Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 10:04   #31
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Monika, rzeczywiście bardzo podobne mamy dzieci Gdyby odstawienie od piersi pomogło, byłaby to jakaś nadzieja ale za bardzo w to nie wierzę Często śpimy razem i dla mnie to nie problem, choć nie wysypiam się wtedy dobrze. Powiedz mi, a jak odstawiałaś od piersi? Dziecko się nie buntowało?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:05   #32
matallewar
Zakorzenienie

daisy na aukcji napisane, że od 6, a na opakowaniu, że od 4
Właśnie chciałam dziś pojechać jej poszukać, bo po ryżowej mamy masakrę z kupką...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:10   #33
Lolka1212
Zadomowienie

I udało mi się choć pierwszy raz być na pierwszej stronie (post wcześniejszy) ..nawet za czasów poczekalni mi się to nie udało ostatnio miała pierwszgeo posta na drugiejj stronie haha

Delicateza
przeczytałąm twojego posta już wczooraj i myślałam o tobie całą noc.. Już teraz rozumeim twój nastrój z dnia zaraz po wizycie Lekarz na pewno chciał dobrze dla Wiktorka i nawet jeśli jego diagnoza była troszke na wyraz to z pewnością rehabilitacja wyjdzie wam wszystkim na dobre.. Tylko nie stresuj się kochana

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Mielismy na zakupy wyskoczyć z Antonkiem, ale pogoda beznadziejna buu przed chwilą padało.. teraz niby przestało, ale wiatr jak nie wiem i mokro, szaro.. nie chce mi się po mieście latać

Może tylko na krótki spacer później wyjdziemy gdzies blisko.. bo nie było jeszcze dnia, żeby Antek tak cały dzień w domu przesiedział, zawsze wychodizmy na świeże powietrze..

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-10-06 o 10:07
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:12   #34
Eve1603
Zakorzenienie

Meldujemy sie !!!
Ide czytac zaleglosci.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:17   #35
blueberry_11
Raczkowanie

My też jesteśmy

ciężko Was ponadrabiać, szczególnie, że ja już praktycznie chodzę do pracy coraz częściej, jeszcze mi te wyjazdy doszły.

Kubuś miał ostatnio wypadek - spadł mi z łóżka!!! Koszmar jakiś, położyłam go na brzuchu, a on sie odepchnął mocno nogami i łup na podłogę upadł. Zaraz poszliśmy do lekarza, obejrzał małego i na całe szczęście nic się nie stało. Ale płakaliśmy oboje.

Od razu podpytałam lekarkę o rozszerzanie diety i powiedziała mi, że jak Kuba przesypia całą noc to żeby sobie odpuścić kleiki, Andziot, czy to rzeczywiście tak może być??? Skupić nam się kazała na słoiczkach, zupka plus deserek. No i pozwoliła nam sadzać Kubę już, bo się podnosi całym tułowiem i mogę go już legalnie sadzać, hurra!

To chyba tyle u nas.

Wszystkiego najlepszego dla naszych kochanych solenizantów

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

W poprzednim wątku pytałam Grazin o przepisy na grzyby leśne, ale nie miałaś internetu. Może teraz pomożesz???
Stary 2011-10-06, 10:27   #36
zosiaaa
Zadomowienie

my już też jesteśmy

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:36   #37
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

To na pewno chodzi o TĄ jaglaną ? Bo widzę, że ona jest od 6 msc
ja tam widzę, że po 4mż pisze

musisz patrzeć bo jest jeszcze jaglana jabłko-gruszka i ona niby po 6mż ale nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
Od razu podpytałam lekarkę o rozszerzanie diety i powiedziała mi, że jak Kuba przesypia całą noc to żeby sobie odpuścić kleiki, Andziot, czy to rzeczywiście tak może być??? Skupić nam się kazała na słoiczkach, zupka plus deserek. No i pozwoliła nam sadzać Kubę już, bo się podnosi całym tułowiem i mogę go już legalnie sadzać, hurra!
jeśli ładnie Ci śpi i ładnie przybiera to nie ma po co dawać kleików i kaszek, wystarczą warzywka i owoce żeby dostarczyć małemu to co trzeba

co do sadzania - dla mnie nie ma czegoś takiego jak "legalne sadzanie", pytam się PO CO ????
siada sam ??? nie ! to tak jakby na siłę kazać raczkować czy stać na nogach !!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:37   #38
m0n1ka
Przyczajenie

Ja jeszcze na chwilę przed spacerem.

