![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pantene Pro-V Sprężyste Loki i Fale, Odżywka bez spłukiwania - ZAMIENNIK?
Mam bardzo poważny problem i liczę na pomoc. Całość sprowadza się do tego, że ten kosmetyk: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html wycofują ze sklepów i zdobycie go graniczy z cudem, a jestem od niego od paru lat uzależniona.
Szukam więc zamiennika, w przystępnej cenie i w miarę łatwo dostępnego. Mam włosy półdługie, ze skłonnością do kręcenia się, więc odżywkę "wgniatałam" w wilgotne włosy i pozostawiałam do wyschnięcia, dzięki czemu uzyskiwałam efekt naprawdę bardzo ładnych loków, które potrafiły wytrzymać nawet dwa dni, bo nie mam czasu myć rano włosów. Z góry dziękuję za pomoc. Wiem, że pewnie powinnam zacząć od przeglądania forum, ale wątków jest multum, a mój problem dość skonkretyzowany, więc liczę na to, że nikt mnie tu nie skrzyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pantene Pro-V Sprężyste Loki i Fale, Odżywka bez spłukiwania - ZAMIENNIK?
a moze balsam z Nivea do lokow? Kosztuje gora 10-15 zlotych jest w kazdym Rossmanie i sklad przeanalizowany jest gdzies tutaj na forum i pisalo ze nic zlego nie zawiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Domyślam się, że o tym mówisz - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html ?
![]() ![]() Więc bardzo dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tez korzystalam z tej odzywki z Pantene i bylam nawet calkiem zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Witaj, ja nie mam dobrego zdania na jej temat ![]() ![]() A jakieś inne propozycję? Przyłączam się do prośby ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Właśnie , zastanawia mnie dlaczego zawsze jak coś jest super , co nie zawiera świństwa szybko wycofują. Przecież nie wierzę że był mały popyt . Właśnie balea jest naszpikowana , a na Allegro piszą , że nie ![]() ![]() A ch te kręciołki ![]() Teraz może cos profesjonalnego polecicie? Ja kupiłam http://lokikoki.pl/product-pol-3080-...ontibello.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
jakos przestalam ufac profesjonalnym kosmetykom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jeśli masz włosy wrażliwe na glicerynę, to zastosowanie może się skończyć puszeniem i utratą loków (oczywiście nie na stałe ![]() Na domiar złego łatwo przedobrzyć z ilością. Niestety trudno o zamiennik dla Pantene. Rynek w tym zakresie jest bardzo ubogi i niestety oferuje głównie silikon, a to nie służy wszystkim włosom. Cytat:
Niestety poprzedni Pantene to również wyłącznie silikon. Aż grzech nazywać toto odżywką. Zwykły zabezpieczacz i tyle... Co kosmetyk to skłąd i określone składniki. Warto zaczynać właśnie od INCI, a bełkot marketingowy puszczać trybem własnym, dalekim od włosów ![]() Cytat:
Materiał do włosów musi być absolutnie gładki! Cytat:
Cytat:
Włosy odciskasz w gładki i chłonny materiał. Nakładasz stylizator. Możesz zrobić ewentualnie plunking albo wysuszyć suszarką lub tez zostawić do samodzielnego wyschnięcia. Potem już NIE DOTYKASZ włosów. Kiedy schną, musza być zostawione same sobie. Żadnego dodatkowego ugniatania, dotykania, dosuszania. Jak tylko na końcach pojawia się miotełki, to już za późno, by cokolwiek robić. Mają wyschnąć niedotykane.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Mod-Śnieżynka
|
Ale właśnie ręczniki z mikrofibry są wskazane do włosów. Niewskazane jest ich tarcie.
Najlepsza jest gładka mikrofibra, ale ta z guzkami też jest ok. (edycja: dla mnie przynajmniej) Edycja: Eloe już mnie uprzedziła ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-07-25 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Właśnie , " zakaz" dotykania włosów , wgnieść co trzeba w mikrofibry i luźno , samoistnie schną
, hmmm trzeba się nauczyć - wyuczyć nie dotykania włosów. Bywa to trudne, przynajmniej w moim wypadku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trudne i to jak, ![]() ![]() A tak na poważnie ciężki żywot kręcono włosych , ale jaka radość z pięknych efektów ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-07-25 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
matko cale zycie dotykam wlosow jak schna i od dzisiaj przestaje !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Może ktoś ma jednak jeszcze jakiś pomysł na kosmetyk? Piankę? Odżywkę? Krem? COKOLWIEK? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
Scarletrose przeczytaj uważnie, proszę, to, co napiszę: MASZ KRĘCONE WŁOSY. I tyle. To, co już o nich napisałaś wystarczy mi, by Ci to oznajmić, mimo braku zdjęć.
