![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Co do chłopaków to wydaje mi się, że oni bardziej zwracają uwagę na to, czy dziewczyna ogólnie dba o siebie (ładnie ubiera, maluje się), niż na to czy ma idealną cerę
![]() ![]() Co do samego trądziku, to chciałam się z Wami podzielić refleksją. Skoro przyczyna trądziku leży w hormonach (najczęściej), to powinnyśmy zadbać przede wszystkim o nie. Ja np. nie jem nabiału i mięsa bo zawierają zwierzęce hormony. Zwłaszcza mleko jest stanowczo zakazane! Nawet nie tyle "trądzikowcom", co wszystkim ludziom którzy skończyli pić mleko matki ![]() ![]() ![]() P.S macie czasem takie "gule" wokoło uszu, za uszami albo na płatku ucha? Ja miewam czasem coś takiego i nie wiem co z tym robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście są też inne źródła mięsa niż hipermarkety, ale tak jak pisałam, stamtąd niczego bym nie jadła, nawet chleb jest obrzydliwy. Lepiej kupować wszystko od jak najmniejszych producentów i tyle. Chyba, że ktoś naprawdę chce i ma możliwość bycia wege na pełnowartościowej diecie, bo bez motywacji i zróżnicowania przeczuwam w najlepszym wypadku porażkę ![]() Oczywiście nie mówię, że dieta wege to niesamowity wysiłek, ale jednak łatwiej zjeść mięso i mieć to białko. A i ja dodam, że u mnie soja powoduje okropne rzeczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
To prawda, teraz wszystko jest sztuczne, nawet warzywa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyciskaj tego na uszach, bo będzie bolało i się paskudziło, ja bym przemyła spirytusem. Też kiedys miałam coś takiego czasem, ale raczej w środku małżowiny i nawet nie wiem, dlaczego. A może nosisz kolczyki z niklu i masz na to uczulenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tu więcej o białku ![]() To prawda, soja może uczulać ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2012-09-08 o 18:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty jesz świetnie, smacznie i zdrowo, ale ja bym nie dała rady, bo często idę na łatwiznę ![]() ![]() A warzyw z supermarketu jeść nie będę, chociażbym miała całą zimę jechać na kiszonej kapuście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() polecam przeczytaćhttp://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...F8W56W04QQ6khw ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Też wolę swojskie warzywka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
tez tak mam czasem
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam.;/ . ja nie przekuwam. jak się da wycisnąć to to robie a jak nie czekam jak zniknie. po dłuuugim czasie w końcu zniknie. ![]() ![]() . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Co do mleka to zdecydowanie sie zgadzam. Odkąd je odstawiłam, nie nękają mnie juz brzydkie gule na ramionach i plecach- a bywało tragicznie. Teraz chodze w bluzkach z odkrytymi ramionami i plecami. Wydaje mi sie, ze to właśnie od odstawienia mleka.
Co do wegetarianizmu-znam parę wegetarianek, parę z nich ma problemy z cerą, więc nie wiem czy to faktycznie jest takie super na skórę. Wiem, ze odżywiają się dobrze-tzn. nie tylko odstawiły mięso, ale tez dobrze komponują sobie posiłki. Widać nie zawsze dieta pomaga.Warto obserwować swój organizm ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Dobrze, ze chociaz nie ma na stopach ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
ja akurat nie zauważyłam zmiany przy piciu mleka. :P .ale ja go pije mało
![]() ![]() ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Hmm dodaje mleka do kawy - powiedzmy staram się je ograniczać, ale nie wiem czy miałoby wpływ na moją cerę. Kaszkę mam od jakiś 8 lat , a wtedy w ogóle nie piłam zbyt często mleka - płatki z mlekiem nigdy nie były dla mnie zbyt atrakcyjnym śniadaniem, co innego buła z papryką/rzodkiewką/ogórkiem/pomidorem+ser/szynka
![]() Informacja dla Olka- wysłałam Ci wiadomość na PW i chyba nie doszła? Odezwij się kobieto, bardzo proszę ![]()
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
DZIEWCZYNY, PROSZĘ PORADŹCIE MI!
