|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
GRRRR A ja właśnie dziś kiecki ślubne przymierzałam (ślub w lipcu). I??
![]() Okazało się, że od kilku miesięcy ćwiczę na siłowni nie te partie ciała co powinnam Ma ktoś pomysł jak mogłabym się szybko doprowadzić do porządku? Bo jak tak czytam rady powyżej, to nie jestem pewna, o które w moim przypadku partie mięśni chodzi. ![]() A! I od dziś DIETA! Jej, że ja tego wcześniej nie zauważyłam ![]() Pozdro... ![]() ![]()
Edytowane przez szopiak Czas edycji: 2006-09-01 o 11:03 |
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ćwiczenia na ramiona.
Dziewczyny, pomocy!!! Mam troszke inny problem z ramionami i jestem przerazona!!!
Przytyłam ostatnio 3 kg podczas zimy, nad czym juz pracuje - pierwsze efekty - 1kg z glowy. Lacznie chce zrzucic 5kg. ale do sedna sprawy. chyba zrobilam sie szersza w ramionach ;-( Zawsze nosiłam bluzki 36, a teraz mi sie wydaje jakby byly z lekka za male :-( Na razie zwrocilam uwage na to przy dwoch bluzkach, wiec moze to jakis falszywy alarm. Tak czy siak, jestem szersza, nie jakas grubsza, tlusta czy cos w tym stylu, tylko po bluzkach wydaje mi sie, ze szersza. Jak się "zwęzic"? Plissss, pomocy |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Jestem jeszcze młoda, ale juz mam problem ze zbyt masywnymi rękami. TO jest predystozycja chyba rodzinna, bo moja mama tez takie teraz ma, choć w moim wieku nie miała.
Moje przedramiona to praktycznie sam tłuszcz czy są jakies ćwiczenia na pozbycie choć troche tego 'masywu'? pomóżcie!
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Podbijam watek bo mam ten sam probelm co sanimila:/ jak zrzucic tluszcz w ramionach i nie miec masywnych rąk? boje sie ze jak bede cwiczyc ramiona to jeszcze wieksze sie zrobią..........:|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
mięśnie zajmują malo miejsca, tłuszczx dużo, jak dzięki ćwiczenia spalisz fet i ujędrnisz ręke to będzie o wiele szczuplejsza
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam
moje ręce dzięki hantelkom ładnie zeszczuplały nie mam już cellulitu,który zaczął sie tam pojawiać nie mam wiszącej galarety same pozytywy nie bójcie się dziewczyny ćwiczeń siłowych,bo wbrew pozorom to one właśnie wyszczuplają niestety,żeby powiększyć swoje mięśnie potrzeba naprawdę wielu lat odpowiednich ćwiczeń,odpowiedniej DIETY i często odpowiednich suplementów, to zupełnie inna bajka-wierzcie mi więc się nie bójcie tylko do roboty!
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Tez mam ten sam problem co wy,mam ob ramion t 130 cm,i po za tym zle sie z tym czuję. Chciałabym zmniejszyc obwód ramion,moje ramiona są okropne,bo są w dodatku,oblane galaretą. Poradzcie coś, jesli bede cwiczyc pompki to wystarczy na zgubienie tej galarety i obwodu ramion ? poradzcie cos. Bede wdzięczna. Bo nie czuje się najlepiej w swoich ramionkach. Z góry dziękuje za odpowiedz... |
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zgodze sie co do tych miesni.
