się w odchowalni. mój anioł śpi grzecznie. w nocy spał twardo 4 godziny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=CookieMonsters;2894 8763lece pakowac siebie i Mala do szpitala.[/QUOTE]
Trzymam kciuki zeby szybko pomogli Zuzce i żeby już było ok Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mamy 6 tygodni ![]() Crazy gratulacje dla Was ![]() Dziewczny czy u Was w przychodni nie szczepią dzieci w taki upał ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Nas wczoraj szczepili a w dzień było tak gorąco, że mała w samym bodziaku jeździła i skarpetkach.
![]() |
#37 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko się wyjaśni co Zuzce jest! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też robi czasem żółto-zielone kupki, ale my jesteśmy tylko na piersi... |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
No to przeklejam tutaj, bo tam pewnie nikt mojego dola nie zauwazy:
Hej! Powiedzcie mi dlaczego termin porodu to taka magiczna data? Jeszcze do wczoraj moj humor byl ok, mialam nastawienie, ze przeciez kiedys urodze, a dzisiaj diametralna zmiana nastroju. Dobija mnie upal i plaska kreska na dzisiejszym zapisie ktg. Zaczynam sie pomalu przyzwyczajac do mysli, ze skonczy sie cc... Na pocieszenie kupilam sobie truskawki, ale marne to pocieszenie... Cookie trzymam kciuki, zeby z Zuzia to nie bylo nic powaznego! I oczywiscie za dzieciaczki szczepione i idace na usg bioderek! Ide nadrabiac dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
My właśnie po wizycie położnej
![]() Krostki, które ma ( nie chciałam się Wam tu już żalić) powinny zejść same za 2-3 tygodznie. Ale kąpiemy dalej w emolium, i smarujemy bepanthenem. Teraz pytanko: któraś się oirentuje w nosidełkach ? Bo mi położna mówiła że lepiej dla mnie niż chustę.
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmalowana, chyba Carmela kupowała nosidełko. A dlaczego lepsze, jeśli mogę spytać? Tata wyszedł ze szpitala, niby to nie udar ale cos od tej strony, lekarz stwierdził że dostał "pierwsze ostrzeżenie" i ma dziękować że takie lekkie. No i leczenie, dieta ( ![]() dziękuję za kciuki ![]() A pytanie z serii odchowalni....czy Wasze dzieci się też tak ślinią? Mały okropnie, obślinia mnie co chwilę, przecież za wcześnie na ząbki.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co u mnie też suszarka działa ale rano jak ją właćzyłam chyba ze 20 min i Nati usnęła ale jak ja wyłączyłam jejku jaka cisza już mi w uszach szumiało dzieciom się nie poprzekręca w główkach od tego szumu??
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
ania20 mówi, że niby chusty są dla dziecka niewygodne i że ja szczuplutka jestem i lepiej nosidełko. Ale czytam teraz w necie i opinie są odwrotne. Że chusty są o wiele lepsze niż nosidełka :/ I weź tu bądź mądry człowieku. A Wy co sądzicie ?
#43 |
Zakorzenienie
|
Kobitki jak się ładnie złożyło, poczekalnia zakończona, prawie wszystkie rozpakowane. Szkoda że aga i pozostałe mamy nie zdążyły.
Aga G nie smutaj, kwestia kilku dni. Są jeszcze truskawki? Brunetka być może wina mleka. Lepiej skontrolować tak czi siak. Cookie trzymaj się kochana, IMO taki wzdęty brzuch może być kolkowy, (sąsiadki dziecko tak miało), ale skoro wymiotuje, to może coś innego ![]() 83monia ![]() Zmalowana co to za krzesełko które kochasz? Są jakieś wieści od Stronczka? Teściowa ![]() Od 5 rano kokosi się przecież- standard. To jak, będziemy się bujać w odchowalni do pełnoletności naszych brzdąców ![]() Zróbmy kiedyś spotkanie gdzieś w centralnej Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może jeszcze samo się ruszy. Ja też mialam takie zapisy a tu prosze wzieło mnie z zaskoczenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
patik a łoo takie o
![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-24 o 10:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz mi nie pozwala, bo twierdzi że to samo zło dla jej kręgosłupa ![]() Nie mam opinii narazie żadnej na temat chust i nosideł ![]() Zamówiłam sobie na all książkę polecaną przez wodaqua "trzy lata z psychopatą" Może Gwiazda da mi trochę poczytać, bo brakuje mi tego, książki chłonę jak opętana, a przy Sarce nici z książkowego relaxu. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-24 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jest jakieś znaczenie czy chusta czy nosidło. Musisz wybrać w czym Ty byś wolała nosić dziecko
![]() Ja mam chustę-dla mnie rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
super, że wszystko ok!!! ![]() Cytat:
My mamy taką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat: Cytat:
![]() MELDUJEMY SIĘ W ODCHOWALNI!! ![]() Bylismy u pediatry, Lili waży 4,5 kg i konczy dzis 3 tyg ![]() drżenia raczek i nozek normalne-nie wykształcony układ nerwowy. za 3 tyg do szczepienia ![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-08-24 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
i ja jestem
![]() właśnie zauważyłam drobne łuszczenie na samym ciemiączku - czy to ciemieniucha sie zaczyna? ![]() DaKaro gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy takie - dostalismy gratis do fotelika ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochane mamusie powiedzcie mi... Sab simplex są od miesiąca dopiero? Kuzynka mi wczoraj doradziła, żeby małej dawać codziennie po kilka kropel - choc nie ma kolek ani nic... tylko ona mówiła o jakiś innych kroplach dla noworodków. Warto dawać tak zapobiegawczo? podobno jej polożna tak doradziła, żeby się ustrzec przed kolkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
agulaaabar ja właśnie o tym dzisiaj rozmawiałam. I podobno dawanie zapobiegawczo sprawia, że potem jak trzeba to kropelki nie działają. U nas położna powiedziała żeby nie dawać4 razy dziennie jak napisane na kropelkach tylko godzinę przed "godziną zero" (czyt.kolką) dać 5 kropelek jak nie pomoże to jeszcze 5 i finito.