MoniaK ja odstawiałm Kubę dopiero jak miał 1,5 roku i było bardzo ciężko, szczególnie właśnie w nocy.
Pamiętam że po 2 godz ciagłego histerycznego płaczu ja już usypiałam ze zmęczenia a on zasypiał dopiero jak już nie miał siły płakać- tak było 2 noce z rzędu, trzeciej nocy już było lepiej, no a później już skończyły się pobudki jak ręką odjął a Kuba zapomiał o UU.
Tylko Kuba nie umiał pić z butli bo nie był dokarmiany i dltego teraz Zuza dostaję butlę na noc żeby nie było tak samo, żeby po skończeniu UU umiała pić mm butli.
Zuzkę chcę odstawić wcześniej niż Kubę bo wydaje mi się że im starsze dziecko tym jest trudniej.
Dla niego już później UU było lekiem na całe zło- na bół, stłuczenie itp.

Ale wracając do tematu nocy wydaje mi się że i moja Zuzka i Twój Tymek naprawdę zaczną ładnie spać dopiero po całkowitym odstawiemu od UU- tak jak Kuba - chodzi po prostu o to żeby nie mieli potrzeby budzenia się z ochoty pa possanie UU- bo to nie jest głód-
Zuza czasami nawet 1,5 godz po 180 ml pepti z 3 miarkami kaszki budzi się i smoczek nie pomaga dopiero jak chwilę possie U to zasypia- przecież ona nie może być jeszcze wtedy głodna.

Nie pozostaje nam chyba nic innego jak się z tym pogodzić i prztrwać
Stary 2011-10-06, 10:37   #39
wieka22
Rozeznanie

może w tj części uda mi się być na bieżącoza szybko lecicie
a moje dziecko szaleje...tzn:
jak wczoraj zasnęło o 21.00 wstało na jedzenie o 03.30 potem na 2 cmoknięcia cycka o 6.00, o 9.00 na śniadanie i godz zabawy tak śpi do teraz...no szok...ale spanie to ma chyba po tacie, on też tak lubi

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:40   #40
gusiagatko
Zakorzenienie

My juz po wizycie (ostatniej) poloznej Zwazyla Naduske i niunia wazy cale 5950 gramow
Dostalysmy 12 probek kaszek HOLLE (6 sztuk po 4 miesiacu i 6 po szostym miesiacu)
Nadia oczywiscie pieknie sie zaprezentowala. Caly czas zacieszala

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:40   #41
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Uff, nadrobiłam wątki i klub
Pepe wyekspediowany na spacer z babcią
Mogę lecieć na

anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 10:42   #42
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
My juz po wizycie (ostatniej) poloznej Zwazyla Naduske i niunia wazy cale 5950 gramow
Dostalysmy 12 probek kaszek HOLLE (6 sztuk po 4 miesiacu i 6 po szostym miesiacu)
o ranyyy taka położna to skarbja bym ją trzymała to 2 roku życia

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:43   #43
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam

Noc srednio udana. Przez katarek budzil sie czesciej , marudzil. O 6 totalnie zapchany nos i nie mogl mleka pic. No wiec trzeba bylo odciagnac co wiazalo sie ze straszna histeria. Tak wiec o 6 koniec spania.

