|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ale ukrop... dziewczyny chlapia sie w baseniku na balkonie, a ja sie koncze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Zmalowana ![]() Czytam o Waszych dzieciach no I sie dolaczam do narzekan, mala co 2 godz w nocy pobudka ![]() ![]() ![]() U nas mrzawa pada, nie bylismy dzis nawet na spacerze. Wczoraj bylam u pediatry, no I 200g w tydzien przybralysmy ![]() ![]() ![]() ![]() Stronczek. Trzymam kciuki zebŷ sie rozkrecilo ![]() A I u nas na wysypke , taka jak biale pryszcze ,pediatra powiedziala ze to hormonalna wysypka I mam sie nie przejmowac Bo zniknie I zniknela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |||||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() my juz po kompleksowym badaniu (bioderka+brzuszek+glowka + jaderka) i wszystko w porzadku!!! ![]() ![]() ![]() ![]() z tej okazji Filipek dostal od mamusi zabawke i nowa czapeczke ![]() poza tym przyszla dzis chusta ![]() ![]() Cytat:
![]() za przesylke nie masz co dziekowac ![]() ![]() ![]() doszla do Ciebie chusta? Cytat:
ja po dzisiejszym badaniu usg glowki jestem spokojna ![]() ![]() ad 3 - brzuszke by bolal, albo wysypka.. no wlasnie nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tez doszlismy do wprawy (bardziej ja niz tz bo to ja z Filipkiem kursuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do katarku-powinno pomoc ![]() jesli chodzi o mate-ja wybralam sobie taka na chrzciny jako prezent ![]() identyczna ma kuzynka i sobie chwali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide czytac dalej.. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Karolia- super ze wszystko ok, teraz nie musisz sie juz martwic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tez robi zielone kupki, mi pediatra powiedziala ze dzieci karmione MM takie kupki moga robic i nie jest to nic niepokojacego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() Moja mała spała od wczoraj od 23 do 6 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-23 o 16:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |||
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczynki moje kochane, dziekuje za wszystkie bardO mile slowa, za gratulacje i za komplementy pod adresem Tymcia.
![]() ![]() ![]() ![]() Na razie wlasnie caly czas spi i spi, wiec nawet na karmienie nie moge go dobudzic. Tzn straaaaaasznie dlugo to trwa i musze sie uciekac do "brutalnych" metod, bo samo glaskanie po policzku, mowienie itp nic nie daje ![]() Chcialabym juz isc do domku, bo to łażenie cały dzień w pizamie mnie wykonczy ![]() Cytat:
![]() ![]() lejesz miód na oje serce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A brzuszkiem sie nawet bardzo nie dziwili. Tylko polozna jak przyszla godzine po porodzie sprawdzic jak moj brzuch, obkurczanie itp, to zrobila wielkie oczy i powiedziala za tydzien juz powinnam miec swoja dawna takie i ani sladu niedawnego pasazera ![]()
![]() |
#4927 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Własnie kumpela mi tez ma pozyczyc huste, nie wiem jaka ale jak wezme od niej ta hustawke i huste to bede sie radzic co i jak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Moniczko, bardzo wspolczuje z powodu dziadka
![]() ![]() Co do opisu porodu, to juz chyba w domu wstawie. Teeraz tylko na szybko napisze, ze bylo bez znieczulenia, nie nacieli mnie i peklam na zewnatrz leciutko (tylko 1 szef, choc w srodku oczywiscie wiecej, ale i tak nawet ponoc nie musze jechac go usuwac, bo jest cieniutki i malutki), naprawde mocne bole trwaly ok. 1h. Reszta byla calkowicie do zniesienia. Pesteczka ![]() No i wszytsko odbylo sie bardzo szybko, polozne byly w ciezkim szoku i wrecz poplochu, gdy okazalo sie ze mam 10 cm rozwarcia, a nie 2 cm, jak myslaly ![]()
#4929 |
Zadomowienie
|
Witamy Tymka, gratulujemy dumnym Rodzicom!