Chwalę się nowym nabytkiem :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-24 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Melduję sie i ja...no i Dominik
![]() My już po wizycie u lekarza. Maluszek przybrał niecały kilogram w niecały miesiąc, także ok. Co do zielonych kupek to mamy się na razie nie martwić bo tak może być przy zmianie mleka. W nocy znowu dziś było bardzo niespokojnie i pani doktor kazała odstawić delicol i z powrotem podawać esputicon i dicoflor. (jednak było lepiej) Poza tym na wszelki wypadek mamy zrobić badanie moczu, czy nie ma żadnych bakterii. Mam pytanie: w poniedziałek Dominik kończy miesiąc i chcę mu zacząć podawać sab simplex zamiast esputiconu. Mogę go mieszać razem z dicoflorem w mleku? Da Karo gratulacje ![]()
#55 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedactwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj Słoneczko - jak tam u Was? Maksiu bardzo daje w kość czy grzeczny? Cytat:
my jedziemy na Bebiku i kupki ładne, trochę gazuje ale nie płacze przy tym, więc może te bączki to norma. może spróbuj z Bebikiem bo czytałam na necie że na Bebiko właśnie sporo mam przesiadło się z innych mlek po których dzieci miały zatwardzenia i zielone kupki - zwłaszcza po NAN. - a po Bebiko wszystko się unormowało - zatwardzenia przeszły i kupki ładne żółciutkie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lece smażyć placki ziemniaczane bo mała śpi od 11,30 a przedtem rano jak spała to sobie naszykowałam wszystko- obrałam ziemniaki, starłam w robocie i teraz tylko musze przyprawić i dodatki i będzie obiadek ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:21 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
DAKARO GRATULACJE SERDECZNE!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zanetko wydaje mi się,że Lili Agni i Słoneczko powinnaś przenieśc do mamuś SIERPNIOWYCH ,bo chcąc nie chcąc zostały mamami w sierpniu ![]() AgaG. racja humor zawsze lepszy do TP ![]() ![]() CookieM. oj ![]() ![]() ale z drugiej strony oznacza to pewnie,że to jakieś wzdęcia i nie jest na tyle poważne,żeby w trybie natychmiastowym przyjąc dziecko- to tak w ramach pocieszenia ![]() A ja szukam kiecki na wesele ![]() ![]() ide czytac odchowalnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana pytanie z innej beczki... tą sukienke granatowa kupilas w jakiejs sieciówce? bardzo mi sie spodobała ![]() Fajne butki ![]() Ehh szukam szatki i swiecy na allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Witamy się z Izulką
![]() kopiuję ze 'starego' wątku Marinko jutro wazny dzień i czy ta biegunka nie ma czegos z nim wspólnego? Cookie nosz kurczę blade. Nie popuszczaj!Spytaj czy biorą odpowiedzialnosć za dziecko i powikłania a najlepiej na pismie i dopiero pójdziesz do domu. Ja tak zrobiłam z Krystkiem i wygrałam z lekarzami.Przyjęli. Zanka pamiętam,pamiętam. Choc ja już od dawna czekam na Odchowalnie no ale co ja na to poradzę jak Iza zechciałą wyjść za szybko. Wecie o czym pomyślałam po przebudzeniu? Ile z nas tu będzie (o ile będzie istniał wizaż) jak nasze dzieci będą miały lat 15,18. I jak będzie (i czy będzie można wrócic) czytać posty z okresu ciaży,porodu,ulewania,kup ek..... Izunia nadal grzeczniutka,zaczepia nas,śmieje się,krzyczy ![]() Jest CUDOWNA!!!!77Byłam wKlubie i az gębka mi się cieszyła.No cudaśne dzieciaczki.Brak mi słów by komentować bo w słowa tego nie ubiore. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.