Tz wczoraj polecial na zakupy i kupil Antkowi kombinezon i dzinsy i zabawke helikopter, a mi wielka, porzadna walize Pierre Cardin ma czasem gest ten moj mezus

24kasia my tez walczymy z przeziebieniem jedyny plus, ze nie ma temperatury, ale co sie ten moj maly nacierpi przez ten okropny katar... chociaz jest dzielnyi nie stracil swojej wesolosci, ale nie moge sluchac jak ciezko mu sie oddycha

Haniu sto lat z okazji 5 miesiecy

Gusiu sto lat z okazji 3 miesiecy

Julek sto lat z okazji 5 miesiecy
Stary 2011-10-06, 10:45   #44
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matall, masz absolutną rację ! Walnęli się w opisie aukcji
Liczy sie to co na pudełku przecież, dzięki !!

anulinko, a kiedy chcecie na tą Maderę ? Bo ja myślałam o kanarach choć Madera blisko i też kiedyś przed wyjazdem na teneryfę ją rozważałam (kanary przekonały mnie wówczas tym, że hotele znacznie bliżej plaży i plaże są wszędzie piaszczyste a nie kamieniste) Może byśmy razem skoczyli
Ktoś jeszcze chętny na wakacje z Maluszkiem w tamtych rejonach ?
My chcielibyśmy gdzieś luty-marzec
Nie łap doła
Ja też włoski własnie umyłam i boję się iść suszyć bo szczotką wyciągnę wszystko Łysa zostanę
Mój mąż odpuścil dziś te testy.... zaważyło 2 lata pracy za min. krajową

agusiu, jak Ci się duka? Dobrze się czujesZ? Nie czujesz głodu ?
spice, ja się podpisuję pod tym co napisałaś w tamtym wątku odnośnie rozdrabniania się na K i tu na wątek ogólny !!!

zosiaaa a Ty jakoś na dniach do pracy prawda? 16. 10 ? Jakoś takoś pamiętam. Psychicznie już się nastawiłaś ?

Loluś, no racja, ten wózek to waaaaaaaaaży. Wiesz, ja malusio spaceruję z Gabrysią właściwie to w ogóle nie spaceruję, tylko w ogródku ją wietrze (to chyba to samo co spacer )
Marchewki jeszcze nie dałam ale już zakupiłam miekkie, fajowskie śliniaki wczoraj, które poleciła mi Anulka. Są extra bo nie materiałowe
A Ty dajesz od razu w dniu zakończenia 4 msc mojego Zięcia

MoniaK, nie chcesz zaryzykować i spróbować, tak jak nowa Mamusia M0n1ka mówi? Nawet nie wiesz jak Ci kibicuję, aby Tymonek się wreszcie naprawił

atiz, co za noc! Oby tak już zawsze było, zwłaszcza, gdy wrócisz do pracy

Klaterina, ale hardcorowe karmienie hihi Radziu się nie dziwił Mamusi, wyglądającej jak zmokła kurka ?

Siasiuniu, pytałaś o urlop ojcowski - na pewno mój Tż wykorzysta w 2012r, chyba, że w ogóle nie wykorzysta bo on ma jeszcze coś ponad 50 dni urlopu w ogóle a jeśli bierze jakiś dzień urlopu i jest w domu to i tak musi chociaż troszkę z domu popracować bo by umarł
Spanie z otwartym oknem ??? I dzidziuś ma przy nim też spac ? Przecież zimno nocą. Cieszę się, że jest lepiej !! Waga Nikosia... no no

Anulka, nie martw się wagą Zosieńki. Gabrysia ważyła w poniedziałek 6280g więc jeszcze mniej
O kaszce pisałam powyżej. Nie było jaglanej ale już znalazłam aptekę na Kościuszki w Krk i tam są
Troszkę lepiej Twoje Kruszynce ? Co dobrego ugotowałyście z przyjaciółką na obiad ?

