|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ale ukrop... dziewczyny chlapia sie w baseniku na balkonie, a ja sie koncze...
|
|
|
|
#4922 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Zmalowana oby szybko sie rozwiazaloCzytam o Waszych dzieciach no I sie dolaczam do narzekan, mala co 2 godz w nocy pobudka .U nas mrzawa pada, nie bylismy dzis nawet na spacerze. Wczoraj bylam u pediatry, no I 200g w tydzien przybralysmy , nie dziwie sie Bo wiecznie na cycu wisi.Tz kaze jej nie brac jak placze, ale mnie serce boli, a wiem ze ona cwana I to wykorzystuje .w czwartek rodzice przylatuja .Stronczek. Trzymam kciuki zebŷ sie rozkrecilo A I u nas na wysypke , taka jak biale pryszcze ,pediatra powiedziala ze to hormonalna wysypka I mam sie nie przejmowac Bo zniknie I zniknela. |
|
|
|
|
#4923 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() my juz po kompleksowym badaniu (bioderka+brzuszek+glowka + jaderka) i wszystko w porzadku!!! ![]() z tej okazji Filipek dostal od mamusi zabawke i nowa czapeczke ![]() poza tym przyszla dzis chusta ![]() Cytat:
za przesylke nie masz co dziekowac mam tylko nadzieje ze kropelki pomogadoszla do Ciebie chusta? Cytat:
ja po dzisiejszym badaniu usg glowki jestem spokojna tym bardziej ze te drgania sa juz mniej zauwazalne ad 3 - brzuszke by bolal, albo wysypka.. no wlasnie nie wiem ale mozliwe ze to bylo po zjedzeniu czegos, bo dzis zdecydowanie mniejCytat:
ja tez bym sie chetnie wyrwala do kina na krola lwa![]() Cytat:
![]() tez doszlismy do wprawy (bardziej ja niz tz bo to ja z Filipkiem kursuje ) i raz dwa i fotelik wpiety Cytat:
wiec sama nie wiem co to bylo,moze od zjedzenia czegos... oby![]() co do katarku-powinno pomoc jesli chodzi o mate-ja wybralam sobie taka na chrzciny jako prezent http://allegro.pl/muzyczna-interakty...767119846.html identyczna ma kuzynka i sobie chwali Cytat:
![]() Cytat:
ide czytac dalej..
|
|||||||
|
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Karolia- super ze wszystko ok, teraz nie musisz sie juz martwic |
|
|
|
|
#4925 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szybki i bezbolesny porod !!!![]() Moja tez robi zielone kupki, mi pediatra powiedziala ze dzieci karmione MM takie kupki moga robic i nie jest to nic niepokojacego (moja ma koloru zgnilej zieleni)Cytat:
!!! ![]() Cytat:
) Natomiast placze przy tych czynnosciach ale tylko wtedy gdzy jest baaaaaardzo glodna ![]() Cytat:
trzymaj sie ![]() Cytat:
!!Cytat:
i czy to jest hustawka na baterie czy tylko lezaczek z funkcja bujania ? i jak sie sprawuje dla Twojej małej czy chetnie w nim siedzi i czy ma wibracje ? Mam od kolezanki miec pozyczoną hustawke na baterie i kurcze zastanawiam sie czy moja mała nie przyzwyczai sie do bujania hehe napisz jak jest u Ciebie jak bedziesz miec chwilke a moze ktoras jeszcze ma taka hustawke jak reaguja wasze brzdace ?Gratuluję oby rozprawa szybko sie zaczela i poszlo po Twojej mysli !!Moja mała spała od wczoraj od 23 do 6 rano bez przerwy zjadla i poszla spac dalej obudzialm ja na jedzenie o 10, pobawilysmy sie z kolezanka i jej coreczka ktore byly u nas w odwiedzinach przed 15 zasnela i zpala poltorej godziny zjadla i dalej spi dzis mam takie grzeczne dziecko ze az dziw bierze bo wczoraj owszem nocka ładna ale dzien miala pod haslem marudery strasznej
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-23 o 17:51 |
||||||
|
|
|
#4926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje kochane, dziekuje za wszystkie bardO mile slowa, za gratulacje i za komplementy pod adresem Tymcia.
