![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Monika, rzeczywiście bardzo podobne mamy dzieci
![]() ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
daisy na aukcji napisane, że od 6, a na opakowaniu, że od 4
![]() Właśnie chciałam dziś pojechać jej poszukać, bo po ryżowej mamy masakrę z kupką...
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
I udało mi się choć pierwszy raz być na pierwszej stronie (post wcześniejszy)
![]() ![]() ![]() ![]() Delicateza przeczytałąm twojego posta już wczooraj i myślałam o tobie całą noc.. Już teraz rozumeim twój nastrój z dnia zaraz po wizycie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Mielismy na zakupy wyskoczyć z Antonkiem, ale pogoda beznadziejna buu ![]() ![]() ![]() Może tylko na krótki spacer później wyjdziemy gdzies blisko.. bo nie było jeszcze dnia, żeby Antek tak cały dzień w domu przesiedział, zawsze wychodizmy na świeże powietrze.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-06 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy sie !!!
Ide czytac zaleglosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
My też jesteśmy
![]() ciężko Was ponadrabiać, szczególnie, że ja już praktycznie chodzę do pracy coraz częściej, jeszcze mi te wyjazdy doszły. Kubuś miał ostatnio wypadek - spadł mi z łóżka!!! Koszmar jakiś, położyłam go na brzuchu, a on sie odepchnął mocno nogami i łup na podłogę upadł. Zaraz poszliśmy do lekarza, obejrzał małego i na całe szczęście nic się nie stało. Ale płakaliśmy oboje. Od razu podpytałam lekarkę o rozszerzanie diety i powiedziała mi, że jak Kuba przesypia całą noc to żeby sobie odpuścić kleiki, Andziot, czy to rzeczywiście tak może być??? Skupić nam się kazała na słoiczkach, zupka plus deserek. No i pozwoliła nam sadzać Kubę już, bo się podnosi całym tułowiem i mogę go już legalnie sadzać, hurra! To chyba tyle u nas. Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych solenizantów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- W poprzednim wątku pytałam Grazin o przepisy na grzyby leśne, ale nie miałaś internetu. Może teraz pomożesz??? ![]()
#36 |
Zadomowienie
|
my już też jesteśmy
![]()
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz patrzeć bo jest jeszcze jaglana jabłko-gruszka i ona niby po 6mż ale nie wiem dlaczego Cytat:
![]() co do sadzania - dla mnie nie ma czegoś takiego jak "legalne sadzanie", pytam się PO CO ???? siada sam ??? nie ! to tak jakby na siłę kazać raczkować czy stać na nogach !!! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Ja jeszcze na chwilę przed spacerem
![]() MoniaK ja odstawiałm Kubę dopiero jak miał 1,5 roku i było bardzo ciężko, szczególnie właśnie w nocy. Pamiętam że po 2 godz ciagłego histerycznego płaczu ja już usypiałam ze zmęczenia a on zasypiał dopiero jak już nie miał siły płakać ![]() ![]() Tylko Kuba nie umiał pić z butli bo nie był dokarmiany i dltego teraz Zuza dostaję butlę na noc żeby nie było tak samo, żeby po skończeniu UU umiała pić mm butli. Zuzkę chcę odstawić wcześniej niż Kubę bo wydaje mi się że im starsze dziecko tym jest trudniej. Dla niego już później UU było lekiem na całe zło- na bół, stłuczenie itp. Ale wracając do tematu nocy wydaje mi się że i moja Zuzka i Twój Tymek naprawdę zaczną ładnie spać dopiero po całkowitym odstawiemu od UU- tak jak Kuba - chodzi po prostu o to żeby nie mieli potrzeby budzenia się z ochoty pa possanie UU- bo to nie jest głód- Zuza czasami nawet 1,5 godz po 180 ml pepti z 3 miarkami kaszki budzi się ![]() Nie pozostaje nam chyba nic innego jak się z tym pogodzić i prztrwać ![]()
#39 |
Rozeznanie
|
może w tj części uda mi się być na bieżąco