Ugniatanie jest sposobem na stylizację kręconych, bez tego ani rusz, chyba że masz afro ![]() ![]() Niedotykanie dotyczy już włosów suchych, gdy nie masz produktu do nałożenia, gdy schną, gdy są piękne i komukolwiek zamarzy się pchać paluchy między fale/loki anyway... ![]() Dlatego lepiej postaw na pielęgnację od podstaw. Zapoznaj się z naszymi metodami, przejrzyj pigułkę i FAQ, zastanów się nieco nad tym. A jeśli zechcesz coś z włosami zrobić, by były piękniejsze, bardziej manageable (brakuje mi tego słowa po polsku niestety ![]() Zerknęłam wczoraj na Pantene. Cudo to to nie jest. Niestety nie zrobię testu, bo moje włosy nie lubią takich dawek silikonów. Radzą sobie bez nich albo z ich naprawdę minimalna pomocą.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
No dobrze, powiem szczerze, że na razie jestem nastawiona do Waszych metod dość sceptycznie, ale studiuję uważnie i dowiaduję się m.in czym jest plunking
![]() ![]() A tak BTW - to nareszcie rozumiem skąd moja irytacja, gdy ktoś próbuje dotknąć moich loków :P Gdy zaczyna w nie wpychać paluchy, wpadam w szał ![]() EDIT: Poczytałam to i owo i mam jeszcze większy mętlik w głowie niż miałam ==' Mam wrażenie, że musiałabym pół życia spędzić na pielęgnację włosów, a na początek wydać majątek na odpowiednie kosmetyki ![]() Edytowane przez Scarletrose1991 Czas edycji: 2012-07-27 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Nie wiem czy akurat Tobie to podpasuje , zależy jakie masz włosy. Ale ja stosuje tak jak dziewczyny z wątku dla zakręconych ( podkradłam przepis
![]() Naturalny Miodowy Utrwalacz i do tego żel z rossmana najmocniejszy zielony. Jest on bez alkoholu więc nie wysusza włosów , nakładam go full . Nie obciąża mi włosów. Ostatnio pojawiły się w sklepach art. profesjonale fryzjerskie. Oglądałam kilka kosmetyków , ale ni czort nie pamiętam nazwy firmy . Bede dziś w sklepie to później napiszę, a cena około 30,00 może warto? Masz taki sam problem z włosami jak ja, może troszkę pomogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
O, dzięki za ten pomysł z Miodowym Utrwalaczem, jakoś na niego nie natrafiłam podczas przeszukiwania forum
![]() ![]() Chyba wezmę się za mycie włosów odżywką, zrobię miodowy utrwalacz i kupię żel, może za jakiś czas moje włosy będą wyglądać lepiej? Bo teraz jest jednak małe siano, ale to dlatego, że od pół roku ich nie obcinałam, końcówki porozdwajane, końce włosów połamane ==' A są wakacje, więc jednak można się trochę poświęcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() Co do żelu , zapewne mówisz o lnianym ![]() ![]() ![]() Odpowiednie odżywki , do tego naturalne dodatki jedwabie, d-pant., kreatyny itp, przenajróżniejsze cudowności dla włosów , OLEJOWANIE-nie zapomnij !!! w 1 kolejności jak najczesciej ![]() ![]() ![]() ![]() Jak masz suche włosy zrób sobie odżywka z nafty i olejku rycynowego: 2-3 łyżki nafty kosmetycznej z olejem rycynowym (np. firmy Anna), łyżkę soku z cytryny , łyżka majonezu i kostka drożdży -mieszamy i rozprowadzamy na wilgotnych włosach. Potem owijamy włosy folią i ręcznikiem. Spłukujemy po ok. 30 minutach i myjemy włosy szamponem. Działanie: silnie regeneruje i odżywia suche, "sianowate" włosy--- efekt rewelacyjny już przy spłukiwaniu, aż szkoda uzyc szamponu tak delikatne włosy w dotyku a psikadło( jak nie znalazłaś jeszcze, )- tego jest sporo więc może coś innego dla siebie dobierzesz, ja cudowałam i przeszłam wiele przepisów, i na pewno nie każdy bedzie Ci pasował, więc się nie zrażaj![]() ![]() lyzka miodu ( ja daje 1,5 ![]() szklanka cieplej wody (przegotowanej) lyzka octu owocowego wymieszac i wlac do psikadla - hydrolat aloesowy 10 ml - d-panthenol 