Gusiu, o 4.28 post !! OMG !!
Szybko śpi Twoja Nadeńka To chyba z okazji 3 msc Oby już jej tak na zawsze nie zostało

Nadunia, Hanusia, Juluś i Igorku dziś Wasze święto !!!!!!!!!!!
Najlepszego Robaczki

Helloo,
ale miałam zaległości. Pojechaliśmy wczoraj na Gabusiowe zakupy i nas wcieło.
Tatuś kupił drugiego słodziaka śpiewaka bo w Smyku na zółtego nacisnął i Gabcia się uśmiechnęła więc wg mojego męża trzeba jej było kupić bo się spodobało. Troszkę przegina, chyba jemu się najbardziej te zabawki podobają
Ubraliśmy ją na jesień troszkę, czapki pokupowaliśmy na rozmiar 48... nie wiem dobre czy nie? Jakie macie rozmiary ?

no i jeszcze Gabusia dostała pajacyka, który chyba jest jesiennym kombinezonikiem bo na delikatnej fizelince ale stwierdziłam, że będzie rewelacyjny na noc tak więc polecam, świetny jest - ale to juz w Mothercare.
Jako piżamka sprawdzi się genialnie

Sąsiedzi zgodzili się sprzedać działke ale cena... jednak chyba nie mamy wyjścia

Aha no i mój eksperyment z tym, że wczoraj nawet co 2h karmiłam Malutką w ciagu dnia spalił na panewce, bo jednak z tego wniosek, że na zapas najeść się nie da - jedzonko o 1, 4 , 7, 9
Chyba powinnam tą kaszkę jak najszybciej wprowadzić a przynajmniej spróbować
I żeby była jasność, to nie chodzi o wstawanie tylko po prostu martwi mnie, że chyba zaczyna niedojadać No kurcze ciągle biję sie z myślami co począć
Poczekam jeszcze do kolejnej tygodnicy i ją zważe - zobaczymy ile przybrała

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:46   #45
blueberry_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

jeśli ładnie Ci śpi i ładnie przybiera to nie ma po co dawać kleików i kaszek, wystarczą warzywka i owoce żeby dostarczyć małemu to co trzeba

co do sadzania - dla mnie nie ma czegoś takiego jak "legalne sadzanie", pytam się PO CO ????
siada sam ??? nie ! to tak jakby na siłę kazać raczkować czy stać na nogach !!!
Spać, śpi cudownie od 21.30-7.00 bez przerwy, więc oleję kaszki i kleiki. Co do sadzania, on się bardzo denerwuje leżąc, nawet jak na brzuch go kładę to za mało widzi, najlepiej na rączkach albo na siedząco, a ja nie chcę go cały czas nosić na rękach, bo on coraz więcej waży. A tak jak go oprę o poduszkę to on sobie ogląda świat i jest zadowolony. Ja nie mówię, że będzie od teraz cały czas siedział, bo przecież nie o to chodzi, ale raz na jakiś czas jak go posadzę to się nic przecież nie stanie. Czy się stanie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 10:51   #46
spice1985
Zadomowienie

Hej,

Hania dziękuje za życzenia . Nie chce mi jeść mleka! Zjada po 90, teraz zjadła 60, od święta zdarzy się Jej wypić 150. Kurde, co jest? Wasze dzieci też tak mają od kiedy jedzą słoiczki? Bo Hania słoiczki tak, mleko nie. Podobno jest taki moment u niemowlaka że nie chce pić mleka...co się wtedy robi? Bo chyba niedobrze że tak mało mleka pije, łącznie po jakieś 550, chociaż czasem na wieczór z kleikiem zje 180, o 4 rano 120-130, wtedy bilans dzienny jest wyższy.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:51   #47
Eve1603
Zakorzenienie

Dogonilam Was
Noc z gatunku "lepiej nie mowic", nie wiem o co chodzi, zaczynam podejrzewac ze o samotnosc Jak podejde do lozeczka i jeszcze smoka do tego podam, to cisza, jak tylko odejde - ryk. Jak juz w desperacji nad ranem biore ja do siebie, to spi jak aniol

Cytat:
Eve a ja z kolei damskie Aqua di Gio wielbię. Stary zapach jak świat a ciągle w cenie się trzyma no i mega trwały. Kocham go
To co strzelamy sobie kolejne dzidzi by znów mieć noworodka w domku Ja jestem na tak, ale jeszcze nie dziś
Z przyjemnoscia, tylko, ze ja juz mam 2