Leczę się u dermatologa, bywam u kosmetyczki, a do tego dostałam namiary do endokrynologa. Od dermatologa mogę dostać roaccutane. Nie dam sobie wcisnąć znowu tego beznadziejnego Tetralysalu, który pomaga w czasie brania, a i wtedy nie ma jakichś spektakularnych efektów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
ja mam gule przy uszach
![]() hm, ja piję dużo mleka, codziennie płatki z mlekiem, praktycznie nie ma dnia, żebym nie złapała mleka. A słyszałam, że od niego też może być trądzik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Proponowałabym dermatologa i roaccutane. Endokrynolodzy widząc problemy z hormonami płciowymi ( bo te są odpowiedzialne głównie za tradzik ) często przepisują tabletki antykoncepcyjne. Tym bardziej jeśli np. Twój testosteron będzie lekko wychodził ponad normę albo będzie w górnej granicy. Po odstawieniu hormonów problem wraca: odstawiłam 1,5 miesiąca temu tabletki anty i czekam na wysyp. Cera się już trochę pogorszyła nie wiem czy jest to spowodowane odstawieniem tabsów czy okresem. Mam nadzieję, że to drugie. ![]() Natomiast po roaccutane istnieje szansa pozbycia się trądziku raz na zawsze. Mogą być nawroty, ale na szczęście są przypadki całkowitego wyleczenia. Obie metody mogą narobić wiele szkód w organizmie, ale myślę, że osoby które walczą wiele lat nawet o tym nie myślą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak zatrzymać proces powstawania tych podskórnych białych zaskórników widocznych pod światło, jest ich więcej i więcej, sprawdzam codziennie
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Też tak robię, a potem jest ich coraz więcej ;/
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
a ja sie wlasnie zdecydowalam na izotek. po tylu latach walki z pryszczami, stwierdzilam ze chrzanie te wszystkie skutki uboczne. no i moj tradzik tuz przed rozpoczeciem kuracji osiagnal dno (szczyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
To też moja zmora, ale jak dotąd poza wyciskaniem nic mi nie pomogło. No ok, może kwasy, ale tylko jak się je stosuje.
Gdyby nie to, miałabym już naprawdę ładną buzie ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A jaki kwas Ci na to pomógł?
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Stosowałam różne, migdałowy, mlekowy, glikolowy, salicylowy...migdałowy jest najłagodniejszy, ale po kazdym widziałam efekty. Tylko niestety krótkotrwałe. Robiłam peelingi w domu tymi kwasami-kupuje się je np na mazidla.com
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję migdałowy, na razie 2 razy i żadnych efektów, ale trzeba systematyczności i mam nadzieję, że pomoże. Słyszałam, że Brevoxyl leczy własnie te zaskórniki, więc jak skończę kwasy, to spróbuję z nim
![]()
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Stosowałam brevoxyl bardzo długo z przerwami. Wczoraj byłam po niego w aptece ale nie mogłam dostać, bo podobno w hurtowniach go nie ma
![]() Kupiłam acne derm, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wczoraj pierwszy raz stosowałam i dziś rano obudziłam się z lekkim wysypem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie stosuję acne derm, na razie poprawy nie widzę. Też słyszałam, że Brevoxylu nie ma w aptekach, ale przejdę, może jeszcze zostały ostatnie sztuki.
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Brevoxyl jest na trądzik, czy na zaskórniki? Bo mi dermatolog dała na zaskórniki..
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi pomógł na trądzik ![]() Jeśli chodzi o zaskórniki ciężko mi powiedzieć, bo dużo bardziej skupiłam się na leczeniu trądziku niż na zaskórnikach, ale teraz wypróbowałabym go właśnie na zaskórniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.