1 kropla keratyna 5 kropli owies lub jedwab 5 kropli 5 kropl Spryskuję nim świeżo umyte, mokre włosy, które całkiem ładnie się układają i zdrowo wyglądają. I nie bój sie sama podcinać końcówki, jeśli masz włosy obcięte przez fryzjera i podoba Ci sie kształt fryzury , łatwo możesz delikatnie pasmo po paśmie podcinać ![]() ![]() A co do tego preparatu to , juz wiem , kupiłam go dziś w drogerii HEBE, ale w rossmanie tez są. A jest to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng-lotion.html dziewczyny przeważnie chwalą , a ja sprawdzę dziś ![]() Jest to wszystko pracochłonne, jak się czyta ich posty człowiek zastanawia sie czy na cos innego mają czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Wow, dzięki jeszcze raz za wszystkie rady, mam tylko dwa pytania:
1) Czy to: - hydrolat aloesowy 10 ml - d-panthenol 1 kropla keratyna 5 kropli owies lub jedwab 5 kropli 5 kropli też dodajesz do miodowego utrwalacza? ![]() ![]() 2) Opiszesz mi wszystkie swoje sposoby na stylizację? I jak Ci się sprawdza ten Marc Anthony, bo mam zamiar w poniedziałek wybrać się do Rossmana, może upoluję kosmetyk w promocji? ![]() A, i podoba mi się Twoje rozsądne podejście, ja bym właśnie chciała znaleźć jakiś złoty środek, żeby trochę zadbać o włosy, ale nie spędzać na ich pielęgnacji pół życia i nie bardzo wiem, od czego zacząć na początek. Dobry szampon/odżywka? Oliwa z oliwek do olejowania? Ręcznikowanie? ![]() ![]() Edytowane przez Scarletrose1991 Czas edycji: 2012-07-28 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
kurcze napisałam sie całą litanie i wysyłając znów mnie wylogowało , niech to szlag ![]() ![]() zgłaszałam i nic. napisze w notatniku skopiuje i wkleje, musisz kochana poczekac, niech to ....a tyle było ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Witaj, nie ma za co !! Dziewczyny są specami i na nich trzeba się wzorować ![]() Tak to jest przepis na psikadło ![]() ![]() Co do stylizacji, niestety jest ciezko coś dobrac do swoich włosów. Jeśli chodzi o Marca ![]() ![]() ![]() Co do zakupów, nie wiem, nie znam włosów i tego co lubia, musisz sama próbować. Ale moze na początek , kup to co większość dziewczyn preferuje, czyli jak najprostsze i najzdrowsze preparaty. Czyli szampon do oczyszczania 1 raz w tyg włosów( z racji używanych silikonów) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html A do czestego mycia https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html Chyba że odzywką mycie, ale mi nie bardzo pasuję , na początku chyba coś zawaliłam i nie pod pasowało mi to , jak zwykle chciałam ok a wyszło ze przesadziłam ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html ja jej używam po myciu bez spł. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...do-wlosow.html raz na tydz maska na zmianę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1 http://allegro.pl/lastrada-maska-mle...511663811.html Ze stylizacją kombinuje jak mogę, mam włosy po farbowaniach wiec sa okropne do ujarzmienia i dlatego nawilżam je teraz bardzo mocno.Próbowałam chyba wszystkiego , ostatnio BALEA cały zestaw , podobał mi sie.Montibello raz tylko i leży - czeka na lepsze czasy ![]() http://lokikoki.pl/product-pol-3080-...ontibello.html, Tyle kosmetyków próbowałam i nic konkretnego nie znalazłam. Dlatego żel, psikało i krem do loków u mnie to podstawa ( po myciu). A to na rano do rekonstrukcji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch-wlosow.html oczywiście nie konczy się na tym bo i żelu lub kremu równiez daje , ale tylko w 1 dniu na 2 dzień tylko nawilzenie woda i ręcznikowanie- jak to nazwałas ![]() ![]() Jak wiesz jest to temat rzeka, a kazdy włos co innego