![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bachor
Gdyby język byl troche inny, to magazyn mógłby byc fajny, zabawny traktujący dzieciaka z przymrużeniem oka
![]() niestety tu jest chamstwo i mam wrażenie, że trochę agresywnie ![]() przesada w żadną stronę nei jest dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Mam wrażenie, że tego nie pisze matka
![]() Duuuużo bardziej podobał mi się artykuł Chylińskiej, nie wiem, czy kojarzycie? Brutalny, taki w jej stylu ale jakoś nie poczułam się nim urażona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś na pierwszej stronie napisał, że nie potrafmy się śmiać i dystansu trochę trzeba mieć ![]() Ja w tym zacytowanym kawałku nie widzę nic śmiesznego. Ale podchodząc do tego z dystansem nadal uważam, że w artykułach jest wszechobecne chamstwo!
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
przeczytalam tylko po lebkach, bo szkoda mi czasu na takie pierduty
zastanawia mnie jednak czy ktos traktuje to na powaznie i kto do jasnej anielki wydaje kase i kupuje papierowe egzemplarze?
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29311597]Mam wrażenie, że tego nie pisze matka
![]() Duuuużo bardziej podobał mi się artykuł Chylińskiej, nie wiem, czy kojarzycie? Brutalny, taki w jej stylu ale jakoś nie poczułam się nim urażona.[/QUOTE] Pamietam, mnie też sie podobał, a zamiast brutalny powiedziałabym - dosadny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29311597]Mam wrażenie, że tego nie pisze matka
![]() Duuuużo bardziej podobał mi się artykuł Chylińskiej, nie wiem, czy kojarzycie? Brutalny, taki w jej stylu ale jakoś nie poczułam się nim urażona.[/QUOTE] ten z rozklapiochą? ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie ma wersji papierowej.
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy kogos by smieszyło, gdyby dzieciaki w ten sposób mówiły/ pisały o swoich rodzicach
![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Tak, ten z rozklapiochą i pamiętam, że bardzo mnie rozśmieszyło to określenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
O tak, dopiero by się larum podniosło. Ciekawe co ta matka powie, kiedy jej ten bachor za kilkanaście lat napisze tekst o tym, że jego stara za mało zarabia, xle gotuje, a stary jest brudasem i ma podarte skarpety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się
![]() I wiem, bo też tak mam, że czasem chciało by się swoje ukochane dziecko za uszy przybić do drzewa, najlepiej takiego sporo oddalonego od domu ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-09-10 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do końca trafione, ale tak mi się skojarzyło: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...o_do_damy.html List otrzymał nagrodę listu tygodnia, dodam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żalosne poniekąd i pewnie związane z bogatwy obraźnia. ![]() Nie znma ania jednej gimnazjaliski, która jest kobieta sukcesu ![]() Potrafię zrozumiec, że córce nieodpowiada sposób życia matki i dla siebie chce wybrać inny wzorzec. Cała reszta jestpo prostu przykra: brak szacunku, tolerancji i sposób wypowiedzi...
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duża szansa, że list ten napisały redaktorki, ale najbardziej rozwalił mnie fakt przyznania mu listu tygodnia i nagrody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Ja ten list właśnie czytałam w gazecie ok 2 tygodni temu i uśmiałam się do łez z tej kobiety sukcesu (ma dziewczyna poczucie humoru
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
HARDCOROWA lektura. Uważam,że w niektórych momentach ostro przegięli, ale nie ukrywam,że zdarzyło mi się parę razy parsknąć śmiechem...
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
kobieta za ladą
|
3 klasa gimnazjum i już kobieta sukcesu
![]() rozczarowały mnie Wysokie Obcasy naprawde zenua
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
W dzisiejszych WO są listowne odpowiedzi na ten list tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Jeeezu... Macie racje ze mialo byc smiesznie, nawet z misja, a wyszlo... zalosnie. Przegiecie ostre. Do jasnej cholery, jestem po nieprzespanej nocy z chorym dzieckiem i padam na twarz i wiem ze to jeszcze nie koniec, ale nie przyszlo mi na mysl zeby "bachora zatluc", albo definitywnie podrzucic dziadkom w nadziei na smiertelne zapalenie pluc albo przezarcie az do smierci.