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mi to wręcz nakazano.. nie żeby tam pozwolono heh
Ponoć ze względu na marchewkę i jej wartości odżywcze mafefka już po 4 miesiącu "must be"..
co jest w Polsce z ta marchewka? pewnie ma taka sama moc jak gotowany kurczak i ryz w trakcie karmienia piersia
Co do CC na zyczenie, ja po milych wspomnieniach z pierwszego cc, zazyczylam sobie drugie i... bylo jeszcze milej, choc spodziewalam sie, ze bedzie gorzej. CC mialam rano, a wieczorem w sumie moglam wstac, wiec to zalezyod osoby, tak samo jak i po sn jest roznie.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Cieszę się,że chociaż Violisia się ze mną zgadza. Jak reszcie pasuje wszystko,to ja już się nie odzywam i postaram się napisać coś czasem na każdym z 12 czy iluś tam wątków
Ja tez sie zgadzam, wczoraj probowalam poogarniac klub, ale skakanie po watkach, ciagle szukanie na ktorej stronie bylam ostatnio wkurza mnie

Serdeczne zyczenia dla swietujacych dzisiaj dzieciaczkow

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:53   #48
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m0n1ka Pokaż wiadomość

Weredka spotkałybyśmy się na porodówce w Rybniku, bo ja miałam tam rodzić- tam pracuje mój lekarz- tylko po odejściu wód dostałam takich silnych bóli że bałam się że tam nie dojadę i urodzę po drodze
Twój lekarz mi CC robił , więc go kojarzę. Razem z ordynatorem zresztą. No cóż, szkoda. Ale może uda się kiedyś spiknąć na kawkę i spacerek

Daisy, ja bardzo chętnie bym się wybrała w takie rejony, ale ni ma za co
Może kiedyś

Maruda śpi, więc lecę sprzątać
Zuzia 31 maja 2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:55   #49
atiz
Rozeznanie

My już po spacerku, nie pospała, ale teraz kimnęła po jedzonku szybko.
Słodziak z tej mojej Polki, obraca się na boczek przytula Panią Szmatkę Żyrafkę, bierze ją miedzy nóżki i rączki i śpi.
Zjadłabym ją, taka słodka jest, ale mam dietę

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 10:58   #50
Paulizia
Wtajemniczenie

Igorku kochany dla Ciebie tez najlepsze zyczenia!!! Obys rosl zdrowo i radosnie sie smial
Stary 2011-10-06, 11:01   #51
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

dobry w kolejnej czesci

idziem na spacer
bendziem pozniej

jeszcze nie pada
Stary 2011-10-06, 11:02   #52
gusiagatko
Zakorzenienie

wieka22 zadowolona bardzo bylam z tej poloznej

Cytat:
Gusiu, o 4.28 post !! OMG !!
Szybko śpi Twoja Nadeńka To chyba z okazji 3 msc Oby już jej tak na zawsze nie zostało
Nawet nie mow

Dziekujemy za dokladke zyczen

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:28
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:07   #53
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

agusiu, jak Ci się duka? Dobrze się czujesZ? Nie czujesz głodu ?
kochana w pierwszy dzien nie czulam sie zbyt dobrze
ale wczoraj i dzisiaj okej

duka mi sie dobrze, w sumie w 2 dni poszlo 1,1 kg, a I faze wyliczylo mi, ze powinnam spasc, 1,13kg
takze bedzie wiecej

od jutra II faza
i moge jesc warzywaaaa

zlapalam rano olenki siuski do woreczka, nie duzo ale bylo
i zadowolona, cieszylam sie, ze zrobie ponowne badanie