lubi. Nie stosuj wszystkiego na raz do stylizacji, bo sie okaże że coś nie będzie pasowało włosom i nie będziesz wiedziała co.Dodawaj po kolei nowe kosmetyki. Serum obowiązkowo .Co do olejków, ja mam kilka, ale zacznij moze od 2 , czyli oliwa z oliwek ,arganowy i może z rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html Olejowanie za każdym razem przed myciem , tego nigdy za wiele , a szczególnie od polowy włosów tam gdzie najbardziej suche, maseczkę z drożdzy raz na tydz. a moze zaczniesz pić drożdże? Są super ![]() ![]() Ja stosuję jak najczesciej olejek arganowy , marchwiowy, z orzecha laskowego, rokitnikowy,szafranowy,(t e ze względu na rudy kolor włosów)oczywiście rycynowy. Z tym to mozna kombinować. Dodaje do odżywek jedwabiu, d-pant, kreatyny , itp ostatnio mleczan sodu kilka kropelek do odzywki - nawilża dobrze . Nie sugeruje się do konca dziewczynami, bo taka natura mi nie będzie pasować, bo moje włosy nadają się na porządnego kopniaka od silikonów itp , i wtedy wyglada fajnie. Poza tym po przejściu z wypadaniem nie ma innej opcji, a i ja lubię delikatny „pierdzielnik“ na głowie więc ułożony lok za lokiem mi nie pasuje. Oczywiście , nie ujmując dziewczynom CG , bo szanuje to co robia i podziwiam je. Szacun dla NICH ![]() Chyba wystarczy tego pisania, popatrz co dziewczyny stosują i może podpasuje Tobie ![]() Trzymam kciuki ![]() Dobra rada, nie zrób z domu sklepu z kosmetykami, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- wreszcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Już nie wiem, jak Ci dziękować
![]() ![]() Mam wrażenie, że rzeczywiście możemy mieć ciut podobne włosy, bo ja z kolei już trzy razy rozjaśniałam pasemkami i nie zawaham się zrobić tego po raz czwarty ![]() Dzisiaj spróbowałam z żelem taty - zielony, firmy Hegron, może to o tym mówiłaś, że z Rossmana? Tata kupuje go w jakiejś innej drogerii, ale poza tym pasuje do opisu. Loki zrobiły się całkiem całkiem, ale po chwili leżenia zupełnie się spłaszczyły O_o Dziwna sprawa, ale dalej nie wyglądają źle ![]() ![]() Najbardziej podoba mi się rada z nierobieniem z łazienki sklepu, bo jak już mówiłam, wybiorę się jutro do Rossmana i coś zakupię ![]() Miałam głupie myśli na temat Miodowego Utrwalacza - czy do niego pszczoły nie lecą? :P Bo ja mam okropne uczulenie, wczoraj pogryzły mnie komary i dzisiaj dosłownie UMIERAM ![]() EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie, co sądzisz o tym kosmetyku: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...am.html&next=1 Jest promocja w Rossmanie i dzisiaj prawie go wzięłam... Mam czas do jutra na zastanowienie się. Ogólnie wątlpliwości są tego rodzaju, jak ma się on do nowej filozofii używania tylko zdrowych i naturalnych kosmetyków...? Edytowane przez Scarletrose1991 Czas edycji: 2012-07-30 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witaj , ja własnie przesadziłam troche z doborem koloru i efekt taki jaki jest . Ale przespałam ![]() ![]() Co do zakupów, ja już połowe oddałam dziewczynie łącznie z farbami , bo nie miałam juz miejsca, ale jeszcze ciągle jest sporo, więc nie warto. Wiesz co pomyślałam? Zeby poczytać dziewczyn wypowiedzi na temat ich włosów i poczatku pielęgnacji . Wybrac jak najbardziej podobny problem do naszych włosów. I wtedy , żeby nie zawalać się wszystkim co niepotrzebne, brać z tej jednej wzór i znacząc od kilku podstawowych kosmetyków , które podałam . Ale chcodzi głównie o dodawanie wszystkich naturalnych dopełniaczy , żeby nie przeholować . Byc może tym sposobem powoli, włosy sie wyprowadzą z tej strasznej niszy ![]() Co do miodowego utrwalacza, wiesz ze nie pomyślałam o tym? ![]() C o do linku , ktory podałaś to własnie jest krem o którym wczoraj pisałam . Ja kupiłam lotion, mówiłam Ci ze go sprawdzę, i wczoraj opisywałam efekt. ![]() Moim zdaniem krem lepszy , tak jak wczoraj napisałam - lotion dobry ale na zdrowe włosy ![]() Zapomniałam podac jeszcze kilku stylizatorów , wiec nie chce mi się szukac linków, wstawiam fotkę Ten żel zielony to ten rossmanowski Joanna do loków, krem balea, i lotion dość mocny Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-07-30 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja już po zakupach