Na razie wlasnie caly czas spi i spi, wiec nawet na karmienie nie moge go dobudzic. Tzn straaaaaasznie dlugo to trwa i musze sie uciekac do "brutalnych" metod, bo samo glaskanie po policzku, mowienie itp nic nie daje Ze ssaniem cos tam zakapowal, raczej malutko jescze zjadl, ale zamierzam sie i jego cierpliwie uczyc. I na razie nie daje go dokarmiac.Chcialabym juz isc do domku, bo to łażenie cały dzień w pizamie mnie wykonczy Cytat:
lejesz miód na oje serce ![]() ![]() ![]() Cytat:
z całych sił!!!Cytat:
![]() A brzuszkiem sie nawet bardzo nie dziwili. Tylko polozna jak przyszla godzine po porodzie sprawdzic jak moj brzuch, obkurczanie itp, to zrobila wielkie oczy i powiedziala za tydzien juz powinnam miec swoja dawna takie i ani sladu niedawnego pasazera
|
|
#4927 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i Filipek w pełni zdrowy !!!Własnie kumpela mi tez ma pozyczyc huste, nie wiem jaka ale jak wezme od niej ta hustawke i huste to bede sie radzic co i jak zastanawiam sie bo chce mi jeszcze kojec pozyczyc ale nie wiem czy mi sie przyda dla małej teraz jak jest jeszcze taka mała musze przemyslec ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
uczcie sie siebie grzecznie nawzajem i zeby Was szybko do domku wypuscili !!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko, bardzo wspolczuje z powodu dziadka
To najwieksza ironia losu, ze jedni sie rodza, drudzy odchodza Co do opisu porodu, to juz chyba w domu wstawie. Teeraz tylko na szybko napisze, ze bylo bez znieczulenia, nie nacieli mnie i peklam na zewnatrz leciutko (tylko 1 szef, choc w srodku oczywiscie wiecej, ale i tak nawet ponoc nie musze jechac go usuwac, bo jest cieniutki i malutki), naprawde mocne bole trwaly ok. 1h. Reszta byla calkowicie do zniesienia. Pesteczka No i wszytsko odbylo sie bardzo szybko, polozne byly w ciezkim szoku i wrecz poplochu, gdy okazalo sie ze mam 10 cm rozwarcia, a nie 2 cm, jak myslaly
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Witamy Tymka, gratulujemy dumnym Rodzicom!
![]() Jaką pijecie herbatkę z kopru woskiego? Mnie dzisiaj poleciła połozna, na piardy u małej ![]() Taką wypatrzyłam: http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p14935-Hip..._g_20_saszetek A w ogóle mała przez ostatni tydzień pzrytyła 300 gram Nadrabiam dalej... |
|
|
|
#4930 | |||||||
|
Raczkowanie
|
brumek gratuluję
mój Tomek też po porodzie nie załapał jedzenia, jak mu dawałam, to nie był zainteresowany dopiero potem coś cmokał, ale słabo, a położne powiedziały, że on ma zapas na 2 dni i nie jest głodny po prostu, bedzie tylko ćwiczył odruch ssania.Cytat:
Cytat:
na pewno dziecko daje radę wycisnąć więcej.Cytat:
![]() Oj boli ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięć dych? Sprawdziłam w ai doz na necie i kosztują 39 zł, to dużo - działa to chociaż? na jak długo wystarcza?
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie mąż zabiera na randke
wieczorkiem albo jutro zerkne co naskrobałyście Kochane
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Brumek gratulacje za szybką i prawna akcję!
witamy Tymka!!dziękuję za pochwały Plotera ) tez uwazam, ze jest piękny - to wyżeł węgierskiu nas ok, Zuza chyba wazy 4600 - chyba bo ważyłam ja na wadze u weta. ![]() do pediatry mi na razie nie po drodze bo panicznie boję się powikłań poszczepiennych. A 7 tydzień nam leci i najwyższy czas. A tyle sie w necie naczytałam strasznych historii.