![]() ![]() a moje dziecko szaleje...tzn: jak wczoraj zasnęło o 21.00 wstało na jedzenie o 03.30 potem na 2 cmoknięcia cycka o 6.00, o 9.00 na śniadanie i godz zabawy tak śpi do teraz...no szok...ale spanie to ma chyba po tacie, on też tak lubi ![]()
#40 |
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie (ostatniej) poloznej
![]() ![]() Dostalysmy 12 probek kaszek HOLLE (6 sztuk po 4 miesiacu i 6 po szostym miesiacu) ![]() Nadia oczywiscie pieknie sie zaprezentowala. Caly czas zacieszala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Uff, nadrobiłam wątki i klub
![]() Pepe wyekspediowany na spacer z babcią ![]() Mogę lecieć na ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Noc srednio udana. Przez katarek budzil sie czesciej , marudzil. O 6 totalnie zapchany nos i nie mogl mleka pic. No wiec trzeba bylo odciagnac co wiazalo sie ze straszna histeria. Tak wiec o 6 koniec spania. Tz wczoraj polecial na zakupy i kupil Antkowi kombinezon i dzinsy i zabawke helikopter, a mi wielka, porzadna walize Pierre Cardin ![]() ![]() 24kasia my tez walczymy z przeziebieniem ![]() ![]() Haniu sto lat z okazji 5 miesiecy ![]() ![]() ![]() Gusiu sto lat z okazji 3 miesiecy ![]() ![]() ![]() Julek sto lat z okazji 5 miesiecy ![]() ![]() ![]()
#44 |
Zakorzenienie
|
matall, masz absolutną rację ! Walnęli się w opisie aukcji
![]() Liczy sie to co na pudełku przecież, dzięki !! ![]() anulinko, a kiedy chcecie na tą Maderę ? Bo ja myślałam o kanarach choć Madera blisko i też kiedyś przed wyjazdem na teneryfę ją rozważałam (kanary przekonały mnie wówczas tym, że hotele znacznie bliżej plaży i plaże są wszędzie piaszczyste a nie kamieniste) Może byśmy razem skoczyli ![]() Ktoś jeszcze chętny na wakacje z Maluszkiem w tamtych rejonach ? My chcielibyśmy gdzieś luty-marzec Nie łap doła ![]() Ja też włoski własnie umyłam i boję się iść suszyć bo szczotką wyciągnę wszystko ![]() ![]() Mój mąż odpuścil dziś te testy.... zaważyło 2 lata pracy za min. krajową ![]() agusiu, jak Ci się duka? Dobrze się czujesZ? Nie czujesz głodu ? spice, ja się podpisuję pod tym co napisałaś w tamtym wątku odnośnie rozdrabniania się na K i tu na wątek ogólny !!! ![]() zosiaaa a Ty jakoś na dniach do pracy prawda? 16. 10 ? Jakoś takoś pamiętam. Psychicznie już się nastawiłaś ? Loluś, no racja, ten wózek to waaaaaaaaaży. Wiesz, ja malusio spaceruję z Gabrysią właściwie to w ogóle nie spaceruję, tylko w ogródku ją wietrze (to chyba to samo co spacer ![]() Marchewki jeszcze nie dałam ale już zakupiłam miekkie, fajowskie śliniaki wczoraj, które poleciła mi Anulka. Są extra bo nie materiałowe A Ty dajesz od razu w dniu zakończenia 4 msc mojego Zięcia ![]() MoniaK, nie chcesz zaryzykować i spróbować, tak jak nowa Mamusia M0n1ka mówi? Nawet nie wiesz jak Ci kibicuję, aby Tymonek się wreszcie naprawił ![]() atiz, co za noc! Oby tak już zawsze było, zwłaszcza, gdy wrócisz do pracy ![]() Klaterina, ale hardcorowe karmienie hihi ![]() ![]() Siasiuniu, pytałaś o urlop ojcowski - na pewno mój Tż wykorzysta w 2012r, chyba, że w ogóle nie wykorzysta bo on ma jeszcze coś ponad 50 dni urlopu w ogóle a jeśli bierze jakiś dzień urlopu i jest w domu to i tak musi chociaż troszkę z domu popracować bo by umarł Spanie z otwartym oknem ??? I dzidziuś ma przy nim też spac ? Przecież zimno nocą. Cieszę się, że jest lepiej !! Waga Nikosia... no no ![]() Anulka, nie martw się wagą Zosieńki. Gabrysia ważyła w poniedziałek 6280g więc jeszcze mniej O kaszce pisałam powyżej. Nie było jaglanej ale już znalazłam aptekę na Kościuszki w Krk i tam są ![]() ![]() Troszkę lepiej Twoje Kruszynce ? Co dobrego ugotowałyście z przyjaciółką na obiad ? Gusiu, o 4.28 post !! OMG !! Szybko śpi Twoja Nadeńka ![]() ![]() ![]() Nadunia, Hanusia, Juluś i Igorku dziś Wasze święto !!!!!!!!!!!