Kazdy ma inne predyspozycje, inna budowe. Rozumiem dziewczyny ktore boja sie ze po cwiczeniach zrobia sie zbyt masywne w "barach" jak cwiczyc ramiona tak zeby zrzucic tluszczyk a zeby jednoczesniie nie rozbudowac barkow i nie stac sie tak jak to pisze Ash "szeroka"? Mnie nie zalezy na miesniach, moge miec rece jak patyki byleby byly szczuplejsze niz sa teraz;/
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chodzi mi o konkretne miesnie - naramienny, biceps i triceps, ale bez przesadnego rozbudowania, a jedynie wyrzezbienia tych partii (bardzo podobaja mi sie ramiona z avatarka suzany, zwlaszcza ten naramienny, na ktorego punkcie jestem oblakana
Obawiam sie tylko, ze skoro jest on umiejscowiony najwyzej, a ja mam juz strasznie krotka szyje to rozrost i 'podniesienie' moze optycznie skrocic szyje. Kiedys wlasnie usyskalam taki efekt podnoszac same barki trzymajac hantle (ale tu juz chyba pracowaly jakies miesnie karku) - wygladalo to jakby nasada szyi byla szersza, masywniejsza i tworzyla z polaczeniem ramion hmmm, luk - dlatego boje sie teraz podobnego efektu i tych miesni najchetniej wcale bym nie ruszala (mam nadzieje, ze wiecie o jaki chodzi). Zaproponujcie prosze jakis efektywny zestawik, w linkowni na barki sie nie otwiera, a z ramion dziala tylko ten.P.S. Ktos tu opisal podnoszenie hantli z pozycji lezacej, ja jednak najbardziej balabym sie utraty biustu przez to cwiczenie ![]() Edytuje ![]() Suzana, zauwazylam Twoj watek na barki bicepsy i tricepsy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140073 napisz tylko czy nie spowoduja one m.in. rozrost tych partii, ktorych sie obawiam. |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
bez odpowiedniej diety nie ma przyrostu mięsni, żeby zwiększyć ilość tkanki mięśniowej dieta musi zawierać +500 kcal ( minimum)
więc żaden przyrost Ci nie grozi
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale ja odpowiem: Anta, zestaw Suz jest ok- piszesz że chcesz trica, bica i naramienny. Odpowiednie obciążenie i |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
A myslalam ze tylko ja mam problem z tymi ramionami ;/ to moj najwiekszy kompleks i zmora! nie mam pojecia jak pozbyc sie tego okropnego tluszczyku na ramionkach , ale po tym co tu przeczytalam chyba zaczne od pompek... mam nadzieje ze beda jakies efekty..
pozdro
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chciałabym się zapytać po jakim czasie efekty są widoczne? bo w końcu chciałabym włożyć bluzkę na ramiączka... ![]() ![]() ![]() pozdr;* |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Ja też musze wyszczuplić ramiona..
ale wzielam się za ćwiczenie
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o schudnięcie, to przy odpowiednim odżywianiu i regularnych treningach spalanie tłuszczu jest w miarę szybkie - po miesiącu będą widoczne efekty (chociaż u kobiet przeważnie na ramionach widać ten proces mniej i wolniej niż w talii). Jeśli chodzi o rozbudowanie mięśni, to tu u kobiet proces jest dużo wolniejszy - ja do etapu względnej satysfakcji doszłam po ok. 14 miesiącach regularnych treningów i odpowiedniego odżywiania. A to i tak mnie nie do końca zadowala, bo chciałabym więcej
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Również postanowiłam zająć się rzezbieniem ramion, obwisle faldeczki skóry gdzieniegdzie ćwiczeniami rozbudowac na delikatny zarys mięśni.
I tu mam pytanie... Czy na ramiona wystarczy ćwiczyć co 2 dni po 20 min , zwiekszając obciążenie hantli od 1kg do 3 ,żeby po jakimś miesiącu osiągnąć ładny efekt bez hmm efektu pływaka Oczywiście przy jedzeniu zgodnie z zapotrzebowaniem plus pełnowartościowego 2g białka/kg masy ciała. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie próbowałabym ćwiczyć "na czas" - w każdym treningu rób 1 ćwiczenie na biceps i 1 na triceps - każde np. po 3 serie, powtórzenia 5-8 zależnie od całości treningu, rodzaju ćwiczenia i obciążenia. Zacznij od maksymalnie dużego ciężaru, z jakim jesteś w stanie zrobić 3 serie po 6 powt., z czasem zwiększaj. To przykładowa rada, żeby dobrać metodę do indywidualnych możliwości. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie
posiadam taką sprężynę do ćwiczeń, którą się zgina rękami. Nie wiem czy ktoś wie o jaką mi chodzi, ale jeśli to chciałabym wiedzieć jakie mięśnie przy takich ćwiczeniach pracują
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A wiec większość chce wyszczuplić ramiona...