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji, dziś byłyśmy na szczepieniu. Ja zniosłam to dobrze, Ida troszkę gorzej. Pech chciał, że przed wizytą długo spała i obudziła się akurat przed wejściem, oczywiście głodna, więc od razu włączyła syrenę na całego.... Po wszystkim od razu musiałam jej butlę zapakować, przed już nie było jak. Okazało się, że źle to rozegrałam, bo nie powinno się karmić dzieci po szczepieniu które jest w formie do picia (a rota jest), bo dziecko może zwrócić pokarm i tym samym szczepionkę. Na szczęście udało mi się ją porządnie odbić i nie było ulewania. Jak tam mają się nasze kolejne rodzące? Brak nowych wieści? |
|
|
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
sms od DaKaro
urodziłam córeczkę o 17,00 3050g 10 punktów. rodziłam naturalnie w sumie 2 h boli, wszystko na dole mnie boli . Pozdrawiam Was dziewczynki |
|
|
|
#4936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Stroneczke
![]() Editka co z Tobą? Patik trzymam za wizytę, daj koniecznie znać!DaKaro bidulko nic się nie rusza za szybkie rozwiązanieMinoczko tak mi przykro z powodu dziadka Moje kondolencje ![]() AgaG za 40-stke ![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy taką: http://allegro.pl/fisher-price-husta...761256945.html U nas sie sprawdza, bo jak mały miał problemy z brzuszkiem to tylko tak się uspokajał. Pozatym mogę zawsze coś zrobić w domu, czy sie wykąpać, bo on się zajmuje sobą, obserwuje ptaszki, słucha piosenek i zasypia ![]() Wiatj Brumku Wracajcie szybko do domu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm z tym odgazowaniem to nie mam pojęcia... ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do szczepień też się boję, dlatego nic nie czytam. Mniej wiem lepiej śpię . Swoją drogą my dzisiaj pojechaliśmy z krostkami małej, a że nie była szczepiona a wiek już odpowiedni, to nas pediatra z zaskoczenia wzięła i wysłała do szczepienia. Mała marudna, krzykliwa, żali się. Taka kupka nieszczęścia. Aaaaa no i my mamy skazę białkową i odstawiamy Nan na rzecz Bebilonu Pepti. Mała pije i nie widzi różnicy w smaku (przynajmniej na razie ). Mam cichą nadzieję, że będzie lepiej. Normalnie aż mnie boli jak ona z bólu brzucha drze się, bo płacz to nie jest. Że takie małe bąki mogą tak dziecko wykończyć.Zanka u Was jakaś poprawa po Pepti? Marina bardzo, ale to bardzo się cieszę z Waszych samodzielnych kupek Nerola nic nie pisz o muszkach, komarach itp. U nas też tego masa. A w to, że się lenisz i nic nie robisz NIE WIERZĘ ![]() Trzymam kciuki za rodzące i za szybkie rozpakowanie dwupaków. Maluchy wyłazić bo kończymy z poczekalnią ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- DaKaro Gratulacje!!!
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
My mamy hustawke Sara jej nienawidzi wyje po 2 mninutach, a w lezaczku smacznie spi. Mam nadzieje ze z czasem sie przekona do bujania...Cytat:
![]() Aga mamy śliczna buldozia obrózke dziekujemy |
|
|
|
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co sądzicie o macie fisher price rainforest?
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
My mamy karuzelę rainforest i jest rewelacyjna, na macie widziałam bardzo podobne - jeśli nie identyczne - zabawki, więc pewnie też jest świetna.