Najlepszego Robaczki ![]() ![]() Helloo, ale miałam zaległości. Pojechaliśmy wczoraj na Gabusiowe zakupy i nas wcieło. Tatuś kupił drugiego słodziaka śpiewaka bo w Smyku na zółtego nacisnął i Gabcia się uśmiechnęła więc wg mojego męża trzeba jej było kupić bo się spodobało. Troszkę przegina, chyba jemu się najbardziej te zabawki podobają Ubraliśmy ją na jesień troszkę, czapki pokupowaliśmy na rozmiar 48... nie wiem dobre czy nie? Jakie macie rozmiary ? no i jeszcze Gabusia dostała pajacyka, który chyba jest jesiennym kombinezonikiem ![]() Jako piżamka sprawdzi się genialnie ![]() ![]() ![]() Sąsiedzi zgodzili się sprzedać działke ale cena... ![]() ![]() Aha no i mój eksperyment z tym, że wczoraj nawet co 2h karmiłam Malutką w ciagu dnia spalił na panewce, bo jednak z tego wniosek, że na zapas najeść się nie da - jedzonko o 1, 4 , 7, 9 Chyba powinnam tą kaszkę jak najszybciej wprowadzić a przynajmniej spróbować I żeby była jasność, to nie chodzi o wstawanie tylko po prostu martwi mnie, że chyba zaczyna niedojadać ![]() Poczekam jeszcze do kolejnej tygodnicy i ją zważe - zobaczymy ile przybrała
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Hej,
Hania dziękuje za życzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
Dogonilam Was
![]() Noc z gatunku "lepiej nie mowic", nie wiem o co chodzi, zaczynam podejrzewac ze o samotnosc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do CC na zyczenie, ja po milych wspomnieniach z pierwszego cc, zazyczylam sobie drugie i... bylo jeszcze milej, choc spodziewalam sie, ze bedzie gorzej. CC mialam rano, a wieczorem w sumie moglam wstac, wiec to zalezyod osoby, tak samo jak i po sn jest roznie. Cytat:
![]() ![]() Serdeczne zyczenia dla swietujacych dzisiaj dzieciaczkow ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Daisy, ja bardzo chętnie bym się wybrała w takie rejony, ale ni ma za co ![]() Może kiedyś ![]() Maruda śpi, więc lecę sprzątać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
My już po spacerku, nie pospała, ale teraz kimnęła po jedzonku szybko.
Słodziak z tej mojej Polki, obraca się na boczek przytula Panią Szmatkę Żyrafkę, bierze ją miedzy nóżki i rączki i śpi. Zjadłabym ją, taka słodka jest, ale mam dietę ![]()
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Igorku kochany dla Ciebie tez najlepsze zyczenia!!! Obys rosl zdrowo i radosnie sie smial
![]() ![]() ![]()
#51 |
Rozeznanie
|
dobry w kolejnej czesci
idziem na spacer bendziem pozniej jeszcze nie pada ![]()
#52 | |
Zakorzenienie
|
wieka22
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziekujemy za dokladke zyczen ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-06 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
kochana w pierwszy dzien nie czulam sie zbyt dobrze
ale wczoraj i dzisiaj okej ![]() duka mi sie dobrze, w sumie w 2 dni poszlo 1,1 kg, a I faze wyliczylo mi, ze powinnam spasc, 1,13kg takze bedzie wiecej ![]() od jutra II faza i moge jesc warzywaaaa ![]() zlapalam rano olenki siuski do woreczka, nie duzo ale bylo i zadowolona, cieszylam sie, ze zrobie ponowne badanie w samochodzie mi sie wylaly do foliowki ![]() no i jutro od nowa proba ahhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie połamie się od tego, ale sadzając sztucznie oduczasz dziecka chęci zdobywania nowych umiejętności, bo mama za mnie zrobi, dziecko ma umieć samo usiąść, już nie wspomnę o kręgosłupie ... niby się podciąga ale umie równowagę utrzymać sam ??? co oznacza, że mięśnie jeszcze nie są gotowe na taką pozycję, bo nie są w stanie trzymać ciała prosto |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Dziekujemy za zyczenia
![]() ![]() I wszystkiego najlepszego dla pozostalych solenizantow ![]() Cos mnie sie dziecie zepsulo, pierwsza pobudka o 3, pozniej przed 5 i jeszcze po 6. Nie wiem o co chodzi juz tak ladnie przesypial nocki ![]() ddaaiisssy, chyba z ta minimalna krajowa to chyba jakas pomylka, wiem ze tam jest iles szkolenia i za to szkolenie placa najnizsza stawke, ale to chyba nie trwa 2 lata. Moja siostra podchodzi do tych testow, tylko ze ona z naboru wewnetrznego.