w samochodzie mi sie wylaly do foliowki
no i jutro od nowa proba ahhhh
Stary 2011-10-06, 11:15   #54
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Spać, śpi cudownie od 21.30-7.00 bez przerwy, więc oleję kaszki i kleiki. Co do sadzania, on się bardzo denerwuje leżąc, nawet jak na brzuch go kładę to za mało widzi, najlepiej na rączkach albo na siedząco, a ja nie chcę go cały czas nosić na rękach, bo on coraz więcej waży. A tak jak go oprę o poduszkę to on sobie ogląda świat i jest zadowolony. Ja nie mówię, że będzie od teraz cały czas siedział, bo przecież nie o to chodzi, ale raz na jakiś czas jak go posadzę to się nic przecież nie stanie. Czy się stanie?
ja jestem przeciwna sadzaniu, ale każdy robi jak uważa
nie połamie się od tego, ale sadzając sztucznie oduczasz dziecka chęci zdobywania nowych umiejętności, bo mama za mnie zrobi, dziecko ma umieć samo usiąść,
już nie wspomnę o kręgosłupie ...
niby się podciąga ale umie równowagę utrzymać sam ??? co oznacza, że mięśnie jeszcze nie są gotowe na taką pozycję, bo nie są w stanie trzymać ciała prosto

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:15   #55
Zytus
Rozeznanie

Dziekujemy za zyczenia
I wszystkiego najlepszego dla pozostalych solenizantow

Cos mnie sie dziecie zepsulo, pierwsza pobudka o 3, pozniej przed 5 i jeszcze po 6. Nie wiem o co chodzi juz tak ladnie przesypial nocki

ddaaiisssy
, chyba z ta minimalna krajowa to chyba jakas pomylka, wiem ze tam jest iles szkolenia i za to szkolenie placa najnizsza stawke, ale to chyba nie trwa 2 lata. Moja siostra podchodzi do tych testow, tylko ze ona z naboru wewnetrznego.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:17   #56
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
no nie, cytowałam odp z tamtego wątku a tu watek zamkniety
nie wiedziałam, ze juz 5tys stuknęło, myślałam, ze to zamkneli nam za konkurs

kochana Ty jestes czasami tak słodka że bym Cię normalnie wyściskała
ale to by były jaja jakby nam zakneli watek za kare!!!!

Twój tz to totalnie oszalał na punkcie gabrysi
bardzo to kochanei milo sie czyta
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

U nas wszystko wkoło umazane jagódkami, bo Pepe zjadł słoiczek jabłek z jagódkami Nawet na twarzy mam kropki
tylko sie nie wystrasz czarnej kupy jak smoła
ja troche panike zasiałam po jagódkach
Cytat:

W poprzednim wątku pytałam Grazin o przepisy na grzyby leśne, ale nie miałaś internetu. Może teraz pomożesz???
hmm...

przepraszam fakt nie nadrobiłam naległości
ale przepisy na grzyby leśne ode mnie? ja nie mialam nigdy do czynienia z grzybami nestety.
jedynie zupe pieczarkowa robie
wiec przykro mi ale nie pomoge
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
zazdroszcze
w sumie jak takie prezenty daje to ja bym chciała zeby chodziła jak nadusia do przeddszkola pójdzie:P
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Tz wczoraj polecial na zakupy i kupil Antkowi kombinezon i dzinsy i zabawke helikopter, a mi wielka, porzadna walize Pierre Cardin ma czasem gest ten moj mezus

wow
ma męzu gest

andziotka mi nie odpisała

my po spacerku
byłam w galerii chcialam sebkow lubic koszule na chrzest
byla za✂✂✂ista biała
ale? 68,90zł za koszule ktora on raz załozy no moze dwa to troche nie kala sie:P
Stary 2011-10-06, 11:20   #57
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Meldujemy się i my

Przesyłamy moc buziaków świetujacym dzisiaj dzieciaczkom

Oliwka spała dzisiaj od 19.20 do 5.30 czyli 10 godzin. Poźniej jedzonko i jeszcze troszke sie zdrzemneła, ale o 6.45 już była pobudka. Do teraz spała tylko 20 min i jest meeeegaaa maruda Do tego mam w domu Emilkę, bo strasznie kaszle Bylam z nią u pediatry i niestety ma jakieś zmiany w oskrzelach No ja sie chyba zastrzelę..... i na dodatek jeszcze to wesele w sobotę...