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Gratuluję noworozpakowanym mamom Coraz nas więcej sierpniówek![]() Nie nadrobię wszystkiego, bo jakoś na razie nie wyrabiam na zakrętach Jeśli chodzi o Patryka, to nie narzekam. Nie jest co prawda noworodkiem śpiącym całymi dniami i nocami, ale w sumie jest grzeczny i można się przy nim wyspać troszkę. Oczywiscie najchętniej wisiałby przy cycu mamy albo spał w jej ramionach, ale jak odmówić takiemu mężczyźnie? ![]() A w ogóle to zaczęły się wizyty rodziny z prezentami Miłe, ale trochę męczące... A jeśli ktoś jedzie ponad 100 km, to też trudno go wyprosic po godzinie...Jedynie pojawił się problem zielonych kupek (któraś też o tym wspomniała), ale na razie mam nie panikować, bo prawdopodobnie coś zjadłam co zaszkodziło albo mam dietę za bogatą w żelazo... Zobaczymy, jak będzie dalej... Teraz chyba skorzystam, że moi mężczyźni śpią i pójdę się wykapać, bo potem może być różnie... Pozdrawiam |
|
|
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro moje gratulacje.
A u nas postepow brak. Skurcze mam ale nie regularne. Jedne mocne inne słabe. Najbardziej boli jak wstaje. Sluz brunatny cały czas ze mnie wylazi. No i to chyba na tyle. Bede czekac dalej. Jutro na 10.30 mam wizyte u poloznej, ale mam nadzieje ze do tego czasu Juz urodze albo Bede przynajmniej w szpitalu. Jeśli nie to zdecydujemy co dalej. Moze mnie zbada i dowiem sie czy jakieś rozwarcie jest. A co z kolejnym wątkiem? Miejsce nam sie kończy. |
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba się zdecyduje.
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ... O 19 tak sie ładnie wybudził i przyssal ze ssal aktywnie kilkanascie minut i widzialam ze przelyka ![]() Cytat:
|
|
#4945 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zmalowana trzymam za Ciebie kciuki, na pewno niedługo wszystko się poprawi- takie prawo natury Cytat:
Gratulacje!!! czyli jednak zadziałało !!! Cytat:
![]() też już chcę.... |
||||
|
|
|
#4946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje DaKaro!!! Gabrysiu witaj!!! Ciesze sie, ze udalo sie naturalnie!!! Ja sie raczej nie rozpakuje w tym watku, czuje ze Antek czeka na ochlodzenie... Cytat:
Trzymam kciuki za rozwoj akcji! Nic sie nie martw, jak juz masz skurcze, to jest dobrze. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
Brumku WIELKIE WIELKIE GRATULACJE. TYMEK PRZEŚLICZNY
Idę nadrabiać...
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro gratulacje! nie było tak źle nie?
![]() u nas po pepti zdecydowana poprawa, co nie zmienia faktu, że moje dziecko nadal płacze całymi dniami, zawsze znajdzie sobie powód
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluje wszystkim nowym mamusiom: Brumku, DaKaro, oliweczka
![]() witam dzieciaczkimy mamy skok rozwojowy bo Hania marudna cały dzień.... |
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, DaKaro ogromne gratulacje!!!
![]() Witamy na świecie Tymka i Gabrysię. Stronczek, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji. ![]() CookieMonster, może poszukaj poradni laktacyjnej w swoim mieście, na pewno by Ci pomogli i powiedzieli co robić w takiej sytuacji. Jak leżałam w szpitalu, to wszystkie położne co innego mówiły o karmieniu i o samym przystawianiu i nic mądrego z tego nie wynikało. Natomiast codziennie przez oddział przechodziła pani z poradni laktacyjnej (świetna kobieta) i myślę, że to dzięki niej karmię Hanię piersią i nie mam już poranionych sutków. Skoro mleko leje się strumieniem, to myślę, że szkoda byłoby z niego zrezygnować na rzecz mm- bo to jednak najlepsze co w tej chwili możesz dać swojemu dziecku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

.
, nie dziwie sie Bo wiecznie na cycu wisi.Tz kaze jej nie brac jak placze, ale mnie serce boli, a wiem ze ona cwana I to wykorzystuje
.

muszę to zgłosić pediatrze....
ale mozliwe ze to bylo po zjedzeniu czegos, bo dzis zdecydowanie mniej
wiec sama nie wiem co to bylo,moze od zjedzenia czegos... oby
za szybki i bezbolesny porod !!!

zębole

dla dalszej odwagi!!!