![]() |
#56 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana Ty jestes czasami tak słodka że bym Cię normalnie wyściskała ![]() ale to by były jaja jakby nam zakneli watek za kare!!!! ![]() Twój tz to totalnie oszalał na punkcie gabrysi ![]() bardzo to kochane ![]() Cytat:
![]() ja troche panike zasiałam po jagódkach ![]() Cytat:
![]() przepraszam fakt nie nadrobiłam naległości ![]() ale przepisy na grzyby leśne ode mnie? ![]() jedynie zupe pieczarkowa robie ![]() wiec przykro mi ale nie pomoge ![]() Cytat:
![]() w sumie jak takie prezenty daje to ja bym chciała zeby chodziła jak nadusia do przeddszkola pójdzie:P Cytat:
![]() ma męzu gest ![]() andziotka mi nie odpisała ![]() ![]() my po spacerku byłam w galerii chcialam sebkow lubic koszule na chrzest byla za✂✂✂ista biała ale? 68,90zł za koszule ktora on raz załozy ![]()
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Meldujemy się i my
![]() Przesyłamy moc buziaków świetujacym dzisiaj dzieciaczkom ![]() ![]() ![]() Oliwka spała dzisiaj od 19.20 do 5.30 ![]() ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze sporo sprzatania i nie wiem jak sie wyrobie ![]() ![]() ![]() na razie tylko tak na szybko, bo nie mam niestety czasu ![]() aguś ja chciałam tylko na temat łapania siusków ![]() ![]() Lece... pa |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Grazin - bo Ty jesteś taki guru kulinarny, zawsze miałaś fajne pomysły, więc pomyślałam, że może coś podpowiesz ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Nikosia zachorowała
![]() na razie tylko katarek i od czasu do czasu zakaszle ![]() jestem podłamana, nie mam pojęcia co robić ![]() popołudniu idziemy do lekarza, już nie mogę się doczekać jak zbada mojego skarba! jestem osobą o słabej psychice, łatwo się poddaje i często czuje wielki strach. Pewnie brak kontaktu z rodzicami od 6 lat mnie tak dojadło. Mniejsza o to. Muszę być silna dla mojej córeczki kochanej!!!! Normalnie ryczę do klawiatury. Przecież ona będzie chorowała nieraz, i choćbym nie wiem jak się starała to i tak zawsze coś złapie i będziemy biegać po lekarza, ale dzisiaj wymiękam, boję się o nią. Ja mam gorączkę i katar, mąż już lepiej. Dzwoniła do niego siostra w zaufaniu, robiła test ciążowy i prawdopodobnie jest w ciąży, we wtorek idzie do lekarza ![]() jedyna super wiadomość dzisiaj. Drugi wnuk/wnuczka teściowej mojej będzie ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
eve dokładnie, to jak się dochodzi do siebie po cc zależy od osoby, ja też na drugi dzień latałam po korytarzach, aż się panie pielęgniarki dziwiły,że ja po cesarce
![]() ![]() Z tą marchewką w Pl to faktycznie dziwne, bo ona trochę ciężka na wątrobę jest, ugotowana ma wysoki indeks glikemiczny. Hania nie za bardzo lubi marchewkę... My zaczynaliśmy od ziemniaków i dyni i to lubi najbardziej. Wcina, aż Jej się uszy trzęsą. Agus 1,1 kg w dwa dni...No,widać jaka zdrowa ta dieta. Pisałam że moja ciotka była na dukanie, ładnie schudła, teraz z powrotem przytyła. Kompletnie nie rozumiem po co przy wadze 60 parę kilo stosować Dukana...Chyba że uważasz się za monstrualnie grubą, ale jeżeli tak to nie z wagą tu jest problem, bo widziałam Twoje foty i wyglądasz bardzo ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.