![]() ![]() ![]() ![]() Jaką pijecie herbatkę z kopru woskiego? Mnie dzisiaj poleciła połozna, na piardy u małej ![]() Taką wypatrzyłam: http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p14935-Hip..._g_20_saszetek A w ogóle mała przez ostatni tydzień pzrytyła 300 gram ![]() Nadrabiam dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |||||||
Raczkowanie
|
brumek gratuluję
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj boli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięć dych? Sprawdziłam w ai doz na necie i kosztują 39 zł, to dużo - działa to chociaż? na jak długo wystarcza?
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Wtajemniczenie
|
A mnie mąż zabiera na randke
![]() wieczorkiem albo jutro zerkne co naskrobałyście Kochane ![]()
#4933 |
Rozeznanie
|
Brumek gratulacje za szybką i prawna akcję!
![]() dziękuję za pochwały Plotera ![]() u nas ok, Zuza chyba wazy 4600 - chyba bo ważyłam ja na wadze u weta. ![]() do pediatry mi na razie nie po drodze bo panicznie boję się powikłań poszczepiennych. A 7 tydzień nam leci i najwyższy czas. A tyle sie w necie naczytałam strasznych historii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji, dziś byłyśmy na szczepieniu. Ja zniosłam to dobrze, Ida troszkę gorzej. Pech chciał, że przed wizytą długo spała i obudziła się akurat przed wejściem, oczywiście głodna, więc od razu włączyła syrenę na całego.... Po wszystkim od razu musiałam jej butlę zapakować, przed już nie było jak. Okazało się, że źle to rozegrałam, bo nie powinno się karmić dzieci po szczepieniu które jest w formie do picia (a rota jest), bo dziecko może zwrócić pokarm i tym samym szczepionkę. Na szczęście udało mi się ją porządnie odbić i nie było ulewania. Jak tam mają się nasze kolejne rodzące? Brak nowych wieści? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Wtajemniczenie
|
sms od DaKaro
urodziłam córeczkę o 17,00 3050g 10 punktów. rodziłam naturalnie w sumie 2 h boli, wszystko na dole mnie boli . Pozdrawiam Was dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||||
Zakorzenienie
|
Stroneczke
![]() Editka co z Tobą? Patik trzymam ![]() DaKaro bidulko nic się nie rusza ![]() ![]() Minoczko tak mi przykro z powodu dziadka ![]() ![]() AgaG za 40-stke ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My mamy taką: http://allegro.pl/fisher-price-husta...761256945.html U nas sie sprawdza, bo jak mały miał problemy z brzuszkiem to tylko tak się uspokajał. Pozatym mogę zawsze coś zrobić w domu, czy sie wykąpać, bo on się zajmuje sobą, obserwuje ptaszki, słucha piosenek i zasypia ![]() Wiatj Brumku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm z tym odgazowaniem to nie mam pojęcia... ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do szczepień też się boję, dlatego nic nie czytam. Mniej wiem lepiej śpię ![]() ![]() Mała marudna, krzykliwa, żali się. Taka kupka nieszczęścia. Aaaaa no i my mamy skazę białkową i odstawiamy Nan na rzecz Bebilonu Pepti. Mała pije i nie widzi różnicy w smaku (przynajmniej na razie ![]() Zanka u Was jakaś poprawa po Pepti? Marina bardzo, ale to bardzo się cieszę z Waszych samodzielnych kupek ![]() Nerola nic nie pisz o muszkach, komarach itp. U nas też tego masa. A w to, że się lenisz i nic nie robisz NIE WIERZĘ ![]() Trzymam kciuki za rodzące i za szybkie rozpakowanie dwupaków. Maluchy wyłazić bo kończymy z poczekalnią ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- DaKaro Gratulacje!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
My mamy hustawke Sara jej nienawidzi ![]() Cytat:
![]() Aga mamy śliczna buldozia obrózke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co sądzicie o macie fisher price rainforest?