Mam jeszcze sporo sprzatania i nie wiem jak sie wyrobie Na szczęście juz umyłam okna i zawiesiłam nowe firanki

na razie tylko tak na szybko, bo nie mam niestety czasu
aguś ja chciałam tylko na temat łapania siusków Jak Emi była malutka, to też często jej robiliśmy wyniki... kilka razy próbowałam w ten woreczek zlapać, ale niech go ch.olera weźmie nigdy nam sie nie udalo i zaczęlismy normalnie łapac do pojemniczka. Tz trzymał Miśkę tak na samolocik, a ja głaskalam ja po pleckach i jakos sie udawało (nie powiem czasami trwalo to dosyć długo, ale z reguły łapaliśmy)

Lece...
pa

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:22   #58
blueberry_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja jestem przeciwna sadzaniu, ale każdy robi jak uważa
nie połamie się od tego, ale sadzając sztucznie oduczasz dziecka chęci zdobywania nowych umiejętności, bo mama za mnie zrobi, dziecko ma umieć samo usiąść,
już nie wspomnę o kręgosłupie ...
niby się podciąga ale umie równowagę utrzymać sam ??? co oznacza, że mięśnie jeszcze nie są gotowe na taką pozycję, bo nie są w stanie trzymać ciała prosto
No to zaprzestanę doświadczeń z moim dzieckiem w takim razie, poczekam, aż sam zechce usiąść. Równowagi nie trzyma kiwa się w przód i w tył, ale sztywny jest, to już chyba dobrze, nie?

Grazin - bo Ty jesteś taki guru kulinarny, zawsze miałaś fajne pomysły, więc pomyślałam, że może coś podpowiesz
Stary 2011-10-06, 11:23   #59
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Nikosia zachorowała
na razie tylko katarek i od czasu do czasu zakaszle
jestem podłamana, nie mam pojęcia co robić
popołudniu idziemy do lekarza, już nie mogę się doczekać jak zbada mojego skarba!
jestem osobą o słabej psychice, łatwo się poddaje i często czuje wielki strach. Pewnie brak kontaktu z rodzicami od 6 lat mnie tak dojadło.
Mniejsza o to. Muszę być silna dla mojej córeczki kochanej!!!!
Normalnie ryczę do klawiatury. Przecież ona będzie chorowała nieraz, i choćbym nie wiem jak się starała to i tak zawsze coś złapie i będziemy biegać po lekarza, ale dzisiaj wymiękam, boję się o nią.
Ja mam gorączkę i katar, mąż już lepiej.
Dzwoniła do niego siostra w zaufaniu, robiła test ciążowy i prawdopodobnie jest w ciąży, we wtorek idzie do lekarza
jedyna super wiadomość dzisiaj. Drugi wnuk/wnuczka teściowej mojej będzie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:27   #60
spice1985
Zadomowienie

eve dokładnie, to jak się dochodzi do siebie po cc zależy od osoby, ja też na drugi dzień latałam po korytarzach, aż się panie pielęgniarki dziwiły,że ja po cesarce, bo te po sn niektóre nie wstawały Zależy od organizmu,ale Lolkana prawdę tyle dni się nie mogłaś podnieść??? Tak bardzo brzuch bolał czy co? Ja, tak jak piszę, drugiego dnia normalnie chodziłam i opiekowałam się Hanią, tzn. urodziłam o 11:57 w piątek, a od rana w sobotę opiekowałam się dzieckiem...Wstawałam przewijać, karmić, chodziłam sobie po podkłady do pielęgniarek, no wszystko.

Z tą marchewką w Pl to faktycznie dziwne, bo ona trochę ciężka na wątrobę jest, ugotowana ma wysoki indeks glikemiczny. Hania nie za bardzo lubi marchewkę... My zaczynaliśmy od ziemniaków i dyni i to lubi najbardziej. Wcina, aż Jej się uszy trzęsą.

Agus 1,1 kg w dwa dni...No,widać jaka zdrowa ta dieta. Pisałam że moja ciotka była na dukanie, ładnie schudła, teraz z powrotem przytyła. Kompletnie nie rozumiem po co przy wadze 60 parę kilo stosować Dukana...Chyba że uważasz się za monstrualnie grubą, ale jeżeli tak to nie z wagą tu jest problem, bo widziałam Twoje foty i wyglądasz bardzo ładnie

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości