|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pantene Pro-V Sprężyste Loki i Fale, Odżywka bez spłukiwania - ZAMIENNIK?
Cytat:
witaj , tu masz rację , ale jakoś na swój sposób trzeba sobie radzić z tymi niesfornymi włosami. A co do zakupów, można się uzależnic ![]() Powodzenia |
|
|
|
|
|
#32 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Do odważnych świat należy! Mnie się tez tak zdawało, ale doświadczenie pokazuje, że im mniej na moich włosach silikonu, tym lepiej. Gdybym się nie przestawiła, nigdy bym się nie dowiedziała, co rzeczywiście włosy potrafią ![]() Cytat:
Cytat:
). Później mycie i nakładanie odżywki. Teraz już z domu nie wyjdę, więc robię coś innego w czasie, gdy włosy są pod czepkiem i ręcznikiem.Wracam do łazienki, płuczę, robię płukankę, stylizuję, podsuszam i już. Wolę myć włosy wieczorem, więc dosychają przez noc. Jeśli muszę je umyć rano, to myję na tyle wcześnie, by doschły same. W sumie samo zajmowanie się włosami tak, by nie móc robić nic innego zajmuje mi ok. 15 minut: nakładanie oleju, płukanie oleju, mycie, nakładanie odzywki, płukanie, płukanka octowa, nakładanie odżywki b/s i stylizatora, suszenie suszarką. Na początku może zajmować więcej czasu, ale w miarę praktyki ten czas się zmniejsza. I organizacja czynności też wychodzi dużo lepiej. Majątku tez wydawać nie musisz.Możesz wymienić cały zestaw kosmetyków na takie, które będą kosztowały do 10 zł... Cytat:
bardzo dobre podejście ![]() Cytat:
Dziewczyny, jeśli chcecie dyskutować na temat pielęgnacji, to zapraszam do pielegnacyjnego. Tutaj mamy temat inny, więc dajmy szansę tym, które chcą czegoś dowiedziec się o Pantene.
|
|
|
#33 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
zawiera denat. Lepszy będzie np. mrożący też z Joanny (bez alkoholu).
Cytat:
Pogrubione - No i jak napisała Eloe, z dyskusją dobrze przenieść się na wątek pielęgnacyjny. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie znam takowego , jesli chodzi o żel , ten oczywiście o którym pisałam jest bez alkoholu![]() Chcialam podziekować , za sprostowanie o ręcznikowaniu, i oczywiście puszeniu. Ponieważ u mnie to nastapiło, o czym nie miałam pojęcia, że ów zbyt długie ugniatanie moze powodowac puszek włosów. Jescze raz dzięki i przepraszam , - jestem jeszcze niedoświadczona ![]()
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Każdy może się pomylić. Nic się nie stało i nie ma za co przepraszać
|
|
|
|
|
#36 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawet ładny blond bez tych silikonów był, to znaczy mój rozjaśniany blond, a jak wczoraj użyłam pianki, to były ciemne i ciężkie... dzisiaj testuję krem Marc Anthony, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Cytat:
Cytat:
A potem rzeczywiście trzeba przenieść się do innego wątku, żeby nie było bałaganu.EDIT: Chociaż Marc Anthony nie do końca używany tak, jak Pantene, bo użyłam go jako stylizatora przed i po ręcznikowaniu... Trzeba jeszcze będzie przetestować go bez ręcznikowania, tylko do ugniatania, może komuś się to przyda ![]() Na razie nachodzi mnie refleksja, że najładniejsze włosy miałam w poniedziałek, gdy najpierw olejowałam, potem umyłam Babydreamem, potem odżywka Isana, balsam Joanny i ręcznikowanie, bez żadnego stylizatora... Ale wiem, to refleksja na temat pielęgnacyjny i na razie kombinuję sama, jak mogę, potem będę się tam dzielić refleksjami
Edytowane przez Scarletrose1991 Czas edycji: 2012-08-01 o 10:19 |
|||
|
|
|
|
#37 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Ja też mam wrażenie, jak czytam to forum, że pół życia trzeba poświęcić żeby lokasy wyglądały 

bardzo dobre podejście 
, wtedy stylizatory wgniatasz we włosy i dociskasz t-shirtem, do oporu ile chcesz, potem turbanik i chodzisz az podeschną. Zdejmujesz jak uważasz ze trzeba jeszcze cos połozyc to dokładasz, ugniatasz i zostawiasz. Ja tak robie
, jesli chodzi o żel , ten oczywiście o którym pisałam jest bez alkoholu