![]() ![]() ![]() Widziałam Joannę - krem do loków dzisiaj w Rossmanie, żel też widziałam - tani jak barszcz, ale jeszcze się waham, tak samo, jak w sprawie tego kremu do loków Marc Anthony. bo jednak tylu pieniędzy za kosmetyk łatwo nie wyjmuję z portfela. Ale mam na sobie pierwsze w życiu olejowanie, później zrobię z włosami wszystko, co trzeba, włącznie z ręcznikowaniem i może się okaże, że żadne silikony nie są mi potrzebne? ![]() ![]() A, właśnie zajrzałam wczoraj do dziennika pielęgnacyjnego, sprawdziłam nawet jakie mam włosy wg jednej z metod klasyfikacji, wyszło mi chyba 2b ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Widzę ze zakupy poczynione i bardzo dobrze. A jaki olej położyłaś? Może za dużo? Mam nadzieję że pod czepek? Tak lepiej , spróbuje umyć włosy delikatnym szamponem i zobaczysz czy uda się zmyć olej. Bo niektóre oleje na niektórych włosach nie potrzebują sls. Samo olejowanie i to 1 dzień nie spowoduje te nie będzie potrzeba stylizatora. Żel pewnie będzie potrzebny i ręcznikowanie również zeby ładnie się ułożyły
![]() Musze pośledzić dziewczyny i "podpiac się pod ich metody" bo łatwo mozna przesadzić . Napisz jak będziesz po mieszance- odzywce z drożdży . Jestem ciekawa jaki efekt u Ciebie przyniesie, moze nie efekt , bo na to trzeba jeszcze czasu ale wrażenie . Tylko wszystkie olejowania i odzywki pod czepek i recznik Tez pobuszuje u dziewczyn na pielegnacyjnym i się rozejrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ogólnie jestem w lekkim szoku, bo efekt bez żadnego silikonu nie jest zły. Zrobiłam tak: nałozyłam Babydream fur Mam, potrzymałam 3 godziny, ostatnią pod plastikowym czepkiem do kąpieli, zmyłam szamponem Babydream, pozniej odzywka Isana spłukiwana - rozczesanie palcami (cuuudo, po drogim Loreal Elseve tak się nie rozczesywały O_o), Balsam regenerująco - nawilżający bez spłukiwania, no i potem, z mokrymi włosami na bawełniany T-shirt. Chodziłam w tym T-shircie jakies 30 minut i o dziwo, jak zdjełam, miałam loki
![]() Mam tylko pewne wątpliwości - kiedy przy ręcznikowaniu mam nałożyć produkt stylizacyjny? Krem/piankę/odżywkę czy coś innego? Albo żel? Już po zdjęciu T-shirta? Czy mam sobie sama pokombinować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli chodzi o puch , to może tarłas ręcznikiem włosy , albo zamiast dociskac włosy do głowy ugniatałaś je dłońmi?! Ja tez puch mam , nie na koncach a wlasnie na czubku ![]() A co do stylizatora, to jak tylko odciekną wosy w ręcznik, ale nie frote ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Puch się zrobił tak jakby na zewnętrznej warstwie włosów, natomiast pod spodem - ładne skręty. Włosy w ogóle nie zaznały ręcznika, bo mam tylko zwyczajne frotte
![]() Dziękuję Ci bardzo za wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama jestem ciekawa jak sie sprawdzi , wiec daj znać A puch to i ja mam, takrze trzeba cos pomysleć, a stylizator musi byc przed i delikatnie po tyrbaniku ![]() Trzymaj sie i niech loczki piekne beda ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam z przyjemnością ten wątek, dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.