A ja mam strasznie wąskie i słabe ramiona i chciałabym je jakoś wzmocnić i poszerzyć Pomyślałam że kupię hantelki -1,5 lub 2kg tak na początek ale nie wiem jak ćwiczyć żeby jeszcze bardziej mi ręce nie schudły bo będzie to wyglądać hmm głupio.Doradziłybyście mi parę takich ćwiczeń? Pzdr
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdr
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia i potem cos z białkiem? Damy radę!
O jakbyśm mogła wkleić byłąbym Ci b.wdzięczna ![]() Pzdr
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwicz ok. 1- 2 razy w tyg., wykonuj 2 serie po 12 powtórzeń każdego ćwiczenia z przerwą trwającą 60 s., po miesiącu sprawność twoich męśni powinna zwiększyć się o 40 %, przed treningiem zrób 10-minutową rozgrzewkę a po stretching źródło: Shape 8/2007 po 1-2 miesiącach proponuje treningi z Tamilee Webb - I want those arms ćw.1 weź hantle, palce skierowane do przodu. zegnij prawy łocieć zbliżajac hantle do barku, jednocześnie prostując lewy. Zegnij lewy łokieć jednoczesnie prostując pray, wykonaj zalecaną liczbę powtórzeń pozostałe cwiczenia widać na obrazkach jak nalezy wykonywać
jesli bedziesz miała jakieś wątpliwości to pisz
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chudnięcie lub nie nie zależy od wagi hantli, tylko od sposobu odżywiania właśnie. Obciążenie dobiera się indywidualnie i różnie dla różnych ćwiczeń (tzn. na biceps do ugięć przeważnie więcej niż na triceps do wyciskania francuskiego itd.). No i to się zmienia, podstawą treningu jest progresja, czyli zwiększanie stopnia trudności i poziomu wysiłku. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromne dzięki za ćwiczenia!
![]() A będę pytała jak już kupię te hantelki i przymierzę się do ich wykonywania ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
tez dzieki bardzo za cwiczenia.
moze ktoras z was zna jeszcze jakies cwiczenia na triceps ?? hm, zastanawiam sie czy powinnam sobie kupic hantelki po 1kg, bo teraz cwicze z dwoma kazdy po 3kg... w sumie od dluzszego czasu juz je podnosze, raz systematycznie, pozniej zapominam na jakis czas... dluzszy... ;p pozniej znow wracam do podnoszenia. no ale robie bardzo krotkimi seriami, po 10 - 15 podniesien, przerwa, i znow. nie wiem czy dobrze to robie... ;p ale widze juz efekty takie o jakie mi chodzilo, tylko nie mam zandych cwiczen na triceps a sa mi potrzebne.
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
hej wam: ) ja mam grube ramiona bardzo i chciałabym to zrzucić jakie ćwiczenia beda najlepsze by zgubic ten zwiszajacy tluszcz? ;/ nie chce by ten tluszcz zamienil sie w jakies miescnie oczywiscie trocszke moze być ale nie zadużo bo mi sie nie podoba..a i jeszcze jedno co jesc po treningu? dzięki z góry i czekam na odp.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podnosze temat, mam nadzieje,że ktoś pomoże
![]() Ja ogólnie mam tłuszczyk jakoś tak w miare równomiernie rozłożony(tylko piersiątka mam małe) no i za duże ramiona;/ A najgorsze jest to, że próbowałam je zlikwidować pąpkami, różnymi ćwiczeniami i niestety one się powiększyły, a co najgorsza pojawiły się mięśnie!!!!!!!!!! Mój TŻ jest bardzo szczupły i wysoki i ja mam normalnie takie mieśnie w ramionach jak On :O po prostu szok.. Dziewczyny, jak zlikwidować te mięsnie i ten tłuszczyk??? POMOCYYYY ja się wstydze założyć bluzkę na krótki rękaw, a co mówić o bluzce na ramiączka jeszcze zauważyłam ostatnio,że mam minimalne ilości celulitu na nich Masakra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

czy są jakies ćwiczenia na pozbycie choć troche tego 'masywu'? pomóżcie!

posiadam taką sprężynę do ćwiczeń, którą się zgina rękami. Nie wiem czy ktoś wie o jaką mi chodzi, ale jeśli to chciałabym wiedzieć jakie mięśnie przy takich ćwiczeniach pracują
21.06.2014r.