Nie slowo "bachor" mnie szokuje, ale zyczenie smierci wlasnemu dziecku i nienawisc nawet do pozytywnych zachowan "patrz jak zre, podryguje i wlepia galy, cieszy ryja" itp. Nie wiem kogo autorka chce uswiadamiac, skoro chyba kazda przytomna mloda matka wie, ze macierzynstwo to nie zawsze cud miod. Co z tego ze kolorowe magazyny bombarduja slodkim pierdzeniem? Wystarczy tego nie czytac. Kto ma dziecko ten wie, ze nie jest lekko. Wielkie odkrycie, dzieci placza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
nie lubię słodzenia, "didkowania", cukrowego rozpływania się nad potomstwem , ale "Bachor" mnie nie bawi - czytam i czuję się jakby przemawiała do mnie jakaś żulowata młoda matka, która wpadła i jest zła na cały świat, bo pojawił się bachor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się ani nazwa ani teksty.
Chamstwo i tyle. Szkoda czasu na czytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
"Niejadek. Sprawdź, kiedy umrze" - jeden z okładkowych tytułów.
Na początku myślałam, że to jakiś żart, potem - że to może jakaś artystka nowoczesna wymyśliła sobie projekt, bo to teraz modne. Nie wiem, co sądzić o Bachorze. Niby śmieszne, ale ostro po bandzie i zdrowo przekracza wszelkie granice. W sumie wychodzi dość kulawo i bez smaku. I zgadzam się - to chyba jakiś nastolatek na dragach pisuje, a nie udręczona matka. Bo skoro jest tak udręczona, to kiedy znajduje czas na pisanie tych natchnionych tekstów?
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Już pomijając cały wulgaryzm, dla mnie to czysty przerost formy i całej otoczki nad mało przydatną i wartościową treścią. Chyba tylko dla pompy robione, mam wrażenie. Na poczatku myślałam, że to coś w stylu artykułu wspomnianej Chylińskiej, żeby ukazać prawdziwą prozę życia, szarość dnia, problemy, emocje, zmęczenie, bojkot "cukierkostwa" itp. Ale to nic z tych rzeczy...
Mam wrażenie, że autorka pozbierała zagadnienia, znaną od lat i oklepaną teorię, ubarwiła tylko swoimi epitetami, wulgarnym tekstem przedstawiając w nowym świetle. Ale jakże świeżym i pełnym "prawdziwych" emocji! No jakiś pomysł to na pewno jest. Tylko, mi to nie wystarcza, żebym spędziła czas czytając kolejny raz. Nie, nie jestem zbulwersowana, tylko raczej znużona lekturą i zdziwiona, wokół czego taki ruch - miałam dobrą wolę i chciałam coś wykrzesać-ale nic czego bym wcześniej gdzieś nie przeczytała, nie znalazłam. Wydaje mi się, że mam dystans do siebie i nawet potrafię się czasem nieźle "ubrudzić" intelektualnie, żeby zmienić spojrzenie. Ale tu? Sama forma to zdecydowanie za mało. Całość oparta na chamstwie? - ok, ale żeby coś "za tym szło". A tu takie nic, pitu-pitu. Powiem więcej, jak czyta się dłużej, staje się powtarzalne (męczy mnie w jednym akapicie 5 razy użyte słowo 'gnojek' -tylko po to, żeby było). Niestety, sama jestem często świadkiem jak wielu rodziców tak odnosi się do dzieci. Odzywki typu"cieszysz ryja", "wlepiasz gały" "żryj", "zamknij mordę" są u niektórych na porządku dziennym w naszym kraju. Nie dziwię się więc, że znalazło to swoich odbiorców, że to kogoś cieszy (bo takie opinie znalazłam, że treść nie ważna, warto czytać dla samej formy, bo taka prawdziwa i śmieszna). Chyba, że ktoś potrafi przebrnąć niewzruszony przez to całe niepotrzebne g***no i niezniechęcony dokopać się do treści. Ja próbowałam, ale nic odkrywczego (poza kontrowersyjnym - bo w żadnym wypadku nie innowacyjnym- podejściem) nie znalazłam.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-09-12 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.