![]()
#4940 |
Raczkowanie
|
My mamy karuzelę rainforest i jest rewelacyjna, na macie widziałam bardzo podobne - jeśli nie identyczne - zabawki, więc pewnie też jest świetna.
#4941 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Gratuluję noworozpakowanym mamom ![]() ![]() Nie nadrobię wszystkiego, bo jakoś na razie nie wyrabiam na zakrętach ![]() ![]() A w ogóle to zaczęły się wizyty rodziny z prezentami ![]() Jedynie pojawił się problem zielonych kupek (któraś też o tym wspomniała), ale na razie mam nie panikować, bo prawdopodobnie coś zjadłam co zaszkodziło albo mam dietę za bogatą w żelazo... Zobaczymy, jak będzie dalej... Teraz chyba skorzystam, że moi mężczyźni śpią i pójdę się wykapać, bo potem może być różnie... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro moje gratulacje.
A u nas postepow brak. Skurcze mam ale nie regularne. Jedne mocne inne słabe. Najbardziej boli jak wstaje. Sluz brunatny cały czas ze mnie wylazi. No i to chyba na tyle. Bede czekac dalej. Jutro na 10.30 mam wizyte u poloznej, ale mam nadzieje ze do tego czasu Juz urodze albo Bede przynajmniej w szpitalu. Jeśli nie to zdecydujemy co dalej. Moze mnie zbada i dowiem sie czy jakieś rozwarcie jest. A co z kolejnym wątkiem? Miejsce nam sie kończy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ... O 19 tak sie ładnie wybudził i przyssal ze ssal aktywnie kilkanascie minut i widzialam ze przelyka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4945 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zmalowana trzymam za Ciebie kciuki, na pewno niedługo wszystko się poprawi- takie prawo natury ![]() Cytat:
Gratulacje!!! czyli jednak zadziałało !!! Cytat:
![]() też już chcę.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje DaKaro!!! Gabrysiu witaj!!! Ciesze sie, ze udalo sie naturalnie!!! Ja sie raczej nie rozpakuje w tym watku, czuje ze Antek czeka na ochlodzenie... Cytat:
Trzymam kciuki za rozwoj akcji! Nic sie nie martw, jak juz masz skurcze, to jest dobrze. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Raczkowanie
|
Brumku WIELKIE WIELKIE GRATULACJE. TYMEK PRZEŚLICZNY
![]() Idę nadrabiać...
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
DaKaro gratulacje! nie było tak źle nie?
![]() u nas po pepti zdecydowana poprawa, co nie zmienia faktu, że moje dziecko nadal płacze całymi dniami, zawsze znajdzie sobie powód ![]()
#4949 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje wszystkim nowym mamusiom: Brumku, DaKaro, oliweczka
![]() ![]() my mamy skok rozwojowy bo Hania marudna cały dzień.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zadomowienie
|
Brumku, DaKaro ogromne gratulacje!!!
![]() Witamy na świecie Tymka i Gabrysię. ![]() Stronczek, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji. ![]() CookieMonster, może poszukaj poradni laktacyjnej w swoim mieście, na pewno by Ci pomogli i powiedzieli co robić w takiej sytuacji. Jak leżałam w szpitalu, to wszystkie położne co innego mówiły o karmieniu i o samym przystawianiu i nic mądrego z tego nie wynikało. Natomiast codziennie przez oddział przechodziła pani z poradni laktacyjnej (świetna kobieta) i myślę, że to dzięki niej karmię Hanię piersią i nie mam już poranionych sutków. Skoro mleko leje się strumieniem, to myślę, że szkoda byłoby z niego zrezygnować na rzecz mm- bo to jednak najlepsze co w tej chwili możesz dać swojemu dziecku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.